Peter De Roover en de mensenrechten

Peter de Roover, fractieleider van de N-VA in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, zegt in Humo van 29 januari dat hij een groot voorstander is van de mensenrechten. Het is zowat een toppunt van cynisme.

Zijn partij schaart zich tegenwoordig zelfs voluit achter Israël, zij weigerde ook kordaat op te treden tegen partijleden die lid zijn of waren van Schild en Vrienden en schreef hij op 26 november 2015 op Knack.be een oproep om nauw samen te werken met Saoedi-Arabië want, stelde hij: ze vechten zoals ons tegen ISIS.

Een grap want zoals een door de EU en Duitsland betaalde studie van het Conflict Armamants Research naar de wapens van ISIS bewees leverde dit land nog zelfs begin 2017 Bulgaarse wapens aan die terreurbeweging. Wat de VS trouwens deed tot zeker eind juni 2014, na de val van de Iraakse stad Mosoel. Peter De Roover heeft alleen interesse in mensenrechten als het hem uitkomt. Zo niet, dan is het voor hem weggooien.

Willy Van Damme

Reactie op het interview met Peter De Roover fractieleider in de Kamer van Volksvertegenwoordigers van de N-VA in de serie ‘Humo sprak met’ van 29 januari 2019

6 gedachten over “Peter De Roover en de mensenrechten

 1. Hij was ook de man die liet optekenen ‘in tijden van terreur kunnen woorden ook wapens zijn’. Hij heeft dat nota bene in het federale parlement gezegd. Een democratische oproep tot beknottong van de vrije meningsuiting ?
  Kris De Bruyne

  Antwoord:
  De N-VA was voor ze aan de macht kwam een vurige verdediger van de Palestijnse zaak en. Herinner de ruzie in Antwerpen toen de vorige burgemeester Patrick Janssens zich verontschuldigde voor wat er tijdens de tweede wereldoorlog daar met de joden was gebeurd. Zeker wat betreft de rol van de Antwerpse politie die lekker meedeed.

  Bart De Wever klaagde dat men dat niet moest doen. Tja het politiek milieu waaruit hij stamt deed immers toen ook mee. Maar toen hij de burgemeesterszetel rook ging hij via zijn vriend Ludo Van Campenhout snel Michael Freilich en de andere zionisten opvrijen.

  De Palestijnen konden plots best creperen. Dat zijn voor de N-VA de mensenrechten en het door hen zo hoog geprezen volksnationalisme. Voor dertig zilverlingen verraden ze gewoon iedereen.

  Willy Van Damme

 2. Heel die bende Vlaams-nationalisten hebben enkel als doel om Vlaanderen om te vormen in een soort wingewest voor de plaatselijke elite. De N-VA neemt het op voor de Catalaanse separatisten die ginds in de cel zitten, maar de Palestijnse kwestie is electoraal minder belangrijk. Bart de Wever zijn uitspraken over Palestijnse vluchtelingen en dat je er niet goed vanaf geraakt waren weer van een bepaald niveau. U heeft gelijk wat Peter De Roover en de rest van de partij betreft, mensenrechten interesseren hun pas als ze er veel stemmen mee kunnen winnen. Net zoals met die humanitaire visa voor Christenen uit het Midden-Oosten.
  Dimitry Coppens

  Antwoord;

  De N-VA heeft slechts één principe: De macht en zich te laven aan die macht. Juist zoals hun voorvaders van het VNV & co die zich verkochten aan de Duitse nazi’s. Zie ook maar wat gebeurde in de provincie Vlaams-Brabant waar ze zich op dag 1 van de nieuwe legislatuur een fikse loonsverhoging toekenden.

  Voor leden van de N-VA met o.m. Peter De Roover, op Knack.be die twee lofredes aan het adres van Saoedi-Arabië plaatsten was er in Brussel een pr-bureau aangesteld die moest zorgen dat het land van zoon en vader bin Salman in een goed daglicht kwam te staan. En kijk wie ervoor zorgde….. Bij onze partijen alleen de N-VA.

  Hetzelfde pr-bureau, Qorvis, dat in de VS het twitteradres van die Syrische koppensnellers beheerde. Mensenrechten inderdaad, om ze te vertrappelen. Het heet de kracht van de verandering.

  Willy Van Damme

 3. Ik heb me altijd de vraag gesteld: Hoeveel Khazars zitten er in hun Partij, De vlaamse regering de Nationale regering, iHoeveel crypto khazars zijn er minister! Is dat geen bedreiging voor Belgie en met hun eigen woorden ” Voor de Vlaamse eigenheid ” !

  • We kunnen ons afvragen wat er in de VS en Frankrijk, Duitsland, GB, nu en in het verleden verantwoordelijkheid bij het uitbreken van WW II gebeurd, de joden vervolging geleid door Zionisten via het Judenamt in Berlijn dat de selektie deed van DNA joden niet zionistisch gezind, om ze naar de kobcentratiekampen te sturen !
   Rudy Verbuyst

   Antwoord:

   Het is geweten dat het nazibewind en de zionisten tot de oorlog in 1939 nauw samenwerkten voor de etnische zuivering van Duitsland van joden. Het ging zelfs zo ver dat de zionisten klaagden dat de door de regering in Berlijn naar Palestina gestuurde joden onvoldoende rein waren, niet voldoende ‘joods’.

   Adolf Eichmann, de beruchte jodenmoordenaar, heeft toen zelfs het door de Britten nog bestuurde Palestina bezocht. Tot de Wannsee conferentie waar de Duitse regering besloot tot de holocaust waren de meer extreme zionistische groepen als Stern en Irgun bevriend met Hitler’s Duitsland.

   Verder is de N-VA ook de slippendrager van de VS (zie F-35), Israël en zelfs Saoedi-Arabië zoals bleek uit de smeekbedes van o.m. Peter De Roover. En dan vergeten we ook nog de Antwerpse petrochemie, de heel goede vrienden van De Wever, niet aan wie mede een mank milieubeleid danken.

   Willy Van Damme

 4. menslief wat lees ik toch domme haatreacties op de N-VA. Willy, beste vriend, je bent niet goed op weg met uw neutraliteit: het zit em in je genen! Je hebt al heel wat betere proza geschreven dan die haatstokerij! Ik ben Vlaams, Vlaams-nationaal en ik ben er fier op.
  Jacques Dezeure
  Antwoord:

  Men kan alleen maar constateren dat leden van de N-VA nadat ze de Palestijnse rechten op de vuilhoop kieperden gaan aanpappen zijn bij het zionisme. Men kan ook alleen maar constateren dat o.m. Peter De Roover hoogstnodig plots een lofrede moest publiceren aan het adres van Saoedi-Arabië.

  Niet dat zij natuurlijk de enigen zijn die in de praktijk ziek zijn in dit bedje. Zie maar naar de handelsrelaties van onze wapenfabrikanten CMI en FN. Schandelijk gewoon. Maar niemand in de Belgische politiek, behoudens de N-VA, haalde het in zijn hoofd om zo openlijk vader en zoon Salman te verdedigen als de N-VA. En dus de vraag: Waarom?

  Het verdedigen van de Vlaamse en/of Belgische belangen doe je nooit op die wijze. Ik noemt het zelfs verraad.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s