Boek over de media

Bij uitgeverij De Blauwe Tijger verschijnt deze maand het boek ‘Nepnieuwsexplosie – Desinformatie in de Nederlandse media’ onder redactie van Tabe Berghman en Eric van de Beek. een van de meest besproken zaken in de huidige maatschappij zijn de media en de informatie die zij brengen. Het boek geeft hierover stof ter discussie komende van de volgende auteurs:

De journalistiek levert ‘weldenkende’ Nederlanders af aan de elites — Tabe Bergman

De pers kijkt voor het Nederlandse falen bij MH17 de andere kant op — Marcel van den Berg

Propaganda stopt pas als de mensheid zichzelf heeft uitgeroeid — Stan van Houcke

De media hebben bewezen woordvoerders te zijn van Al Qaeda — Willy Van Damme

Aankondiging publicatie boek - Facebook - 1 maart 2018

De media zijn waakhond van de oligarchie, niet van de democratie — Tom Zwitser

Russische invloed op onze pers valt in het niet bij de Amerikaanse — Eric van de Beek

Het NOS Journaal voldoet vaak niet aan de eigen journalistieke eisen — Arnold Karskens

Politici die liegen willen dat de media de waarheid spreken — Cees Hamelink

‘Journalisten zijn vaak vakkenvullers die moeten zorgen dat producten op tijd in het schap staan — Alexander Pleijter & Peter Burger

Het is nu al te bestellen bij de uitgever voor 19,95 euro en is 220 pagina’s dik. Boeknummer is ISBN 978 94 92161 52 9

4 gedachten over “Boek over de media

 1. Hallo Willy,

  Oh dat is een boek die ik zeker ga kopen.
  Bedankt voor de tip 🙂

  Groet,

  Henk

  Antwoord:

  Mijn stuk gaat over de manier waarop de massamedia de waarheid over die oorlog heel bewust verbergen en continu als een papegaai de beweringen van al Qaeda en haar bondgenoten overnemen. Het gaat vooral over de Nederlandse media natuurlijk maar ook de Vlaamse en internationale media komen aan bod.

  Zo geef ik het voorbeeld van hoe een stafmedewerkster van Reuters mee betrokken was bij het destabiliseren van Iran en hoe die mediaorganisatie op een erg gesofisticeerde wijze propaganda als objectief nieuws weet te verkopen. En het is niet het enige verhaal van journalisten die voor de veiligheidsdiensten van hun land werken. Veelal kun je het niet bewijzen maar er zijn enkele uitzonderingen waar het wel kan.

  Ook de best als walgelijk te omschrijven wijze waarop bijvoorbeeld Trouw, een zogenaamd christelijk blad, de moord door een terrorist op de Nederlandse jezuïet Frans van der Lugt behandelde. Jarenlang weigerde man aan die man enige aandacht te besteden want hij was tegen die ‘vrijheidsstrijders’.

  Maar eens men hem met een nekschot gedood had dan was er wel aandacht. Waarbij die krant zelfs de lef had om te insinueren dat de regering dat wel eens zou gedaan kunnen hebben. En ja, de praktijken van De Standaard en hun correspondent Jorn De Cock komen eveneens ter sprake.

  Willy Van Damme

  • Ja meneer van Damme. Ik verbaas me nergens meer over. Hoorde onlangs een militair die vertelde dat zij in Afghanistan (vredes)missies doen, terwijl Turkije daar Uranium zit te winnen.

   Ik wist niet wat ik hoorde.

   Zou wel het boek van Udo Ulfkotte een keer willen lezen. Journalists for Hire: How the CIA Buys the News.

   In het Nederlands is het ook bij de blauwe Tijger uitgebracht als: Gekochte Journalisten – hoe de CIA het nieuw koopt.

   En dan hebben we natuurlijk Arnold Karskens.

   Over Frans van der Lugt, dat heb ik toen ook gelezen. Woedend was ik daarover.
   Er was ook een artikel in het Algemeen Dagblad van een Vlaamse pater Daniël.

   Die veegde ook de vloer aan met de zogenaamde rebellen, en het westen.
   Ben blij dat Rusland toen heeft ingegrepen, anders was het slecht met de christelijke minderheid afgelopen.
   Maar niet alleen de christen, ook de bevolking. Ongeacht hun religie. Hoop dat er snel vrede komt in Syrië.

   Ga zo door Willy, 🙂

   Antwoord:

   Ja, de wijze waarop Trouw die dappere en brave van der Lugt behandelde telt gewoon elke verbeelding. Hallucinant gewoon en dan die Frans Timmermans die zijn medeleven komt betuigen. Wat een smeerlap. Het is alsof hij zelf die kogel had afgevuurd. En daarna tranen komen plegen.

   En inderdaad, Rusland heeft door te interveniëren het land gered van de verdere vernieling. Het was duidelijk de bedoeling om het land geleidelijk aan verder te laten desintegreren tot een wespennest waar allerlei plunderende salafisten zich naar hartelust kon amuseren. Een kweekvijver voor toekomstige Salah Abdeslams en met steun van onze media.

   De interventie van Rusland deed de VS van taktiek veranderen en ISIS te laten vallen omdat ze heel goed wisten dat deze niet zouden kunnen standhouden. En dus intervenieerde de VS rechtstreeks en schakelde men als huurlingen de YPG/PKK in want ze wilden verhinderen dat Syrië het oosten van het land terugkreeg.

   Vladimir Poetin is volgens onze pers een grote misdadiger maar wat hij ook is, hij bewees Europa een enorme grote dienst en redde Syrië van de verdere destructie. De titel van het boek van Daniel Maes is dan ook gepast.

   Willy Van Damme

 2. Dag Willy, je blog is een aanwinst voor mensen die zich breder willen informeren en een gezonde twijfel koesteren voor de berichtgeving van de mainstream media.
  Bij ChinaSquare proberen wij wat tegengewicht te bieden tegenover de vaak nogal eenzijdige en negatieve berichtgeving over China.
  Wij nemen ook de informatie van officiële Chinese zijde ernstig (en vullen ze aan met de beste informatie uit westerse mainstream media). Daarom hoop ik dat je
  http://www.chinasquare.be
  wilt opnemen onder Websites en blogs met ander alternatief nieuws Azië.

  Dirk Nimmegeers, redactie ChinaSquare

  Antwoord:
  Geen probleem. Ik kijk altijd uit naar boeiend en kritisch nieuws over dat land dat mij al meer dan 40 jaar enorm boeit. Ik hoop wel dat jullie dat op een kritische wijze blijven volgen en niet zomaar de Chinese beleidsmakers van het ogenblik naar de mond praten.

  We hebben goede kritische geesten nodig geen papagaaien die wie dan ook zitten te vergoelijken. Onze massamedia herhalen hoeft voor mij niet. En wees zeker, we gaan die kritische geesten hier zeker nodig hebben want China is in veel opzichten nu al nummer één in de wereldeconomie en dus meer dan ook een rivaal van de VS en EU.

  Stof genoeg om over te schrijven. Wel erger ik mij aan het feit dat bepaalde mensen die vroeger kritiekloos achter Mao liepen nu kritiekloos achter Xi Jinping lopen.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s