Onder kenners

Dat Kris Van Dijck van N-VA zowat de ongelukkigste maand van zijn leven meemaakt lijkt zeker. Eerst wordt hij met glunderende blik voorzitter van het Vlaams parlement. Waarna hij kort nadien door de politie bij het maken van een verkeersongeluk betrapt wordt op zwaar dronkenschap. Vermoedelijk een tien pintjes. De man is zo te zien dan ook een stevig drinker. Voldoende voor veel heibel in de media. Hij lijkt er merkwaardig vogelvrij.

En nu, juist toen hij in het Brussels stadhuis onder de schaduw van zijn dronkenschap zijn plechtige speech mocht houden ter gelegenheid van de Vlaams nationalistische hoogdag van 11 juli brengt P-Magazine een verhaal uit de oude doos. Eentje dus dat nog ergens in een schuif klaar lag.

Afbeeldingsresultaat voor dirk Van Dijck N-VA

Kris Van Dijck, liefhebber van veel drank en wulpse vrouwen, stapte naar Kris Peeters om een en ander te regelen voor een prostitué. Maar die Peeters was volgens Bart De Wever en de N-VA toch een bij drugshandel betrokken politicus. Sloeg die nu met een heel gericht schot terug? Blijkbaar is de N-VA voor de media nu ook jachtrijp wild geworden. Wat belooft.

Volgens dat verhaal wou hij zijn escorte/prostitué aan een werkloosheidsuitkering helpen door snel een bedrijf op te richten, dat vlug over kop te laten gaan en dan via het Fonds voor de Sluiting van Ondernemingen voor haar wat dopgeld te bekomen. En dit ging via toenmalig minister voor Werk Kris Peeters (CD&V). Je weet wel de man die volgens Bart De Wever tot over zijn oren in de drughandel zat. Tijd voor weerwraak?

Geheel ontkennen doet Van Dijck het verhaal niet. Alleen dat alles wettelijk was. Nou ja. Hij nam vandaag dan ook al ontslag als parlementsvoorzitter en verdween zeer snel uit het Brusselse stadhuis. Dit onder begeleiding van Paul Van Den Driessche, ex-journalist, ex-politicus, mediadeskundige van de N-VA en vooral gekend voor zijn handtastelijkheden met vrouwelijk schoon. Zo te zien dus goede vrienden en kenners.  Die N-VA toch.

Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s