Van Manchester naar Tripoli–J’ accuse

Voor de zoveelste maal sloegen salafistische terreurgroepen toe in Europa. De in het Verenigd Koninkrijk geboren 22-jarige Salman Abedi pleegde dinsdag een zelfmoordaanslag op de met kinderen en jongeren gevulde Manchester Arena. Het resultaat: 22 doden, waaronder een kind van 8 jaar, en tientallen gewonden.

Gelijktijdig pleegden andere gelijkaardige terroristen dinsdag en woensdag een aanslag in de Indonesische hoofdstad Jakarta en viel een aan ISIS gelieerde terreurgroep Marawi, een provinciehoofdstad op het Filipijnse eiland Mindanao, aan goed voor meer dan 200.000 inwoners.

En dan waren er diezelfde dag bomaanslagen in de Syrische stad Homs en in een voorstad van Damascus. Alsmede een in Mogadishu, hoofdstad van Somalië. En uiteraard is dit maar een kleine greep uit de vele terreuraanvallen die de voorbije drie dagen gepleegd werden door groepen verbonden aan dit islamitische fascisme.

Men wist wat hij deed

En wat blijkt nu? Salman Abedi komt uit een gezin dat zacht uitgedrukt ruikt naar het salafisme. Zijn vader Ramadan Abedi ontvluchtte naar Manchester het Libië van Kadhaffi want hij was zo te zien een salafist. Men beschuldigde hem trouwens van lidmaatschap van de Islamitische Strijdgroep, de lokale afdeling van al Qaeda.

En deze link met het salafisme blijkt eveneens uit zijn huidige functie. Hij is namelijk het administratief hoofd van de Centrale Veiligheidsdienst in de hoofdstad Tripoli. En dat is een salafistisch nest. Wat gezien zijn functie ook betekent dat vader Abedi voor de Britten een gekende figuur was.

Manchester-Arena-incident

De steun van het Westen voor salafistische terreurgroepen in de wereld veroorzaakte in Manchester 22 doden, vooral jongeren en kinderen.

Ook de twee andere broers blijken zo te horen uit het zelfde extremistische en gewelddadige hout gesneden. Met andere woorden: Het Westen bracht hen en hun salafistische vrienden in Libië aan de macht en krijgt in Manchester en elders nu de gepeperde rekening aangeboden.

Bovendien blijkt nu uit een verklaring van de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerard Collomb dat de Franse veiligheidsdiensten hem kenden en wisten van zijn sympathie voor ISIS en zijn reisjes naar Libië en Syrië. Wat sterk doet vermoeden dat ook de Britten daar weet van hadden. Want die spionagediensten stellen toch dat ze rond deze kwestie innig samenwerken.

Amerikaanse veiligheidsdiensten

En uit een verhaal vandaag in de Londense krant The Times (1) blijkt dat de Britse veiligheidsdiensten al vijf jaar terug door meerdere personen gewaarschuwde waren over zijn liefde voor gewelddadig extremisme.

En die krant maakt, samen met o.m. het persbureau Reuters, melding van een zware ruzie over de zaak met de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Volgens Londen lekten zij allerlei details en foto’s over de zaak aan The New York Times – de lieveling van de CIA – wat het onderzoek zwaar hypothekeerde.

Salman Abedi, Terreuraanslag Manchester Arena

Salman Abedi kreeg thuis het salafisme met de paplepel opgediend. Al vijf jaar terug waarschuwden mensen de Britse veiligheidsdiensten voor zijn liefde voor salafistisch geweld. En de Britse regering liet gewoon betijen. Wat is er nodig om binnen de Britse regering en veiligheidsdiensten koppen te doen rollen? Ach, de slachtoffers zijn toch maar gewone lieden.

De Britse premier Theresa May, die vandaag Donald Trump in Brussel ontmoet, ging naar eigen zeggen de zaak met hem ook bespreken. Waarom die lekken? Wou men mensen de tijd geven om zich in veiligheid te brengen? Waarschijnlijk.

Moet men dan verbaasd zijn dat velen die wat dieper in dit dossier kijken – en wakkere burgers moeten dat doen – het idee krijgen dat alles gewoon opgezet spel is. Dat onze veiligheidsdiensten hem gewoon zijn gang lieten gaan. Welke andere conclusie moet men dan misschien trekken? Of is het algehele incompetentie? Moeilijk te geloven.

Bovendien is het een feit dat het Westen door president Moeammar Kadhaffi te laten vermoorden ze ginds uitschot van de ergste soort aan de macht brachten. Dat ze massamoord pleegden en een relatief goed bestuurde natie vernielden. En bovendien de stroom veelal economische vluchtelingen uit Afrika zo hielpen aanzwengelen.

Woordvoerders van al Qaeda

Maar wat moet een simpele burger denken als we zien dat Reem Maghribi, de echtgenote van Jorn De Cock, de man die voor de krant De Standaard de Libische oorlog versloeg, vanuit Qatar, toch een financier van al Qaeda, die salafistische revolte via het internet aanwakkerde.

Met andere woorden: De Standaard en met uitbreiding de rest van onze media, steunden voluit dit gespuis, dit crapuul. Hun zoveelste stortvloed van tranen naar aanleiding van die slachtpartij in Manchester is dan ook om kostmisselijk van te worden. Hun gedrag is gewoon wraakroepend.

Ramadan Abedi - Terreuraanslag in Manchester

Vader Ramadan Hashemi, man van de Libische tak van al Qaeda. Eerst ontkende hij dat zijn zoon dat zou gedaan hebben want hij is, zegde vader, een tegenstander van geweld. Gans de zaak toont nogmaals de innige samenwerking van het Westen met al Qaeda.

Wanneer worden die heren en dames die zich journalist noemen ter verantwoording geroepen? En wanneer worden de politici zoals een Nicolas Sarkozy, Barack Obama en hier Yves Leterme, Di Rupo en Charles Michel op hun daden afgerekend? Zij hebben wel niet die bom geplaatst in die Manchester Arena – het zijn heren en dames met standing – maar hebben het door hun beleid mogelijk gemaakt.

Zij zijn dan ook in wezen even schuldig als die extremist die zich daar opblies. Toen ons parlement over Libië die fatale beslissing nam om mee te bombarderen heeft geen enkele fractieleider in het federaal parlement daar enig bezwaar over geuit. Iedereen wou zo snel mogelijk en blind een dubieus figuur als Nicolas Sarkozy achterna lopen.

Politieke nullen

Geen enkele van de vele politici in dat parlement vroeg wat onze ambassadeur – die tegen was – daarover dacht. Neen, zij hadden de verhalen van Jorn De Cock gelezen en dat was voldoende. En tot heden heeft niemand zich hiervoor publiek verontschuldigd. Grof gewoon. Moeten we dan verschieten dat mensen neerkijken op de politiek?

Van Groen tot het Vlaams Belang allemaal trapten ze in de leugens van o.a. een Jorn De Cock over een massamoord die dreigde in de stad Benghazi en die moest gestopt worden. Wat echter in wezen vooral een door de Fransen georkestreerde opstand van de Libische Islamitische Strijdgroep (al Qaeda) en de Moslimbroeders was, werd in onze kranten voorgesteld als een gigantische volksopstand. Een leugen die men nadien nog eens overdeed in Syrië.

Hashem Abedi, broer terreuraanslag Manchester Arena, 23 mei 2017

Ook de eveneens gearresteerde broer Hashem Abedi is een man van het geweld zoals blijkt uit deze foto. Hij en zijn vader zijn gevangen gezet in Libië. Vermoedelijk pure schijn om zo de reputatie van die salafistische regering die Tripoli beheerst wat op te poetsen.

Neen, Salman Abedi was een massamoordenaar maar hij kon dit maar doen dankzij de steun van westerse regeringen die alleen met woorden strijd voeren tegen die salafistische terreur.

Uiteindelijk geniet de Moslimbroederschap in het Verenigd Koninkrijk toch de steun van de Britse regering. Om van het recente meer dan wansmakelijk vertoon van de Amerikaanse president Donald Trump in Saoedi-Arabië, met Qatar de financier van die terreur, maar te zwijgen. Zelden zo’n grote komedie gezien.

Willy Van Damme

1) The Times, 25 mei 2017, Fiona Hamilton e.a., ‘MI5 was warned about bomber Salman Abedi’s support of Islamists’.https://www.thetimes.co.uk/edition/news/mi5-was-warned-about-bomber-salman-abedi-s-support-of-islamists-6nrmtkmbk.

NASCHRIFT:

De Nederlandse journalist Harald Doornbos ontdekte een posting van vader Ramadan Abedi uit 2013 waarin hij zijn steun toezegde al Jabhat al Nusra, de Syrische tak van al Qaeda. Zie de berichten van Doornbos op twitter.

John McCain en Abdel Hakim Belhaj, oprichter van de Libische Islamitische Strijdersgroep, al Qaeda

De Amerikaanse republikeinse senator John McCain – een gewezen presidentskandidaat en een zeer invloedrijk senator – hier op de foto broederlijk samen met Abdul Hakim Belhaj, stichter van de Libische Islamitische Strijdersgroep (LIS), officieel de lokale afdeling van al Qaeda. Maar over die publieke samenwerking tussen al Qaeda en figuren als een John McCain geen woord in de Amerikaanse media en de toppolitiek in Washington. Deze LIS is volgens de Amerikaanse regering al veel jaren officieel een terreurgroep en dus is samenwerking correctioneel strafbaar.

Het zou ook interessant zijn om te weten op welke juridische gronden men vader Ramadan en zijn in Libië verblijvende zoon juist arresteerde. Was een gewon telefoontje vanuit Londen van MI6 genoeg? En dan is er de volgende vraag: Wie is baas in Tripoli?

Advertenties

5 thoughts on “Van Manchester naar Tripoli–J’ accuse

 1. Willy, ik ben het helemaal eens met de inhoud van dit artikel.
  ”Moet men dan verbaasd zijn dat velen die wat dieper in dit dossier kijken – en wakkere burgers moeten dat doen – het idee krijgen dat alles gewoon opgezet spel is. Dat onze veiligheidsdiensten hem gewoon zijn gang lieten gaan”
  Dat is helemaal juist. Het moment van de aanslag kan geen toeval zijn nu zelfs de rechtse pers moet toegeven dat Corbyn, die duizenden mensen bij iedere bijeenkomst op de been weet te krijgen, sterk op May inloopt en haar zelfs voorbij is gestreefd.
  De socialist Corbyn als premier, dat moet als het even kan verhinderd worden. En Corbyn wil (volgens de rechtse pers wel te verstaan) toch iedere terrorist de UK binnen laten komen? Zo is mooi de cirkel rond.
  Alleen, sorry, maar ik verschil van mening met jou over de Islam.
  Iedereen moet maar in een god geloven als hij of zij dat wil, zolang ze dat een ander maar niet op willen dringen. Ook hun kinderen niet.
  Maar het volgen van een religie is wat anders. Denk aan de katholieke kruistochten. En dat gaat heden ten dage zeker op voor de Islam. Vanaf het eerste moment dat de Islam werd opgericht met een Mohammed waarvan het bestaan, net als van Jezus, nooit bewezen is kunnen worden, heeft deze religie oorlog gebracht.
  Lees de Koran, het staat vol met oproepen tot oorlog, moord en doodslag (ik kan je de citaten zo sturen, en nee, ik praat niet Wilders na)
  Volgelingen van een religie zijn o zo makkelijk op te roepen tot geweld heeft de geschiedenis bewezen. De moslimterroristen zijn daar het bewijs van. En geweld is niet alleen niet alleen met bommen, maar ook met vrouwenonderdrukking.
  Nee, Willy, ik heb het gehad met de Islam. Ik vind dat alle religies kankergezwellen zijn en verboden moeten worden.
  Maar wat de betreft de politieke achtergronden ben ik het helemaal met je eens. Maar daar heeft dat 8 jarig slachtoffertje en haar ouders weinig aan.
  Gerrit
  Antwoord:
  Of het de bedoeling was om de leider van Labour Jeremy Corbyn in moeilijkheden te brengen is onduidelijk. Het zou natuurlijk ook kunnen daar men in PR-bureaus, politiek en de media denkt dat mensen dan eerder op de conservatieve partij zouden stemmen. Zeker is dat het mislukte. Zeker is dat MI6 goede relaties had met die terreurgroepen. Het is te onderzoeken, maar MI6 beloofde dat zelf te doen. Wat een grap.
  Maar ja, zelden zo’n idiote bende gezien als de Conservatieve partij. Dat ze een clown minister van Buitenlandse Zaken maakte zegt feitelijk alles, het is zelfs geen onbekwaamheid meer maar nog veel erger. En vanuit Brussel krijgen ze de ene uppercut na de andere. Je zou met Theresa May nog medelijden krijgen.
  Je moet eens de commentaren en analyses over hen in The Financial Times lezen. Het is er nooit gezien.
  Wat betreft de koran en godsdienst. Een groep catalogeren omwille van wat er in een 1400 jaar oud boek staat is onzin. Het is in wezen ook racistisch daar je alle moslims zonder onderscheid in een zak stapt. Het is als met het Communistische manifest, Wat te doen? van Lenin en het Rode Boekje van Mao. En dat is: Vooral er niet naar leven.
  Het is trouwens opvallend hoe westerse islamofoben als een Geert Wilders of in België de nieuwe rijzende ster Maarten Boudry over de aard van de islam dezelfde leugens en onzin verkopen als ISIS of het Huis van Saoed. Een visie die deze salafisten zelf niet eens naleven. Gedenk dat 99% der slachtoffers van ISIS & Co juist moslims zin.
  Willy Van Damme

 2. Beste Willy,

  Als ik May op TV hoorde, kreeg ik het gevoel dat zij die aanslag zelf besteld had.
  Bedankt voor uw verhelderende uiteenzetting.

  Mvg,
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Ik sluit niets uit, zeker na wat ik hierover sindsdien las. Verder heb ik twee gevoelens als ik May zie, afgrijzen en medelijden. De jarenlang in Brussel opgekropte haat tegen het Verenigd Koninkrijk komt nu als een gigantische bulldozer op haar af. Men gaat Londen vernederen op een manier die nog erger is dan de flop met het Suezkanaal uit 1956. Zielig Albion.
  Willy Van Damme

 3. De connectie tussen Selman Abidi en MI6?:
  http://landdestroyer.blogspot.be/2017/05/uk-government-harbored-terrorists.html
  Jacques
  Antwoord:
  Bedankt voor deze bijkomende nuttige informatie die eerdere zaken bevestigt. Het is duidelijk dat ook de Libische tak van al Qaeda nauw samenwerkte met de Britse en Amerikaanse inlichtingendiensten en vermoedelijk ook met de Franse. Sarkozy was immers de drijvende kracht achter die opstand en staatsgreep.

  Met andere woorden: Groen, Vlaams Belang en de rest brachten dus al Qaeda mee aan de macht in Libië. Van een heel mooi palmares gesproken. Iets om mee uit te pakken bij de volgende verkiezingen?

  Abdoel Hakim Belhaj, stichter van de Libische Islamitische Strijdersgroep, onderdeel van al Qaeda, wordt door Jorn De Cock in zijn boek “Arabische Lente – een reis tussen revolutie en fatwa” (Bezige Bij, 2011) op pagina 319 omschreven als een hervormd democraat en schrijft hierover als volgt:

  Belhaj had weliswaar nooit een lidkaart van al Qaeda gehad, maar in die gevangenisjaren legde hij wel zijn mantel van streng orthodoxe salafist af. ‘We willen een beschaafd land zijn dat wordt geregeerd als een rechtstaat, wat ons onder Kadhafi werd ontzegd. Over de religieuze identiteit van het land moeten de burgers zich uitspreken.’

  De echtgenote van Jorn De Cock, die vanuit Qatar werkte aan de oorlog tegen Libië, is Reem Maghribi en die is de dochter van Mahmoed Soeleiman al Maghribi, een oud vakbondsman die van 8 september 1969 tot 16 januari 1970 de eerste premier van Libië onder Kadhafi en zijn medestanders was. In 1976 werd hij ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk en werd er al in oktober 1976 opposant van Kadhafi. Hij bleef in London werken als ‘consultant’. Voor wie dan? MI6?

  De Britten en de VS hebben Kadhafi nooit vergeven dat hij met een staatsgreep hen in 1969 buitenzette en het land zo onafhankelijk maakte van de Amerikaanse en Britse almacht. De LIS kreeg in Londen en Manchester dan ook alle vrijheid om verder te werken. Tot in de Manchester Arena toe.

  Volgens een bepaalde bron zou de rekrutering van die Syriëstrijders in Europa trouwens het werk geweest zijn van de Westerse inlichtingendiensten. Zelfs in België. De kans dat deze aanslag gebeurde met medeweten of zelfs medewerking van de CIA en MI5 of MI6 is dan ook een heel grote mogelijkheid. Misschien dat verdere gegevens hierover ons meer duidelijkheid kunnen bezorgen.

  Gisteren is trouwens de Amerikaanse peetvader van het salafisme, geostrateeg Zbigniew Brzezinski overleden. De man die in 1979 Afghanistan – hij was toen de Nationale Veiligheidsadviseur van president Jimmy Carter – met zijn salafistische terreurbendes, toen de Mujahedeen, binnenviel. Een oorlog die 48 jaar later nog verder gaat. Een dikke proficiat dus voor de meest invloedrijke diplomaat van de Amerikaanse democratische partij.
  Willy Van Damme

  • corresponderend:
   https://www.rd.nl/vandaag/buitenland/aanslag-manchester-onderstreept-dat-libi%C3%AB-hofleverancier-van-jihadisten-is-1.1404473
   Jacques du Fosse
   Antwoord:
   Zeer bedankt voor dit kort stukje uit het Nederlandse Reformatorisch Dagblad. Uit het verleden was mij reeds gebleken dat hierin soms heel interessante stukken verschenen die je bij de rest nooit zal vinden.
   Het verhaal klopt ook geheel maar is zeer onvolledig. Recent schreef journalist Sam Jones in The Financial times dat MI6 die allemaal naar Libië stuurde. Deels toen de relaties van London met Kaddafi verbeterden, en deels toen men begon met de oorlog tegen Libië.
   Het lijkt dus duidelijk dat Londen heel bewust, en bijna zeker vooraf gepland, dat land wilde vernielen en omvormen tot een jihadistan waar al Qaeda heerste. Vandaar ook dat Jorn De Cock, correspondent voor De Standaard in de regio die blijkens zijn boek goede relaties had met o.m. de Amerikaanse ambassade in Damascus, de Libyan Fighter Group, de naam voor de lokale afdeling van al Qaeda, de hemel in prees als zijnde de (sic!!) nieuwe democraten.
   Al Qaeda is dus zonder enige twijfel een creatie van minstens de CIA, MI6 en de Mossad maar vermoedelijk ook van bepaalde Europese geheime diensten zoals de Nederlandse AIVD. De AIVD had op zeker ogenblik toch een salafistische website. Officieel dan om die bendes zo beter in de gaten te houden. Wat ook trouwens het excuus was dat Sam Jones, een man met goede contacten bij MI6, in dat ene krantenartikel gebruikte om dit uitzenden naar Libië van al Qaeda te rechtvaardigen.
   Willy Van Damme

 4. Geachte Heer Van Damme,
  Recent las ik Uw artikel. De conservatieve Republikeinse senator Ron Paul vatte de situatie als volgt treffend samen: “They are over Here because We are over There”.
  Dick Stol
  Antwoord:
  Excuses voor de late plaatsing, maar het was hier de voorbije weken ontzettend druk en heb nu eventjes tijd om alle ingezonden reacties te beantwoorden.
  Ik heb dat verhaal van Paul Ryan niet gelezen en kan er dus geen commentaar op geven. Maar ik vermoed dat dit het soort reacties is van: Wij bombarderen hen en dus bombarderen ISIS/Al Qaeda ons.
  Dit soort beweringen is onzin en een simpel door hen gebruikt excuus om terreur te zaaien en zo onrust en instabiliteit te veroorzaken in het Midden-Oosten, Europa, Azië en elders. In Israel zijn er geen terreuracties van die groepen en die in de VS zijn op de vingers van een hand te tellen. Ik poog zo snel mogelijk teksten te maken gebaseerd op nieuw materiaal over de relatie Israël en al Qaeda/ISIS en over de Britse MI6 en die salafistische terreurgroepen.
  Het lijkt mij vooral sinds de recente aanslagen in Europa en bepaalde verhalen in de klassieke media vaststaande dat die salafistische terreurbewegingen een creatie zijn van het westen, en vooral het Verenigd Koninkrijk en de VS met essentiële steun van Saoedi-Arabië, Qatar en Israël, de manipulator achter de schermen.
  Waarom ze dat doen is de grote vraag natuurlijk. Dat ze het doen staat vast, over de beweegredenen kan men discussiëren. Het ondermijnen van de vrijheden? Het streven naar een groot wereldconflict/grootschalige destabilisatie? Het Midden-Oosten op Israël na vernielen is wel zeker de bedoeling. Maar het lijkt wel verder te gaan.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s