Gwendolyn Rutten is een hypocriete

Wat kunnen bepaalde politici toch mooie speeches geven en in hun naam princiepsvolle boeken laten schrijven, uitpuilend van de meest belovende woorden. ‘Le valeurs de la république’ klinkt het dan tijdens de verkiezingen in Frankrijk, of een Guy Verhofstadt die het heeft over de ‘de waarden van Europa’. Waarmee hij mogelijks eerder verwijst naar de fortuinen die hij als politicus al vergaarde. Change of de kracht van de verandering heet dat dan bij respectievelijk Barack Obama en Bart De Wever. 

Ook Open VLD voorzitster Gwendolyn Rutten is daarin, zo blijkt, een meesteres. In een nieuw boekje ‘De nieuwe vrijheid’ haalt ze scherp uit naar het salafisme dat voor haar haaks staat op de Belgische, Vlaamse, Europese en Westerse waarden. Wat klinkt dat toch als muziek in de oren. Een muziekstuk met echter alleen valse noten.

Gwendolyn Rutten

Gwendolyn Rutten verdiende vandaag een gouden medaille in de hypocrisie met haar aanval op het salafisme. Gelijktijdig stemde haar regering blijkbaar voor het lidmaatschap van het salafistisch Saoedi-Arabië van de adviesraad voor vrouwenrechten van de VN. Ook vecht haar regering zij aan zij met al Qaeda in Jemen. Rutten en al Qaeda één strijd. Voor wanneer een nikab?

Terwijl zij de mond vol heeft over de strijd tegen het salafisme, de kromme wereldvisie van de haat die men als islam verkoopt, doet zij echter met haar regering juist het tegenovergestelde. Terwijl zij op een podium beweert de rechten van de vrouw te verdedigen stemde haar regering zo te zien in New York in de VN voor de opname in een adviescommissie rond vrouwenrechten van …Saoedi-Arabië.

Geen land waar vrouwen zo onderdrukt worden als in dat land. Vrouwen hebben er zelfs minder rechten dan minderjarige jongens. En toen dat nieuws over die stemming dan toch uitlekte weigerde onze minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, nog zo’n ‘liberaal’, dat te bevestigen want de stemming was, stelde de man zonder aarzelen, geheim. Van transparantie gesproken. De mensen mogen het niet weten.

In bed met al Qaeda.

Waarna Alexander De Croo, vicepremier en ja ja ‘liberaal’, die beslissing dan maar verdedigde. Ja, want zo kunnen we invloed hebben qua vrouwenrechten in Saoedi-Arabië. Wat een onzin. Alsof het Huis van Saoed zich van de adviezen van vierderangs figuren als Rutten, Reynders of De Croo iets zullen aantrekken. Dat gelooft zelfs Alexander De Croo niet.

Het doet denken aan zijn fameuze interventie van een paar weken terug over dat salafistisch koninkrijk. Toen uitte hij zware kritiek op de Waalse regering over de verkoop van wapens aan de Saoedi’s, de bron van het salafistische gif dat men ook massaal in België zit te verspreiden.

Het waren toch deels Vlaamse pantserwagens waarmee de Saoedi’s  in 2011 Bahrein binnenreden en zo de lokale roversfamilie al Khalifa redde van de ondergang. Maar daarover zweeg men hier in alle talen. De Vlaamse maagd die geen oorlogstuig verkoopt.

Vrouwenraad Qassim regio - 14 maart 2017

Een bijeenkomst van de Vrouwenraad voor de regio Qassim. Rokken zijn er wel .. maar die baarden. In een kamer ernaast mochten enkele vrouwen dan via een videoverbinding meeluisteren. Van rechten gesproken. Of was dat al het gevolg van de positieve invloed die het trio pseudoliberale Rutten, Reynders en De Croo hadden op het Huis van Saoed? Enkele jaren terug riep de moefti van dat land op om alle kerken wereldwijd te vernielen. En dat is dan onze bondgenoot.

De salafistische nieuwszender al Jazeera Arabisch zit hier zelfs op het kabelnetwerk van Proximus, ons overheidsbedrijf. Een zender via welke men de meest grove haatboodschappen zit te verspreiden. Met andere woorden: De Croo, Reynders en Rutten staan zelfs mee in voor de verspreiding van het salafisme in België.

Bovendien steunt onze regering ook de oorlog van Saoedi-Arabië tegen Jemen. En wie maakt naast België deel uit van die diplomatieke en militaire alliantie… juist ja, al Qaeda. Wiens terroristen mee aan het front vechten in een poging de Jemenitische stad Taiz te veroveren. Met andere woorden Rutten, Reynders en De Croo vechten ginds in Jemen zij aan zij met al Qaeda.

Betogen voor Charlie Hebdo

Dat is hier dan de lokale afdeling al Qaeda van het Arabisch Schiereiland. Wat diezelfde tak is die in januari 2015 een gruwelijke moordaanslag pleegde op de redactie van het Franse weekblad Charlie Hebdo. En toen dat gebeurde trok onze regeringsleider Charles Michel, weer een ‘liberaal’, naar Parijs om er ginds uit solidariteit met de slachtoffers te betogen.

De enige die toen in die manifestatie ontbrak was feitelijk Ayman al Zawahiri, grote chef van al Qaeda internationaal. Verder waren ze er allemaal, de herauten van de vrijheden, de strijders tegen de corruptie en verdedigers der mensenrechten.

Je had er Benjamin Netanyahu van Israël, een set prinsen van het Arabische schiereiland, wat dictators en plunderaars uit vroegere Franse Afrikaanse kolonies en natuurlijk onze grote Europese leiders, bezig om na Libië ook van Syrië een jihadistan te maken.

Charlie Hebdo - Betoging wereldleiders Parijs

De betoging van onze Westerse wereldleiders in Parijs uit solidariteit met de redactie van Charlie Hebdo. Ondertussen steunen diezelfde heren en dames de moordenaars van die redactie in Jemen. Dit was dan ook geen mars voor de solidariteit maar een van een zelden geziene schaamteloze hypocrisie.

En ondertussen pogen onze ngo’s via 12 12 geld in te zamelen voor de hongersnood in Jemen. Met een regering die met de grootst mogelijke glimlach stelt het ingezamelde geld te zullen verdubbelen.

Die hulpactie zou niet nodig zijn moest men Saoedi-Arabië niet de gelegenheid geven om samen met al Qaeda Jemen te onderwerpen aan zowel genadeloze bombardementen als aan een moorddadige blokkade. Bombardementen die de infrastructuur met waterputten en elektriciteitscentrales kapot maken, voedselvoorraden vernietigen en een blokkade die de toevoer van voedsel en medicijnen zeer moeilijk zo niet onmogelijk maakt.

Maar daarover zwijgen die ngo’s, onze politici, de media en onze ‘academische’ wereld. Gwendolyn Rutten, koningin van de hypocrisie. De oorlog tegen de terreur? Moest dit niet zo ernstig zijn dan zouden we het nog grappig vinden. Iets als de versleten moppen van een Geert Hoste. Nu is dit gewoon een ongehoorde schande. Maar ja, het Huis van Saoed zwaait graag met dollars en eurobriefjes. En dus… geeft Rutten een speech.

Willy Van Damme

Naschrift:

Toch prachtig hoe men in onze kranten, binnen zelfs de regering en de oppositie gisteren en vandaag al kritiek uitte op de positie van de Belgische overheid hier. ‘Schande’, klonk het bijna eenstemmig.

Waarbij diezelfde media plots vergeten dat zij al jaren in de kwestie van het Midden-Oosten gewoon de spreekbuis zijn van diezelfde al Qaeda. Alles wat die terroristen over Syrië beweren is de absolute waarheid voor De Standaard & Company.

En dan is er Peter De Roover, fractieleider in het federaal parlement voor de N-VA, die gisteren ook plots kritiek had voor Saoedi-Arabië. Is hij vergeten hoe hij en parlementair medewerkster bij de N-VA Els Van Doesburg in 2015 het op de website knack.be (1) opnamen voor dat land? Kritiek op dat salafistisch broeinest was voor beiden totaal uit den boze want het was een bondgenoot in de strijd tegen ISIS.

De kwestie van het vooral door Saoedi-Arabië, Qatar, Koeweit, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten verspreidde salafisme is naast de klimaatsverandering een van de ernstigste problemen waar ons land, Europa en feitelijk gans de wereld mee zit. Het nemen van maatregelen hiertegen dient dan ook de absolute prioriteit te krijgen van onze bewindslui.

Peter De Roover - 1

Peter De Roover, eind 2015 de fanatieke verdediger van Saoedi Arabië nu is er plots kritiek. Een zaak van voortschrijdend inzicht? Kom nou, de man is hoog intelligent. Gewoon een zaak van plat opportunisme. Schone schijn, dat ja.

Dit kan men bijvoorbeeld al direct tonen in Syrië. Een simpelweg teken van begrip in de richting van Damascus zou al genoeg zijn. Maar men durft het niet want dan gaat men in tegen de belangen van een land als Saoedi-Arabië. Een land dat dollar- en eurobriefjes vanuit de hemel laat neerdwarrelen alsof het confetti is op een Aalsters carnaval.

Het is te begrijpen dat men in de jaren zeventig ooit de Grote Moskee in Brussel in erfpacht gaf aan Saoedi-Arabië. Het was een gevolg van een gebrek aan inzicht in de kwade bedoelingen van dat land.

Dat inzicht zou er nu moeten zijn. En het is bijvoorbeeld de vraag wat men gaat doen met de volgens velen meinedige verklaring gedaan voor de parlementscommissie rond die terreuraanslagen van de door Saoedi-Arabië betaalde leiders van die moskee. Vervolging door het parket lijkt een noodzaak. En hen het land uitzetten lijkt hier zeker een absoluut minimum. 

Ook is de vandaag door minister van Justitie Koen Geens (CD&V) aangekondigde maatregel om de geldstromen van vzw’s, lees de gelden die toestromen vanuit de Golfstaten naar allerlei schimmige vzw’s, beter te controleren goed. Het is echter maar een begin.

Zo kan men gewoon de uitvoer van wapens of materiaal met dubbel gebruik verbieden en de diplomatieke relaties met die staten op een erg laag pitje zetten. De strijd tegen de wereldwijde salafistische terreur is primordiaal en dat vergt soms zeer drastische maatregelen. De tijd om vriendelijk te zijn tegen deze landen moet definitief voorbij zijn. Zij zijn onze vijanden.

Willy Van Damme

Knack.be, 22 september 2015, Els Van Doesburg, ‘Doen de Golfstaten dan echt niks voor de vluchtelingen?’ http://www.knack.be/nieuws/wereld/doen-de-golfstaten-dan-echt-niks-voor-de-vluchtelingen/article-opinion-607099.html & Knack.be, 26 november 2015, Peter De Roover, ‘Hoe huiveringwekkend ook, we moeten kiezen: Saoedi-Arabië óf IS’ http://www.knack.be/nieuws/wereld/hoe-huiveringwekkend-ook-we-moeten-kiezen-saudi-arabie-of-is/article-opinion-629207.html

De vraag stelt zich dan ook waarom beiden plots zo hardnekkig dat land begonnen te verdedigen. Nochtans wist iedereen al die toen de zaak volgde dat Saoedi-Arabië de financier is van al die salafistische terreurgroepen. Bewijzen hiervoor zijn er zat.

Advertenties

8 thoughts on “Gwendolyn Rutten is een hypocriete

 1. Rutten in het kapsalon om voeling te krijgen met de ‘ gewone’ mensen.. haar boek presenteren op de markt: hoe vals kan je zijn?
  Riet
  Antwoord:
  Het ontbreekt de Open VLD gewoon aan degelijk en betrouwbaar politiek personeel. Figuren als een Annemie Turtelboom, Bart Dommelein, Vincent Van Quickenborn (de man van de ambetantenaren) en Alexander De Croo zijn gewoon intellectueel pluimgewichten. Het optreden van Bart Dommelein ten tijde van de crisis rond Eandis zegt alles.

  Of toen Alexander De Croo de regering Leterme deed vallen over Brussel-Halle-Vilvoorde en zo de N-VA groot en de Open VLD klein maakte. Om zoiets te realiseren moet je natuurlijk in je hoofd veel zagemeel hebben.
  Willy Van Damme

 2. Saoudi Arabië is eind vorig jaar ook al in de UN Human Rights Council gestemd, klaarblijkelijk ook om meer invloed te hebben op de Human Rights aldaar. http://theduran.com/how-saudi-arabia-makes-a-mockery-of-human-rights-and-the-un/
  Noël
  Antwoord:
  Inderdaad en ik vermoed dat ook België wel voor hen zal hebben gestemd. Het is toch onze bondgenoot en vriend en als hun koning stierf ging onze koning verplicht van de regering naar ginds zijn medeleven betuigen.

  Het toont aan dat het idee idioot is dat men dat land door hen lid te maken van die vrouwenadviesraad een vrouwvriendelijkere politiek kan aanpraten. Sinds ze lid zijn van die mensenrechtencommissie blijven ze toch gewoon ongestoord verder allerlei salafistische terroristen steunen, Syrië vernielen en Jemen uithongeren.

  Dat een organisatie als Amnesty International durfde te beweren dat hen dat tot een positievere houding ging doen evolueren is dan ook verdacht. Ze moeten beter weten. Of ruikt hun bankrekening zoals bij velen naar oliedollars? Dat hier een Eva Brems, ooit voorzitster geweest van AI-Vlaanderen doet mij eveneens twijfelen aan haar competentie. Weet zij echt niet beter?

  Ik ben wel benieuwd hoe dit hier verder gaat evolueren. Didier ‘De leugenaar’ Reynders heeft nu vandaag straffe woorden gebruikt. En hetzelfde voor Patrick Dewael bij die parlementscommissie rond die terreuraanslagen. Ik wacht af.

  Maar Reynders had men richting de rechtbank moeten verwijzen wegens steun aan terrorisme en oorlogsmisdaden toen hij in mei 2013 de invoer in Europa van Syrische olie door ISIS mogelijk maakte. Dat is veel schandelijker dan die rel rond deze vrouwenadviescommissie.
  Willy Van Damme

 3. Kevin Barrett heeft een paar interessante boeken geschreven:
  “We are NOT Charlie Hebdo.Free thinkers question the french 9/11”
  “Another French False Flag?:Bloody tracks from Paris to san Bernadino”
  Janu
  Antwoord:
  Ik ken die man niet. Maar er zijn ook zoveel mensen die over het Midden-Oosten schrijven.
  Het probleem met verhalen rond ‘false flag’ is dat alles zo moeilijk te bewijzen is. Ik herinner mij de kaping in juli 1968 door Palestijnen van een vliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al die op de luchthaven van Kampala in Oeganda was geland en nadien ‘bevrijd’ werd door Israëlische commando’s.

  Vanuit de Britse veiligheidsdienst ging toen ook zo’n verhaal rond over een ‘false flag’. De theorie was dat de Mossad dit had zitten te manipuleren met als bedoeling de PLO en Yasser Arafat in een slecht daglicht te stellen. Die waren toen bezig met een diplomatieke doorbraak. Maar zo’n bewering van MI6 is natuurlijk geen bewijs.

  Het is hoogstens een aanwijzing, zelfs al lijkt hun thesis heel logisch. Ik pas dus op met verhalen over ‘false flag’. Het kan maar in 99% van de gevallen kan je geen harde bewijzen vinden. Wat dan ook weer heel logisch is.
  Willy Van Damme

 4. Moet u niet eens toetsen of Charlie Hebdo in scene is gezet? Er zijn weliswaar niet zulke goede documentaires van als van 9/11 en Londen 7/7 maar het lijkt veel van hetzelfde. Met die kennis zijn de toneelstukjes beter te verklaren denk ik.
  Nils
  Antwoord:
  De kans is er natuurlijk. De zaak is dat al Qaeda in het Arabisch Schiereiland (AQAS) in het verleden een paar aanslagen poogde te plegen waarbij de daders echter altijd nog voor het uitvoeren van de aanslagen gearresteerd werden. Een bewijs dat die groep door een buitenlandse veiligheidsdienst was geïnfiltreerd. Anders hadden ze die aanslagen nooit kunnen verhinderen.

  Nu werd AQAS geleid door een Amerikaanse bekeerling Anwar al Awlaki die nadien officieel via een drone door de VS werd vermoord. Merkwaardig is dat die man zoals ik werkte via WordPress en dat ongestoord kon blijven doen. Waarom trad de VS hiertegen niet op? Toen Julian Assange opdook poogde de VS alles te doen om hem het zwijgen op te leggen, ook financieel.

  Bovendien werkt AQAS nauw samen met de door het westen gesteunde Saoedische oorlog tegen Jemen. Ook kan de groep ongestoord vanuit de door hen bezette Jemenitische havenstad Mukalla blijven werken.

  Hier organiseert men geen blokkade zoals tegen de door het Jemenitische leger gecontroleerde havenstad Hodeida. Eigenaardig hierbij is dat Charlie Hebdo voor zover geweten over deze zaak geheel zwijgt.
  Willy Van Damme

 5. Mr W.Van Damme, met verwondering kijk ik naar je op, want U bent een uitzonderlijk man die zich volmaakt gedraagt, waardoor hij zich het recht toe-eigent om de gebreken van anderen, waar of misschien niet waar , dik in de verf te zetten !!! U bent dus zeer bekend met de quote ” Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen” Moest het waar zijn dat U zo volmaakt bent, dan hadden wij dit al allemaal gelukkig mogen vaststellen, maar dat is niet zo !!! Ik moet het U niet vertellen hoe wij al jaren om de oren geslagen worden met valse en leugenachtige berichtgeving om onrust, om angst en chaos te créeren in de maatschappij, vb zoals de verhalen rond de Chemtrail Planes etc….Om verdeeldheid te zaaien, om tenslotte chaos te creëren !!! Als ieder leugen maar geld opbrengt, dan is het goed, niet waar !!! Zaai je het goede, je krijgt het goede rijkelijk terug, omgekeerd is ook waar, de boomerang behoort nog steeds niet tot de tweedehands- of afgedankte voorwerpen, hij is nog steeds nieuw en werkt bijzonder goed op korte en lange termijn !!! Tot hier mijn reactie geschreven van uit de quote “le plaisir de servir ”
  Met vriendelijke groeten,
  Alain NoLens, spiritueel coach bij http://www.Eileen Caddy op Facebook .
  Alain Nolens
  Antwoord:
  Waarmee U wil zeggen…. ?
  Willy Van Damme

  • hahaha, dat is een grappige … Hoewel ik me soms ook wel eens afvraag wat ze u hebben aangedaan om telkens weer zo van leer te trekken tegen de reguliere pers Enfin, je bent wel en goede aan- en invulling, wat mij betreft.
   Wim Vlaminckx
   Antwoord:
   De problemen waar de media mee zitten zijn enorm. Er zijn de dalende inkomsten uit reclame voor de gedrukte media en de opkomst van het internet. De komst van dat internet zorgt er ook voor dat het verspreiden van informatie nu een erg gemakkelijke zaak is en men dus een gigantische hoeveelheid aan nieuwsbronnen heeft. Met alle gevolgen van dien.

   Gisterenmiddag was er op Radio 1 een discussie met Karel Anthierens, Rudi Vranckx en Peter Vandermeersch, nu hoofdredacteur van de NRC, over dat probleem van de geloofwaardigheid van de media. Niemand van hen wees naar de verantwoordelijkheid van de media hier. De leugens, halve waarheden en verdraaiingen die zij dagelijks produceren willen zij niet zien.

   Het gebrek aan geloofwaardigheid en zo relevantie van onze media is maatschappelijk zeer belangrijk. De overheid verliest zo haar greep op de informatieverstrekking en dus deels haar greep op de macht. Het is dus logisch dat men een frontale aanval inzet op wat men dan noemt de verspreiders van fake news en de onbetrouwbaarheid van het internet.
   Willy Van Damme

 6. Natuurlijk is Gwendolyn een toonbeeld van hypocrisie. Waarom? Omdat ze bij gebrek aan natuurlijke charme en vriendelijkheid ten allen prijs haar ego wil gestreeld voelen. Ze trok volledig subjectief de kaart van bijvoorbeeld de grote democraat Hillary Clinton die de republikeins Bush ondersteunde bij zijn verwoesting van Irak. Ze wou toch zo graag de boezemvriendin zijn van de vrouw die zij zelfs ter plaatse in Amerika ging ondersteunen. Stel je voor : officieel erkend worden als de boezemvriendin van de presidente van de V.S. Welk een eer en welke medaille van wereldwijde politieke réussite ! Wat ook tegen de borst stoot is haar onhebbelijke, snijdende taal,die weliswaar intelligent uitgedokterd is, maar een soort wraakzuchtige naklank heeft. Ik denk hier aan de ‘Afspraak op Canvas/vrijdag 29/10/2016 toen ze zichtbaar leed telkens als er maar een strootje positiefs aangehaald werd voor de professor in de politiek wetenschappen, Paul Magnette, toen hij de eerste CETA condities weigerde te ondertekenen.
  Hoe dan ook: ik geloof niet meer in de mens. Het is het meeste onwijze zoogdier. Verdwaasd door zijn vraatzucht en volledig gemanipuleerd door de overal gepredikte waarschuwingen dat de slechte Russen, Chinezen en alle anderen die het machtige kapitalistische niet willen of kunnen aanhangen aan de deur staan om onze hoge menselijke waarden van meestal stompzinnig en uitputtend werk en vooral van ons huisje met tuintje enz.. teniet te doen. Dus, vrije burgers, verdedig u tegen de vijand die ons toch zó kostbaar bezit en onze hoogstaande waarden van vrijheid en democratie teniet wil doen!
  Leve de NAVO en de miljarden die we moeten betalen voor de wapenindustrie en de echte leiders van de wereld: een beperkte en volledig geheime clan van de machtigste kapitalisten die met een weinig honing en wat manna ongewoon vernuftig uit te strooien, absoluut geen contact meer moeten of willen hebben of niet meer kunnen hebben met de eigenlijke bestaanszin van de mens: gelukkig zijn.
  Hiervoor … hiervoor moeten wij echter kunnen delen met anderen! Hoe? Door rationeel te handelen !
  Om de echte zin van het leven te verbergen worden wij onafgebroken vergiftigd met tranige sentimenten zonder de minste analyse noch ratio.
  Wereldwijde structurele hervormingen zijn dringend nodig om de totale verwoesting eventueel nog te kunnen verhinderen. De Derde Wereldoorlog die het kapitalisme alweer moet redden ligt op de loer. Maar elke objectieve analyse wordt zowel door de academische wereld en natuurlijk ook door de pers als communisme betiteld. Welke mensonwaardige, onwijze, politieke en godsdienstige onzin en ja, de grootste van alle zonden !
  Hilaire Bodein
  Antwoord:
  Toen ze pas voorzitster was dacht ik dat er iets in zat. Nu zie ik alleen een hol vat. Verder hebben die oorlogen, koud of warm, niets te maken met een ideologie of religie maar gewoon met het streven naar meer macht. Ook is de mens niet per definitie slecht maar zweeft hij continu tussen goed en slecht, het eigen ik of het sociale die zich verheft boven het egoïsme.
  Willy Van Damme

  • Beste Willy,
   ik heb niet beweerd dat de mens goed of slecht is, wel dat hij een dwaas zoogdier is, aangezien hij zichzelf telkens opnieuw, uit egoïsme (ontspruitend uit de overlevingsdrang met de daarmee gepaard gaande geldingsdrang) in de afgrond duwt. Dus, waar is zijn rede?
   Juist omwille van die dierlijke geldingsdrang (angst voor het eigen kleine, knusse wereldje – of wat de machtigen betreft, de roes van de haast absolute macht over de anderen, wordt de grote filosoof Feuerbach doodgezwegen. En, werd en wordt angstvallig ook de filosofie en vooral de geniale economische analyse van Karl Marx als het grote gevaar voor de ‘vrijheid’ met alle mogelijke psychologische en vooral met alle mogelijk indirecte en directe wapengeweld tegengewerkt. Een meer begrijpende en toegevende samenwerking in het begin van het Marxisme had ons wellicht van een dictator als Stalin gespaard. Maar toch was Stalin en de 20 miljoen Russische doden die wellicht overwegend hielpen ons van het nazisme te bevrijden uiterst welkom om hier opnieuw het kapitalisme en de edele waarden van de Kerk met zijn ENORME geluk en VEILIGHEID terug op de echt,
   menselijke sporen te zetten … en daarna weer met wapens de zakken te vullen gedurende de vernuftig uitgekiende Koude Oorlog. En… nu alweer !
   Wat u betreft: u bent een fantastisch mens maar doet wat al velen doen:
   het onrecht, hypocrisie enz… voortdurend onder de schijnwerper plaatsen.
   En dan… wat gebeurt er? NIETS ! Tenzij dat wij u dankbaar zijn voor uw uiterst interessante analyses en u bewonderen om uw grote intelligentie, mensenliefde en uitzonderlijke werkkracht.
   Ik word het stilletjes beu om voortdurend te lezen hoe slecht te mensen zijn omdat ze nu eenmaal soms slecht, soms goed zijn.
   Ik vraag me trouwens soms af of de voortdurend door het liberalisme toegelaten kritiek op de leiders geen uiterst intelligent, menselijk wapen is om de machtswellust als een, ja! – nu eenmaal menselijk aspect te beschouwen dat we niet anders kunnen dan aanvaarden.
   Vriendelijke groeten !
   Hilaire Bodein
   Antwoord:
   Wat betreft de dieren moet ik altijd denken aan diegenen die het hebben over contacten met buitenaardse wezens. Ze sturen dan bijvoorbeeld muziek op of wat signalen in de ruimte. Ondertussen slagen wij er niet in om met andere levensvormen op aarde een gesprek aan te gaan. Wat dieren en planten voelen weten we niet. Maar marsmannetjes, ho dat moet kunnen.

   Wat betreft Karl Marx denk ik dat de man een van de grootste denkers van de 19de eeuw was maar dat er op zijn economische theorieën veel sleet zit. Voor mij is zijn verfijning van Hegel met het historisch materialisme veel belangrijker en staat dat voor zover ik kan zien nog steeds overeind. Het wordt ook vrij algemeen toegepast.

   En verder redeneringen als indien of had dat geweest weinig ter zake doen. We kunnen dat niet weten en er alleen intellectuele spelletjes rond spelen. Voor sommigen mogelijks leuk tijdverdrijf, voor mij echter even zinvol als met de fiets continu rond een plein rijden.
   Stalin was gewoon een despoot die zijn land met ijzeren hand industrialiseerde. Dankzij welke het Duitsland kon verslaan. En daarvoor mogen wij Stalin wel dankbaar zijn.
   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s