Charles Michel is een nepliberaal

Het is geweten dat men in Israël iedereen die kritiek heeft op dat land in de ban poogt te slaan en monddood te maken door hem te beschuldigen van antisemitisme en een ontkenner te zijn van de holocaust. Het is een zo klassiek geworden techniek dat men er normaal geen aandacht meer aan zou schenken.

Maar dat onze premier Charles Michel (MR) gisteren in een Brusselse synagoge mee moest zingen in dit koor van valszingers is zowel schokkend als schandelijk. Hij riep zijn alma mater de ULB gisteren immers op om de Britse filmmaker Ken Loach vandaag geen eredoctoraat te geven daar hij volgens Michel en zijn zionistische vriendjes een antisemiet en een ontkenner van de holocaust is. Complete onzin en een grove leugen.

Hun god

Wat Michel hier zo duidelijk poogt te doen is een voor westerse regeringen kritische stem het zwijgen op te leggen. Ken Loach is immers niet alleen een gevierde en uitstekende filmmaker maar ook een criticus van het beleid van de regeringen van de westerse alliantie.

Het eigendomsrecht staat voor de Franstalige liberaal Charles Michel centraal behalve bij zionisten die mogen van hem stelen en moorden dat het een lieve lust is. Voor hen is er maar een wet: Die van de sterkste. Dankzij de steun van het Westen, de trouwe dienaars al meer dan 100 jaar van het zionisme.

En dus doet Michel mee om Ken Loach politiek dood te maken en zo Israël te plezieren. Dit komende van iemand die het toch zo graag heeft over een vredespolitiek en de waarden van de rechtstaat, mensenrechten, vrijheden, enzovoort. Het blijkt gewoon bla bla bla te zijn. Iets als bladvulling.

Iedereen die Israël kent weet bovendien dat dit geen joods project is maar een zionistische zaak waar mogelijks zelfs een meerderheid van de joden niets mee te maken willen hebben. En het in veel gevallen omwille van haar karakter zelfs hartsgrondig haten.

Israël is gesticht op het land gestolen van de Palestijnen en in de grond zit het bloed van die Palestijnen die vochten voor hun eigendommen. Diefstal die gebeurde met als enig argument dat hun god hen dat land had belooft. Hoe geschift kan men zijn om met zo’n argument af te komen?

Nepliberaal

Maar voor deze liberaal is het eigendomsrecht relatief en als je zionist bent dan mag je stelen en moorden zoveel je wil. Zie maar hoe ze ongestraft en zonder enig protest van de EU Syrië mogen bombarderen en er salafistische terreurgroepen bewapenen. En dat steunt Louis Michel, de nepliberaal.

Bovendien is zijn bewering over antisemitisme totaal fout. Jood zijn betekent immers lid zijn van een bepaalde geloofsgemeenschap zoals het christendom en niet behorende tot een of andere taalgroep of etnie.

En daarom heeft jood zijn dus niets te maken met Semiet zijnde. Neen, Semieten zijn onder meer Arabieren of mensen die altijd al bijvoorbeeld Aramees hebben gesproken, ooit de lingua franca van de Levant. Zionisten pogen nu wel in Israël het Hebreeuws, een inderdaad Semitische taal, op te dringen maar dat is nep.

Joden verbranden Israëlische vlaggen

Massa’s joden zijn fanatiek tegen Israël gekant, deels om politieke reden deels om dogmatisch religieuze reden. Sommige joden in Israël weigeren daarom zelfs met de sjekel te betalen en gebruiken de Amerikaanse dollar. Ook op joodse scholen in Antwerpen gebeuren er zulke vlagverbrandingen.

De recente Antwerpse politieke ruzie rond de CD&V tussen Michael Freilich en de chassidische jood Aron Berger is hier typerend. Freilich maakt reclame voor het vertrekken van joden naar Israël, Berger helpt joden dat land te verlaten. Vandaar het optreden van Freilich in deze zaak. Er zijn tussen beiden nog onbetaalde rekeningen uitstaande. En Freilich leeft op goede voet met Bart De Wever. Daarom.

Neen, Charles Michel heeft door zijn uitlatingen de kant gekozen van oorlog en vernieling en tegen de meest elementaire basisrechten van de mens. Maar verassend is dat niet, integendeel. Israël is de drijvende kracht achter de oorlog tegen Syrië en onze regering steunt die oorlog al meer dan zeven jaar voluit. Ondanks de zware gevolgen voor ons land. Zie Zaventem en Maalbeek. Om over het droeve lot van de Syriërs maar te zwijgen.

Nog meer dan voor andere problemen en schandalen waar deze regering mee zit zou dit voldoende reden moeten zijn om hem als premier af te zetten. Wie achter die grootschalige diefstal, racisme en oorlog gaat staan waar zionisme voor staat ontbreekt het immers aan elk moreel gezag. En zonder dit kan hij geen premier zijn. Ken Loach toonde vandaag tijdens zijn toespraak voor de ULB wel dit moreel gezag te hebben.

Willy Van Damme

Advertenties

2 thoughts on “Charles Michel is een nepliberaal

 1. Hij is een liberaal, geen nepliberaal. Het liberalisme is een strekking die vereist dat je zegt wat je verondersteld wordt te zeggen. Je moet meegaan met de hype van de dag, een politiek correct denken wars van logica en feiten.
  GV

  Antwoord:

  Als dat je definitie is van een liberaal dan is Charles Michel inderdaad een liberaal maar dan met de politieke soepelheid van een paling en een moraliteit die ergens in een goot ligt te rotten.
  Willy Van Damme

 2. Charles Michel is niks anders dan de marionet van het grootkapitaal en de Grote Leider uit Antwerpen. Michel moet heel goed luisteren naar wat Bart de Wever allemaal zegt of anders zwaait er wat. De Soedan affaire met Theo Francken in februari is daar een goed bewijs van, hij dreigde er toen mee om de regering te laten vallen.
  Wat Michel betreft, hij heeft gewoon geen ruggengraat. Hij laat zomaar over zich heen lopen en kan zijn eigen ministers nog niet onder de controle houden. Deze laatste uithaal naar Ken Loach is niks anders dan plat opportunisme om te kunnen scoren. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat we volgend jaar met bekwamere mensen zitten in de Wetstraat.
  Dimitry Coppens

  Antwoord:
  De benoeming van de kleinzoon van Albert Frère is natuurlijk het werk van Didier Reynders, vriend van Frère en de aartsvijand van Charles Michel en vader Louis in de MR. De MR is gewoon de dienaar van bepaalde grote kapitaalkrachtige figuren.

  De zaak Chodiev & Co toont dat perfect aan. Het is beschamend. Bovendien is Frère meer bezig met Frankrijk dan met België dat hem nochtans met de kwestie van de staalcrisis zeer goed bediende. De verliezen naar de staat, de winst naar vader Frère. Men verkoopt zo ook uit aan Frankrijk.

  Men zegt steeds dat de steun van bepaalde politieke groepen zoals de N-VA in Antwerpen en Michel nu in Brussel een kwestie van stemmen is. Maar dat is onzin want het aantal joodse stemmen is erg beperkt, zelfs in Antwerpen.

  Bovendien zijn een heel grote groep joden gekant tegen Israël, soms zelfs fanatiek. Ik vermoed dat het hier eerder een kwestie van de centen is. Er is daar bij bepaalde groepen veel geld te rapen. En Israël steunen is voor sommigen ook wel interessant. Mensenrechten zijn alleen een uitvlucht.

  Het ganse verhaal toont natuurlijk dat de N-VA een partij is die tegen een sneltreinvaart al haar principes over boord gooide. Ze aanvaard nu zelfs te zitten in een Belgische regering waarvan sommige leden zelfs geen Nederlands kunnen spreken. Je had hen hierover vroeger moeten horen. Het kot was te klein.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s