De yogasnuivers

Dat De Wever uithaalt naar de gebruikers van cocaïne is begrijpelijk. Zij zorgen immers voor de vraag en dat staat centraal in deze handel. Dat hij daarbij echter een specifieke groep viseert van wat hij noemt yogasnuivers die hij duidelijk ziet als politieke tegenstanders wekt nog weinig verbazing.

1

Bart De Wever, de man die zijn volk leert schelden.

Maar misschien kan hij eens in zijn omgeving kijken waar vorig jaar in de media uitvoerig melding werd gemaakt van zijn vriend E. Van der Paal en diens liefde voor cocaïne. Dit terwijl De Wever aan zijn vader de belofte had gedaan om voor zoonlief te blijven zorgen.

Zij uithaal is dan ook minstens totaal ongepast maar typeert wel de man voor wie het uitschelden van tegenstanders een vaste gewoonte is. Zie Kris Peeters, mensen met een bakfiets, enzovoort.

In wezen een triest figuur maar wel een eeuwig lijkende ruziemaker.

Willy Van Damme

Lezersbrief naar Humo naar aanleiding van hun artikel over yogasnuivers in Humo van 26 maart.

4 gedachten over “De yogasnuivers

 1. Zou Bart De Wever niet in zijn omgeving gekeken hebben denk je:
  De Wever: “Ik ken van nabij mensen die aan de coke zitten”
  ( HLN 23.03.2019)

  Victor Theunis

  Antwoord:

  De vraag is waarom hij hoogstnodig nog eens hard en beledigend moest uithalen naar mensen waarvan hij kan vermoeden dat ze nooit op hem zullen stemmen. Van een politicus zou je een zekere ernst mogen verwachten. Geweten is echter dat dit niet het geval is, zeker bij iemand als een De Wever voor wie schelden een must is.

  Het is ook zo dat drugs als XTC, cocaïne, heroïne en hash sociologisch ieder aan een verschillende groep appelleren. Cocaïne en XTC zijn het soort drugs dat je vooral bij de hogere klassen zal vinden en dat zijn voor een niet onbelangrijk deel de kiezers van de N-VA en Open VLD.

  Zie de recente herrie rond de dancing Kompass in Gent. En uiteraard weet hij van E. Van der Paal. Deze moet toch weten wie zijn verkopers zijn en waar dat netwerk zich situeert.

  Iets voor diegenen die de ‘oorlog tegen de drugs beweren te voeren. Maar het is als de Iraanse ayatollah’s, eerst zich lazarus zuipen en dan op vrijdag gaan bidden. Leve de hypocrisie.

  Willy Van Damme

 2. Ik heb geen boodschap aan deze platte demagoog. Hij zelf is al zes jaar burgemeester van de stad Antwerpen en hij had beloofd om de drugscriminaliteit op te lossen. Zes jaren later ontploffen er granaten in de straten van zijn stad en boomt de drugstrafiek vanuit de haven als nooit tevoren. Nu sleept hij de klimaatbetogers erbij en probeert hij deze ook zwart te maken en te linken aan de coke handel. Ik hoop dat mensen zijn spelletjes door hebben.
  Dimitry Coppens

  Antwoord:

  Voordien poogde hij zelfs Kris Peeters en CD&V aan de drughandel te linken. Tot dan N-VA’er Melikan Kucam kwam en zijn aan de drughandel gelieerde Antwerpse familie. In ’s hemelsnaam: Wie neemt die man nog serieus?

  In London op de thee gaan bij de Britse premier en gelijktijdig de partijgenoot Eric Defoort sturen naar de conferentie van de Schotse nationalisten van de SNP. Moet kunnen zeker.

  Hij is als burgemeester verantwoordelijk, zeker daar hij via minister Jan Jambon ook nog het politieapparaat in handen had. Geen paaseieren maar granaten dit jaar in Antwerpen?

  Willy Van Damme

 3. Willy,
  Uw fobie tegen Bart De Wever of al wat enigszins wat te Vlaams is werkt aanstekelijk en verlaagt u zelf tot straatreporter; eigenlijk het lezen niet meer waard. Uw mud-slinging methode werkt contraproductief en minimaliseert alleen maar jezelf. Je slinger slaat door. Jij weet niet meer wat objectief of “neutraal” is: al wat je nog kent is links en extreem rechts: zwart of wit. Triestig voor iemand die nochtans meent het te weten… Mij kan je niets ernstigs meer vertellen. Sorry
  Jacques Dezeure

  Antwoord:
  Op deze blog heb ik niet de gewoonte een bepaalde politieke partij of figuur indien nodig te sparen. Ze passeerden hier al allemaal de revue. Recent nog CD&V met Herman Van Rompuy.

  Wat betreft Bart De Wever ben ik feitelijk nog braaf geweest. De man beloofde een oorlog tegen de drugs en wat zijn we sinds hij bijna zeven jaar geleden aan de macht kwam: Een oorlog van drugsbaronnen die bepaalde wijken onveilig maken. met zelfs bommen die rondvliegen. De toestroom van cocaïne in Antwerpen is trouwens enorm toegenomen. Het is geen toeval dat cocaïne tegenwoordig er zo goedkoop is.

  De problemen in bepaalde Antwerpse wijken zijn al maanden enorm en gekend en wat deed De Wever:: 0. Pas toen Filip Dewinter in de wijk in het noorden wat ging provoceren greep De Wever in. Pas dan. Dat is de mensen daar in hun gezicht uitlachen.

  Pas dan liet hij camera’s plaatsen en stuurde hij meer politiepatrouilles. Waarom kon dat niet al veel vroeger, de problemen zijn toch niet van vandaag? Maar neen insinueren dat een vice-premier en politiek opponent zonder enige aanwijzing de naam waard betrokken is bij drughandel, dat is voor hem dan weer geen probleem.

  Ik zal dat blijven bekritiseren en aan de lezer melden, juist zoals ik ook de collusie zal melden over Herman Van Rompuy en de MEK of Guy Verhofstadt en al Qaeda. in Syrië, en de groenen en sociaal democratie rond Libië.

  Ik werk trouwens aan een stuk waarin een Belgisch topman en kandidaat van de zogenaamd uiterst linkerzijde in het Europees parlement wapenleveringen steunt aan al Qaeda en ISIS in Jemen. De waarheid heeft haar rechten. Heilige huisjes zijn mij vreemd.

  Willy Van Damme

 4. Als oud inwoner van de Seefhoek heb ik deze problematiek van inden- beginnen mogen meemaken.
  We spreken jaren 90, moskee ’s en Vzw’s rezen als paddenstoelen uit de grond, huizen en winkels werden opgekocht Sharia for Belgium had zijn handeltje, kortom de wijk werd ingepalmd door de vredelievende godsdienstige Islam,Drugs-vrouwen-en wapenhandel was schering en inslag, zover zelfs dat het nog niet meer verstopt werd, het multicultureel spul was vrij van elke zonde politiek correct had dat electoraal broodnodig, het ging van kwaad naar erger.
  De bewonersgroep SOS 2060 kaartte deze problematiek aan bij het toenmalige stadsbestuur, resultaat : onverdraagzame racisten later mestkevers omwille van het gehoor bij het Vlaams Blok.Jaren verstreken en de multiculturele handel werd het rad der fortuin,als moslim broeders onder elkaar is het spekken van de heilige oorlog een must, zover is het, doch blijven de poco’s doof en blind, al 30 jaren spreken ze over integratie, terwijl de vierde generatie radicaler is dan de eerste, en zich tegoed doen aan de geneugten van het beloofde paradijs, waar het witte spul zich rijkelijk heeft laten intreden bij tal van de zogezegde politieke correcte, of zelfverklaarde democraten, en zakenwereld BV’s kunstwereld.
  -Ten tijde van de Inval Koeweit, kwam ik van mijn late schift om 02u15, hoek Trapstraat-Biekorfstraat.Gezang in de moslim school , Heil Saddam jongeren van 10 tot 14 jaar oud, politie heeft ondanks de overlast niet opgetreden.
  -9/11 feest in de Seefhoek vuurwerk Amerika was geraakt, martelaren werden geëerd politie is niet opgetreden.
  De lijst is lang van dergelijke akkefietjes,VL meisjes werden verplicht hun blonde haren te verven of hoofddoek te dragen,school heeft niet opgetreden, politie was not done, daders hebben twee dagen schorsing gehad,;

  De Wever heeft een erfenis gehad dat dermate is, ook zijn stadspersoneel van het vroegere Janssen imperium zijn verbonden met drugs. Wil De Wever hier daadwerkelijk komaf mee maken dan is er enkel de grove borstel,en komaf te maken met het cordon .
  Wij, de laatste inboorlingen van de Seefhoek dragen Filip De Winter op handen, want dat was de man die het bij het rechte eind had!.
  Gina

  Antwoord:

  Ik ken de persoonlijke verhalen die je hier beschrijft natuurlijk niet en kan er dan ook niets over zeggen. Maar de drugs en de misdaad toeschrijven aan een groep klopt niet. Misdaadplegers kan je vinden bij bijvoorbeeld Antwerpenaars, Brusselaars, Albanezen, Marokkanen en Nederlanders.

  Het is zeker ook een feit dat de overheid in het verleden erg laks was in het optreden tegen allerlei groepen en figuren die zich niet aan de wet houden. Het protest tegen de verwaarlozing van deze groep en haar problemen was er, maar klein. Men had gewoon geen of amper interesse voor deze mensen. Zolang ze het moeilijke, vuile werk deden was alles OK.

  Het is de verdienste van het Vlaams Blok geweest dat ze die problematiek op tafel gooiden. De wijze waarop ze dat deden was echter schandelijk en zorgde niet voor een oplossing maar voor een verergering van de toestand. Het gevolg is een grootschalig racisme en een toegenomen spanning binnen de maatschappij. Wat alleen maar nefast is voor het land.

  Het is alleen door een betere integratie en degelijke bestrijding van de criminaliteit en de groei van het extremisme zoals Sharia4Belgium dat men het probleem op lange termijn kan oplossen. Ook bij het Vlaams Belang geven toplui toe dat een terugkeer van die vreemdelingen onmogelijk is en dus is integratie de enige oplossing.

  Waar het hem over gaat is dat de oorlog tegen drugs van Bart De Wever een mislukking is. Wat vandaag in Humo door de magistratuur nog eens uit de doeken wordt gedaan.

  Het probleem van cocaïne is trouwens een van de jetset en de welvarender geworden middenklasse die deze drug als een onschadelijk genotsmiddel ziet. Iets als een biertje of whisky. En daarvoor zou De Wever ook eens in zijn omgeving moeten kijken dan politieke tegenstrevers zomaar alle schuld te geven.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s