1 miljoen bezoeken

Deze namiddag werd op deze blog het getal van 1 miljoen bezoekers overschreden. Een voor mij waanzinnig hoog getal dat ik nooit voor mogelijk heb gehouden. Als geschenk krijgen de lezers hier vandaag of morgen een verhaal over de Britse geheime dienst MI6, Fouad Belkacem, de Molenbeekse Bassam Ayachi, de lieftallige wijze waarom sommigen deze in de media aanpakken en Bellingcat, de zogenaamde onderzoekwebsite met een wel heel dubieuze achtergrond. Het verhaal achter het verhaal dus.

Maar allen zijn alleszins bedankt om dit getal helpen te bereiken.

Willy Van Damme

Advertenties

21 thoughts on “1 miljoen bezoeken

 1. (1 miljoen bezoeken)

  Eigen schuld.

  Gelukwensen & doe zo voort.

  — Bart Van Stappen.

  Antwoord:

  Ik beken schuld. En vanavond laat ga ik dat een beetje vieren. Rootjensweg 3, Dendermonde.
  Ondertussen houden de dolle avonturen van Bassam Ayachi, de ‘gematigde terrorist’, dixit Bellingcat, me meer dan bezig. Een wereldreis van Afghanistan over Bosnië, Algerije, Italië, Frankrijk, Maalbeek en Molenbeek tot Irak en Syrië natuurlijk. Een ‘vriendelijke man’ om U tegen te zeggen en dik jaloers van te zijn. En nog nooit veroordeeld. Hoe zou dat komen?

  Willy Van Damme

  • Sinds de Cafe Weltschmerz uitzending lees ik Uw artikelen. Dank voor het goede werk!
   Cale

   Antwoord:

   Bedankt. Tot mijn schaamte moest ik bekennen dat ik Weltschmerz niet kende en dat programma was voor mij een openbaring. Een deskundig interviewer en een tweede gesprekspartner die ik evenmin kende maar die tenminste met kennis van zaken sprak.

   Wat een verademing in vergelijking met de woordenkramerij bij Pauw, Terzake en andere onzin verkopende televisieprogramma waar men amper meer doet dan toogpraat verkopen.

   Willy Van Damme

 2. Het aantal bezoekers verwondert mij niet. Er is een schrijnend tekort aan degelijke informatie.
  Dit wordt steeds moeilijker te vinden. En U brengt die. Onze pers nadert een absoluut dieptepunt,
  en toch reageren de reclamemannen niet.
  Proficiat.
  Lars Rop Gutenberg

  Antwoord:

  Bedankt en het gaat inderdaad zeer slecht met onze media. Het ontbreekt hen in veel gevallen elke kritische zin en niet zelden ook weet men amper waarover men schrijft.

  Als men in Knack het heeft over het stadje Hasaka in het zuiden van Syrië terwijl dit een in het uiterste noorden van het land gelegen provinciehoofdstad is met 200.000 inwoners dan verwacht men dat de hoofdredactie ingrijpt. Maar neen die dame zit er nog steeds onzin te verkopen.

  Willy Van Damme

 3. En als je ons nu eens trakteerde op een plezant verhaal, Willy, om dat miljoen te vieren? Iets luchtigs, zonder politiek, oorlog, terrorisme, honger, miserie, aanslagen en meer van dat fraais… Zo iets waarvan je lezers zullen zeggen: “we wisten niet dat Willy dit in zich had!” Het zou toch eens iets anders zijn, voor een keer?
  Maar alle gekheid enzovoort… gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal; dik verdiend, wat mij betreft!
  Robert Van der Meiren

  Antwoord:

  Bedankt Robert. Maar voor iets komisch vrees ik dat je elders moet zijn, een goed boek van Kiekeboe, Britse comedy, Jacques Tati of Nero zouden moeten volstaan.

  Willy Van Damme

 4. Bellingcat…. de volgens Vranckx ooooo zo betrouwbare bron. Al veel fake news gezien van die charels.
  Antoine De Henau

  Antwoord:

  Het is met Bellingcat nog veel erger. Recent zijn hierover nieuwe gegevens beschikbaar die feitelijk alles verklaren. En dat Rudi Vranckx dat soort websites gelooft toont nogmaals aan dat hij geen enkele kritische zin heeft.

  Ik hoorde op de radio na die nepgifgasaanval bij Douma dat hij het had over helikopters die toen gezien waren en het verhaal zouden bevestigen. Dat verhaal blijkt van Bellingcat te komen en toont dat hij gewoon onzin uitkraamt.

  Willy Van Damme

 5. Proficiat Willy. Een Vlaamse stem die tegen het mainstream fake nieuws over o.a. Rusland en Syrië durft in te gaan wordt geapprecieerd. Daarom consulteer ik geregeld jouw blog.
  Benesha

  Antwoord:

  Bedankt.
  Willy Van Damme

 6. Proficiat Willy, veel dank en waardering voor uw moed en volharding. En zorg goed voor jezelf.
  Edith Legrand

  Antwoord:

  Bedankt en doe ik.

  Willy Van Damme

 7. Hallo Willy,

  Van harte Gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal in je onafhankelijk Journalistieke werk.
  Ben trots op je dat je dit bereikt heb. Het is mijn lichtpunt in het nieuws wat ik lees in de kranten en de media.

  Hoop nog jaren van je werk te mogen lezen.

  Met vriendelijke groet,

  Henk Koelewijn

  Antwoord:

  Werk nu voort aan mijn stuk over Fouad Belkacem, MI6, Bassam Ayachi en Bellingcat. Een boeiend en schokkend verhaal. Het onderzoek nadert zijn einde maar het is zodra je erin duikt altijd complexer dan je eerst dacht. Hoe blijft je, terwijl het gerecht het weet, als zwaar crimineel 22 jaar ongestraft verder werken aan je criminaliteit?
  Willy Van Damme

 8. Beste Willy,

  Graag voeg ik mij in het koor van enthousiaste volgers van en op jouw blog. Dus van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. Ik ben er wel zeker van dat je dit werk nog heel lang zult moeten voortzetten; zó vastgeroest zitten politici en media-personeel vaak aan hun eenmaal ingenomen standpunten. Hoe dit komt is voor mij echt een raadsel. Maar tja, wie ben ik nou helemaal…

  Egbert Talens, Zutphen

  Antwoord:

  Bedankt maar ik maak mij verder geen illusies, ik ben immers ook geen predikant maar een analist en verslaggever.

  Willy Van Damme

 9. Hallo Willy
  Mooie mijlpaal, maar helaas zal het niet de laatste stukken zijn, met uw achtergrond van kennis.En gezien uw tekst is dat het ook niet. Is, zal nog steeds broodnodig zijn. E.v.t de broodnijd die nog e.v.t. komt (chaos).Om niet in de toekomst in de waan van de media wederom te komen (als het naar buiten komt).Dank voor uw lijnen en gedachten.gang en achtergrond met uw eigen bronnen, vertaalde naar deze blog.Hoop dat u een plezante (als ik het goed schrijf) avond heeft gehad.
  nan

  Antwoord:

  Werk nu aan het stuk rond de geheime diensten en o.a. Belgische terroristen. Dat zal wel zondag worden eer het klaar is. Het is ook een stevige boterham
  aan het worden.
  En het was heel laat een grote fles Rebelle van bevriende brouwers uit Denderbelle met een lekker hapje erbij.

  Willy Van Damme

 10. U bent nog een van de weinige onafhankelijke opiniemakers in Vlaanderen.
  U heeft nog de website http://de-bron.org/ die nog probeert degelijke opinies weer te geven.
  Dan is er een zogezegd onafhankelijke rechtse website https://sceptr.net/ , maar wat een troep word daar neergeschreven, wat een niveau in Vlaanderen ???
  Dus wens ik u nog een heel lang leven toe dat ik nog lang kritisch, feitelijk nieuws/ opinies kan lezen.

  Met vriendelijke groeten,
  Hans Janssens.

  Antwoord:

  Bedankt.
  Willy Van Damme

 11. dikke proficiat !

  vorige week een gesprek gehad met een jonge belg – syrische afkomst – woonachtig in Zele.
  zijn hele familie, vrienden en kennissen weten perfekt hoe de vork écht aan de steel zit daar ginder; stemt helemaal overeen met jouw blog.
  ook de ware toedracht van 9/11, isis, libië etc is geen geheim voor hem.
  enige wat voor mij nieuw was is deze uitspraak :
  ” Assad is geen goede persoon, zijn hele familie zal pas opgeven als er terug gegaan is naar de oorspronkelijk situatie van 10 miljoen inwoners … wat betekent dat er nu eigenlijk nog 8 teveel zouden zijn …”
  straffe uitspraak !
  bijgevolg zijn vele bewoners uiterst bang van deze man en zijn familie.
  volgens de jonge man zijn de inwoners in Syrië nu vooral de oorlog kotsbeu en willen ze vrede, gelijk wie aan de macht is …

  heb jij meer weet over deze angst bij de bevolking ?

  hij kende jouw blog niet, heb ze nu doorgegeven.

  het feit dat zoveel jongeren geen reguliere media meer lezen, laat staan geloven wat er geschreven staat, stemt me toch licht hoopvol naar de toekomst toe.

  succes verder
  mvg
  M Martens

  Antwoord:

  Bedankt voor het bloemetje. Ik vermoed dat die Syrische Belg hier al een tijd verblijft en geen oorlogs- of politieke vluchteling is. Er zijn hier al lang in Zele Syriërs actief in de handel in tweedehandstextiel. Maar ik kan uiteraard totaal verkeerd zijn.

  Er zijn een 23 miljoen Syriërs en daar zijn over de regering ook 23 miljoen meningen, o.a. over Assad. daar hoeft men niet verrast door te zijn want het is logisch. En uiteraard is de familie Assad uiterst machtig.

  Maar er zijn ook andere heel rijke families die machtig zijn. Bashar al Assad is geen alleenheerser maar zowat de primus inter pares, de eerste onder de gelijken. In die zin is Syrië een gewoon land maar wel met een aantal voor het land typerende eigenschappen, zijnde o.a. Arabisch nationalisme en de voorgang voor de seculiere staat.

  Het was tot voor kort ook een éénpartijstaat en in theorie waren andere partijen dus verboden. Maar zolang men niet teveel herrie verkocht of tegen bepaalde zere tenen trapte waren er normaal geen problemen.

  Maar over dat aspect van het land ken ik te weinig om er veel commentaar over te geven. Uiteraard was en er is er corruptie maar ook dat is logisch en een fenomeen in alle landen.

  En dat men er al eens een gevangene folterde zal ook wel. Maar het mishandelen van gevangenen is ook een wereldwijd fenomeen. Was het erger dan in bijvoorbeeld andere Arabische landen? Ik heb daar geen betrouwbare gegevens over maar ik betwijfel of het er erger was dan elders.

  De kwestie is echter dat deze oorlog niet gaat om de strijd tegen corruptie, folteringen en voor de democratie en mensenrechten in het algemeen, neen. Integendeel, dit gaat hem over macht hebben om te folteren, om te stelen, om willekeur toe te passen, enzovoort. Tegen de gelijkheid van man en vrouw, tegen de rechtstaat en tegen het secularisme.

  Kortom tegen de mensen. En hoe graag sommigen in Syrië het ook wel willen: Er is op dit ogenblik geen alternatief voor Bashar al Assad. En ik ben er van overtuigd dat de overgrote meerderheid van de Syriërs dat ook weet.

  Kijk maar naar de provincie Idlib waar jihadisten ‘regeren’. Het is er het bandeloze wilde westen genre Libië waar bendes elkaar met de wapens bevechten om zoveel mogelijk controleposten te bemachtigen. Want hier kan men de mensen afpersen, sorry belastingen doen betalen. De oorlog draait nu eenmaal om geld, niet om een of ander ideaal of godsdienst.

  Willy Van Damme

 12. Proficiat met deze mijlpaal. Ik volg nu zo’n 2 jaar uw blog met veel interesse en dank u voor uw analyses die vaak een verhelderend licht werpen. Bijvoorbeeld op wat ik in het NOS-journaal hoor en in de NRC lees (waar mijn partner een abonnement op heeft), hetgeen helaas niet zelden mijn tenen doet krommen. Ook bijzonder de moeite die u neemt om op reacties te reageren, erg informatief. Ik hoop nog lang uw blog met uw berichtgeving te kunnen bezoeken.
  Frank Kapsenberg,
  Meerssen

  Antwoord:

  Het is gewoon barslecht geworden in medialand. Vroeger had je in Nederland kritische publicaties als Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer of de VPRO en voerde IKV Pax Christi acties tegen de Amerikaanse bemoeizucht en oorlog. Nu lopen zij allemaal netjes in de oorlogspas en produceren bijna alleen nog onzin.

  Het zelfde elders. Kijk naar Liberation en Le Monde in Frankrijk, The New Yorker in de VS of The Guardian in het Verenigd Koningrijk. Wat onze media tegenwoordig produceren is een soort eenheidsworst van gelijklopende opinies en ‘feiten’.

  Overal in de grote media dezelfde indianenverhalen over o.a. Rusland, Libië en Syrië. En dan spreekt men van persvrijheid terwijl alles gewoon CC overgenomen wordt van wat de regeringen beweren.

  Willy Van Damme

 13. Een terechte proficiat voor het aantal bezoekers maar vooral de inzichten die je mij hebt bezorgd/bevestigd.
  Het boek De crisiskaravaan van Linda Polman toont een analoog beeld over de huidige processen in de geopolitiek: gruwelijk hoe Big Brother van de VS de boel bestierd.
  Ze blijven doen waar ze goed in zijn maar eens loopt dat fout af, dan zijn er hoe dan ook alleen nog voldongen feiten voor de mainstream media.
  Faraday

  Antwoord:

  Bedankt. Het is inderdaad schokkend te zien wat er achter de schermen gebeurt. En we moeten beseffen dat we slechts een fractie hiervan kennen. Ik werk nu nog eventjes aan dat verhaal over Fouad Belkacem, Bassam Ayachi & Co. Het zijn de grote veiligheidsdiensten als Mossad, MI5/MI6 en CIA die alles leiden en laten gebeuren. Walgelijk.

  Willy Van Damme

 14. Gefeliciteerd, meneer Van Damme. Blijft u maar verder doen zoals u nu bezig bent. Ik beschouw uw blog als een bron van waardevolle informatie.
  Dimitry Coppens

  Antwoord:
  Bedankt voor uw steun.
  Willy Van Damme

 15. Willy, jouw artikelen verdienen nog veel meer aandacht. Veel dank voor de uitstekende berichtgeving en voor al jouw inzet.
  Geert Verbeurgt

  Antwoord:
  Bedankt en Jullie krijgen als ik beloofde als geschenk een tekst over o.m. de relatie tussen de Britse MI6 en bepaalde goed gekende Syriëstrijders. Het verhaal achter de schermen van de jihad, weg van de slogans en het gelul.
  Willy Van Damme

 16. 1 miljoen is mooi, Innige deelneming.
  aan mij zal het niet liggen. Ik ben hier pas net.

  Er zijn een aantal links in de rechter lijst out of date. raceforiran is indertijd opgevolgd door goingtotehran en is dan gestopt toen de overeenkomst met Iran gesloten werd, jkcook is nu jonathan-cook.net
  Gaboneco en survie.org verwijzen naar deze site, Kimpwanza is afgesloten.
  Tuyzentfloot

  Antwoord:
  Je hebt gelijk en die lijst is gemaakt toen ik begon met deze blog en dient bijgewerkt. Bedankt dus voor je opmerking.
  Willy Van Damme

 17. Mijn gelukwensen Willy v Damme, dat ik nog veel van je artikelen mag lezen, groeten uit NL.
  Leo Bruijns

  Antwoord:

  Bedankt en ik hoop deze avond eindelijk mijn geschenk voor de lezers klaar te hebben. Het wordt een primeur waarvoor de pers normaal de pers zou moeten stilleggen. Maar ik maak me geen illusie, maar de lezers zullen zeker smullen. En, dat is het voornaamste.
  Willy Van Damme

 18. Een welverdiende pluim. En kwaliteit voldoende voorhanden om de twee miljoen te halen.

  Ik heb een vraag voor u. Een aantal jaar terug kwam ik op een website met als onderwerp “Zionistische collaboratie met Nazi-Duitsland”. Volgens die site hadden bepaalde fracties binnen het zionisme de nazi’s voorzien van lijsten van joden die ze ongeschikt achtten voor hun Israëlproject. En die dus “opgeruimd” mochten worden. Destijds deed ik het af als ongeloofwaardig wegens te erg voor woorden. Nu lees ik echter op uw blog over zionisten die Iraakse joden bombarderen om hen richting israël te terroriseren. Da’s, voor zover nog mogelijk, schrikken. Hebt u enig idee of deze geruchten op waarheid berusten?

  Kristof Stevens

  Antwoord:

  Ik ben geen expert van die periode maar wat ik weet is dat Nazi-Duitsland en Israël toen een gemeenschappelijke vijand hadden: De Britten. Zelfs al steunden de Britten in de praktijk die zionisten. Maar het moest onvoorwaardelijk zijn en snel gaan. Vandaar.

  Als ik het goed begrepen heb was Adolf Eichmann, de Duitser die het joodse vraagstuk moest oplossen, toen in Palestina geweest om met de zionistische organisaties te onderhandelen over het verdrijven van de joden uit Duitsland. Daarbij zou er door de zionisten geklaagd zijn over de lage kwaliteit – wat betreft het joods zijn – van de door Duitsland naar Palestina gestuurde joden.

  De definitieve stopzetting van de contacten zou pas in 1941 gebeurd zijn. Sommigen stellen dat de Irgoen in Duitsland toen oefende met het wapengebruik.

  1941 is de periode van de Wannseeconferentie en de beslissing om over te gaan tot de holocaust. Die laatste contacten tussen de NSDAP en zionisten zouden dan de Irgoen hebben betroffen, de groep waaruit Likud met Benjamin Netanyahu is voortgekomen.

  Over Irak, de joden en Israel is redelijk wat gepubliceerd. Het betrof o.m. een bomaanslag op joden die uit een synagoge in Baghdad kwamen. De Mossad en zionisten zijn tot heel veel instaat.

  Zie maar naar het verhaal uit 1988 van de Nederlandse acteur Jules Croiset die zichzelf verminkte en verzon dat hij door fascisten was ontvoerd omdat hij een jood was. Achteraf bekende hij dat het allemaal nep was.

  En het is verre van het enige gelijkaardige verhaal hoor. Zo is er dat van een Parijs meisje in de metro die zichzelf ook verminkte. Zoals ik al elders schreef: geslepen is het woord.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s