Syrië–Bevrijding provincie Idlib lijkt begonnen

De strijd om de bevrijding van de provincie Idlib lijkt deze ochtend begonnen met de inname door het Syrische leger van enkele dorpen in het noorden van de provincie Hama die aan Idlib grenzen.

Het was al zeker een week duidelijk dat die strijd voor de controle over het laatste jihadistische bolwerk in Syrië elk ogenblik kon starten. Was de Russische luchtmacht al enkele maanden niet meer actief boven dit gebied dan was die plots al meer dan een week er dagenlang in de aanval gegaan. Waarbij de intensiteit elke dag toenam. Ook vielen die jihadisten tevergeefs met drones de Russische luchtmachtbasis van Hmeimim aan.

aesar

Het gevecht om het door de terreurgroepen bezette Syrische gebied rond de provincie Idlib (donkergroene kleur) lijkt gestart. Al maanden was daar een soort van oorlog gaande die geen oorlog was. Met dagelijkse korte beschietingen heen en weer en kleinere aanvallen om de posities van de vijand beter te leren kennen. Het ooit door onze media dood verklaarde al Qaeda lijkt in Syrië naar de uitgang te gaan.

Geen Turkse reactie

Zo waren er volgens pro-Syrische media de voorbije 24 uur een 200 aanvallen van de Russische luchtmacht. Duidelijk een voorbode van een Syrische regeringsoffensief. Opvallend is zeker het bombardement zaterdag van een Turkse observatiepost vlakbij Shir Mughoz in die provincie waarbij 2 Turkse soldaten gewond raakten.

Alhoewel geen absolute zekerheid bestaat over wie de daders zijn stelden zowel de Turkse als Syrische overheidspers dat de beschieting het werk was van het Syrische leger. Desondanks kwam er vanuit de Turkse regering zelfs geen braaf protest. Stilte was het woord. Wat gezien het normaal agressieve karakter van de Turkse president Recep Erdogan meer dan merkwaardig te noemen is.

Vorige week was er echter een nieuwe samenkomst van Iran, Turkije en Rusland en met praktische zekerheid zal daar de toekomst van de provincie Idlib besproken geweest zijn. Evenals wat nu het begin lijkt van een door Moskou gesteund militair regeringsoffensief. Een militaire actie welke in de Syrische regeringsmedia al een twee weken lang werd aangekondigd

Deze ochtend zouden de dorpen Al Bana en al Janabra door het leger zijn ingenomen en zou de strijd volop woeden rond de heuvel Tal Othman, een hoogte die grote delen van dit gebied overziet, en het stadje Qalat al Madiq. Allen gelegen in noorden van de provincie Hama. Recente berichten hebben het over de inname van die strategische heuvel en een mislukt jihadistisch tegenoffensief.


Idlib - 10 - Militaire situatie 1 april 2019

Het door de jihadisten gecontroleerde gebied met als kern de provincie Idlib. Het paarse deel is het door het Turkse leger Syrische bezette gebied. Het zwarte deel is Turks grondgebied, het bruine het territorium waar de Syrische regering de baas is. De rode stippen zijn de Turkse observatieposten met aan de rand van deze zone de Russische waarnemers. Merk ook de aanwezigheid op van Iraanse militairen. Hezbollah lijkt daarentegen volgens deze kaart hier afwezig. De gevechten situeren zich in het zuidwesten* van het jihadistisch gebied in de omgeving van de autoweg M5.

Vraag is hoe het Westen gaat reageren. De recente verwittiging van de Britse Liefdadigheidscommissie dat hulp leveren aan Idlib eventueel steun aan het terrorisme kan betekenen is hierbij belangrijk. En die commissie kan Britse ngo’s bestraffen. Het kan leiden tot het zich terugtrekken van allerlei door die ngo’s georganiseerde belangrijke voorzieningen voor al Qaeda. Naast dan ook voor de burgerbevolking natuurlijk.

Wel verschenen gisteren en deze ochtend opnieuw de klassieke indianenverhalen over de zogenaamde vatenbommen van het Syrische leger; Wie weet krijgen we terug berichten in de media over het gebruik door het Syrische leger van chemische wapens. Iemand sarin?

Wel erkennen alle klassieke westerse krant- en weekbladen nu wel de aanwezigheid in Idlib van Al Qaeda. Het nooit gerespecteerde staakt-het-vuren rond de provincie Idlib is zo te zien dus voorbij. De opkuis van Syrië kan verder gaan.

Qatar

Intussen heeft volgens de pro-Syrische website al Masdar de regering in Damascus aan Qatar de toestemming gegeven om gebruik te maken van het Syrische luchtruim. Dit zou nog steeds volgens diezelfde bron het resultaat zijn van de bemiddeling van Iran. Teheran heeft in het conflict tussen Qatar en Saoedi-Arabië de kant gekozen van Qatar.

Een van de reden is het gigantisch grote gasveld, ‘s werelds grootste, van Pars dat in de territoriale waters van beide landen ligt en welke zij verder willen ontwikkelen. Maar Qatar was de grote sponsor in Syrië van al Qaeda en aan de Moslimbroeders gelieerde terreurgroepen zoals Ahrar al Sham.

Groepen die bovendien de steun hadden van Turkije. Qatar was ook de financier van allerlei best als nep te beschouwen rapporten over Syrische regeringsterreur die dan dankzij ngo’s als Amnesty International en Human Rights Watch geloofwaardigheid kregen.

Waarna deze de voorpagina’s van o.m. De Standaard en De Morgen ‘sierden’. Wat Syrië van Qatar in ruil kreeg is nog onduidelijk. Maar die via Syrië lopende luchtverbinding is voor Qatar zeer belangrijk. Gedaan met de grote omleidingen dus.

Willy Van Damme

* Eerder werd geschreven dat de gevechten zich situeren in het noordoosten van de provincie Hama vlakbij Idlib. Dit blijkt fout te zijn. De gevechten grijpen vooral plaats in het noordwesten nabij de vlakte van al Ghab.

Merkwaardig is dat er voor zover geweten tot heden geen enkele Westerse regering protesteerde. Ook die van het Arabisch schiereiland niet. Zeer belangrijk is ook dat er blijkbaar volledige radiostilte over dit offensief is in Turkije. Intussen zou volgens Syrische regeringsbronnen een jihadistisch tegenoffensief mislukt zijn.

NASCHRIFT:

Volgens de jihadistische media en later de regering is nu ook de stad Qalaat al Madic en enkele stadjes in de buurt deze ochtend donderdag veroverd. Het tweede jihadistisch tegenoffensief van gisteren is dus mislukt. In dit stadje bevinden zich de resten van een van de grote Griekse en Romeinse steden in de regio. De stad heeft Griekse origines en vormde ook het strijdtoneel tussen de Romeinse consuls Julius Caesar en Pompeius.

Tijdens de bezetting door die salafisten zou het grondig geplunderd zijn om zo die relieken uit een groot verleden te verkopen. Hoe omvangrijk de door de oorlog aangebrachte schade is is niet geweten. Een grote mozaïek uit die stad is te bezichtigen in het Brusselse Museum voor Kunst & Geschiedenis in de Qinquantenaire, het Jubelpark.

Daar staat ook een kopie van de Cardo Maximus, de voornaamste grote straat van die stad. Deze is in Apamea 37 meter breed en 1.850 meter lang, langer dan die in Palmyra. Ook hier is de schade door plunderingen en de oorlog voorlopig onbekend.

Het lijkt stilaan duidelijk dat het offensief gericht is op vlakte van al Ghab en de stad Jisr al Shugour. Met als uiteindelijk doel – wat al Qaeda vermoed – de verovering van de autowegen 1 en 5 die leiden naar de stad Aleppo. Nu verloopt de bevoorrading van deze miljoenenstad via een grote omweg die niet echt geschikt is voor massa zwaar verkeer. Het veroveren van die autowegen moet de reconstructie van Aleppo vergemakkelijken.

Op ogenblik zijn er in de bergen van de provincie Latakia vlakbij de Turkse grens hevige gevechten voor de bevrijding van het bergstadje Kabani. Dat ligt aan de westkant van de vlakte van al Ghab terwijl Qalaat al Madic zich ten oosten ervan situeert. Met andere woorden: Dit is een klassieke tangbeweging richting Jisr al Shugour dat ten noorden aan het einde van die vlakte ligt. Het werd in 2015 met Amerikaanse steun veroverd.

En tot heden zwijgt Turkije over dit offensief. Wat toestemming bewijst. Dit terwijl de aanval deels gericht is tegen wat nu het Nationaal Bevrijdingsfront heet, een samensmelting van o.m. de twee terreurbewegingen Ahrar al Sham en Nour Din al Zinki.

Die laatsten maakten zich onsterfelijk toen toplui van deze bende eind 2016 op video de onthoofding vierden van een 12-jarig zwaar ziek zijnde Palestijns jongetje. Ze hadden hem meegenomen uit een hospitaal en de infuus lag bij het feest en de onthoofding nog aan zijn arm te bengelen. Een der betere video’s uit deze oorlog.

Dappere kerels dus. Leden ervan vormden mee het stadsbestuur in het jihadistisch deel van Aleppo. De groep heeft Turkse steun en vecht wat verder oostwaarts onder Turkse betaling tegen de YPG/PKK.

Willy Van Damme

12 gedachten over “Syrië–Bevrijding provincie Idlib lijkt begonnen

 1. Volgens de Libanese website al-Masdar News zou onder druk van de Turkse delegatie vorige week tijdens het overleg in Astana, Kazachstan met Rusland en Iran uiteindelijk afgesproken zijn dat de terroristen van al-Qaeda en andere, enkel zouden verjaagd worden uit de gedemilitariseerde zone (of de-escalatiezone) rond de provincie Idlib. Dus niet Idlib zelf dus: daarover was er geen overeenstemming met Turkije tot nader order…
  https://mobile.almasdarnews.com/article/russian-syrian-air-forces-launch-largest-attack-of-the-year-as-idlib-offensive-nears/
  Dobbelaer

  Antwoord:

  We zullen snel weten wat hier van aan is. Maar zonder buffer heeft een staakt-het-vuren wel geen zin.
  Willy Van Damme

 2. Het probleem met het laatste “bolwerk” van de . salafistische jihadisten is dat ze met dat volk geen blijf weten. Allemaal terugsturen naar hun broodheren in Israel? Maar onmogelijk want dan valt hun masker af. Zelfs in de kleinere golfstaten zijn ze niet welkom, Idlip zal nooit ontruimd worden.

  Het Europees Parlement beweerde in een rapport dat in 2013 werd opgedragen dat de groepen Wahhabi en Salafi, voornamelijk via Saudische “ liefdadigheidsinstellingen “, betrokken zijn bij de ondersteuning en levering van wapens aan rebellengroepen over de hele wereld. Dat is zes jaar geleden, enige reactie? Neen want alle regeringen leven uit de hand van de zionistische bankiers en we weten dat de regeringsleiders van Saoedi Arabië verklede joden zijn. salafistische jihadisten maken minder dan 1,0 procent van de 1,2 miljard moslims ter wereld en ik ben er zeker van dat hun leiders ook allemaal zionistische joden zijn, vandaar hun wreedheden.

  Willy, de enige schuldige voor alle oorlogen en miserie in het midden oosten zijn de zionistische joden en dat is al bezig sinds 1948. Hun leger heet IDF maar is in feite een bende bloedige terroristen. De oorlog in Syrië hebben ze ook in gang gestoken met uitgebreide westerse hulp en vooral in de media maar hunne haring braadde niet deze keer want Rusland kwam President Assad ter hulp.

  Het enige wat ze willen is de verdrijving van de Palestijnen en land van hun buren stelen .Vorige week was er weer de zoveelste oorlog tegen de bewoners van de Gaza strook, het is altijd Hamas die als eerste met raketten begint te schieten maar in feite zijn dat maar lichte wapens die weinig of geen schade berokkenen aan de joden. Volgens mij zijn dat vermomde joden zelf, die deze aanvallen uitvoeren. Vlak naast de grens van Gaza ligt een grote olie opslagplaats en die is bij wonder nog nooit geraakt. Dat zegt genoeg.

  https://www.globalresearch.ca/israel-damaged-800-gaza-homes-three-days/5676904

  In 1967 hebben ze met een verassing aanval op Egypte de “zesdaagse” oorlog gestart, veel land van hun buurlanden ingepalmd en tot de dag van vandaag is dat nog steeds bezet en bewoond door de joden. Datzelfde israelisch ” defensie leger “ heeft toen een Amerikaans oorlog schip de USS Liberty aangevallen met bommenwerpers en torpedo boten waarbij vele doden en gewonden vielen. De slachtoffers en nabestaanden werden volledig aan hun lot overgelaten door Lyndon Johnson en alle daaropvolgende regeringen.
  De reden van deze laffe aanval was om deze af te schuiven op Egypte om zo de Amerikanen te betrekken in de joodse verovering oorlog.

  https://www.haaretz.com/us-news/but-sir-its-an-american-ship-never-mind-hit-her-1.5492908

  Gilbert Van Bogaert

  Antwoord:

  Je blijft joden, Israëli en zionisten maar door elkaar mengen, dit terwijl dit drie totaal verschillende zaken zijn. Een Palestijn uit Bethlehem is een Israëli, Noam Chomsky is een jood maar een anti-zionist en Benjamin Netanyahu is een zionist. Toch simpel.

  Verder hebt U wel heel veel fantasie door de familie al Saoed joden te noemen en hetzelfde te doen met Hamas. Toen Aboe Bakr al Baghdadi met zijn ISIS op het toneel verscheen waren er ook fantasten die poogden te bewijzen dat de man een jood en agent van de Mossad was. Dat laatste misschien wel maar jood? Onzin. Bent U dan soms ook een jood?

  Willy Van Damme

  • Willy een beetje geschiedenis en daar wil ik ook de discussie afsluiten over de Joden en joden.
   U moet dat niet plaatsen als je niet wil want het is puur “antisemitisme”.


   ( Wijlen president Kennedy zei ongeveer hetzelfde in 1963, een week later werd hij vermoord.)

   Gaf paus Gregorius III,( van Syrisch Joodse afkomst) de opdracht aan Karel de Grote om duizenden Saksen op één dag de keel over te snijden omdat ze zich niet lieten dopen?

   De Medici waren ook van joodse afkomst, werden zelfs de bankiers van het Vaticaan en leverden verschillend pausen:
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Giovanni_di_Bicci
   “Op zijn sterfbed poogde men wellicht de paus te redden met wat misschien de eerste bloedtransfusie was[1]. Donoren zouden volgens de legende drie 10-jarige herdersjongetjes zijn, die alle drie overleden, waarschijnlijk door een te groot bloedverlies. De arts zou een Jood zijn geweest die de drie jongetjes als bloedbron zou hebben gebruikt, volgens Stefano Infessura, een telg uit de rivaliserende Colonna-familiedynastie.”

   De Borgia’s , afkomstig van spaans joden leverden ook enkele pausen: “Calixtus III deed op grote schaal aan nepotisme. Zijn verwanten werden steeds voorgetrokken, en op veel posten werden Catalanen benoemd.”
   Willy als ge op wikipedia alle pausen hun neuzen bekijkt weet ge genoeg. Trouwens al bijna 2000 jaar zijn ze heer en meester geworden door hun geld leningen tegen hoge intrest.

   Torquemada was een “bekeerde” jood die als dominicaan een van de vreselijkste heksen vervolgers was. Sadisme is de eigenschap van wie met plezier een medemens of dier foltert.

   De Franse revolutie en de moordpartijen op duizenden Christenen werd ook in gang gestoken door Joden. Grote graan voorraden werden opgekocht waarschijnlijk door de beruchte Rothschild bankiers en verscheept naar het buitenland, in de steden heerste honger en enkele joden predikten de revolutie… Mensen van adel priesters en kloosterzusters bestegen het schavot of werden in boten geladen , de luiken dicht genageld en op het midden van de Seine werden er gaten in de zijkant geslagen. In de Vendee werden tientallen dorpen volledig uitgemoord door de “sans culottes”. Georges Danton, de minister van justitie, en Jean-Paul Marat en meesterbeul Robespière werden uiteindelijk samen met 20 anderen ook onthoofd. Joden of joden? Slachten hun eigen volk af als ze niet meer “bruikbaar” zijn want deze drie hoofdrolspelers van de revolutie hadden de beste plaats in de synagoge van Parijs. Na de beestigheden moest de “revolutie” een menselijk gezicht krijgen.

   De Engelse “revolutie”, toen werden honderden kerken en kloosters vernield, tienduizenden Katholieken werden vermoord, de hoofdrol speler was ongetwijfeld Cromwell, zijn zoon heeft in Ierland duizenden vermoord, bisschoppen werden eerst handen en voeten afgekapt en dan gekruisigd. Duizenden Ieren werden als slaven verscheept naar de Caraïben en verkocht als oorlogsbuit.
   Willy u weet dat de joden of Joden? Werden verbannen in Spanje en Portugal en stroomden massaal naar Holland met al hun goud, ze stichten de West-Indische compagnie ( hoofdrolspeler in het vervoer van neger slaven). Luister eens naar Sophie De Schaepdrijver:
   https://www.youtube.com/watchv=cfTBbNtYjqI&list=PLZeZfQDgJbhTQaKhGB1Ge9vohJ-pcRfBv&index=4&bpctr=1557688802

   Ze begonnen een strijd met de protestanten tegen het Katholieke zuiden, Vlaanderen. Honderd procent zeker is dat de beeldstormers crapuul van de straat was dat met Joodse of joodse steun hier kerken kwam molesteren. Zo kon de oorlog escaleren. U zei in een vorig bericht dat ik de beeldenstorm van Baasrode niet in de Broederschool had gehoord? In 1960 zijn de laatste lekenbroeders moeten stoppen met lesgeven, door de socialisten, wel mijn leraar van het eerste middelbaar was een laatste broeder afkomstig van de streek van Dendermonde en die heeft dat in een geschiedenisles verteld. Met de joden of Joden als baas in Holland hebben ze de schelde voor meer dan 200 jaar gesloten, concurrentie? Napoleon heeft ze terug open gemaakt.

   De Russische revolutie werd betaald door de Joodse of joodse bankiers van New York, dat is echte geschiedenis want de leugens die iedereen ingelepeld worden allemaal weerlegd op het internet. Miljoenen Christenen werden afgeslacht: https://youtu.be/laJBFoUCuTc

   Miljoenen Christenen werden afgeslacht tijdens de eerste wereldoorlog, de Joden of joden hebben hemel en aarde bewogen om het conflict aan te wakkeren, de moord in Sarajevo werd gepleegd door een Jood of jood. In 1916 waren de legers uitgeput, er was nog geen enkel schot gevallen op Duitse bodem. De Duitsers deden herhaaldelijk ruime vredes voorstellen aan de “geallieerden”. Dat was buiten de invloed van de Joden of joden gerekend want Engeland zat bijna op zijn gat dat ineens de Amerikaanse Joodse bankiers met het voorstel kwamen om ter hulp te schieten, wel onder een voorwaarde: De Joden moesten een eigen land krijgen en dat kregen ze met “ de balfour declaration”: https://en.wikipedia.org/wiki/Balfour_Declaration

   De grondvesten voor deze gruwel werden gelegd door Joodse of joodse onderhandelaars in 1918 in Versailles. Duitsland zat in de afgrond en grote delen van het land werden afgepakt, In oost Europa, Polen en Tsjechië woonde al eeuwen Duitsers vreedzaam samen met hun buren. In 1939 werden duizenden Sudeten Duitsers mishandeld en vermoord door de Tsjechen, dat werd nog vreedzaam opgelost maar de moordpartijen op Poolse Duitsers was de rechtstreekse aanleiding.
   https://archive.org/details/youtube-K4xqUvUqy-4

   Raar dat Hitler en Stalin overeen gekomen waren om Polen op te delen voor de oorlog, de “geallieerden” vielen wel direct Duitsland aan maar niet Rusland dat ook Polen was binnen gevallen? Reeds in 1933 werd de productie van lange afstand bommenwerpers opgestart door president Roosefelt ( van Holland Joodse afkomst)
   https://www.google.com/searchrlz=1C1AVNG_enBE646BE646&q=judea+declares+war+on+germany+march+24+1933&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjajtGY1ZbiAhVHZ1AKHQWVDUQQsAR6BAgJEAE&biw=1680&bih=907

   http://www.biblebelievers.org.au/witness1.htm

   Willy, Duitsland is nog steeds een bezet land, na 84 jaar.

   Sinds de jaren zestig spreken verdedigers van Israël, joodse- en christelijke zionisten, over het zogenoemde ‘nieuw antisemitisme’. Kritiek op Israël wordt hierbij gelijkgesteld aan antisemitisme.

   Tegelijkertijd werd ook een grote “holocaust” campagne wereldwijd gelanceerd, zelfs de negerkens ik Afrika krijgen “holocaust” les, meer nog rond die tijd werden de grenzen in Amerika en Europa open gegooid voor massale emigratie .

   Eigenaardig.
   Gilbert Van Bogaert

   Antwoord:

   Op het internet kan je alles vinden en via linken op het internet kan je dus alles bewijzen. Typerend voor je beweringen is dat de Britten en de Fransen in 1940 niet Rusland maar alleen Duitsland aanvielen en dat is voor jou verdacht.

   Misschien hadden de Fransen en Britten eerst een expeditieleger in 1939 naar Vladivostok, Moermansk of de Krim moeten sturen om zo Rusland op de knieën te krijgen?

   En inderdaad dit is eeen vervalsing van de geschiedenis waar de jodenhaat zo van afdruipt. Het is zelfs geen vervalsing maar een parodie, iets voor een satirisch programma. Een tweede Basta?

   Willy Van Damme

   • Willy, ik word nauwlettend in het oog gehouden op internet want “ze” hebben twee links al gesaboteerd: die van Sophie De Schaepdrijver werkt al niet meer maar deze hopelijk nog wel:
    https://www.youtube.com/watchv=cfTBbNtYjqI&list=PLZeZfQDgJbhTQaKhGB1Ge9vohJ-pcRfBv&index=4

    Die link naar Judea declares war on Germany werkt ook niet meer maar tik gewoon het volgende in:

    judea declares war on germany march 24 1933

    Het gaat rap want er is strenge controle en dan zouden “ze” nog willen dat ge betaald voor you tube en Wikipedia.
    Gilbert Van Bogaert

    Antwoord:

    Reeds snel na de machtsovername van Duitsland door Hitler ontstond er vooral in de VS een boycotcampagne tegen Nazi-Duitsland. In Berlijn vreesde men hiermee serieuze economische problemen te krijgen. De Vs leverde o.m. de olie voor Hitlers oorlogsmachine.

    In zionistische kringen was men feitelijk blij over het optreden van Hitler want hij zou zo de joden wegjagen uit Duitsland die dan richting Palestina zouden gaan. Vandaar de nauwe samenwerking rond emigratie tussen Hitler en mensen als Ben Goerion, Menachim Begin en Yitzak Shamir.

    De nazi’s hoopten dan weer om met steun van de zionistische organisaties die boycotcampagne te ondermijnen. In wezen hadden beiden dezelfde belangen maar met een ander doel. Veel joodse organisaties waren dan ook woest over het beleid van die zionistische groepen.

    Ik kan mij verder moeilijk inbeelden dat men teksten van Sophie De Schaepdrijver zou censureren. De link die U gaf werkte ook niet. De censuur op het internet is wel sterk aan het toenemen, niet alleen in China.

    Willy Van Damme

   • “En inderdaad dit is een vervalsing van de geschiedenis waar de jodenhaat zo van afdruipt.”

    Willy, ik haat niemand maar vind geschiedenis wel erg belangrijk, een Joden hatende Jood???
    https://www.darkmoon.me/2019/pawns-in-the-game/

    Er zijn nog maar weinig mogelijkheden over om de waarheid te achterhalen en dat word erger met de dag. Wikipedia word dagelijks” gezuiverd”, ik weet waarover ik spreek want het is al lang niet meer wat het ooit was, en hoe zou dat komen?
    Lasha Darkmoon is een blog waar ik nog regelmatig op bezoek ga, dat zijn daar dan allemaal joden haters?

    “Typerend voor je beweringen is dat de Britten en de Fransen in 1940 niet Rusland maar alleen Duitsland aanvielen en dat is voor jou verdacht.”

    Het was een groot sinister complot van de Joodse bankiers, u weet toch wel dat de Amerikanen in 1942 begonnen zijn met het beste oorlogsmateriaal te leveren aan de massa moordenaar Stalin?
    https://ww2-weapons.com/lend-lease-tanks-and-aircrafts/

    http://acepilots.com/planes/soviet_p39_airacobra.html

    U wil blijkbaar niet inzien dat de twee wereldoorlogen vooraf zorgvuldig voorbereid waren OM ZOVEEL MOGELIJK CHRISTENEN AF TE SLACHTEN. Toen de tsaren familie werd bedreigd is er geen enkel Europees koningshuis tussenbeide gekomen. Heel oost Europa werd in 1945 overgeleverd aan de bloeddorstige communisten, de Polen waren eraan voor hun moeite. Duitsland werd vier jaar lang dag en nacht gebombardeerd, er vielen honderd duizenden burger slachtoffers? Bepaalde grote fabrieken werden ongemoeid gelaten want dat was een mooie oorlogsbuit. Na de bevrijding werden miljoenen Duitse soldaten opgesloten in open lucht in kampen langs de Rijn, honderd duizenden werden afgevoerd als slaven voor de “geallieerden”.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Rheinwiesenlager
    De Joden van wiki spreken van enkele duizend die werden uitgehongerd, in feite waren het er enkele honderd duizend:

    https://allthatsinteresting.com/rheinwiesenlager

    Na de oorlog werd de Jood ( van Zweedse afkomst) beloond voor zijn werk, hij mocht president worden.

    Willy sorry dat ik het nogmaals oprakel maar als je: The jewisch slave trade intikt op google en daarna de video’s aanklikt krijg je verschillende video’s over de slavenhandel
    De video die ik had doorgestuurd, met een voorwoord van Sophie De Schaepdrijver en hij werkte niet maar nu stuur ik hem door via een omweg, het is de vijfde in de rij:
    “HISTORY: Jewish Slavetrade Documentary – YouTube”
    Nog een van de vele:
    “Jewish Marrannos Who were Fake Christians brought Black Slaves To …”

    Willy slaap rustig verder, ik stop de discussie en heb enkel nog een dankwoord voor onze “bevrijders”:

    https://needtoknow.news/2019/05/uk-parents-gender-transition-son-7-and-foster-son-a-3-year-old-toddler-to-female/

    Gilbert van Bogaert

    Bewerken:

    Een van de mensen die reageerden op dat stuk uit Darkmoon waarvan je de link meegaf stelde: “Soon nobody except Jews will be allowed to freely marry and reproduce, and white will be forced to mate with coloured people, so that only the chosen ones will stay white.”

    Qua onzin is dit zowat de essentie van uw betoog. Het is waanzin en jodenhaat in crescendo. Je mag van mij uiteraard alles geloven maar je moet wel met beide voeten op de grond blijven wil men je serieus nemen.

    Ik heb ook niets gevonden van een video waarin Sophie De Schaepdrijver aan bod komt. Verder is het niets speciaals dat ook joodse handelaars betrokken waren bij de slavenhandel. Dat werd toen gezien als elke andere vorm van handel en dus zaten er daartussen ook joden.

    Willy Van Damme

 3. Willy, velen van ons vermoeden dat ISIS een door zionisten bestuurde terroristische groep is . Ikzelf en anderen hebben al eerder opgemerkt dat ISIS de nieuwsgierige blinde vlek heeft, waar het schijnbaar overal aanvallen heeft gelanceerd behalve Israël. Dus echt, het idee dat het in geheim zou worden gerund door de Israëli’s (let op, ik zei niet “Joden”) is niet vergezocht.
  Als dit waar is, dan lijkt het erop dat het ware doel van ISIS is om het Midden-Oosten te destabiliseren, in het voordeel van Israël.

  Het is ook merkwaardig dat al baghdadi samen op de foto staat met “onderhandelaar” John McCain, terwijl de Amerikanen 25 miljoen dollar op zijn hoofd hebben staan???

  https://en.azvision.az/news/51124/isis-leader-%E2%80%98al-baghdadi%E2%80%99-is-%E2%80%98jewish-mossad-agent%E2%80%99-named-simon-elliot-video-photos.html

  Willy ik ben gene jood maar heb wel na mijn pensioen veel voor de joden in Antwerpen, Amsterdam en Brussel gewerkt als hulp bij een Belgische traiteur, wat deed ik daar? Helpen tafels dekken en na het joden feest tafels opruimen. Ik moet eerlijk zeggen dat er ook veel fatsoenlijke joden zijn die op een vriendelijke manier met je omgaan maar er zijn er zeker zoveel die u behandelen alsof ge ne stront zijt. Enkele jaren geleden tijdens een oorlog in de Gaza zaten ze allemaal aan hun TV gekluisterd toen de IDF terroristen de tunnels aan het doorzoeken waren. ( Sympathie voor Zion???) Tijdens joden feesten dansen alleen de mannen, mannen en vrouwen zitten ook gescheiden in de zaal maar dat hangt af van welke strekking ze zijn.

  Veel in het Hilton hotel gewerkt en dat betaalde redelijk goed bij dien traiteur, in de diamantwijk waren we eens bij een joods Chinees restaurant, de twee koks waren volgens mij zeer arme Chinezen die ze hadden gekocht en moesten werken gelijk een paard om hun vrijheid af te kopen. Ook jonge gasten uit Afghanistan heb ik dikwijls gesproken en die werkten aan 7 euro per uur om het zwaarste werk te doen,( niet voor den traiteur).

  Joden is een zeer apart volk, als het de sabbat is komen ze mij vragen om het licht in de zaal aan te steken want dan mogen ze niks doen.

  Willy ik weet dat je niet veel tijd hebt maar de volgende film is wel de moeite waard:

  https://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/the-secret-history-of-isis/
  Gilbert Van Bogaert

  Antwoord:

  Dat verhaal van Baghdadi is nep en circuleert al sinds begin 2014. Verder was het ook niet Baghdadi met wijlen VS-senator John McCain maar leden van o.m. al Qaeda waarmee de man in Syrië lag te pronken. Het is een van de 1001 bewijzen van de collusie van al Qaeda met de VS.

  Verder is het wat Israël betreft simpel. Tot heden hebben al Qaeda en haar afsplitsing ISIS al in heel veel landen aanslagen gepleegd waaronder o.m. België, Frankrijk, Spanje, de Filippijnen en nu Sri Lanka maar nog nooit in Israël. Het is geen 100% bewijs maar voldoende om te beseffen wat hier aan de hand is.

  Om de strategie van de Mossad te kennen moet je het boek van George Timmerman over Abdelkader Belliraj, een agent van de Mossad, lezen en wat ik hier over de zaak schreef. En dan zie je hoe ze achter de schermen die bendes onder controle hebben.

  Willy Van Damme

 4. Ik heb geen inschatting van de stand van het offensief maar ik vind het wel een goed verslag.
  Elijah Magnier is van mening dat het onwaarschijnlijk is dat het offensief de komende maand verder gaat dan voorbereidend werk:

  It is most unlikely that Russia and the Syrian Army will engage in a significant battle to recover Idlib in the next month even if the Russian Air Force is currently destroying the first line of defence of the jihadists along the demarcation line and is creating a larger safety parameter to prevent any bombing of its military base in Hmeymeem.

  Tuyzentfloot

  Antwoord:
  Het is onmogelijk om de toekomst te voorspellen en hoe het verder gaat aflopen is dan ook onzeker. Vandaar mijn vraagteken in de titel. Mogelijks heeft Elijah Magnier gelijk. Hij is een uitstekend analyst maar of hij ditmaal gelijk heeft weet ik niet. Niemand is onfeilbaar, ook ik niet.

  Voorlopig gaat het offensief wel verder. De indruk blijft echter nog steeds dezelfde als die in het stukje omschreven is. Het bevrijden van de autowegen richting Aleppo lijkt het doel.

  En, dat is logisch en werd zelfs afgesproken met Turkije. Het is ook van groot belang voor het land en de wederopbouw. Rusland lijkt bovendien volop betrokken en de reactie van Turkije is nog steeds zwak tot onbestaande.

  Willy Van Damme

  • Magnier weet meer over de samenkomst die ge vermeldt (in Kazakhstan), en baseert zich vooral daarop om te stellen dat het offensief dat er nu is nog geen aanloop is naar een grote operatie ( https://ejmagnier.com/2019/05/11/the-recovery-of-idlib-under-the-syrian-government-still-too-early-to-achieve-1-2/ ).

   De verhalen over de vatenbommen snap ik niet. Er is niks controversieels aan. Chloor is complexer omdat het strikt genomen onder het verbod tegen chemische wapens valt, ook al is het een randgeval.
   Er zijn alweer geruchten dat een chlooraanval voorbereid wordt in Idlib. Voor wat dat waard is.
   Ik heb trouwens het relaas van Postol over de chloordoden in Douma eens van nabij bekeken en vind het helemaal niet zo overtuigend. Zijn centraal inzicht is dat ook al is een chloorbom in hoofdzaak een terreurwapen/evacuatiewapen, een chloorbom wel degelijk veel doden kan maken en dat de omstandigheden daarvoor aanwezig waren in dat gebouw in Douma. Dat is een degelijke stelling. Maar van daar gaat hij veel te snel naar het scenario waarbij het Syrische leger per ongeluk een groot aantal mensen gedood heeft met chloorbommen, Er zijn alternatieve verklaringen die goed staande blijven.
   Het blijft goed mogelijk dat het Syrische leger te voorzichtig is om chloorbommen te gebruiken. Maar vatenbommen, daar zie ik het probleem zelfs niet. Zijn die vuiler dan de kwaliteitsproducten van de wapenindustrie of zo? Voldoen ze niet aan de milieunormen? Hysterie om niks.
   Zo zagen de amerikaanse vatenbommen eruit in Vietnam:

   Antwoord:

   Die hysterie in onze media over de die vermeende vatenbommen van het Syrische leger is voor mij altijd zowat het toppunt van belachelijke berichtgeving genoemd.

   Het is klassieke oorlogspropaganda zoals toen in 1914 de Duitse pers waarschuwde voor Belgische dames die de ogen van Duitse soldaten uitstaken. Ook hier had je zoals bij die vatenbommen een waslijst van verhalen…. komende van diezelfde Duitse/jihadistische bronnen.

   Het verhaal van die vatenbommen komt steeds van één kant zonder dat ooit iemand zo’n vatenbom kon identificeren. In het beste geval zag je een helikopter die iets naar beneden gooide. Maar dat kon evengoed een gewone bom zijn en de piloot zijn vuile was.

   Knack presteerde het ooit een foto van wat zij een vatenbom noemde te tonen. Alleen het was een tot bom omgevormde gasfles die men via een geïmproviseerde mortier aar de tegenstanders schoot. Het was echter een in Aleppo door al Qaeda & co veel gebruikt wapen. Er waren daar blijkbaar immers veel gasflessen.

   Maar zoals de Duitse pers gretig die verhalen over Belgische vrouwen groots op de voorpagina uitsmeerde zo deden onze media hetzelfde met die nepverhalen over Syrische vatenbommen.

   Het Syrisch leger is een modern leger dat om een gebied te veroveren of te verdedigen moderne wapens gebruikt die ze kocht of kreeg van Rusland, Iran, China of zelf maakte in haar fabrieken.

   Waarom dan iets amateuristisch gebruiken als een vatenbom? Dat onze media dit verhaal zonder veel nadenken overnamen toont hun totaal gebrek aan kwaliteit. Men slikt alles, zelfs het meest idiote.

   In Vietnam waren die vaten gevuld met napalm of Agent Orange van o.m. Dow Chemical. De inhoud hiervan gebruikte men om met Agent Orange het oerwoud te besproeien om de natuur zo te vernietigen en een betere controle over het landschap te krijgen.

   Het faalde geheel maar laat nu nog steeds sporen na in de natuur ginds en ook bi de mens met misgeboorten of de geboorte van wat men best kan omschrijven als monsters. Zelfs de Amerikaanse soldaten hebben er zwaar door geleden. Maar voor Dow en de anderen was dit een goudmijn. Profits before people.

   Het verhaal van napalm is natuurlijk een andere zaak. Ik heb er in het verleden nooit bij stilgestaan hoe men dat spul gebruikte. Dat waren dus wel degelijk vatenbommen. Schokkend is te zien hoe Amerikaanse soldaten met hun blote handen die spullen bewerkten. Zouden die nog in leven zijn?

   Postol is een expert in rakettechnologie en niet in chemische of biologische wapens. Maar ik heb zijn teksten hierover nog niet gelezen en kan er dan ook geen commentaar op geven. Uit studies over hun gebruik tijdens WO I is gebleken dat het weinig effectief is. De reden waarom men snel overstapte naar mosterdgas.

   Het rapport over Douma van de OVCW (OPCW) lijkt steeds duidelijker een grove manipulatie. Ik moet het wel nog in detail bekijken. Op de website van Moon of Alabama staat een zo te zien interessante tekst met ook veel boeiende reacties.

   Wat betreft het offensief rond de provincie Idlib lijkt het Syrische leger gestaag verder op te rukken. Alleen op de westelijke flank zijn er problemen, vooral als gevolg van het moeilijke terrein met zijn hoge bergen.

   Wat nog steeds opvalt is het grotendeelse stilzwijgen in Turkije. Behoudens een ietwat brave reactie van de Turkse minister van Defensie is er voor zover geweten niets te horen. Ook in de VS en de EU is er amper enig protest te bemerken. En de westerse pers is, toch in verhouding tot vroeger, braafjes.

   Willy Van Damme

   • en bingo, het (intern)technisch OPCW rapport over de chlooraanval in Douma is gelekt: de chloorbommen zijn er gelegd, niet gevallen!

    Tuyzentfloot

    Antwoord:

    Begin januari stuurde ik een mail naar de OVCW/OPCW met de vraag waarom ze nog steeds geen onderzoeksmissie naar Douma hadden gestuurd. Enkele dagen nadien kwam er een persbericht dat een missie klaar was om te vertrekken.

    En na de persconferentie van de Russische ambassade in Den Haag was het mij duidelijk dat dit rapport zoals men het noemt ‘stinkt’. Maar ik kom er zeker op terug.

    Reeds met die zaak rond novichok/Skripal was het mij al duidelijk dat het OVCW gelijkstaat met grootschalig bedrog. In Londen en Washington dacht men blijkbaar dat verhalen over chemische wapens interessant waren om te gebruiken in de oorlog tegen Rusland en andere hen onwillige regeringen.

    Vandaar de wijzigingen die men recent aanbracht bij de OVCW. Het is zoals met nog meer instellingen van de VN een instrument van propaganda van de VS. Het gevolg is natuurlijk dat serieuze mensen die rapporten en die organisatie weghonen. De VS heeft het doodvonnis van de OVCW getekend.

    Willy Van Damme

   • Ik denk helemaal niet dat dit het einde is van het OPCW maar het is wel plausibel dat er een correctie komt. Maar kijk naar het IAEA: https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4062001,00.html
    Er is nooit een kernreactor geweest in Kibar en binnen het IAEA weten ze heel goed dat Amano een amerikaanse pion is. nooit terugslag gehad. Ik weet zelfs niet of er een correctie geweest is. Ban Ki Moon heeft ten tijde van de Gaza oorlog nog een gezamelijke persconferentie gegeven met Netanyahu, maar sindsdien zie ik niet veel reden voor kritiek.

    Voorlopig zal de reactie wel voorspelbaar zijn in de pers, gewoon op basis van reputatie: OPCW hoog, Syria working group: laag.
    Times cover: https://timhayward.files.wordpress.com/2018/04/dasib_kwkaeefyi.jpg
    Bijpassend Artikel : https://www.thetimes.co.uk/edition/news/apologists-for-assad-working-in-british-universities-2f72hw29m
    Ge moet met reputabele bronnen werken, Dat weet elke journalist (Zelfs wikipedia werkt steeds meer zo, maar dat is een ander verhaal). Assad /Rusland apologisten kunt ge niet publiceren want da’s erg genoeg om uw eigen een slechte naam te geven. Moest er nu een een reputabele bron zijn die hun verhaal bevestigd, maar de NYTimes, de gevierde witte helmen, het officiele OPCW rapport en het onafhankelijk onderzoekscollectief Bellingcat zien niets dat het vermelden waard is(behalve dat de lekkers natuurlijk moeten gevat worden). Wie zijn we dan om dat tegen te spreken.
    Tuyzentfloot

    Antwoord:

    Het IAEA, de organisatie van de VN die werkt rond kernenergie, functioneert tegenwoordig voor zover ik kan zien wel serieus. En wat de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OVCW) betreft lijkt dit voor mensen die het dossier kennen ongeloofwaardig geworden.

    Veel hangt af van de houding van de VS en de EU (NAVO) . Gaan ze bijsturen of niet? Natuurlijk zal de massamedia al die verhalen van de huidige OVCW als hapklare brokken kritiekloos blijven overnemen. En voor echt onderzoekswerk zal je nog steeds naar de ‘samizdat’ op het internet moeten gaan.

    Na al die Syrische verhalen en zeker ook de affaire rond de Rus Sergeï Skripal is het mij duidelijk dat de OVCW gewoon een instrument van de VS en het Verenigd Koninkrijk is in de nieuwe Koude Oorlog tegen Rusland om dat land verder te criminaliseren. Serieuze onderzoekers lachen dat weg en zien dat als nepnieuws.

    Willy Van Damme

 5. en nog iets (ik moet mijn ei kwijt kunnen) die experts van het OPCW zien hun rapport onderdrukt worden en waar besluiten ze het uiteindelijk te publiceren? Niet in de mainstream. Bij die groep van Piers Robinson (Syria, Propaganda and Media Working Group). Da’s een hoop volk die daar slecht uitkomen hoor.
  Dit gaat toch niet helemaal buiten de mainstream blijven. Al verwahct ik dat de mainstream dit nieuws natuurlijk zeeer kritisch zal bekijken en het echt niet zomaar voor waar aannemen, ah ja want journalisten moeten kritisch zijn.

  Tenminste,tegenover bepaalde bronnen. Want dat definieert de mainstream, wie ze geloofwaardig vinden en wie niet.
  Tuyzentfloot

  Antwoord:

  De klassieke massamedia zijn totaal onbetrouwbaar en alleen een naïeveling zou met dat verhaal naar bijvoorbeeld The Guardian, le Monde, The New York Times, NRC of De Standaard zijn getrokken.

  Ik was recent op een spreekbeurt van Jean Pol Van Bendeghem en die zat voor een publiek van een 150 mensen De Standaard en De Morgen uit te lachen. Wie kan hem ongelijk geven. En meer dan bedankt voor al die informatie over die kwestie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s