Francken ISIS en de Syrische christenen

Dat Theo Francken (N-VA), voormalig staatsecretaris voor Migratie, meer leugens verkoopt dan dat hij de waarheid vertelt is geweten. Ook in het dossier rond de zogenaamde humanitaire visa voor Syrische christenen zit hij uit zijn nek te kletsen dat het niet mooi meer is. Het verstrekken van die visa was in wezen niets anders dan zijn versie van het verfoeide politiek dienstbetoon. Wat hij nu poogt te vergoelijken.

Een hoop leugens

Het is nogal wiedes dat die paar honderd Syriërs en hun kennissen natuurlijk eens ze dat kunnen allemaal op de N-VA van het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam en Francken gaan stemmen. Het door het gerecht wegens onder meer mensenhandel in verdenking stellen van Melikan Kucam doorkruist die plannen natuurlijk.

Bovendien moest dat verhaal dienen om Francken een ‘humanitair’ gezicht te geven genre: ‘Kijk toch aan wat die man doet voor die sukkelaars. Als dat geen humanist is. Het moest zijn harde serie leugens en grove beledigingen op onder meer Twitter counteren. Jekyl en Hyde dus. Goed gezien maar het flopt.

Ik heb die mensen gered van een gewisse dood door ISIS oppert Francken. Zonder mij waren ze door hen vermoord. Wow!! Goed voor wie niets van Syrië afweet natuurlijk. Iemand die maar een beetje van die oorlog kent weet dat dit pure leugens zijn. Grove leugens bovendien.

ISIS kwam officieel tot leven op het einde van 2013 toen er in Syrië binnen de organisatie al Qaeda in Irak, de groep die de oorlog op vraag van de VS op gang trok, zware gevechten uitbraken tussen de officiële groep van Aboe Mohammed al Joulani en Ayman al Zawahiri, officieel nummer 1 van al Qaeda, en haar afscheuring onder leiding van Aboe Bakr al Baghdadi.

Na een serie mislukte pogingen om te bemiddelen en een bloedige oorlog trok ISIS zich terug op het financieel zeer interessante gebied ten oosten van de Eufraat waar zich de Syrische olievelden situeren.

België steunde ISIS

Interessant want voorheen had de EU, en dus ook België, toegestaan dat men die koppensnellers wapens mocht leveren – grappig was dat dit volgens de EU-richtlijn niet mocht zijn om te doden maar alleen om zich te verdedigen – en dat het embargo voor olieproducten was opgeheven.

Met andere woorden: België liet toe om ISIS en de andere salafistische terreurgroepen te bewapenen en via de aankoop van hun olie ISIS te financieren. Wat via Turkije en Frankrijk ook gebeurde.

Melikan Kucam - 2

Melikan Kucam moest in Mechelen zorgen dat er ook allochtone stemmen naar zijn partij, de N-VA, zouden gaan. Iemand nog een humanitair visum?

De (sic) humanist Francken hielp dus als regeringslid mee om al Qaeda, ISIS en ander salafistisch tuig te bewapenen. Zonder westerse, en dus Belgische steun, was er trouwens nooit een oorlog geweest in Syrië. En dus geen vluchtelingen of nood aan partijpolitieke ‘humanitaire visa’. En België doet trouwens mee aan de blokkade van Syrië, oorzaak van veel menselijk leed.

Maar de humanist spelen is voor onze politici, en dus niet alleen de N-VA en Francken, een must. De mensen een rad voor de ogen draaien heet dat. De realiteit van de politiek van Francken en zijn collega’s is echter een massaslachting. Het is als het beschavingswerk van koning Leopold II in Congo. Eerst mooie woorden en dan afslachten;

Toen die oorlog tussen die twee fracties van al Qaeda eind 2013 uitbrak wist al Qaeda, dan onder de naam al Nusra, stand te houden in het westen van Syrië op enkele uitzonderingen na zoals delen van het vluchtelingenkamp Yarmouk ten zuiden van Damascus. Het door salafisten beheerde gebied van de stad Aleppo viel onder controle van al Nusra en haar bondgenoten. ISIS was er geheel verdwenen.

Dit bleef zo tot midden december 2016 toen het Syrische leger dat deel van de stad veroverde. Waarna de rust er grotendeels terugkeerde. Dat christenen in 2015 in Aleppo zoals Francken beweert door ISIS werden bedreigd is dan ook pure fantasie.

Het klinkt natuurlijk wel mooi maar is zoals men het nu noemt fake news. Het is het verhaal van Francken ‘De Held’, de Vlaamse superman, die onbaatzuchtig honderden mensen redde uit de ‘bloedige klauwen van ISIS’. Het klinkt prachtig maar is dus een leugen. Een op zijn Franckens.

Antwerpse drugbende

Nog erger is echter het feit dat terwijl Francken dus goochelde met ‘humanitaire visa’ voor in Aleppo bedreigde christenen onze regering en onze media voor de volle 100% achter die in Aleppo opererende terreurgroepen stonden. De kerels die volgens Francken nu beweert brave christenen dreigden te kelen.

Men herinnert zich maar de met pakken tranen gevulde voorpagina’s van pseudokwaliteitsbladen als De Morgen en De Standaard toen al Qaeda medio december 2016 die slag voor Aleppo verloor. Ook onze regering liet de tranen toen vrijelijk vloeien. De ‘goeden’ verloren de strijd. En dan heeft Francken de lef om nu zo’n slecht theater op te voeren.

De vraag is maar of die dankzij politiek dienstbetoon hier geraakte Syriërs niet gelieerd zijn aan het gisteren in Antwerpen bloot gelegde crimineel netwerk. En volgens bepaalde media zou die link er wel degelijk zijn. Bart De Wever insinueerde in de aanloop naar de lokale verkiezingen in Antwerpen een link tussen de Antwerpse drughandel en Kris Peeters, toen lijsttrekker van CD&V. Kijk nou…. Het wordt nog warm.

Willy Van Damme

5 gedachten over “Francken ISIS en de Syrische christenen

 1. Niet enkel dat, ook de bewering van Francken dat die christenen uit Syrie gered zijn klopt niet, want ze waren allen in Libanon, waar het volgens TF veilig was voor Syriers toen ie weigerde een humanitair visum te geven aan een Syrisch moslimgezin dat in Libanon zat … En volgende de belgische ambassadeur in Libanon zijn alle mensen aan het loket van de ambassade moeten komen voor dat visum …. Niks redding, helemaal niks, alleen leugens ….
  Sam Van Gestel

  Antwoord:
  Inderdaad. Ze waren naar mijn aanvoelen niet echt in gevaar. Natuurlijk vielen er op het regeringsgebied van de stad Aleppo toen nog regelmatig bommen maar desnoods konden zij tijdelijk trekken naar veiliger gebied in het land.

  Natuurlijk is het te begrijpen dat sommigen van die vluchtelingen erg bevreesd waren,. In 2015 was het nog vrij onzeker wat er ging gebeuren met Syrië. Ging men stand houden, het winnen, geleidelijk maar gebied verliezen of toch nog instorten? Het drukte op de mensen. Pas eind september 2015 was er zekerheid toen Rusland militair op het toneel verscheen. Waartegen men dan hier protesteerde!!!

  Maar dan moet men er niet de vrienden van de N-VA uithalen. Dit is gewoon een pure schande. En steeds meer stelt zich de vraag naar de relatie tussen dit en die gangsterbende uit Antwerpen-Noord. Dat een van de kopstukken van die bende met Bart De Wever en Melikat Kucam op een foto staat te pronken is een aanwijzing.

  De essentie is dat de hoofdverantwoordelijken voor die toestand het Westen en haar bondgenoten waren. En daarbij was o.m. de regering van Charles Michel met daarin Theo Francken. In essentie was dit het redden van mensen uit een mede door Francken gecreëerde situatie.

  Willy Van Damme

 2. Francken wist niks van de Soedanezen, hij wist niks over het Marrakesh pact en hij weet nu ook niks over die humanitaire visa. Hij blijft vertellen dat zijn vertrouwen werd geschonden door Kucam en dat er een betere aanpak moet komen, dit begint meer op een tragikomedie te lijken. Steeds plaatst hij zichzelf in een slachtofferrol ( net zoals de rest van de partij ) en het is altijd de schuld van de anderen. Ook moeten de banden tussen Kucam en die Antwerpse drugsbende verder onderzocht worden, De Wever stond wel in september als eerste in de rij om andere partijen te beschuldigen van drugshandel. Deze boemerang krijgt hij nu terug in zijn gezicht.
  Dimitry Coppens

  Antwoord:

  Het is nu wel duidelijk dat de politieke carrière van Francken aan een zijden draadje hangt. Veel zal afhangen van het komende gerechtelijk en administratief onderzoek. Wees zeker dat de andere partijen geen enkele genade zullen kennen. De wijze waarop de N-VA in het politieke landschap ageert is te schokkend geweest en grenst aan het onvoorstelbare.

  De valse brieven aan John Crombez over de F35 (je moet amper twijfelen), de smeerlapperij over Kris Peeters en de drugs en het eveneens criminaliseren van Tom Meeuws zijn maar enkele van de vele voorbeelden.

  En dan was er voorheen die campagne tegen het ACW waarbij men hen in het openbaar van allerlei zware criminele feiten beschuldigde. Wat gelogen bleek te zijn. Nooit voorheen voerde men op die wijze campagne. Het lijkt wel een stel mafioso.

  En dat verhaal over die door ISIS bedreigde christenen is al zeker van de pot gerukt. Het is gewoon Melikan Kucan die zijn clan naar Europa wou overbrengen. Niets meer dan dat. En dus is er de vraag waar zijn die ‘bedreigde Syrische christenen’ allemaal heen? Zijn ze lid van die drugsbende?

  Een aantal blijken nu immers spoorloos te zijn. Verschwünden. En hoe geraakte die vermeende crimineel zomaar op de foto bij Bart De Wever? En waarom wou die perse met De Wever op die foto? Het was blijkbaar interessant voor die man. Politiek, zakelijk, crimineel?

  En dan is er het klimaat? Door Jean-Marie Dedecker aan boord te hijsen toonde men dat het klimaat hen niet eens interesseert behalve als men er stemmen mee kan halen. Dedecker is gewoon ’s lands grootste klimaatnegationist.

  Het is ook geen toeval dat De Tijd vorige week donderdag 7 februari in een paginagroot artikel ‘De linkse kaping van de klimaatmarsen’ die klimaatmarsen poogde af te doen als een groot complot van Groen, de PVDA, enzovoort.

  De Tijd staat dan ook voor 120% achter de N-VA. Het niveau van dat artikel van Wim Van de Velden en Dries Bervoet zat daar waar men in de jaren dertig in Duitsland alle onheil richting de joden schoof.

  Het was een grote kom met insinuaties vol van mogelijks, volgens en vermoedelijks en dit op smaak gebracht met een lekker pak zou(t). De nazipers over de joden anno 1933.

  Willy Van Damme

 3. Het zou wel eens kunnen dat we mettertijd vernemen dat op zijn minst een deel ervan geen kristenen waren maar eerder door de CIA aangebrchten die zij uit Surie wilden verwijderen voor eventueel later gebruik, Kijk maar wat de CIA met meerdere duizenden NAZI’s gedaan heeft op het einde van de 2de wereldoorlog! ik heb een stevige indruk dat wij daar in de eerstvolgende 20 jaar nog meer van zullen horen ! Misschien wel terug een shoah naar Frankenland doen ?
  Rudy Verbuyst

  Antwoord:
  Je mag nooit iets uitsluiten maar hier lijkt het gewoon Melikan Kucam die zijn clan in veiligheid wou brengen. De CIA/Mossad & co hebben andere middelen en methodes. Maar zoals ik al schreef: Je mag nooit iets uitsluiten.

  Zeker is dat de CIA/Mossad nu reeds bezig zijn om zoveel mogelijk resten van dat huurlingenleger in veiligheid te brengen. Ik vrees echter dat de houdbaarheidsdatum hier verstreken is. We zullen zien.

  Men heeft enkele malen succes gehad, Afghanistan, Tsjetsjenië en Libië maar in Jemen geraakt men nergens en Syrië en Tsjetsjenië mislukte men. Hetzelfde met China (Xinjiang/Chinees Turkestan) dat gelukkig in de kiem is gesmoord voor het te gevaarlijk werd.

  Willy Van Damme

  • Ik had graag ergens gelezen wat Pater Maes te zeggen heeft over Kucam en Franken.
   Ludoke
   Antwoord:
   Ik stelde hem de vraag en zijn antwoord krijg je dus later.
   Willy Van Damme

 4. Zoveel slechterikken overal …zowel in de Bende van Nijvel als inde Mossad… Maar hun buit is al lang binnen. Voor ons de moraal of anders gezegd : afgeknabbelde beentjes. Gelukkig hangt nog wat lol en vlees aan mijn geliefde mede-patient Prins Laurent.
  Ludoke

  Antwoord:
  De mens heeft de gewoonte om zowel in negatieve als in positieve zin te verrassen. Ook hier.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s