De Russofobie van De Standaard

In het stuk “Kompromat pakt je op je zwakke plek” in DS van vandaag schrijft Uw medewerkster Corry Hancké: “De tactiek om komprometiroejoesjtsiy material – compromitterend materiaal – te verzamelen is in de jaren 30 in een bureautje van de geheime dienst van de Sovjet-Unie ontstaan”. Wie de stukken van de dame wat volgt weet dat Russofobie de dreefveer is voor haar schrijfsels over Rusland.

Iedereen echter met een beetje kennis van de mensheid en haar geschiedenis weet dat het verzamelen van compromitterend materiaal om de betrokken persoon/organisatie onder druk te zetten eeuwenoud is en in wezen bijna zeker zo oud is als de mensheid zelf.

En alhoewel alles lijkt te wijzen op een interne Oostenrijkse politieke afrekening laat zij natuurlijk geen gelegenheid als dit vallen om haar haat tegenover Rusland tentoon te verspreiden. De titel van het stuk toont dit ook nog maar eens aan.

Dit terwijl België noch de EU er geen belang bij hebben een vijandige houding aan te nemen tegenover dat land. Zeker als de EU ziet hoe de VS met alle middelen aan de ganse wereld, incluis dus de EU, zeer brutaal poogt haar wil op te leggen en Washington veel meer dan wat men over Rusland beweert tegen de EU is.

België en de EU hebben er alle baat bij om met onze voornaamste buur een goede verstandhouding te hebben. Ruzies en de daaruit op ons continent ontstane instabiliteit kunnen we missen als kiespijn. Samenwerken in het kader van meer welvaartcreatie moet de boodschap zijn.

En daarbij hoort men in de EU best te zwijgen over zaken als mensenrechten. Het illegaal oorlog voeren door de EU tegen landen als Irak, Syrië, Joegoslavië en Libië en het bewapenen van al Qaeda & Co, naast het voluit steunen van Israël en Saoedi-Arabië, tonen dat wij op dat vlak anderen geen enkele lessen moeten geven.

Willy Van Damme

4 gedachten over “De Russofobie van De Standaard

 1. Westerse/Belgische media zijn zeer partijdig en overheidsgezind,ze schrijven dikwijls over geannexeerd Krim maar blijven verzwijgen dat Frankrijk en Verenigde staten nog steeds ieder 10 annexaties ,Anschluss hebben. Daarbij is het land van de Europese in Noord- Amerika een annexatie,Anschluss,bezetting ,gestolen van de inheemse bevolking.Hetzelfde kan gezegd worden over Australie,Nieuw-Zeeland,nouvelle caledonie….Ook zuid en centraal-America.De Europese zijn sinds 500 jaar een wrede wereld dictatuur,planetaire Lebensraum,planetaire Blitskrieg,Anschluss.De planeet is nu feitelijk ongeveer 50% een Europese Anschluss en voor 80% een economische Anschluss van Europa en Europese (trans)migranten…
  Janu

  Antwoord:

  Het bevelen geven aan andere landen is een verslaving in de EU en de VS. Kijk naar de relatie van ons land met onze vroegere Congolese kolonie. Wie zat achter de moord op premier Lumumba? Toch ons land.

  Neem journalist Walter Zinzen. Die stelde dat men de vorige Congolese president Kabila niet mocht ontvangen of gaan bezoeken want dat was een smeerlap. Dat zal wel.

  Maar is ons land in deze kwestie dan iets beter? Zelfs officiële verontschuldigingen zijn er niet bij voor de massamoord en plunder van dat land. En als na de presidentsverkiezingen in Congo er volgens België sprake was van fraude dan deed België lastig en weigerde ze de uitslag te aanvaarden.

  Tot men zag dat men in de EU en de NAVO alleen stond en het duo Michel/Reynders dan maar bijdraaide. En als Chinese bedrijven ginds ook grondstoffen kopen dan is er plots sprake van uitbuiting en ‘Chinees’ kolonialisme. Tja, het is dit keer George Forrest niet die met de prijzen gaat lopen.

  Willy Van Damme

 2. Ik vrees dat er niet veel meer aan te doen is. De uitgekiende manipulatie door de media, de politiek en natuurlijk de zakenwereld, die allen slechts werken voor het eigenbelang, heeft de hoofden van de mensen zodanig besmet dat de ziekte van het kortzichtige egoïsme, het erbij-willen-zijn en de onverschilligheid, een blijvende besmetting geworden is die de dimensies aanneemt van een niet meer te beheersen epidemie die honderden miljoenen mensen zal uitroeien.
  Het arsenaal hiervoor puilt uit de voegen van de wapendepots. .
  Hilaire Bodein 21.05.2019

  Antwoord:

  De massamedia zorgen ervoor dat het officieel discours van de regering qua buitenlands beleid zo heilig is als de evangeliën. En al wie een ander verhaal heeft wordt verwezen naar de donkere krochten van het internet.

  Dit zijn dan idioten, vertellers van nepnieuws en een soort van Russische trollen. Mooi is bijvoorbeeld het verhaal dat men ophangt rond de Franse politica Marine Le Pen.

  Breed leest men in de grote kranten dat zij ooit een lening kreeg van een Russische bank. Dit om te tonen dat Moskou en zogenaamd uiterst rechts in Europa twee handen op een buik zijn.

  Dat zij onmiddellijk na de verkiezing van Donald Trump hem in de Trump Tower in New York stond op te wachten lees je zelden of nooit. Zoals men ook liefst zoveel als mogelijk zwijgt over de rol van de Amerikaan Steve Bannon in de huidige kiescampagne van Marine Le Pen.

  Neen, over de rol achter de schermen van de VS bij al die partijen zwijgt men praktisch geheel. Wel is het zo dat er in de EU achter de schermen een zeer hevige discussie loopt over welke houding men moet aannemen tegenover het huidig beleid van de VS.

  De in aanbouw zijnde pijplijn Nordstream 2 die via Duitsland Russisch gas moet leveren aan West-Europa is hier een voorbeeld van. De VS dreigt er ook hier mee om dit via handelsmaatregelen te saboteren.

  Tot woede van Duitsland. Zoals ik al schreef is de VS een groter gevaar voor de EU dan China en Rusland. In de EU weet men dat maar durft men het niet te openlijk zeggen.

  Willy Van Damme

 3. Willy ik zit veel in de donkere krochten van het internet, al vele jaren en ben hierdoor veel wijzer geworden. Kijk zelfs al lang niet meer naar het nieuws, lees geen gazet of tijdschrift.

  Een supermooie foto:
  https://russia-insider.com/en/nato-vs-russia-explained-one-picture/ri14162

  Een van mijn favorieten:

  https://russia-insider.com/en/white-south-african-farmers-say-da-putins-asylum-offer/ri25111

  Gilbert Van Bogaert

  Antwoord:

  En dus enkele Europese dames zijn in hun land minister van Defensie en in Rusland is dat een man. En dan???
  En inderdaad er zijn problemen in n Zuid-Afrika maar die zijn er al eeuwen en explodeerden door de Europese invasies, eerst de Hollandse republiek en nadien de Britten.

  En in die periode werd de lokale bevolking massaal afgeslacht. Nu is dat op een veel beperktere schaal. En dat Rusland sommige van die blanke boeren tot Rusland wil toelaten is goed te begrijpen. Slim gezien…. als die blanke boeren zich gedragen natuurlijk.

  Willy Van Damme

 4. Willy, enkele weken? Geleden schreef u in een antwoord op een betoog over de echte geschiedenis dat hetgeen ik allemaal uitkraamde hilarische onzin was… .
  Heb nu de bron van mijn betoog gevonden in de kronkelige krochten van het internet:

  http://www.biblebelievers.org.au/nameindx.htm#THE%20NAMELESS%20WAR%20%E2%80%93II
  Archibald Maule Ramsay,

  https://en.wikipedia.org/wiki/Archibald_Maule_Ramsay

  is de auteur van het boek (1952) waarnaar ik verwees, hij had het van kapitein in de eerste wereldoorlog tot parlementslid geschopt, volgens mij heeft hij veel gezien, veel opgezocht en lag voortdurend in de clinch met de zionistische joden en vrijmetselaars. Ze hebben hem zelfs in 1940 in den bak gestoken maar hadden hiervoor een nieuwe wet nodig:
  “Het kabinet heeft besloten Defensieverordening 18B uit te breiden om meer macht te geven aan mensen die verdacht worden van ontrouw.”
  Zo konden “ze” een verkozen parlementslid voor 5 jaar wegsteken.

  Twee beruchte Belgische vrijmetselaars:

  Iets over jean goldstein, vrijmetselaar en jood:
  https://www.bendevannijvel.com/forum/viewtopic.php?id=1806
  https://www.bendevannijvel.com/forum/viewtopic.php?id=541
  Gilbert Van Bogaert

  Antwoord:

  In wezen komt Uw houding er op neer dat U alles wat op het internet verschijnt en dat wijst in de richting van joden die alles domineren waar is. Enige kritische zin is hierbij zeker niet gewenst. En dus is de Zwitsers-Frans theoloog en reformist ook al een jood. Nog meer?

  En nu hebt ook al wat ontdekt over de Vrijmetselaars! Ook allemaal joden misschien. En ja die foto van de nog ^piepjonge Guy Verhofstadt en zijn beschermeer van toen Willy De Clercq.

  Toen die laatste wat later in opspraak kwam wegens een voetbalschandaal rond AA Gent liet Verhofstadt zijn ‘vriend’ en vrijmetselaar vallen als een baksteen om dat voorzitter van de partij te worden en verder carrière e maken.

  Een interne liberale schande die onze Guy recent met de gemeenteraadsverkiezingen poogde goed te maken. Maar dit heeft niets met vrijmetselarij te maken maar met ordinaire machtshonger.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s