Syrië–Bloemen, noch kransen

Ooit was het een van de lievelingsgroepen van het westen, incluis de media. Het Leger van de Islam van de familie Alloesh ging Damascus innemen en Saoedi-Arabië, Israël en de rest van de Westerse alliantie het hoofd van ‘Het Beest’ Bashar al Assad op een zilveren plaatje bezorgen. Het werd zero. Dit Saoedische huurlingenleger bakte er niets van.

Veel vernielingen en doden dat wel, maar de strijd is gestreden. Zondag gaven ze zich dan aan het Syrische leger over nadat hun laatste verdedigingslinies doorbroken waren. De tijd van grote militaire parades in hun speeltuin in Oost-Ghouta is voorbij. De duizenden overgebleven vechtjassen mochten alleen nog met een persoonlijk wapen noordwaarts vertrekken. Ze kozen uiteindelijk toch voor de grensstad Jarabloes vlakbij Turkije.

Syria

Op de foto’s van die fameuze gifgasaanval in Douma zijn praktisch alleen baby’s, peuters en kleine kinderen te zien. Die bom moet blijkbaar op een kindercrèche zijn terechtgekomen. Als dat niet raak schieten is. Indien er ondertussen iemand een bed met daarop een gifgasbom heeft gezien dan mogen ze dat hier altijd komen melden. Dat journalisten die beelden zonder amper discussie voor waar namen toont de algehele onbekwaamheid van die persgilde.

Het toont hun radeloosheid dat zij, uitgerekend het laatste Saoedische huurlingenleger in Syrië, als vluchtoord kozen voor die stad waar Turkije en de met haar bevriende bendes heer en meester zijn. Eerst was er niet verwonderlijk Turks verzet tegen hun komst.

De familie al Saoed heeft namelijk nog vorig jaar gepleit voor het in stukken hakken van Turkije met een onafhankelijke Koerdische staat los daarvan. Het is tussen Riyad en Ankara sindsdien nooit meer goed gekomen?

En kijk nu komt dat Saoedisch huurlingenleger bij Erdogan onderdak zoeken. Deze moet eerst kwaad geweest zijn maar achteraf veel binnenpretjes gehad hebben. De mannen van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman die bij Erdogan om hulp komen smeken. Je moet maar durven!

Het moet in Ankara uiteindelijk feest geweest zijn. Leve de rakka. Over de gemoedstoestand in Riyad hebben we het dan maar niet. De kroonprins is nu bij de Franse president Emmanuel Macron: Kunnen ze op hun beider schouder uithuilen. Ocharmen de sukkelaars.

Uiteindelijk stemde de regering Erdogan toch in met hun komst, vermoedelijk ook onder sterke Russische druk. En kijk, Turkije heeft al een oplossing gevonden voor dit op het eerste zicht toch wel vervelend probleem. Al de leden van die terreurbeweging moeten bij aankomst nu ook hun persoonlijk wapen afgeven aan hun aartsvijanden van de andere terreurgroepen. Men kan zo al het vervolg raden: Een bloedbad.

Het is het definitief einde van de Westerse en Saoedische droom om Syrië volledig te vernielen en onder Israëlische controle te brengen. Een zware en historische nederlaag voor Washington en vooral het zionisme.

Het verklaart de hevige woede op Rusland van een wraakzuchtig Washington en Israël die hun nederlaag daar niet kunnen verkroppen. Niet dat men in Douma en Oost-Ghouta enige traan zal laten over het verdwijnen van het Leger van de Islam. Vandaag werden de voedselopslagplaatsen van het Leger van de Islam door de bevolking trouwens geplunderd.

Bashar al Assad - 1 - Instagram

Het was de diepe wens van de VS, Israël en haar bondgenoten in de media om na Saddam Hoessein en Moeammar Kadhaffi ook het hoofd van Bashar al Assad te zien rollen. De weg naar een nieuw jihadistan. Maar dromen zijn bedrog. Dat bleek ook hier, het land was immers te sterk. Maar wat nu met die psychopaten van Ahrar al Sham, Al Qaeda, enzovoort?

Verder is het nog steeds zoeken naar de plek waar die fameuze gifgasbom viel en zeker ook het bed waarop deze was neergekomen. Ook van de duizend en meer slachtoffers na twee dagen zoeken nog steeds geen spoor. Noch het Russische leger, het Rode Kruis of enkele van de in Syrië aanwezige VN-organisaties hebben al iets ontdekt. Het spook van Douma?

Van die 150 doden – zo stelde jihadistenvriend Guy Van Vlierden maandag toch in Het Laatste Nieuws – geen enkel spoor. Maar over die vergeefse zoektocht naar slachtoffers in onze media geen woord. Wie durft nu nog beweren dat ze niet bewust liegen. De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OVCW) gaat nu op reis naar Syrië om het te onderzoeken.

Als ze nu eens een van de fameuze Belgische detectives meenamen, Van Zwam, Hercule Poirot of Kuifje. Of anders enkele van onze sterreporters als Jorn De Cock, Jens Fransen, Guy Van Vlierden en Rudi Vranckx. Wedden dat die laatsten in Douma wel gifgassen gaan vinden. Desnoods novichok, het nieuwste speeltje van de pers.

Rusland en Syrië dienden bij de VN-Veiligheidsraad ondertussen een motie in voor een onderzoek door de OVCW. De VS had het in de VN alleen maar over de zwaar te bestraffen misdaden van Rusland, Iran en het ‘beest’ Assad. Onderzoek hierover was voor haar pure tijdsverspilling. Nikki Haley, de Amerikaanse VN-ambassadrice, zei dat ze nooit nog dode kinderen op haar scherm wil zien. Behalve dan als ze uit Jemen komen?

Interesse voor een onderzoek van de zaak was er noch in Frankrijk, de VS of de westerse massamedia en bepaalde ngo’s. Die snakten bijna allen naar een zoveelste lekkere bloedige oorlog. Met als idee: eerst schieten en dan denken. Het toont hun beschavingsniveau!

Willy Van Damme

Advertenties

15 thoughts on “Syrië–Bloemen, noch kransen

 1. Misschien moet mevrouw Nikki Haley ook maar ‘ns praten met haar ambtsvoorganger mevrouw Madeleine ‘We think the price is worth it’ Korbel Albright.
  Bart Van Stappen

  Antword:

  U hebt het waarschijnlijk over dat fameuze televisiegesprek met Madeleine Albright, de vroegere minister van Buitenlandse Zaken, waarin men haar vroeg naar de dood van die vermoedde 500.000 Iraakse kinderen die stierven als gevolg van het door haar ingestelde embargo tegen Irak en waarop zij stelde dat ‘het die prijs waard was’.

  Zij is nu de bazin van Pew Research, een onderzoeksinstelling die wereldwijd opinieonderzoek doet naar de sociale en politieke gevoelens bij de bevolking. Het is een wegwijzer voor het Amerikaans imperialisme over hoe ze bepaalde landen moet aanpakken om het te vernielen of zeker te destabiliseren.

  Deze dame is zeer invloedrijk en zeer machtig. Pew Research weet beter dan de Europese Commissie wat er in de EU bij de bevolking leeft. Met andere woorden de CIA en anderen in Washington weten dus zeer goed hoe zij hier betogingen kunnen uitlokken en desnoods zelfs oorlog stoken.
  En wie haar psychopathische trekken merkbaar in dat interview kent weet dat dit feitelijk bangelijk is.

  Willy Van Damme

 2. Willy,
  Al de onzin die Jens Franssen dit weekend uitkraamde was weerzinwekkend, maar dit was wel het ergste dat ik las op VRT NWS (10 April)

  Intro:
  Komt er een Amerikaanse militaire actie na de mogelijke gifgasaanval in Syrië? Professor Internationale Politiek Jonathan Holslag (VUB) ziet alvast de strijd om status en geopolitieke belangen in het Midden-Oosten, ten koste van de Syrische bevolking.

  Extract:
  “In dat opzicht vindt Holslag ook de reactie van China interessant. Gisteravond heeft Peking te kennen gegeven dat het een onderzoek wil naar de mogelijke gifgasaanval in Syrië. “Dat is enigszins een meer kritische toon die China aanneemt ten aanzien van de traditionele bondgenoot Rusland”, stelt professor Holslag. Wat zit daar achter? “Moeilijk te zeggen. Het maakt deel uit van gesprekken tussen China en de Verenigde Staten in veel bredere strategische context, waar er gekeken wordt naar onder meer Noord-Korea. China probeert op dit moment een wat pragmatische koers te varen ten opzichte van de VS.”

  Dat noemt zich dan professor internationale politiek…

  Syrie en Rusland smeken immers om een onderzoek ter plaatse van het OPCW om die nep-videos van de WH (=Mi6) te ontkrachten, maar worden quasi weggehoond. Met de steun van China wil de OPCW mogelijk in gang schieten. Hun veiligheid wordt door zowel Syrië als Rusland gegarandeerd. Vraag is hoe lang het gaat duren vooraleer die Nobelprijs-winnaars hun valiezen kunnen pakken en een vlucht boeken. WO III staat immers op het spel en ik zou echt niet graag op de USS Donald Cook willen zitten. Israeli False Flag à la USS Liberty is best mogelijk met een beschilderde F-15 (lukt niet met een F-16, die lijkt op niks dat de Russen hebben).

  Die IAF-raid met die twee F-15 was zeer zeker bedoeld als lokaas om de S-400 uit hun kot te lokken en daarmee coordinaten prijs te geven, maar de Russen waren koelbloedig en berekend genoeg om daar niet in te trappen.

  Spannende tijden…hoop dat die OPCW jongens door hebben dat er haast bij is.
  Dirk Grandry

  Antwoord:

  Ik vrees dat de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OVCW) haar maagdelijkheid, in zoverre ze die al had, aan het verliezen is. En dit tegen een vrij snel tempo.

  Ze gaan zelfs niet op zoek naar die begraafplaats waar die doden liggen die de chef van de Witte Helmen heeft aangeduid. En het aantal interviews dat ze tot heden deden stelt ook al niet veel voor. Dit is geen forensisch onderzoek maar een soort poppenkast.

  Rusland en Syrië moesten aandringen om ook elders te gaan kijken. Bovendien is hun werkmethode een zonder welke transparantie dan ook. Voor mij is hun ‘rapport’ over de ‘gifgasaanval’ in Khan Sheikhoun van april 2017 het bewijs dat ze geheel onbetrouwbaar zijn. De VS wilden een bepaald resultaat en dat leverde de OVCW dan maar. Ongehoord.

  Wat betreft Jens Franssen en Jonathan Holslag wekt dat geen verbazing. Ik moet nog het eerste goede feitenrelaas en analyse van de man over China, Syrië of wat dan ook lezen. Zijn beste is voor mij nog steeds een column die hij ik denk twee jaar geleden voor De Standaard schreef en die ook in NRC verscheen naar aanleiding van het bezoek van een Belgische handelsmissie aan China.

  Zijn visie was dat men geen missies naar China moet sturen want de Chinezen kopen hier toch nooit iets. Om zoiets te beweren moet je ‘op zijn kop zijn gevallen’. Nooit handelsstatistieken gezien blijkbaar. Gelukkig is men bij onze regering en het bedrijfsleven intelligenter.

  Ik las deze ochtend een stuk bij het Duitse Handelsblad over de handelsrelaties van Duitsland met China en die floreren. En als we nu weten dat België gewoon een onderaannemer is voor de Duitse industrie dan weet je het wel.

  Dat onze media om de haverklap die blaas opvoeren zegt alles over hun niveau en niets over de onderwerpen waarover hij zijn wijsheden kwijt wil. Maar hij is verre van de enige type professor Zonnebloem of Gobbellijn in dit land.

  Willy Van Damme

 3. “Journalists”
  Dirk Grandry

  Antwoord:

  Leuk interview met Peter Ford, een gewezen ambassadeur voor het Verenigd Koninkrijk in Syrië en een tegenstander van die terreurgroepen. Leuk is ook het feit dat zijn naamgenoot Robert Ford de voormalige ambassadeur van de VS in Damascus is en toen in 2011 de lokale aanstoker van de opstand.

  Maar zoals bewezen wordt door dit interview is logisch denken niet iets voor journalisten van de BBC. Ze zijn zo vooringenomen dat logica hen totaal ontsnapt. De Syrische regering zijn een stel geboefte die in hun ogen hun eigen volk uitroeit en daarbij zelfs gifgas gebruikt. Naar de bewijzen hiervoor kijken ze zelfs niet eens. Inderdaad… journalists.

  Willy Van Damme.

 4. Mooi sarcastisch geschreven!
  GV

  Antwoord:

  Ja, wat wil je als men met zo’n dom filmpje afkomt en dat het journaille er dan nog massaal intrapt. De incompetentie voor onze eigen ogen, dat is toch pure comedy waar een Rowan Atkins of de makers van Allo, Allo van dromen.

  Ik zie voor mijn ogen al John Cleese & Co een scene met journalisten die verslag moeten doen over zo’n debiel filmpje. Niet the ministry of Silly Walks maar the ministry of Stupid Journalists.

  Van die ‘bom’ in dat bed is er intussen meer nieuws. Het is dus geen (schrik, schrik) vatenbom maar een soort industriële gasfles die ze blijkbaar elders uit een opslagplaats voor chemische producten hadden gehaald en dan maar in een bed gesmeten met daarboven dan een open dak. Het moest immers toch echt lijken.

  Blijkt dat die ‘bom’ onderaan nog een intact aansluitingssysteem had om er een gasleiding op aan te koppelen. Zelfs dat konden de Witte Helmen niet beter in elkaar steken. Als filmproducenten een wel heel dikke buis. Weg van de school met het bevel nooit nog terug te keren.

  Willy Van Damme

 5. Beste Willy,
  Wanneer je na jaren oorlogsverslaggeving in Syrië eens terug in het land bent, zal je kunnen vaststellen dat we hier toch een ietwat ander beeld hebben van deze vuile oorlog. Je zal kunnen zien dat Assad niet de God of verlichte despoot is, maar evenals zijn vijanden een machtswellustige dictator is die net als de rebellen trouwens vrouwen en kinderen niet ontziet in zijn strijd om de overwinning. Of dat dan met gif-,splinter- of gewone bommen is, is dat meer dan een detail.?
  Je zal vaststellen dat de verslaggeving over deze vuile oorlog door echte en fake-journalisten steeds gekleurd is.
  Jij en Vranckx zijn daar al jaren ter plaatse , zijn het wel niet altijd eens, maar zo krijgen wij wel een genuanceerder beeld. De waarheid is in elke oorlog steeds ver te zoeken en journalisten zijn ook maar mensen die vaak hun leven wagen om ons een directere inkijk te geven. Dit in schril contrast met anderen die vanuit hun luie zetel of bureaustoel aan fake oorlogsjournalistiek doen op basis van wat ze her en der selectief lezen op het internet of zelf eigenhandig verzinnen. De pennelikkers zoals jij ze steeds weer noemt. Wees voorzichtig en tot ooit.
  Johan Baert

  Antwoord:

  Mij vergelijken met Rudi Vranckx, een man die op de VRT een terrorist als Abdul Rachman Ayachi een als interview verpakte vrije tribune geeft wil ik in geen 100.000 jaar worden.

  Dat is toch de man die in 2011 beweerde dat Al Qaeda dood was. En dat is toch de man die in 2012 zonder maar de minste serieuze aanwijzing een kloosterzuster Agnes Mariam beschuldigde van medeplichtigheid aan massamoord. Je moet maar durven.

  Ik poog op een eerbare wijze aan journalistiek te doen. En in een oorlog vallen doden en veel doden en is brutaliteit van beide zijden aan de orde van de dag. Maar het is niet de Syrische regering die deze oorlog initieerde.

  En het is de chaos zoals in Libië met allerlei ongedierte die elkaar bevechten of een regering die misschien wat op haar kerfstok heeft. Maar ze zal niet zoals Obama of onze regering al Qaeda en andere koppensnellers steunen en zelfs bewapenen om een land te vernielen. Wie is dan de grote smeerlap in dit oorlogsspel? Ik weet het hoor.

  Willy Van Damme

  • Beste Willy,
   Hoeveel maal ben je de voorbije 7 jaar in Syrië in oorlogsgebied geweest?
   Ik had daar een hevige discussie over met een journaliste. Zij beweerde dat je daar nog nooit bent geweest sinds het begin van de oorlog.
   Groeten
   Johan Baert

   Antwoord:

   De dame is fout. ik was in Beiroet en Damascus een vijftal dagen van augustus tot begin september en bezocht o.m. het toenmalige front in de stad Harasta, een voorstad van Damascus die vorige maand door het leger werd bevrijd van zijn ‘vrijheidsstrijders’.

   Meer wie beweert dat je er moet geweest zijn om erover te schrijven begrijpt niets van journalistiek. Ik herinner mij een oud verhaal van de Britse veldmaarschalk Bernard Montgomery die in ’60 of ’61, de datum ontgaat mij nu, op bezoek was in China waar toen als gevolg van de Grote Sprong Voorwaarts massale hongersnood heerste.

   Toen Montgomery nadien in Hong Kong toekwam wuifde hij die verhalen weg als onzin. De Chinezen wisten wel beter. En wat betreft Syrië heeft men genoeg aan het lezen van de fanverhalen van die heren en dames die verkleed als journalisten Jihadistan bezochten.

   Willy Van Damme

 6. In de Morning Star lees ik de volgende dringende en terechte oproep om de oorlogsstokers tegen te houden https://morningstaronline.co.uk/article/those-who-bang-drums-war-should-be-resisted-avoid-repeating-devastating-follies-past
  Dirk Nimmegeers

  Antwoord:

  De agressie van de VS tegen de rest van de wereld is enorm. In wezen is dit een oorlog op wereldschaal. Zie maar het afdreigen van de EU, de almaar stijgende agressie, nu met Rusal, tegen Rusland en ook China. De VS ziet zijn greep op de wereld alsmaar afnemen en neemt tegenmaatregelen.

  Het ziet er op wereldvlak zeker niet goed uit en de donderwolken kleuren de hemel steeds zwarter. Deels heeft dit natuurlijk te maken met de oorlog in Syrië waar de door de VS en Israël bewapende salafisten de oorlog verloren hebben en het einde van de oorlog nadert.

  En om dat te verhinderen zijn Israël, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de VS direct gaan tussenbeide komen met eigen manschappen. En uit weerwraak pogen zij Rusland nu economisch te ruïneren en verspreiden zij allerlei nepverhalen over Rusland.

  Komt daarbij nog de politieke instabiliteit in de Oude Wereld, het Westen, waar allerlei poujadistische partijen die onhaalbare beloftes maken de macht van de gevestigde orde ondermijnen. Waarop die gevestigde orde de demagogie van die nieuwe oppositie begint over te nemen. Het ziet er echt niet goed uit.

  Willy Van Damme

 7. HET TRIESTIGE IS DAT BELGIE VIA DE NATO MEESPEELT MET HET VUILE SPELLETJE? MOEST ER ZOIETS BESTAAN ALS VERANTWOORDE OUDERS VAN EEN LAND? DAN HADDEN ZE AL LANG HUN KIND UIT DIE MAND MET VELE ROTTE APPELS TERUGGETROKKEN? WANNEER KRIJGEN WE ZULKE OUDERS DIE MET GEZOND VERSTAND REAGEREN ,
  Rudy Verbuyst

  Antwoord:

  Onze regering speelt dit luguber spel met zijn honderdduizenden moorden gretig mee. Zonder problemen stuurt men wapens naar Saoedi-Arabië en laat men toe dat dit land, samen met de buren, moeiteloos massa’s miljoenen investeren in het verspreiden van het salafisme hier.

  Typerend voor de Belgische politieke attitude was het pleidooi op Knack.be van de N-VA, met o.m. Peter De Roover, voor een goede samenwerking met het Huis van Saoed want dat waren onze bondgenoten tegen ISIS.

  Dit terwijl uit een door de EU en Duitsland gefinancierde studie bleek dat de Saoedi’s nog tot april 2017 Bulgaarse wapens leverden aan ISIS. In mijn ogen is de houding van deze regering om die reden er een van landverraad.

  Ze werken via hun beleid ten opzichte van het Midden-Oosten mee aan de destabilisering van ons land. En dat lijkt mij perfect te passen bij de definitie van landverraad.

  Willy Van Damme

 8. Vanmorgen nog op het nieuws (Radio 1): in de VN Veiligheidsraad was het “Iedereen tegen Rusland” (sic).
  Ik heb, anders dan de reporter van dienst, de moeite genomen om het eens na te kijken op de website van de Verenigde Naties zelf: het verslag van de zitting van de Veiligheidsraad van gisteren is terug te vinden op deze link https://news.un.org/en/story/2018/04/1006991
  Deze link heb ik zelf gevonden (en ik ben géén gediplomeerd journalist!) via google door het intypen: united nations security council.
  En, wat zegt het verslag dat de Verenigde Naties zélf publiceren over deze zitting?
  Van de vijftien (15) leden van de Veiligheidsraad stemden er twaalf (12) voor de resolutie om Syrië te bestraffen, twee (2: Rusland én Bolivië) stemden tegen en… één (1: het niet zo onbelangrijke China) onthield zich.
  Beste reporters en onderzoeksjournalisten: als het werkelijk iedereen tégen Rusland zou zijn geweest, zou de stemming er als volgt hebben uitgezien: vijftien (15) leden minus Rusland zelf (1) is gelijk aan veertien (14). Er zouden dus veertien (14) stemmen vóór zijn geweest (en geen twaalf) en één tegen.
  Ofwel zijn onze journalisten zelfs te lui, of te dom, om google te raadplegen, ofwel verspreiden ze bewust fake news. Ik weet niet wat ik erger vind.
  Miel

  Antwoord:

  Men moet het bij het maken van persberichten op radio of televisie natuurlijk het kort, bondig en verstaanbaar houden. Het resultaat is zoals je zelf stelt een grove vervalsing van de feiten en dat lijkt in heel veel gevallen ook de bedoeling. Maar U keek het na en dat lijkt voor journalisten niet nodig. Zo gaat dat.

  Willy Van Damme

 9. Ik heb nog even verder gelezen op voormelde link (https://news.un.org/en/story/2018/04/1006991)

  En lees het volgende:

  The Council rejected a third text – also proposed by Russia – which concerned the work of the OPCW Fact-Finding Mission (FFM).

  The draft received five votes in favour (Bolivia, China, Ethiopia, Kazakhstan and Russia), four against (France, Poland, the United Kingdom and the United States), and six abstentions (Cote d’Ivoire, Equatorial Guinea, Kuwait, the Netherlands, Peru, and Sweden).

  Rusland’s voorstel om de OPCW de zaak te laten onderzoeken haalt dus méér voorstemmen dan tegenstemmen. Helaas zaten bij de tegenstemmen wel Frankrijk, Engeland en de VS. Zij hebben hun veto dus óók gebruikt.

  Maar hierover geen woord in de kwal-iteitspers. En we slaapwandelen verder naar een nieuwe wereldoorlog. Met medeplichtigheid van de pers! (Zeg niet dat je het niet wist, journalisten, het is terug te vinden op google).

  Dank u Willy Van Damme, om ons toch te blijven informeren. Dankzij uw berichten heb ik zelf de moeite genomen om me te informeren op de website van de VN zelf. U hebt dus al één iemand kunnen informeren.
  Miel

  Antwoord:

  Bedankt voor de felicitaties en ook voor je bijkomende informatie. Ik poog mijn best te doen.
  Je moet ook bedenken dat de VS enorme druk uitoefent op die landen in de Veiligheidsraad om te zorgen dat ze braaf in de pas van de VS blijven lopen.
  Willy Van Damme

 10. Degenen in het Westen die al deze onrechtvaardigheid negeren zijn even schuldig als degenen die fysiek een bom gooien. 90 % dus. De meesten kan het geen lor schelen, zolang ze maar hun nieuwste model smartphone hebben, alle dagen kunnen twitteren, op wintersport kunnen gaan, hun villa kunnen afbetalen en een fles champagne in de koelkast hebben staan.
  Het Westen is geëvolueerd tot een kudde schapen, leeg van hoofd, vol van buik. Wat kan het ons schelen dat andere landen plat worden gebombardeerd, maar laat die verdomde vluchtelingen toch vooral niet naar hier komen.
  En ik mis vooral de jeugd. Die jeugd die vroeger op straat protesteerde tegen de aankoop van F-16’s, tegen de installatie van raketten voor middellange afstand, tegen de kernbommen in kleine Brogel? Waar zijn die? Druk bezig met studeren? Ik denk het niet.
  Waar is het debat? Waar is het debat inzake Israël dat Palestijnse burgers ongestraft blijft afslachten? Waar is het debat om het nut van nieuwe jets die kernbommen kunnen droppen? Om het nut van NATO terwijl het Warschau Pact al bijna 30 jaar geleden werd opgedoekt? Om die zinloze wapenwedloop en die ongefundeerde Ruslandhaat, het zoeken naar een ingebeelde vijand ?
  Ja we discussiëren en protesteren….om Zwarte Piet, om Negerzoenen die racistisch zijn, of je neger en zwarte nog wel mag zeggen, of je Leopold II al dan niet van zijn sokkel moet trekken, om vrouwenrechten, #Metoo, over welke opmerkingen op homohaat zouden kunnen wijzen.
  Het doet me denken aan die foto die nog niet zolang geleden in de media was ; een man in de Amerikaanse midwest staat in zijn tuintje zijn gras te maaien, tegen de achtergrond van dreigend onheil, meer bepaald een donkere purperen wolkenhemel geaccentueerd door de enorme slurf van een hurricane, reeds in het stadium van een touch-down.
  Zo ook wij, wij interesseren ons niet voor gevaren die anderen bedreigen, zolang het ons maar niet fysiek raakt raakt het ons ook niet geestelijk. Onze kleine beslommeringen, daar gaat het tocjh om in het leven, niet?
  Luc De Vincke

  Antwoord:

  De zogenaamde vredesbeweging is in wezen op enkele uitzonderingen na morsdood. Zelfs de PVDA zwijgt zoveel mogelijk over de massaslachting in Syrië en Groen en SPA steunt dit door het Westen aangericht massabloedbad.

  De enigen die nog klagen zijn nota bene het Vlaams Belang. Neem Pax Christi ooit sterk aanwezig in die zaak en nu een pleitbezorger voor bombardementen op Syrië want… die gifgasaanvallen.

  Ten tijde van de oorlog in Vietnam kreeg je nog sterke beelden van de Amerikaanse brutaliteiten van napalm tot Agent Orange, Nu krijg je nog alleen indianenverhalen over Russisch misbruik van het internet en hun ‘cyberaanvallen’.

  Alles slikt men wat de CIA/MI6 of Emanuel Macron beweren. Om over Amnesty International nog maar te zwijgen. En nu er vanuit het internet een stevige tegenbeweging op gang komt wil men vanuit de overheden zelfs de censuur invoeren. En er is amper protest te horen. Journalisten zijn geen vierde macht maar degenereerden tot ordinaire papegaaien.

  Willy Van Damme

 11. Wie moet je tegenwoordig geloven als het over de verslaglegging gaat in de oorlog in Syrie? Volgens de NOS heeft het Syrische regime al 7 keer gifgas ingezet. Een infographic van de VN moet dat aantonen: http://www.ohchr.org/SiteCollectionImages/Bodies/HRCouncil/IICISyria/COISyria_ChemicalWeapons.jpg
  https://nos.nl/artikel/2226529-van-obama-s-red-line-tot-trumps-big-price-het-moorden-gaat-door-in-syrie.html

  Hier heb je ze dan, de 500 slachtoffers van de gifgasaanval. “De WHO meldt vanuit Genève dat 500 mensen met symptomen van blootstelling aan giftige chemicaliën in ziekenhuizen zijn opgenomen.
  De organisatie baseert zich op medici ter plaatse. Die constateren ernstige aandoeningen aan de slijmvliezen en het zenuwstelsel en ademhalingsproblemen bij mannen, vrouwen en kinderen.”: https://nos.nl/artikel/2226840-who-500-patienten-met-symptomen-gifgas-in-douma.html

  Rusland blokkeerde eerst een Amerikaans voorstel om na te gaan wie er verantwoordelijk is voor de gewraakte luchtaanvallen van afgelopen zaterdag op Douma. Een Russisch tegenvoorstel haalde het ook niet. Dat voorstel ging over een nieuw onderzoek, met een verslag naar de VN en pas daarna beantwoording van de schuldvraag door de raad. https://nos.nl/artikel/2226780-geen-akkoord-in-veiligheidsraad-over-onderzoek-gifgas-in-syrie.html

  Maar … hoe zit dat nou met de Nederlandse betrokkenheid in de oorlog in Syrie? “In het noorden van Syrië ligt de plaats Afrin. Nu denkt u vast “ga weg met die Midden-Oosten ellende, toch een gebed zonder einde”. Dan kan ik u geen ongelijk geven. Echter, bij de oorlogsmisdaden die de afgelopen weken bij Afrin hebben plaatsgevonden is NAVO-bondgenoot en EU-kandidaat Turkije betrokken. Een land dat gesteund wordt door rebellen van het Vrije Syrische Leger die weer steun krijgen van de Nederlandse regering. ” https://opiniez.com/2018/04/04/turkije-pleegt-oorlogsmisdaden-tegen-koerden-in-afrin/

  Na eerdere berichten van het Vrije Syrische Leger (FSA) dat 25.000 van zijn strijders samen met het Turkse leger vechten in de Noord-Syrische regio Afrin, wil het kabinet niet prijsgeven in hoeverre er eenheden meevechten die Nederlandse steun hebben gekregenhttps://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/04/kabinet-houdt-kaken-op-elkaar-over-steun-aan-gematigde-rebellen-afrin-603285/ Het moge duidelijk zijn dat de Nederlandse regering de plooien in de betrekkingen met Turkije probeert weg te strijken. Maar tegen welke prijs?
  Daantje

  Antwoord:

  Er zijn zelfs journalisten en zogenaamde specialisten die beweren dat er tot 60 gifgasaanvallen gebeurden. Die rapporten van VN-organisaties als het Human Rights Council zijn een grote leugen en hebben als enig bewijs de beweringen en materiaal aangeleverd door die salafistische terreurgroepen.

  Die verslagen hebben minder waard dan het papier waarop ze afgedrukt zijn. Het enige serieuze rapport is dat van de commissie onder leiding van de Zweed Ake Sellström die ten minste poogde de zaak te onderzoeken zoals dat hoort.

  En wie zijn twee rapporten leest plus het relaas van de discussies tussen raketspecialist Theodor Postel (MIT), Eliot Higgins (alias Bellingcat – in wezen een oplichter die dezelfde financiers heeft als die terroristen en dus eenzelfde soort fabels verkoopt – en de website Who’s Ghouta dan weet dat die jihadisten de daders zijn.

  Verder is Turkije in wezen in oorlog met de NAVO, de VS en de EU. Die laatsten trainen en bewapenen de PKK, officieel voor de NAVO een terreurorganisatie en criminelen, die tegen Turkije oorlog voert. Het is een oorlog binnen de oorlog.

  Willy Van Damme

 12. Geachte heer Van Damme

  Trump zal straks beginnen bombarderen in Syrië. Hij is niet de grote vriend van de jihadisten. Hij moet dit toch ook allemaal weten – nl. dat de kans reeël is dat deze laatste gifaanval niet door Assad werd gelanceerd maar door ‘derden’. Gezien zijn achtergrond en verleden met mensen als Bannon moet hij toch sceptisch staan tav de traditionele reacties vanuit het Westen ‘het was Assad/Rusland/Iran’ zonder diepgaand onzerzoek. Dus WAAROM huilt hij dan mee met de wolven mbt Assad en de situatie in Syrië ?

  Uitziende naar uw reactie
  Naard Broeckaert

  Antwoord:

  Donald Trump is in wezen een man die alleen aan zichzelf denkt en de rest van de wereld zal hem worst wezen. Tot zolang die buitenwereld natuurlijk niet zijn eigen positie in gevaar zal brengen.

  Donald Trump is zoals alle voorgaande Amerikaanse presidenten een in wezen vrij machteloos man. Theoretisch is hij de machtigste man ter wereld, in de realiteit is die erg beperkt en zijn er een ganse serie andere machtscentra die soms zelfs meer macht hebben.

  Wat betreft die vermeende gifgasaanval is nu praktisch zeker dat die nep was en de vraag is of de Witte Helmen op eigen initiatief dit filmpje maakten of dat anderen hen daartoe het bevel gaven.

  Gezien de verhitte reacties van de VS, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk in deze zaak lijkt mij dit laatste een bijna zekerheid. Die drie landen lagen immers op de uitkijk voor een excuus om Syrië aan te vallen.

  En dat filmpje was dit excuus dat ze nodig dachten te hebben. En daarbij zou ik zeker niet verbaasd zijn moest het initiatief om dat filmpje te maken van de CIA komen, de staat binnen de staat. Wel moest het blijkbaar zeer snel gaan zodat het eerder een scene uit Allo, Allo lijkt dan het beeld van zo’n gifgasaanval.

  Willy Van Damme

 13. Geachte Heer Van Damme, beste Willy…Ik ken al de namen van die splintergroepen niet zo goed…voor mij is dat IS/Isis/Kalifaat een stel moorddadige gekken die zich beroepen op één of andere pedofiel-profeet om daarmee homo’s van daken te duwen, vaders van kinderen te onthoofden, mensen te kooien en met benzine te overgieten, vrouwen in wandelende tenten te verplichten etc…Mr.Assad heeft met zijn leger en wat hulp van de Russen de stad Douma vrij gemaakt van deze halfgare psychopaten, heb ik dat juist Willy ?…yeps, kan me voorstellen dat daar geen tulpen uit Amsterdam bij te pas kwamen…maar toch 2 vraagjes ; —Waarom zou Assad nu net voor het einde een kinderschooltje bestoken met gifgas ? ( en waarom stellen de MSM-journalisten zich die vraag niet ? ) —-We verwachten van Trump dat hij in de eerste 48 uren bombardementen op Syrie zal ‘aankondigen’, enfin zo lees ik het toch, en kijk ‘ns aan wie daar al klaar staan : onze M-club ; May-Merkel-Macron…als Donald een clown is wat moeten we ons dan bedenken over zij die er achteraan lopen ? /// Heb het niet zo voor leiders van wereldmachten, lijkt me een vreselijke job…maar mijn achting voor Mr.Putin…mocht zich eerst zijn Ambassadeur zien vermoorden -en plein public- en dan een gevechtsvliegtuig laten neerhalen door een Nato-lid ( Turkije )…er zijn wereldoorlogen voor minder begonnen !
  Filip Porteman

  Antwoord:

  Militair strategisch was zo’n gifgasaanval op wat dan toch een hospitaal leek te zijn waanzin. Je valt de vijand bij het oorlogsfront aan en dan niet met iets als een ondoeltreffend wapen zoals chloor maar met wapens en eventueel zenuwgas.

  Verder lijkt het mij dat Merkel en de rest in de EU wel degelijk afstand namen van de waanzin van een Macron. In de EU is er helemaal geen appetijt voor het opdrijven van het conflict met Rusland en ook Syrië. Je hoort ze in Brussel toch ook niet meer schreeuwen van ‘Assad buiten’. Dat is passé.

  Het huwelijk van Mohammed met een minderjarige is niet zo bizar, ook in christelijk Europa huwden allerlei adellijke heren met kinderen hoor om zo aan gebiedsuitbreiding te doen. Dit verhaal speelde zich ook af in de zevende eeuw.

  Poetin heeft bewezen een meester van de diplomatie te zijn. Hij gaf de VS & Co enkele onbelangrijke doelwitten waar ook niemand meer verbleef en Trump tevreden. ‘Missie volbracht’ schreeuwde de man. Waarna Moskou en Damascus eens luid protesteerden en dat was het toneelstuk met Poetin als dirigent. Toch mooi.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s