Het gifgas van Douma–Nog niets gevonden

Russische specialisten in chemische oorlogvoering zijn samen met leden van de Russische militaire politie vandaag al de stad Douma binnengetrokken en gingen naar de plek waar er dit weekend een zogenaamde vatbom met een gifgas was neergekomen. De stad wordt nu tegen een snel tempo verlaten door het Leger van de Islam samen met de fans en familieleden.

Volgens Al Masdar, een nieuwswebsite die snel op de bal speelt, redelijk accuraat is en de regering steunt, hebben de Russen er voorlopig niets gevonden. Naar de website stelt moet er wel nog verder worden gezocht. Wat niet meer dan logisch is.

De kans is echter reëel dat het ganse verhaal ontmaskerd wordt als een zoveelste provocatie, nepnieuws made in US, UK, Frankrijk, Israël of Saoedi-Arabië. Wat als de eerste Russische observaties kloppen zorgt voor een algehele ontmaskering van dit soort verhalen. Dit dan nog eens elders herhalen wordt dan onmogelijk.

Douma - Evacuatie Leger van de Islam - 09-04-2018 - 2

Op dit ogenblik verlaten de paar duizend leden en sympathisanten van het Leger van de Islam de stad Douma. De regering gaf hen zelfs een VIP behandeling. Als dat niet mooi is. Op hun reis mogen ze wel alleen een eigen geweer meenemen, niets meer.

En dat is een serieus probleem voor de oorlogszucht van Washington en Parijs die kost wat kost uitvluchten willen zoeken om nu de jihadisten militair verslaan zijn op het allerlaatste ogenblik toch nog het tij wat betreft Syrië te kunnen keren. Deze avond zijn er twee bijeenkomsten van de Veiligheidsraad van de VN en daar zal dit Russisch verhaal zeker ter sprake komen.

Indien het Westen het echt serieus meent met haar verontwaardiging over het gebruik van chemische wapens – wat niet geloofwaardig is – dan laten zij toe dat naast het Russisch onderzoek er parallel ook een komt van de Organisatie voor het Verbod van Chemische Wapens. Beide rapporten kunnen dan onafhankelijk van elkaar gemaakt worden en nadien vergeleken. Waarna normaal elke discussie over deze zaak voorbij zou moeten zijn.

Filmpje

Een filmpje van het betreden door de Russische militaire politie en specialisten van de stad Douma en een gebouw vlakbij waar mogelijks die aanval gebeurde is te zien op dit filmpje:https://www.almasdarnews.com/article/video-russian-military-police-enters-douma-to-investigate-alleged-chemical-attack/

Het is een interessant filmpje want blijkt dat die buurt in Douma geen echt grote oorlogsschade heeft geleden, er nog veel burgers waaronder kinderen rondlopen en dat de paar vrouwen die er te zien zijn allemaal in het zwart lopen en zwaar gesluierd zijn. De regels van de familie Alloesh en hun Saoedische vrienden.

Onze regering met N-VA en Open VLD steunt die groepen ginds maar hier roepen ze moord en brand als een idioot van die Partij van de Islam in Brussel oproept tot meer scheiding tussen man en vrouw. Nog een beetje en men had hem zo in de cel gegooid. Ginds zijn het dan helden die men zo op hun woord moet geloven. Over hypocrisie gesproken.

Het verhaal over de Russische vondst is ook te lezen bij de Washington Post en elders. Ze blijven er wel bescheiden mee. Te gênant?

Willy Van Damme

Advertenties

7 thoughts on “Het gifgas van Douma–Nog niets gevonden

 1. Waarschijnlijk weer een geval van slechte coordinatie zoals we indertijd bij 9/11 die BBC verslaggeefster konden horen zeggen dat Toren NR. 7 ingestort was en we door het raam achter haar het gebouw zagen instorten !
  Rudy Verbuyst

  Antwoord:

  Dat herinner ik mij niet. Wel leuk.

  Ik begin het gevoel te krijgen van een slechte coördinatie. De aanval met gifgas gebeurde zogenaamd in de nacht van zaterdag op zondag. Maar enkele uren later kwam er dan totaal onverwacht al dat akkoord van de Russen met het Leger van de Islam.

  Het Syrische leger was voor zover geweten de eerste keer in deze oorlog in de nacht van zaterdag in de aanval gegaan door gebruik te maken van nachtkijkkers.

  Daarbij werd blijkbaar de eerste verdedigingslinie van het Leger van de Islam ten westen, zuiden en oosten veroverd. Ik vermoed dat dit de enige was die ze hadden en dan lag de weg voor het Syrische leger geheel open.

  Maar intussen kwamen dan gelijktijdig die beelden via het internet vrij met die chaos in dat gebouw en die beelden van ‘lijken’. Ik vermoed dat de filmmakers niet wisten dat de anderen zich op dat ogenblik aan het overgeven waren.

  Wat mij ook sterk is begonnen opvallen aan die foto’s en filmpjes is dat er daar praktisch alleen zeer kleine kinderen op te zien zijn. Alsof er geen volwassen dan getroffen zijn door dat vermeende gifgas? Dat klopt toch niet en lijkt ook te wijzen in de richting van een vervalsing.

  En dan rond de middag op zondag kwam dan het bericht op het internet van die overgave. Ik heb nog enkele uren gewacht want ik had maar een bron, die ook partijdig is, en pas toen rond 17 uur Reuters het ook bracht heb ik het geschreven.

  Maar door die overgave lag de weg vrij voor de Russen om het ter plekke zelf te onderzoeken en die wilden zeer snel een eerste idee hebben. Vanavond maandag weren er immers die twee zittingen bij de Veiligheidsraad en dan wilden men stevig weerwerk kunnen bieden.

  Als dit verhaal zich in diezelfde zin blijft ontwikkelen dan staat het Westen naakt en is de ontmaskering totaal. Vraag is hoe ze zich dan hieruit gaan praten? Onderschat hun vindingrijkheid wel niet.

  Merkwaardig in dit verhaal is ook dat het vanuit het Verenigd Koninkrijk opererende Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, toch een onderdeel van de moslimbroeders, geen enkele melding maakte van die zogenaamde gifgasaanval. Geen enkele krant die hen ditmaal citeerde! Terwijl dit anders een continu geciteerde bron is bij Reuters en de rest. Wat is hier aan de hand?

  Dit wordt wel erg boeiend. Het beste zou dus zijn dat de Russen, de Syriërs en dat OVCW uit Den Haag ieder apart een forensisch onderzoek doen en ieder hun eigen rapport maken zodat we kunnen vergelijken.

  En dan blijft er mogelijks nog een vraag over: Waar maakte men dat filmpje en die foto’s? Het wordt ook weer eens een hoogdag voor onze pennenlikkers. Maar papier is geduldig en toveren met woorden en het verdraaien van de feiten is hun grote specialiteit.

  Willy Van Damme

 2. Super journalistiek werk Willy!
  Hcoudyser

  Antwoord:

  Bedankt en ik blijf mijn best doen. Meer kan niet. Maar wie mij wat kent weet dat dit soort journalistiek mij op het lijf is geschreven. We doen voort.
  Willy Van Damme

 3. na 100 jaar,niet mochten aanraken. We zouden blaren op onze handen krijgen . Bij de “gifgasaanval” in Syrie hielpen de witte helmen de slachtoffers zonder handschoenen!
  Lieve Van Walleghem

  Antwoord:

  Ja die scenes uit Khan Sheikhoun met dat ‘sarin’ waren van een niveau zoals je dat bij Monty Python wel eens kon aantreffen. Er was daar een vliegtuigbom gevallen en de krater was enkele centimeters diep. Wow!

  En onmiddellijk na die aanval met sarin zaten de Witte Helmen & Co in dat putje er zonder handschoenen en met alleen een katoenen mondmasker in te werken. En zeggen dat men dat verhaal over die aanval met sarin in de pers nog voor waar aannam. Het toont hun nergens zijnde peil. Het zijn of leugenaars of idioten.

  Willy Van Damme

 4. Verleden jaar vonden we een gifgasbom uit WO 1. De mannen van de onmijningsdienst zeiden dat we de bom ..(vervolg hierboven)
  Lieve Van Walleghem

 5. WTC 7 http://www.waarheid911.nl/wtc_merkwaardigheden.html#bbc_building_7
  Guido Clicque

  Antwoord:

  Ik ken dat dossier over die aanval op de WTC torens in New York van 2001 amper en het is ook zo enorm groot, technisch en complex dat ik mij er niet ga mee bezig houden. ik heb al genoeg hooi op mijn vork.

  Zeker is dat sommige van de beweringen van de Amerikaanse overheid over de zaak hilarisch zijn. Een vliegtuig dat neerstort en in de bodem verdwijnt. Of een Boeing 757 die honderden meter ver op grondhoogte vliegt en dan na impact in het Pentagon niets achterlaat van vleugels, motoren en wielen. Iets voor Merlijn de tovenaar misschien?

  Vorige week zat Jeroen de Pauw op NPO 1 iemand die kritiek had op het officieel Amerikaans verslag gewoon uit te lachen en te beledigen. Wat een totaal onbeschofte smeerlap die Pauw. Walgen deed ik zelfs al kende ik die man helemaal niet, maar je doet dit NOOIT.

  Vragen stellen mag van dat soort lieden nooit. En dan verschieten dat onze kranten vol met nepnieuws staan en elke geloofwaardigheid aan het verliezen zijn. Want de essentie van de journalistiek is vragen stellen.

  Willy Van Damme

 6. interessant op de Monthly Review website

  https://mronline.org/2018/04/09/chinas-rise-threatens-u-s-imperialism-not-american-people/
  Dirk Nimmegeers

  Antwoord:

  Het levensniveau van de mensen kan men niet verbeteren door een politiek van bedreigingen, sancties en oorlog. Uiteraard is er het probleem van de oneerlijke handelspraktijken.

  Maar dit is ook zo voor bedrijven onderling die elkaar desnoods tot faling duwen of door de monetaire politiek van bepaalde landen. Het bewust manipuleren van de koers van de eigen munt is een oud zeer. Kijk maar naar de ruzies tussen de EU en de VS.

  Verder is mijn grote vrees dat een sterk China zich uiteindelijk zo sterk zal tonen dat het arrogant wordt en anderen de wet gaat opleggen. Het lijkt wel eigen aan de menselijke natuur. Je wordt sterk en dan een bullebak. De tijd zal ons hier wijzer maken. Maar wat in 1979 gebeurde in het vroegere Indochina was een veeg teken aan de wand.

  Willy Van Damme

 7. Jeroen Pauw is het omhoog gevallen nieuwslezer van RTL nieuws. Die later naar BNN VARA gegaan is.
  De man die met meer dan 250 vrouwen het bed gedeeld heeft. Ging hij ook zo prat op.
  Net als mevrouw Jinek, die er prat op ging BOEBIES !!! te roepen dat is tegenwoordig het niveau wat we bij de Nederlandse omroepen hebben aan (journalisten) talkhost.

  Hebben we het nog niet eens over DWDD van Mathijs van Nieuwkerk. Links lullen, en de mensen de norm nemen. Maar wel een salaris opstrijken meer dan een minister president.

  Voorlopig moeten we het daarmee doen.
  Henk Koelewijn

  Antwoord:

  Het zijn sterke schouders die zo’n last kunnen dragen. Proficiat dus. Verder zit ik al sinds 1959 televisie te kijken en nooit zo’n schabouwelijk gedrag gezien als toen die avond. Maar wees zeker, het kan nog slechter. En dat die man nog steeds op zijn stoel zit zegt alles over het beleid daar.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s