Syrië–Waarheen met de salafistische moordenaarsbendes?

Nu het rijk van ISIS, al Qaeda en de andere salafistische moordenaars- en plunderbendes in Syrië en Irak naar hun einde loopt stelt zich de vraag wat er met hen moet gebeuren. Voor de VS en hun huurlingen van de YPG/PKK is dat simpel: De westerse landen moeten hen gewoon terugnemen en er daarna mee doen wat ze willen.

Een wel erg merkwaardige redenering. Deze uit allerlei landen van Indonesië over Mali tot Frankrijk, Nederland en België afkomstige huurlingen moeten niet in hun thuislanden berecht worden maar moeten hun gerechtigde straf krijgen in de landen waar ze hun zware misdaden begingen. En dat zijn Irak en Syrië.

Territoriale integriteit

Zowel Nederland als België onderhouden nog steeds officiële relaties met de regeringen in Bagdad en Damascus en dienen gewoon de rechten van die staten te respecteren zoals onafhankelijke naties horen te doen. Als een Syriër hier een moord begaat gaan we die toch ook niet naar Syrië sturen om hem ginds te laten berechten? Neen, dan is er werk aan de winkel voor de Belgische of Nederlandse rechtbanken. Toch heel simpel.

Wat Syrië in het Belgische geval kan en moet doen is zorgen voor juridische bijstand voor haar landgenoot. Hetzelfde voor diegenen die in Bagdad en Damascus voor de rechter zouden verschijnen waar onze ambassades dan legale bijstand moeten verlenen. Meer niet.

Abdoelhamid Abaaoud

Abdoelhamid Abaaoud, een van de Belgische ‘idealisten’ die het niet overleefden. Moeten wij zijn nog overlevende collega’s echter naar hier halen zodat zij in Syrië en Irak hun rechtmatige straf ontlopen? Het voorstel is een pure schande. Laat hen ginds verder rotten. Ze moesten nu eenmaal naar ginds vertrekken.

Zelfs al zijn het gruwels zoals Mehdi Nemmouche. Bijstand is essentieel. Worden zij vrijgesproken of krijgen zij effectief de doodstraf dan is dan niet onze zaak maar die van de rechtbanken in Syrië of Irak.

Bovendien is het weghalen van die jihadisten een grove schending van het internationaal recht. Wij hebben gewoon het recht niet om hen daar weg te halen. Het zou het schenden van de territoriale integriteit van die landen betekenen. En dat is op zich toch een crimineel feit.

Maar ja, in de redenering van onze westerse regeringen bestaat er niet zoiets als de onschendbaarheid van de Syrische of Iraakse grenzen. Wij zijn de meester en zij, de knechten, moeten naar onze bevelen luisteren. Dat is toch complete waanzin.

Syrisch garnizoen

We moeten simpelweg de zaak overlaten aan het gerechtelijk apparaat van die landen. Het is bovendien een grote besparing voor onze begrotingen en het betekent ook dat ze ginds blijven zitten in allerlei gevangenissen, eventueel wachtend op hun executie.

Verder is de Syrische staat, incluis een stevig garnizoen van het Syrische leger, in dit gebied aanwezig zowel in de provinciale hoofdstad Hasaka als in het aan de Turkse grens gelegen Qamishli. Die moeten die zaak ter handen nemen. Laat hen gewoon hun werk doen. 

Ook betekent dit dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de veiligheidsproblematiek hier. Wat kan gemakkelijker zijn? Onze politici moeten dan zelfs niet wakker liggen over een eventueel ongeruste publieke opinie. Ze kunnen zonder zorgen gaan slapen.

En het risico op een heel zware (dood)straf zal in die landen zeker groter zijn dan hier waar ze er misschien met vijf jaar – ‘mijnheer, ik was er ambulancier’ – van af komen. Want hoe verzamel je hier bewijslast tegen dat uitschot? Moeten wij onze al overbelaste magistraten en politiemensen hiermee nog gaan belasten? Kom nou!

Willy Van Damme

11 gedachten over “Syrië–Waarheen met de salafistische moordenaarsbendes?

 1. klare en duidelijke taal Willy, je spreekt en schrijft wat vele gezonde burgers aanvoelen !

  Maar helaas vrees ik dat het internationaal schaakspel weer anders zal uitdraaien, welke afspraakjes en ruilhandels worden er achter de schermen weer bekokstoofd ?
  Hebben ze die strijders weer nodig in een volgend pijnlijk toneelspel ?
  En waar blijft de reactie van Putin, die heeft vast nog wel een ei te pellen met enkele koppensnellers …liefst op eigen bodem op te lossen …
  Archimm

  Antwoord:

  Ik denk dat een belangrijke beweegreden voor die plotse Amerikaanse smeekbede is dat de inlichtingendiensten van Syrië, Iran, Rusland, China en ook Hezbollah veel interesse hebben voor de info van die koppensnellers.

  Maar wees zeker, er komt niet veel van in huis. Denemarken bijvoorbeeld zei al neen. En dat zijn in normale omstandigheden toch trouwe schoothondjes van Washington. Men moet toch als goed gek zijn om dat te doen. Poetin heeft wel al mensen overgebracht vanuit Irak. Ik denk dat het hier kinderen (met of zonder moeder) betrof.

  Verder is het lachen met de bokkensprongen die men in het oosten van Syrië aan het maken is. Vandaag bijvoorbeeld lanceerde men vanuit de YPG het waanzinnig idee om Egyptische troepen te sturen ter vervanging van de Amerikaanse. D-Day nadert en de paniek neemt er toe.

  Ook is het stilaan duidelijk dat de oorlog om controle over de provincie Idlib niet lang meer zal uitblijven. De Russen hebben hun ongenoegen de voorbije dagen al herhaaldelijk laten blijken. Turkije kan het niet veel langer meer tegenhouden. Bye bye al Qaeda!

  Verder weten we uit ervaring dat veel zich afspeelt achter de schermen. En dus is het soms moeilijk te weten wat er exact aan de hand is. Het is een beetje als het lezen van de theebladeren.

  Willy Van Damme

 2. Ik begrijp het probleem niet. Ze zitten gevangen in Syrië voor misdaden die ze in Syrië hebben begaan tegen Syriërs. Het enige wettige gezag in Syrië is nog altijd de regering in Damascus van president Assad. Draag ze over aan de Syrische regeringstroepen en laat dus Syrië hen berechten en indien schuldig; veroordelen.
  Tja het probleem is natuurlijk als je slaafs steeds de VS stelling dat Assad de baarlijke duivel is hebt nagepraat; je moeilijk opeens je “landgenoten” aan hem kunt overdragen. Of hoe je dus in je eigen geopolitieke leugens kunt verstrikt geraken. Het befaamde boemerang effect, dus. Bijkomende vragen; die IS strijders zijn een allegaartje van nationaliteiten. Gaat men gevangengenomen Oygoeren aan China overdragen en Tjetsjenen aan Rusland? Of gaat men die “bewaren” voor clandestiene operaties in die landen?
  “Belgen” die eveneens de Marokkaanse nationaliteit hebben zou men net zogoed ook aan Marokko kunnen overdragen. Ik denk echter niet dat dit land staat te trappelen om (nog meer) terroristen op te nemen, zeker niet na het vermoorden van die Deense en Noorse toeristes. De imagoschade is nu al groot voor dir Arabisch koninkrijk

 3. Tweede reactie van mijnentwege:
  De laatste twee jaren zijn er genoeg rapporten uit diverse bronnen opgedoken van ingesloten IS strijders in Syrië die ’s nachts door zwarte helikopters zonder registratietekens uit hun beroerde positie werden opgepikt. Handige jongens die een hobby hebben met documentatie bijhouden over alle heli’s ter wereld konden de weinige (clandestien gemaakte) foto’s die er bestaan van deze helikopters koppelen aan foto’s van zwarte helikopters gestationeerd op Amerikaanse luchtmachtbasissen in Irak. Gezien het zeldzame type van deze toestellen konden ze deze foto’s dan weer verder linken aan foto’s van dezelfde heli’s in de VS maar in normale bedrijfskleuren. Daar hadden ze officieel gevlogen voor een bedrijf dat transporten uitvoerde voor het Pentagon. Dit bedrijf was echter een gekende dekmantel voor CIA activiteiten.
  Mijn vraag hierbij is; krijgen wij, Europeanen, het afval terug van IS.? Worden de meer geharde strijders gerecupereerd om op andere strijdtonelen te worden ingezet? Er zijn genoeg geruchten en ook beschuldigingen van Rusland dat IS strijders naar Afghanistan worden gebracht om van daaruit China maar vooral Rusland te kunnen bedreigen.
  De documentatie over deze geheime vluchten en hoe men de link kon leggen naar de CIA in de VS zelf is heel overtuigend. Die documentatie en links kunnen bij mij desnoods worden opgevraagd.

  Luc Devincke

  Antwoord:

  Een land dat zich serieus neemt zal die salafisten ginder laten en hen laten stikken. Als ik Charles Michel zou zijn dan lees ik een nietszeggende verklaring voor stellende dat dit de verantwoordelijkheid is van de lokale autoriteiten en zij er hun plan mee moeten trekken. Waarna hij tegen zijn rechterhand fluistert: ‘Dat ze die maar neerknallen.’

  Verder lijkt het mij dat de VS als volgend slachtoffer China had voorzien. Het aantal salafistische aanslagen in Xinjiang was de voorbije jaren sterk toegenomen. Ook de uiterlijke verschijnselen zoals kleding eigen aan het salafisme was er gegroeid.

  Reden waarom China keihard optrad en de zaak nu onder controle lijkt te hebben. Vandaar een negatieve pers in onze kranten. Plan mislukt! En dan is er Afrika en ook Jemen waar al Qaeda gebruikt maakt van de minimi’s van FN. Maar ik vrees, zoals ik reeds herhaalde malen schreef, dat het vet hier van die salafistische soep is.

  Verder is het niet geheel duidelijk wat de VS ginds juist doen. Er is inderdaad dat vermoeden dat ze die salafisten deels in veiligheid brengen. Waar is bijvoorbeeld al Baghdadi, leider van ISS? En wat is er aan de hand met de tonnen goud van ISIS?

  Willy Van Damme

  • De U.S.A. die haast altijd de initiatiefnemer en leider zijn voor de verwoesting van de landen of regionen die zich niet laten inschakelen in de mozaïek van de Westerse interesses vragen nu dat wij, de slaafse Europese bondgenoten, ook nog de boel zouden opkuisen. En… Europa beeft alweer voor de Amerikaanse hegemonie. Wie van onze Europese gezaghebbende politici en intellectuele
   elite zal eindelijk de moed hebben een objectieve en grondige analyse uit te werken van ons enorm geprezen kapitalistisch-liberale systeem? En, vooral, doeltreffend te verkondigen hoe het internationale Kapitaal op een uitgekiende, volksverdwazende manier, meedogenloos de wereld dwingt in het gareel te lopen van de machthebbers.
   Europa kan Trump en consoorten geen barst schelen, zolang het maar betaalt
   voor de vredestichtende(?!) VN … en nog meer bijdragen stort tot bewapening van de NATO.
   Maar er kan geen inzicht komen. Waarom? Omdat ook het volk, dat angst heeft zijn luxe-speelgoederen te verliezen zodanig door de media en de politiek in één en dezelfde richting van de Grote Democratie gedreven worden dat zij geen interesse hebben te weten waarover het in feite gaat. De kudde die volk heet, houdt wel van veilig, gemakkelijk en ook wel brutaal geweld. Hand in hand, schreeuwerig solidair, voor méér rechtvaardigheid!
   Welke rechtvaardigheid … en door wie … of wat?
   Ik spreek af en toe mensen over de wereldproblemen die in feit ook de hunne
   zijn. Het antwoord: “Hou je kopt en laat me gerust. Ik heb werk en de baas moet ook verdienen als hij mij wil betalen.”
   Een algemeen, genuanceerd marxistisch denken met concrete economische
   analyses zou kunnen helpen om de het liberale wereldsysteem in een méér reëel- menselijke richting te duwen.
   Maar bij een dergelijke uiting is men in één klap een te vermijden personage, want een communist! En… misschien zelfs een vriend van de ‘vreselijke’ Putin die ons zó bedreigt dat we méér en méér miljarden moeten uitgeven om ons te beschermen, zodat wij, op gelijk welke manier, ons toch nog relatief ‘goed leventje’ in stand zouden kunnen houden.
   Er niets aan te doen .. we dalen verder af naar de hel van wellicht een derde Wereldoorlog.
   Heeft die massa van politieke en militaire analyses van wie? – en hoe? – en wanneer? – nog zin?
   Hilaire Bodein
   Antwoord:

   Gans de zaak is gewoon een nepdiscussie. Waarom zouden de YPG/PKK die koppensnellers vrijlaten? Ze hebben er geen reden toe want ze zouden veel gemakkelijker dan naar Europa te komen of elders in de wereld gewoon lokaal de wapens terug opnemen en dat in gebied welke de YPG/PKK beheert.

   Ze vormen in de allereerste plaats een gevaar voor de PKK/YPG. Bovendien is dat een bonte verzameling van nationaliteiten. Hoe dat ook mogen zijn. Het is een Syrische/Iraakse zaak, niet de onze of die van bijvoorbeeld Soedan.

   Willy Van Damme

   • Déjà vu ‘once upon a time in the east’:
    “De CIA maakte een historische fout door ͇i͇s͇l͇a͇m͇i͇t͇i͇s͇c͇h͇e͇ ͇g͇r͇o͇e͇p͇e͇n͇ ͇v͇a͇n͇ ͇o͇v͇e͇r͇ ͇d͇e͇ ͇h͇e͇l͇e͇ ͇w͇e͇r͇e͇l͇d͇ ͇a͇a͇n͇ ͇t͇e͇ ͇m͇o͇e͇d͇i͇g͇e͇n͇ ͇n͇a͇a͇r͇ ͇A͇f͇g͇h͇a͇n͇i͇s͇t͇a͇n͇ ͇t͇e͇ ͇k͇o͇m͇e͇n͇. Ze vertelden me dat deze mensen fanatiek waren en hoe feller ze waren, hoe feller ze de Sovjets zouden bevechten, ik heb ze gewaarschuwd dat we een monster maakten. De VS hebben $ 3 miljard verstrekt voor het opbouwen van deze islamitische groepen en vandaag hebben dat geld en die wapens bijgedragen aan de opbouw van de Taliban, ze zijn niet alleen rekruten van ‘madrassas’ (islamitische theologische scholen) maar staan ​​op de loonlijst van de ISI (Inter Services Intelligence, de inlichtingenafdeling van de Pakistaanse overheid) ze zijn nu de kost aan het verdienen met terrorisme.” – Selig Harrison.
    Faraday

    Antwoord:

    Dat de VS maar 3 miljard dollar aan die koppensnellers uitgaven zal wel een heel zware onderschatting zijn. Natuurlijk gaven ook Qatar, de Britten, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten ook fortuinen aan dit schoon volk. Israël vermoedelijk geen rooie duit. Die profiteerden. Maar 3 miljard dollar is een fractie van de kost.

    Wat de rol van de Pakistaanse ISI op dit ogenblik is is mij onduidelijk. Onder Zia ul Haq, de vroegere Pakistaanse dictator zal ISI in die zaak zeker een grote rol hebben gespeeld. Maar nadien wordt het mij onduidelijker.

    Het probleem met dergelijke spionagediensten is dat ze je nooit de waarheid vertellen en desnoods met 20 en meer versies ervan komen. Bovendien zijn zij in vele gevallen een staat in de staat die niet luistert naar de regering. Ook in België trouwens.

    Het vliegtuig met aan boord Zia ul Haq en de toenmalige Amerikaanse ambassadeur naast nog wat sterrengeneraals is ooit ontploft. Er is nooit een onderzoek naar gebeurt. Noch in de VS noch in Pakistan.

    Willy Van Damme

   • Israël zou ook tonnen wapens hebben geleverd:
    “Just don’t put any stars of David on the boxes,” General Zia is reported to have remarked to Mr Wilson.
    https://www.economist.com/asia/2003/07/31/tricky-diplomacy
    en het bedrag hiervoor genoemd van 3 miljard dollar zijn natuurlijk de woorden van Selig Harrison, het volledige kostenplaatje loopt in de tientallen. Alleen al Saoedi Arabië had de deal ‘een dollar voor een dollar’ = 6 miljard en zelfs China was van de partij..
    Faraday
    Antwoord:

    Of Israël die zelf betaalde is twijfelachtig. Het zijn immers oorlogsprofiteurs. Dit zou trouwens ook het geval zijn met de oorlog in Jemen. Of China van de partij was zou goed kunnen. China en de VS waren toen nog goede vrienden en vochten op vele fronten tegen de Sovjetunie.

    De oorlogen van de VS in het Midden-Oosten hebben geen miljarden maar biljoenen dollar gekost. Veel kapot geschoten en mensen vermoord. Dat wel. De oorlog in Afghanistan is ook altijd gelieerd geweest met de handel in heroïne.

    Willy Van Damme

 4. Ik neig naar jouw voorstel maar stel mezelf toch enkele vragen.
  Als wij ze niet terugnemen dan zal de US een veilige haven zoeken voor hun huurlingen. Ik betwijfel of ze zullen toelaten dat zij in handen vallen van de Syrische of Iraakse ordediensten.
  Als wij ze terugnemen (hoe gaat dat gebeuren?) dan zal zich een procedurestrijd ontwikkelen die de aanklagers waarschijnlijk zullen verliezen.
  Een aantal vragen en opmerkingen (ik ken de antwoorden niet)
  Wij kunnen ze niet veroordelen voor de misdaden die zij in Syrië hebben begaan want daar zullen wij op de grenzen van de bewijsvoering stuiten. Ik vraag mij zelfs af of wij de bevoegdheid hebben misdaden/misdrijven gepleegd in het buitenland te bestraffen.
  Wij hebben een terrorismewet die zegt dat afreizen naar het buitenland om daar terrorisme te plegen, kan bestraft worden met 5 à 10 jaar gevangenisstraf. Opnieuw, wat met de bewijsvoering? Is deze wet grondwettelijk? Volstaat het louter afreizen?
  De USA kan misschien het bewijs leveren omdat zij de terroristen daar hebben gearresteerd, lees op heterdaad betrapt. Zal de USA ons het bewijs leveren? Neen (wel een antwoord).
  En zo kunnen wij doorgaan. Mijn voorspelling: na een lange procedurestrijd worden ze vrijgesproken!
  GV

  Antwoord:

  Uit wat ik nu kan opmaken is de premier en het parket in essentie een zelfde mening toegedaan. Ze zeggen wel niet dat de Syrische regering hen moet berechten maar het komt er wel op neer als ze zeggen dat ze ter plaatse moeten berecht worden.

  De bewijzen liggen ginds, niet in Brussel of Antwerpen. En dat de rechtspraak ginds slecht werkt kan zeker. Wat wil je, twee vernielde landen. Maar dat betekent niet dat wij hier het internationaal recht moeten vertrappelen. Een misdaad begaan om misdadigers te bestraffen. Tja….

  Uw opmerking over de VS lijkt naast de kwestie. De VS en Israel of andere oorlogvoerende landen zullen diegenen die hen eventueel interesseren er reeds lang uitgehaald hebben om hen eventueel elders in de zetten. Dat gebeurt trouwens nu in Jemen. Vraag is of zij dat nodig hebben.

  Ik denk van niet. Gebleken is dat men in de onderwereld van onze maatschappij, zoals uit de afkomst is van de meeste van die koppensnellers blijkt, er steeds voldoende nuttige idioten te vinden zijn voor dit vuile werk.

  Ook zijn er in de wereld voldoende erg labiele mensen te vinden die men alles kan wijsmaken. Kijk maar naar Charles Manson en die idioten die het verhaal van die 74 of zo maagden geloofden. Mensen zijn toch zo gemakkelijk manipuleerbaar hoor.

  Ik denk dat de VS schrik heeft dat onder die gevangen koppensnellers interessante info te vinden is voor de concurrerende veiligheidsdiensten van China, Rusland, Iran, Syrië, Irak en Hezbollah/Libanon. Mijn vermoeden is dat men de reden voor dit Amerikaans optreden daar moet zoeken.

  Verder gaat naar mijn smaak de prijs voor de meest idiote voorstellen ex-aequo naar Theo Francken die als oplossing die koppensnellers de nationaliteit wou afnemen en professor Internationaal Recht Jan Wouters van de KUL (kul what’s in a name) die hiervoor Europese rechtbanken wou oprichten.

  Die is professor internationaal recht en lijkt er geen probleem mee te hebben om hier de territoriale integriteit van Syrië en dus het internationaal recht met de voeten te treden. Ik zou zeggen: Gebuisd zonder de mogelijkheid voor een herkansing.

  Willy Van Damme

 5. Waarheen met de kolonialistische westerse moordenaarsbende?
  In Irak van Saddam Hussein en Libië van Qaddafi was I.S. zwak en onder controle omdat Saddam Hussein en Qaddafi er tegen vochten.. I.S. is groot en machtig geworden omdat de grote terroristen,grote nazi’s sinds 500 jaar,V.S. en landen van terreurorganisatie NAVO de centrale regering van Irak vernietigd hebben. In Libië hebben de landen van de wrede terreurgroep NAVO ook ernstige oorlogsmisdaden begaan.Ze hebben een beperkte resolutie van de V.N. ,No-fly zone om de bevolking van Benghazi te beschermen misbruikt en voluit een illegale agressieoorlog gevoerd tegen Libië met de bedoeling een staatsgreep te plegen. In de agressie oorlog tegen Libië was terreurgroep NAVO een bondgenoot van I.S. door te bewapenen,militiaire info te geven en uiteindelijk als luchtmacht van I.S.
  Na de illegale staatsgreep hebben de landen van terreurgroep NAVO in de roes van de overwinning de strijders en wapens na Syrië gebracht om daar weer een staatsgreep tegen president Assad te plegen.
  Het zijn de landen van terreurgroep NAVO die I.S. aan de macht gebracht hebben door de wrede illegale agressie oorlog tegen Irak,Afghanistan,Libië…
  Daarbij moet men ook niet vergeten de agressieoorlogen en oorlogsmisdaden van Frankrijk en Groot-Brittannië gedurende WWl.

 6. Waarom geen apart strafhof oprichten om de oorlogsmisdaden,misdaden tegen de mensheid,genocides van de Europese kolonialisten te berechten?
  Het huidige Midden-Oost is een Europese creatie.
  In de agressie oorlog WOI tegen het Ottomaanse rijk hebben het Franse en Britse rijk het kalifaat vernietigd en als een Anschluss het hele olierijke Midden-Oosten, van Egypte tot Irak en dus alle oliebronnen, in beslag genomen, de grootste rijkdom in de wereld. Als vertegenwoordigers van de ware god hebben ze het Ottomaanse rijk uiteengerukt, kunstmatige grenzen opgedrongen en een tiental landen gecreëerd ,zonder rekening te houden met etniciteit en geloof.Ze hebben deze nieuwe olierijken landen,als echte Übermenschen, tussen mekaar verdeeld in het geheim verdrag van Sykes -Pikot.

  Wegens het scheppen van deze kunstmatige landen zonder respect voor geschiedenis ,etniciteit en geloof zijn ze ook medeplichtig aan alle de oorlogen en genocides die daar sindsdien gebeurt zijn.De moslims strijders willen opnieuw het Kalifaat tot leven brengen zoals voor de barbaarse illegale agressie oorlogen van het christelijke westen.

  http://community.dewereldmorgen.be/blog/janu/2018/11/11/groot-brittannie-en-frankrijk-grote-agressors-wol

  Janu

  Antwoord:

  Een van de grootste misdaden begaan in de vorige eeuw is het verdelen van het Ottomaanse rijk en de creatie van een zionistische staat. Niet dat dit Ottomaanse rijk perse moest blijven bestaan maar de hebzucht die Londen, Parijs en de zionisten hier toonden tergt elke verbeelding.

  De Fransman Georges Picot en de Brit Mark Sykes verdeelden in het grootste geheim het Midden-Oosten als was het een stuk taart in invloedsferen en namen er ieder hun deel van. Het is gewoon schokkend en doet mij walgen.

  Er bestaan notules van het gesprek in Londen tussen de Britse premier Lloyd George en de Franse eerste-minister Georges Clemenceau waarbij Lloyd George stelde dat hij Bagdad en Jeruzalem wou en Clemenceau stelde: neem maar. De realiteit is altijd straffer dan welk fictieboek.

  De uiteindelijke creatie in 1948 van Israël door een in wezen klein groepje zionisten is een in 1917 en nadien ontstaan kankergezwel dat blijft vreten aan het welzijn van de regio. Het gevolg is een staat van permanente oorlog.

  En dan wou men recent in Washington duidelijk een nieuw Sykes-Picot plan in elkaar steken. Het zou mij niet verbazen dat men over enkele jaren het verhaal hoort van enkele specialisten die in het grootste geheim rond 2010 of vroeger ook zo een plan opmaakten. De mens is in wezen een barbaars wezen.

  Willy Van Damme

  • Mijn reactie op het schrijven van Janu:
   Janu, ik zie het precies zó zoals jij het voorstelt. Maar door de voortdurende brainwashing van de media die in handen zijn van het Kapitaal, en de lafheid
   van academici en politici die heel goed beseffen dat zij, als ze spreken naar een ”voie de garage” gedreven worden, kan…en mag er niets geschieden.
   Het begint al in de lagere school. Wat leerden we in de lessen Geschiedenis?
   Wat leerden wij bijvoorbeeld over de kolonisatie in het algemeen en over onze lieve kolonie,Congo,waar wij de slaven bevrijdden uit de handen van de gruwelijke Arabieren. En vooral rechtvaardigheid en God predikten voor het heil van de arme negertjes die elkaar soms wel opaten? Het heerlijke Westen bracht beschaving en wat al nog meer: chaos, armoede en verworpenheid.
   Door wie werden en worden de (noodgedwongen corrupte?) leiders van de vroegere koloniale (en nu ne-koloniale) landen in het zadel gezet? Wat gebeurde er met Lumumba? Slechts een smerige communist?
   Dat voortdurend politiek gelul heeft geen zin! Waarover het gaat, is geld en macht.
   Wie kan klaar zien in het internationale geldwezen? Aan wie behoort het Grote Kapitaal dat beslist over werk of geen werk, over eten of geen eten, en of course ook over een natuurlijk onontbeerlijke smartphone of iphone… enz?
   Verder natuurlijk: wie beslist over boycot van goederen, het geraffineerd lamleggen van een industrie die niet luistert. Naar wie precies? Waarom precies? Maar boycot van goederen en techniek zijn die nodig ter verdediging van de DEMOCRATIE? Wat is dat precies: democratie?
   *Een interessant boek in dat verband is: “America’s deadliest export democracy” van William Blum.
   Het geprezen liberaal-kapitalistische systeem geraakt er niet meer uit.
   Als de banken er niet meer uit geraken, dan is het oorlog. Gewoonweg oorlog!
   Naja, en dan? We kunnen er toch niets aan doen!
   Ook de mensen hier bij ons in het rijke Westen voelen zich niet meer goed.
   Waarom? Ze worden ontmenselijkt daar zij niet meer naar het ZIJN geleid worden maar naar het HEBBEN dat bezorgt wordt door de Money Kings.
   Het is alles nogal deprimerend. Maar ik kan er ook niets aan doen. Misschien snuif ik binnenkort ook cocaine om mij goed te voelen. Tenslotte: waarom niet?
   Neen, ik ga eerst wandelen.
   Hartelijke groeten !
   Hilaire Bodein

   Antwoorde:

   Alles is gebouwd op illusies en leugens. In scholen en de media leren wij over Europese waarden zoals vrijheid, democratie, vrede, mensenrechten en dergelijke meer. Op papier erg mooie principes natuurlijk.

   In de praktijk echter gebeurt juist het tegenovergestelde en vernielen wij landen, slachten honderdduizenden en zelfs miljoenen af en folteren wij er op los als ware het een plezier is. Maar alles goed verborgen natuurlijk.

   Uit allerlei lekken en documenten weten wij met zekerheid dat al Qaeda, ISIS en andere terreurgroepen in feite werken als onderaannemers van dat Europa met zijn zogenaamde waarden.

   Recent bracht Amnesty International het verhaal over hoe Belgische wapens in Jemen gebruikt worden door wat zij noemde ‘extremistische groepen’. Wie de oorlog tegen Jemen maar een beetje volgt weet dat dit al Qaeda en ISIS zijn die ook daar een oorlog van terreur in opdracht van het Westen voeren.

   Met Westerse topofficieren die op het slagveld soms de touwtjes in handen hebben. Maar Amnesty International verzweeg heel bewust de naam al Qaeda en ISIS want dan zou inderdaad zoals in Syrië en Libië blijken dat deze bende koppensnellers inderdaad onderaannemers zijn die voor de EU en de VS er hun vernielzucht en barbarij mogen botvieren.

   En wat zegt Amnesty International op die opmerkingen: ‘Wij hebben geen aanwijzingen dat al Qaeda daar actief is.’ Dit terwijl elke militaire kaart van die Jemenitische oorlog de aanwezigheid van al Qaeda en ISIS toont. Maar AI beweert dan met een uitgestreken gezicht dat ze daar geen bewijzen voor hebben. Er zijn echter zelfs video’s van.

   Maar moesten ze dat toch zeggen dan zou het verhaal over Europese waarden definitief aan scherven liggen. En dus zwijgen niet alleen praktisch al onze politici en kranten maar ook de zogenaamde goeddoeners van AI & co. Kwestie van de illusie en de leugen in stand te houden.

   Maar hoe kan men spreken van een democratie, een regering van het volk als dat volk met leugens continu een rad voor de ogen wordt gedraaid? Ook dat verhaal over democratie is dus een illusie, een leugen.

   Willy Van Damme
   :

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s