Nemmouche en ISIS

In uw verhalen over Medhi Nemmouche hebt U het over hoe die man in 2012 ISIS vervoegde. Dat kan echter nooit kloppen. ISIS is pas ontstaan eind 2013 begin 2014 uit de splitsing van het in Syrië vanaf het begin der opstand actieve Al Qaeda in Irak. Met langs de ene kant al Nusra (trouw aan al Qaeda) en aan de andere zijde ISIS, IS of Daesh, trouw aan de nieuwe leider al Baghdadi.

De reden hiervoor is niet echt duidelijk maar vermoedelijk had het te maken met de in de lente van 2013 veroverde Syrische olievelden en het geld dat dit ging opbrengen. Blijkbaar heeft Nemmouche toen gekozen voor ISIS. Het loon was er ook stukken beter.

Mag ik er U verder op wijzen dat Uw krant in die periode van 2012 beweerde dat het bestaan van al Qaeda in Syrië toen een door de Syrische regering verspreide leugen was. Het waren, stelde Rik Coolsaet dat jaar op televisie, allen idealisten. Recht uit onze gevangenissen dan.

Willy Van Damme

Brief aan De Standaard en Mark Eeckhaut die verlag uitbrengt over het proces tegen Nemmouche.

2 gedachten over “Nemmouche en ISIS

 1. Beste Willy,
  Wat met de bewering dat de Syrische christenen uit Aleppo waarrond het huidige “visaschandaal” draait, uit de klauwen van IS gered werden ? Ik hoorde dat er in die tijd geen IS was in Aleppo.

  Achemensentoch

  Antwoord:

  Ach politici toch. De N-VA zit te lullen dat het niet mooi meer is. Francken die honderden mensen uit de klauwen van ISIS heeft gered. Moest hij Pinokkio zijn dan zat het topje van zijn neus niet in Aleppo maar ergens bij de Chinese muur.

  Toen men met dat bizar en schandelijk dienstbetoon begon zat ISIS niet meer in Aleppo. ISIS is ontstaan uit Al Qaeda in Irak dat in maart 2011 mee de start gaf voor deze oorlog. Voordien werden er door de Syriosche politie regelmatig wapensmokkelaars tegengehouden die van Irak kwamen.

  Toen die bendes koppensnellers in de lente van 2013 met westerse steun de olievelden ten oosten van de Eufraat veroverden was er dan ook geld in overvloed. Het geluk kon niet meer op. Er is dan in hun gebied maandenlang over die buit een hevige oorlog uitgevochten. Al Qaeda in Irak is toen gesplitst in al Qaeda (al Nusra, enzovoort) en ISIS.

  In de provincie Idlib, de stad Aleppo en omgeving verloor ISIS de strijd, in het oosten trok ISIS aan het langste eind. Begin 2014 was die strijd grotendeels voorbij. Wel waren er continu schermutselingen over de buit. Met religie of politiek had dat uiteraard niets te maken. Het waren en zijn dievenbendes.

  Die olie werd nadien via Turkije en de zoon van Erdogan o.m. verkocht in Frankrijk. Ook is uit een door de EU en Duitsland betaald rapport van de Britse ngo Conflict Armaments Research over de wapens van ISIS gebleken dat Bulgarije, een EU-land, tot zelfs in 2017 op bestelling van Washington en Riyadh via o.m. de VS en Saoedi Arabië wapens leverde aan ISIS.

  Nog in 2017 schreef men vanuit de N-VA, met onder meer Peter De Roover, op Knack.be lofredes uit voor de familie Salman al Saoed, onze (sic) bondgenoten beweerde men bij die partij. En men was daarbij streng voor wie kritiek op dat rijk van het salafisme durfde te geven. Zouden de Salmans die geste gewaardeerd hebben?

  Met andere woorden, men zorgde voor wapens aan ISIS en dan heeft men nu de lef te stellen dat men mensen uit de klauwen van ISIS wist te redden. Het is gewoon om te kotsen.

  Verder organiseert onze regering met de EU een blokkade van het land zodat zelfs geneesmiddelen amper nog binnen kunnen. De N-VA en de rest van onze regering weten niet wat menselijkheid is.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s