Een Britse grap

Op dit ogenblik is de regering in discussie voor de aanschaf van nieuwe gevechtsvliegtuigen in vervanging van onze F 16’s. Zelfs al is er feitelijk geen geld om die moordtuigen aan te schaffen. Dat zootje is ook ongewenst. Zie maar wat deze F16’s aanrichten in o.m. Joegoslavië en Libië.

Er zijn drie kandidaten, de F35 van de VS, de Brits-Duitse Eurofighter en de Franse Rafale. Wat dat lobbywerk dan echt betekent, daar kunnen sommigen zich natuurlijk wel wat bij inbeelden. Het gaat immers over heel veel (geleend) geld.

Michel Moll - De Tijd - 20-04-2013

De Tijd, en trouwens ook andere Belgische kranten, ontdekten de daders van die cyberaanvallen bij Belgacom in … China. Als men nu eens voorzichtig is met het gebruiken van bronnen. Regel 1: Geloof nooit zomaar veiligheidsdiensten. Liegen is hun beroep.

Best grappig is de Britse belofte om bij de aankoop van hun Eurofighter ook gratis een pakket cyberveiligheid te leveren voor onze ganse telecomsector. Was het niet de Britse spionagedienst GCHQ die in 2013 bij toen nog Belgacom (nu Proximus) was ingebroken om er alles in samenwerking met de Amerikaanse NSA af te luisteren? Waarna Lars Bové bij de krant De Tijd – getipt door onze veiligheidsdiensten? – het eerst stak op China.

Anthony Gregory, chef lobbyist voor de Eurofighter in België, rakelde in zijn gesprek met De Morgen trouwens dat voorval met de overzeese kabels van Proximus op. Geen zorg, onze persmuskieten lieten de man maar raaskallen.

En die Britten gaan ons dus gratis een pakket cyberveiligheid voor gans onze telecomsector bezorgen. Men is gewaarschuwd. Er schijnt in België een immer groeiend aantal arme kinderen te zijn. Als men dat geld van die moordwapens daar eens aan bestede. Maar vergeet het, zo asociaal zijn de meeste van onze toppolitici. Arme kinderen, bah.

Willy Van Damme

Een gedachte over “Een Britse grap

 1. Ik heb een iets genuanceerdere mening over Nigel Farage. Zolang hij enkel maar kritiek moet geven vind ik hem persoonlijk niet zo slecht. Zijn commentaar dat hij onlangs gaf in het Europees parlement over Europese instellingen en parlementariërs die op een goed blaadje staan met George Soros vind ik nogal interessant om weten. Ik weet niet of het klopt wat hij zei. (Zie YouTube) maar indien het klopt, maak ik me toch ernstig zorgen.
  Phil De Vleeschouwer

  Antwoord:

  Beschouw die stukken over de EU en de Britse regering niet als een ode aan de EU. En de kritiek van Farage en de UKIP op dit Europa zal wel deels steek houden. Ik ken dat niet allemaal en ook dat filmpje niet waarnaar U verwijst. Maar UKIP zorgde wel voor het eerste fysiek gevecht in de EU tussen politici van diezelfde partij. Ook dat is een verwezenlijking waarvoor men hen misschien moeten bedanken. Naast dan David Cameron.

  Over de grote invloed van George Soros op onze politiek is hier al wat geschreven. De man koopt politici en intellectuelen, ook bij de ngo’s. Eerst ruïneert hij landen en dan lijmt hij met geld hun politici. Je moet maar durven. Maar misschien is Farage boos omdat hij geen geld van Soros krijgt. Het zou mij geenszins verbazen.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s