België het aards paradijs

Sommigen moeten Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en Freddy Roosemont, hoofd van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) wel heel dankbaar zijn. Juist op het ogenblik dat politie en nadien gerecht hen hun straf voor de begane misdaden gaan geven komt daar Roosemont en Francken als een reddende engel tussenbeide en zorgt dat deze criminelen hun straf ontlopen.

Nog straffer, de DVZ geeft hen zelfs een vliegtuigticket naar huis, op kosten van de belastingbetaler. Toch mooi. Wat kan een crimineel nog meer wensen? Je moordt, pikt er op los, zet een drugshandel op en slaat wat mensen het hospitaal in. En je straf? Een gratis ticket naar huis om er daar dan te genieten van je crimineel geld.

Belgenmop

En ondertussen doet onze politie arrestaties en zet het justitieel apparaat zich in om die heren, en dames, in een cel te krijgen en hen serieuze boetes aan te smeren. Allemaal vergeefse moeite want Francken, en zijn medewerker Roosemont, willen zoveel mogelijk mensen terugsturen en kijken niet nauw. Een kwestie van de statistieken nietwaar.

Staatssecretaris Theo Francken, beschermengel van criminelen. Alle Belgische criminele illegalen moeten zijn fans zijn.

En uiteraard horen illegale criminelen hier niet thuis en inderdaad kan het gebeuren dat die misdadigers in afwachting van hun definitieve veroordeling nog misdaden plegen. Maar dat kan moeilijk een reden zijn om hen hun gerechtigde straf te laten ontlopen.

Bovendien moet dit verhaal in Albanië en elders zeker de ronde doen. Je wil het criminele pad bewandelen, moorden, plunderen, een drugshandel opstarten en oefenen met de vuisten of de boksbeugels waarna men je na verloop van tijd dan arresteert.

Maar geen probleem want er is het fameuze duo Francken en Roosemont als een soort superman om je uit de nood te helpen. En eens terug thuis is het een koud kunstje om na een jaartje genieten terug te keren om je Belgische activiteiten terug op te starten. Want je bent safe dankzij Francken en Roosemont die je wel opnieuw een vliegtuigticket zullen bezorgen. Misdadigers wereldwijd zijn gewaarschuwd: België is hun paradijs.

En dat dit duo Francken en Roosemont dan alle mogelijke domme excuses trachten te vinden om hun misplaatste Belgenmop goed te praten en te liegen is natuurlijk schokkend maar wekt hen kennende geen verbazing. En beiden blijven gewoon op hun post bezig om de werking van het gerecht te saboteren en zo de misdaad te steunen. Inderdaad, de kracht van de verandering.

Willy Van Damme

10 gedachten over “België het aards paradijs

 1. “ En uiteraard horen illegale criminelen hier niet thuis en inderdaad kan het gebeuren dat die misdadigers in afwachting van hun definitieve veroordeling nog misdaden plegen. “

  U vergeet nog iets: “ En natuurlijk kan het gebeuren dat die misdadigers in afwachting van hun definitieve veroordeling de benen nemen om hun straf te ontlopen om thuis te kunnen gaan genieten van hun crimineel geld. “

  Misschien eens schieten op justitie die ze in voorwaardelijke vrijheid stelt in afwachting van… en hen zo ook een mogelijkheid biedt om hun gerechtigde straf te ontlopen. Of dacht U dat die braaf thuis zouden wachten op hun dagvaardiging?
  Maar dat is natuurlijk minder erg want dan betalen ze hun vliegtuigticket uit eigen zak en dat is wat telt.

  Met vriendelijke groeten,
  Theunis Victor,

  Antwoord:
  Natuurlijk is wat Justitie hier doet eveneens wansmakelijk. Mensen die hier illegaal verblijven hoort men niet voorwaardelijk vrij te laten. In de beide gekende gevallen – Sven Mary noemde er meer – zijn beiden echter het land uitgezet zonder dat Justitie de zaak kon afronden.
  Willy Van Damme

  • Er wordt gemakshalve voorbijgegaan aan de oorzaken waarom zoveel (Albanese, Maghrebijnse, Russische…..) criminelen zich hier probleemloos konden vestigen. De nu teruggedraaide snel-Belg-wet (sinds 2012) van Verhofstadt onder paars in 2000, zonder voorwaarden en de massale regularisatie (2007) onder het bijzonder korte premierschap van Herman Van Rompuy. (naar schatting 25000 in één keer).Jullie spreken nu over de nefaste gevolgen.

   Peter Beeckman

   Antwoord:

   Het probleem van de (illegale) immigratie is gewoon onoplosbaar en wie denkt er een oplossing voor te hebben dwaalt. De wereld is als gevolg van de nieuwe technologieën van de voorbije decennia zoals televisie, telecommunicatie, internet en verbeterde transportmogelijkheden een dorp geworden.

   Daarjuist nog in mijn straat een dame van Aziatische origine met verstaanbaar Nederlands geholpen die met haar fiets op zoek was naar een bepaalde woning hier in mijn buurt.

   En dan die zaak met dat homokoppel in Gent. Een Italiaan en een Amerikaan die lastig werden gevallen door hun buren uit Bulgarije en Roemenië dacht ik. Of een familielid die dit jaar om een vriend (Belg) te helpen voor de tweede maal naar Bulgarije trekt.

   Verder is er de veroudering van de bevolking. Mensen willen steeds meer confort en een beter inkomen maar om die vergrijzing op te vangen en de economie te doen groeien zijn er nieuwe werkkrachten nodig. En wie gaat die leveren?

   Japan dat er altijd voor zorgde om geen buitenlandse werkkrachten te importeren (het is een serie afgelegen eilanden en dat gaat makkelijker dan in de EU) gaat nu massaal die toch importeren want economisch wordt dat gezien het zeer hoog aantal ouderen anders niet houdbaar.

   En dan is er het probleem van de illegale immigratie die op dit ogenblik onderhuids in onze samenleving leeft. Men zwijgt er nu over maar het moeten er tienduizenden zijn. Wat op gebied van sociale wantoestanden en veiligheid een groot probleem vormt.

   Dat was de voornaamste reden voor de regularisatie van toen. Wat men trouwens ook elders in andere landen deed. Maar criminelen zullen altijd een weg vinden door de mazen van het net, hoe klein men die mazen ook maakt. Guy Verhofstadt of een Herman Van Rompuy maken hier niet het minste verschil.

   Het enige dat men kan doen is het probleem zo beheersbaar mogelijk maken en op termijn zal er een nieuwe regularisatie wel moeten komen. Deze nieuwkomers zorgen soms voor toenemende criminaliteit maar andere betekenen weer een grote verrijking voor onze samenleving. Ook hier.

   We hebben in Dendermonde een Greg Van Avermaet en een Peter De Caluwe maar ook een fotograaf als Arthur Eranosian en een zangeres als de van Afrikaanse afkomst zijnde Coëly.

   Willy Van Damme

 2. Wat het geheel extra hallucinant maakt is dat justitie de oorsprong van het geld waarmee de borgsommen worden betaald, blijkbaar niet controleert. Men kan zich maw cash vrijkopen met een zak misdaadgeld…
  Pieter

  Antwoord:

  Ik weet niet of dit klopt maar mijn vermoeden is dat je gelijk hebt. Mijn opiniestuk was een frontale aanval op Roosemont & Francken die vanuit de regering Justitie saboteren. Gewoon hallucinant en dat is nog zeer zacht uitgedrukt. En geen enkele krant eist hun ontslag! Straffeloosheid heet dat.

  Natuurlijk is daar ook politie en Justitie waar heel veel scheef zit en dit op meerdere vlakken. Op zeker ogenblik kreeg ik tweemaal kort na elkaar via mijn blog anonieme doodsbedreigingen blog. Ik legde onmiddellijk bij de Dendermondse politie klacht neer en die onderzocht waar die klacht vandaan kwam.

  Het bleek afkomstig van de computer van een dertiger uit Borgerhout die echter stelde op dat ogenblik op de tram te zitten op weg naar een fitnesscentrum. Men trok niet eens zijn alibi na. Bij de Dendermondse politie was men woest.

  Zoveel is de strijd tegen de misdaad en de salafistische terreur in Antwerpen waard. Verschieten dat er tegenwoordig granaten in Antwerpen ontploffen moet je in dat klimaat dan ook niet doen. Nog eens: De kracht van de verandering!

  Willy Van Damme

 3. Dit is wel de druppel die de emmer laat overlopen. Het vrijlaten van een bekende crimineel zoals Rustemi bv. en dan op je borst kloppen dat je goed werk hebt geleverd. Francken is ook niet in staat om gegronde kritiek op zijn beleid te verdragen. Nu ook noemt hij de Orde van Vlaamse Balies een links-activistische ngo die zou staan voor opengrenzenbeleid. De man leeft in zijn eigen waan en vraagt steeds om adoratie. Die dwangsommen lijken meer op omkoperij van justitie om zo je straf te ontlopen. Men moet de oorsprong van dat geld eens onderzoeken vooraleer men zo iemand op vrije voet laat.
  Dimitry Coppens

  Antwoord:

  Een lid van een Belgische regering die de werking van het gerecht dwarsboomt en dan zelfs de Orde van Vlaamse Balies zit uit te schelden en beledigen, het is eens iets anders.

  Men kan van mening verschillen en zelfs sterk van mening verschillen maar dat een man met zo’n functie op zo’n wijze reageert is ongelooflijk. Nog nooit meegemaakt en ik volg al decennia de Belgische politiek. Iemand een dwangbuis?

  Willy Van Damme

  • mhm.. lijkt me eerder een legale overschrijding van de (hun) uitvoerende macht:
   https://www.apache.be/gastbijdragen/2018/08/02/koen-geens-en-leerling-tovenaar-theo-francken/
   Faraday

   Antwoord:

   Een prachtstuk van de nu gepensioneerde magistraat Walter De Smedt die zoals steeds geen blad voor zijn mond neemt en de puntjes op de I zet. Bezoekers hier zouden dit moeten lezen. Uit zijn ervaring kent hij natuurlijk veel beter dan ik de toestanden bij Justitie. Zaken die mij niet zo bekend zijn.

   Zijn kritiek is wel gekend en is de reden waarom men hem strafrechtelijk poogde te pakken. Het flopte. Ik vermoed dat die verwijzing over die ene magistraat op hem slaat. Hij was ook nauw betrokken bij de comités I en P en deed daar samen met o.m. politica Anne-Marie Lizin echt voorbeeldig werk. Het kwam mevrouw Lizin duur te staan.

 4. Als dat geen aanzuigeffect heeft, dan snap ik er niets meer van.
  Edith Legrand

  Antwoord:

  En niemand in pers en politiek die hem frontaal onder vuur neemt en zijn ontslag vraagt. Samen met die Roosemont dan.
  Willy Van Damme

 5. Misschien heeft Francken ook banden met de Albanese maffia ,net als Vlaamse Blokker ( ex -N-VAer) Steve Vanneste . Toch maar een rare zaak !
  Sven

  Antwoord:

  Ja de figuur van Steve Vanneste is een van de vele voorbeelden van vieze typetjes die er in de partij rondlopen. Dieven, pedofielen, druggebruikers, extreme racisten en geweldplegers, je kan het er allemaal vinden. Alsmede veel opportunisten op zoek naar zakken vol geld.

  Gelukkig voor hen dat de media dat zoveel mogelijk verzwijgen. Men kan begrijpen dat een nieuwe snelgroeiende partij wat personeelsproblemen heeft maar dit stinkt mij toch teveel.

  Willy Van Damme

 6. De kritiek op justitie is terecht maar is het ook niet aan de regering om geld vrij temaken voor justitie . Toch zeker voor een partij als N-VA die “veiligheid” zo belangrijk vindt .
  Sven

  Antwoord:

  Wat wil je? Voorzitter Bart De Wever heeft voor de regeringsonderhandelingen een Porsche met een chauffeur die voor het oog van de camera’s een verkeersboete op de grond gooit en nadien met zijn voorzitter en luxewagen met vals plak wegstuift. En amper een krant die daar opmerkingen over maakt.

  Nadien wordt die man zelfs kabinetschef van Binnenlandse Zaken, en dus de baas van de politie, opnieuw zonder dat de pers zelfs haar ongenoegen laat blijken.

  Nadien blijkt die man, een overgelopen liberaal, mee met de partijtop aan tafel te zitten voor vertrouwelijke gesprekken. Opnieuw zonder dat de pers dit aanklaagt. Gaat U beweren dat veiligheid voor de partij belangrijk is? Kom nou. Alleen haar eigen veiligheid misschien.

  Willy Van Damme

 7. Nooit gelooft dat de N-VA om de veiligheid van zijn burgers geeft maar ze schermen er wel mee en als je één krant in Vlaanderen leest heb je ze allemaal gelezen. En dat verhaal van Joy Donné is toch uitgebreide in de pers verschenen Toch heb ik de indruk dat de Vlaming van dit soort politiek houdt en dat begrijp ik niet ! Er zijn toch hele wat mensen die voor deze klootzakken stemmen ! Als je tegenwoordig iets slecht zegt over de N-VA op café kan jezelf klappen krijgen, uitgemaakt wordt je sowieso. Voor heel wat N-VA fans kan de N-VA niks fout doen net als Trump in de VS. Ik ben er zeker van dat ze geen stem minder zullen krijgen door de vuile praat en leugens die ze vertellen daar worden ze zelf voor beloond !Trouwens niet alleen in België , in de rest van de wereld is niet veel beter. Maar goed dat er blog zijn zoals die van u maar voor hoelang nog ?
  Sven

  Antwoord:

  Die affaire toen met die Porsche is toen wel in het nieuws geweest. Je kon er nu eenmaal niet nakijken. Het verdween echter sneller dan het in de media verschenen was. Vergelijk dat eens met die andere vermeende schandalen bij andere partijen, vooral de PS en de SP.A.

  Niemand ging echter verder zoeken hoe dat zat met die autonummerplaat en het slachtoffer die al die parkeerboetes kreeg. En toen hij bovendien nog kabinetschef en nadien algemeen kabinetschef werd was de zaak geheel vergeten.

  En wat betreft de verkiezingen is het vrees ik nog koffiedikkijken. En wat betreft verdraagzaamheid en dat soort volk herinner je je best de periode van enkele jaren terug toen Vlaams nationalisten al dachten dat de Vlaamse onafhankelijkheid, hun natte droom, voor de deur stond.

  Onze loopster Kim Gevaert sprak zich uit voor België en bedreigingen en beledigingen waar haar deel. Hetzelfde voor Clouseau waar de fijne jongens van TAK & Co hun optreden kwamen saboteren. En dat wil dan onze samenleving (let op het woord) gaan besturen.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s