Hysterische prietpraat van Corry Hancké in De Standaard

Dat Uw redacteur wanneer ze bericht over Rusland niet zelden de pedalen helemaal kwijt raakt bewijst ze nogmaals ten volle in haar stuk vandaag: ‘De wereld op zijn Russisch’. Daarin schrijft zij: “het lijden van de bevolking wordt niet in beeld gebracht, of het wordt afgeschilderd als Westerse propaganda.” Het is een verklaring die best wel hilarisch kan genoemd worden.

Recent nog berichten, om maar een van de duizenden voorbeelden te noemen, zowel RT als de Syrische media uitvoerig over het saboteren door de Syrische jihadisten van de watertoevoer naar de ongeveer 5 miljoen inwoners van de regio van Damascus. Wat voor grote humanitaire problemen zorgde. Hierover echter in onze massamedia amper een woord.

Verder is zij van oordeel dat RT de Syrische regering niet verantwoordelijk stelt voor de aanvallen met chemische wapens. Voor haar een voorbeeld van partijdigheid. Daar ik dit probleem op de voet volg en tot heden voor die beweringen over dit chemisch wapengebruik nog geen begin zelfs van een bewijs zag zou ik dan graag van haar die bewijzen wel krijgen.

Verder ben ik over die zaak enkele malen op RT aan het woord geweest en heb daar de zaak besproken. Hierbij kwamen de beschuldigingen ruim aan het woord. Met een analyse van die beweringen, een bespreking van de vele documenten en de ontkenningen.

Mevrouw Hancké bewijst hier nogmaals dat ze niet bezig is met verslag uit te brengen maar in het verspreiden van leugens op het hysterische af.

Willy Van Damme

Lezersbrief naar De Standaard naar aanleiding van het artikel van Corry Hancké ‘De wereld op zijn Russisch’ in de krant van vandaag 30 januari. In 1983 beweerde dit dagblad op basis van beweringen van Aubin Heyndrickx, de toenmalige professor in de toxicologie (Universiteit Gent), dat de Sovjetunie op grootschalige wijze biologische wapens gebruikte in Laos en Cambodja.

Een pak leugens komende van Washington zoals nadien is gebleken. Ook toen al geloofde trouwens geen enkel serieus wetenschapper waar ook die beweringen. Aubin Heyndrickx was toen hij die verklaringen deed zelfs de risee van de wetenschappelijke wereld.

De man werd enkele jaren later – zijn gerechtelijke bescherming was wegevallen – wegens fraude bij het uitoefenen van zijn beroep meermaals veroordeeld en zelfs zijn titel van professor afgepakt. 

De toenmalige hoofdredacteur Lode Bostoen weigerde echter in die periode enige kritische opmerking over die beweringen te publiceren. De Standaard is qua niveau nog niets veranderd. Integendeel zelfs, elke kritische stem op de redactie buitenland die er toen was werd buiten gegooid en vervangen door pennenlikkers die vooral uitblinken in het overschrijven van Amerikaanse propaganda.

En dan is men verbaasd dat onze media nog amper over enige geloofwaardigheid beschikken. Een probleem dat ze alleen aan zichzelf te danken hebben. En om dat probleem van een gebrek aan geloofwaardigheid aan te pakken zorgt men niet voor een meer professionelere journalistiek maar begint men met het verkopen van hysterische prietpraat over de ‘tegenstander’, de vijand. Zielig.

11 gedachten over “Hysterische prietpraat van Corry Hancké in De Standaard

 1. En zeggen dat die desinformatie betaald wordt met het staatsgeld van alle Belgen !
  Rudy Verbuyst
  Antwoord:
  Ach het is zo doorzichtig. Natuurlijk worden de kranten deels onderhouden met overheidsgeld en dienen zij in de pas van de regering te lopen wanneer het gaat over het buitenlands beleid. In wezen is men echter bij onze regering, en elders in het Westen, bevreesd dat zij de controle over de informatiestromen aan het verliezen zijn.

  En dat maakt bijvoorbeeld het steunen van fascistische staatsgrepen in bijvoorbeeld Oekraïne, het destabiliseren en voeren van oorlogen zoals in Joegoslavië en het bewapenen van al Qaeda & Co in Syrië natuurlijk zeer moeilijk. Dat is immers naar een geïnformeerd publiek toe nu eenmaal niet te verkopen.

  Zenders als RT and allerlei websites brengen wel een andere ook kritische versie van het nieuws en dus spreekt men van ‘fake news’ dat die nieuwsbronnen brengen. En daarom vergroot men een bepaald voorval zoals Corry Hancké in dit artikel brengt en zwijgt men over de rest. Typerend is haar gelogen bewering over die chemische wapens in Syrië. Anderen beschuldigen van leugens en er zelf op los fantaseren.

  In De Morgen beweerde Maarten Rabaey, die andere pennenlikker en lakei van Washington, ooit zonder blikken of blozen dat de acties van die Russische herrieschoppers van Pussy Riot op RT doodgezwegen werden. Een amper 30 seconden durende zoektocht op die site van RT leerde dat het toen al 352 keer ter sprake was gekomen.

  Met beide versies van het verhaal trouwens. Wat men van De Morgen niet kon zeggen. Men kan iemand als die Hancké of Rabaey toch moeilijk anders omschrijven dan als leugenaars of propagandisten. Het zijn zeker geen journalisten de naam waardig.
  Willy Van Damme

 2. Misschien zouden wij Mevrouw Corry Hancké opmerkzaam moeten maken over het werkbezoek van Mevrouw Tulsi Gabbard aan Syrië?
  Tulsi Gabbard is congreslid van de democraten voor de staat Hawaii en tevens Irak veteraan. Goede kandidaat voor het presidentschap in 2020.

  Tulsi Gabbard’s tour of Aleppo shames Western journalists

  http://theduran.com/tulsi-gabbards-tour-aleppo-shames-western-journalists/

  Mevrouw Corry Hancké zou ook het interview met de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier, in de Süddeutsche Zeitung kunnen lezen?

  Outgoing German FM Steinmeier West was wrong about Assad

  http://theduran.com/ex-german-fm-steinmeier-west-wrong-assad/

  Of dit artikel van Robert Parry, waar Mevrouw Corry Hancké helemaal op de hoogte wordt gebracht?

  Donald Trump and His ‘Magic Mirror’

  https://consortiumnews.com/2017/01/27/donald-trump-and-his-magic-mirror/
  They Knew
  Antwoord:
  Bedankt voor de link naar die website die naar mijn smaak en voor zover ik weet uitstekend is.
  Ik vermoed dat vor haar allemaal propaganda is van Moskou en/of Damascus, alias nepnieuws. Ik ben er echter van overtuigd dat ze wel weet dat ze staat te liegen. Een mens kan toch niet zo dom zijn. Bij De Standaard weet men bijvoorbeeld alles over de positie van bijvoorbeeld Jorn De Cock.

  En dus zal het Amerikaanse parlementslid Tulsi Gabbard voor een Hancké & Co wel zoiets zijn als de ‘fellow travellers’ van weleer, de naïeve volgelingen van Mao en Stalin. Over de propagandisten van de VS hoort men dan niets. Zij zijn immers de herauten van De Waarheid. In het Russisch is daar een woord voor: Pravda.
  Willy Van Damme

  • Update op Tulsi Gabbard’s reis naar Syrië en de gesprekken die zij gevoerd heeft met Syrische burgers en president Assad.

   Zowel Democraten als Republikeinen hebben met afschuw kennis genomen van de kennis die Tulsi Gabbard uit Syrië heeft meegenomen. Daar bedoelen de Democraten en Republikeinen niet mee dat er geen gematigde rebellen in Syrië zijn of dat zij de waarheid van Syrische burgers heeft gehoord noch haar gesprek met president Assad, nee de afschuw gaat uit dat zij überhaupt naar Syrië is gereisd om voor zichzelf de situatie te aanschouwen, dat had Tulsi niet mogen doen, alleen John McCain mag met strijders van Islamitische Staat op de foto, dat is niet “disgusting”!

   Gabbard meeting with Assad draws disgust from fellow lawmakers

   http://thehill.com/homenews/house/316430-gabbard-meeting-with-assad-draws-disgust-from-fellow-lawmakers
   They knew
   Antwoord:
   De zogenaamde aan de geldlijn van Saoedi-Arabië hangende experten hadden dan ook pakken van kritiek op haar. Dat senator John McCain in het recente verleden ooit met leden van al Qaeda en ISIS Syrië bezocht was dan weer geen probleem. Zoals die ‘experten’ ook geen herrie maken over de Westerse steun aan al Qaeda. Een dappere dame die Tulsi Gabbard.
   Over haar beweringen betreffende de VS en al Qaeda zwijgen die experten trouwens voor zover geweten geheel. Geen verrassing.
   Willy Van Damme

 3. Heb persoonlijk contact met Russische mensen. Velen zijn tevreden met de Westerse boycot. De inlandse productie floreert er als nooit tevoren omdat de moordende concurrentie van de EC is weggevallen. Hetgeen ze niet zelf kunnen produceren wordt dan weer via andere kanalen geïmporteerd. Er was een tijd, voornamelijk na de val van het communisme in de jaren 90 dat het “in” was Westerse producten aan te schaffen. Coca en Pepsi werden overal vindbaar en de McDonalds schoten als paddenstoelen uit de grond. Die golf is voorbij en de Russen hebben ondertussen hun liefde voor het vaderland herontdekt, en daarmee ook de waarde van het eigen producten.
  Luc De Vincke
  Antwoord:
  Mijn kennis over het sociaal, cultureel en politiek aspect van Rusland is te beperkt om er veel uitspraken over te doen. Ik ken wat basisgegevens en hou me nu vooral met het geopolitieke aspect bezig. Wel heb ik voldoende kennis van zaken om mensen als een Maarten Rabaey of een Corry Hancké te ontmaskeren.

  Hetzelfde trouwens met die in The Financial Times of The New York Times en Foreign Policy. De leugens zijn ook soms zo grof dat men al bijna dom en blind moet zijn om het niet te zien. Wel is die boycot van Rusland, alsmede die van Iran, zeer interessant. Onder andere omdat ze ook de EU veel pijn heeft gedaan.

  Zo leren ons die twee boycotoperaties dat ze niet werken en als brutaal instrument – de boycot van Irak onder Saddam Hoessein resulteerde in een geschatte 500.000 gedode kinderen – nutteloos bleken. De reden is nu eenmaal simpel en iedere economist of specialist in de geostrategie had hen dat in Washington en Brussel zo snel kunnen uitleggen.

  En die reden is dat de gezamenlijke economische kracht van het Westen tegenwoordig onvoldoende is om een land zijn wil op te leggen door het uit te hongeren. Want dat is de bedoeling. Veel mensenrechten of iets dergelijks komen daar niet bij kijken. Integendeel.

  De financieel-economische kracht van de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, Indië en China) is immers meer dan voldoende groot om die Westerse wurggreep te weerstaan. Een land als Iran had het zeker moeilijk maar kon het door zijn kracht en de steun vanuit o.m. China zo weerstaan. Je moet hier ook eens naar de mislukte poging om Zimbabwe te wurgen zien. Het faalde eveneens doordat Zuid-Afrika voldoende geld had.

  Je opmerkingen over Rusland zijn juist en tonen dat eveneens aan. Ja, Rusland had in 2015 na het afkondigen van die Westerse boycot een economische inzinking. Maar dit had vermoedelijk veel meer te maken met de olieprijs die dat jaar plots van 120 dollar per vat naar 25 dollar in elkaar klapte.

  Bovendien was dit, zoals ook voor Iran, eerder een zegen dan een vloek. Het leerde beiden zo meer op eigen voeten te staan en hun economische potentieel beter te ontwikkelen. Voor zover ik het begrepen heb heeft men in Rusland trouwens zeer goed gereageerd op de toch wel serieuze economische problemen waarmee men plots zat.

  De hoop van de VS om, zoals in Oekraïne en Servië, met honderden miljoenen dollars dubieuze opposanten om te kopen wordt onmogelijk. Zeggen dat bijvoorbeeld Alexei Navalny een pion is van de VS is voor hem electoraal gewoon dodelijk.

  Bovendien leerde het de Russen dat de regering van de VS geen vriend van hen is maar een aartsvijand die hen tot de bedelstaf wil brengen. Wat dat is toch de bedoeling. Het gevolg is dat Rusland na de grote krimp in 2015 vorig jaar qua groei bijna een evenwicht bereikte en dit jaar terug zal aanknopen met economische groei. De kapitaalstromen gaan trouwens terug richting Rusland en de beurs van Moskou was blijkbaar een der best presterende van 2016.

  Met andere woorden: Na het probleem met het inzetten van het leger (zie Irak en Afghanistan) zit de VS nu ook met de kwestie van de falende boycots. Het tweede belangrijkste instrument van haar imperialistische politiek. En dankzij de verkiezing van Donald Trump en de massale herrie in de VS hierover verliest het steeds meer zijn derde belangrijkste instrument van die imperiale politiek: Haar aantrekkelijkheid als gidsland.

  Neen, de tijden van de boycots lijken definitief voorbij. Die met Iran heeft men met hangende pootjes moeten opgeven, die met Rusland gaat bijna zeker dit jaar volgen. De enige vraag is hier alleen nog wanneer.
  Willy Van Damme

  • Willy
   los daarvan denk ik dat het weinig zin heeft te reageren tegenover kranten. Uit hoofde van mij beroep pluis ik de internationale berichtgeving alle dagen uit. Om een voorbeeld te geven; zo erger ik me aan de eenzijdige berichtgeving over Donald Trump in HLN. Ik ben daarin niet alleen, dat merk je aan de (reeds door HLN vooraf gefilterde) commentaren. Ik heb daarvoor reeds twee maal de redactie aangeschreven met de vraag of ze een politieke agenda hebben, en zo ja, om dit te melden en tenminste hun artikelen op te splitsen in nieuws- en opinieartikelen. Ik stelde hun ook boudweg de vraag of het soms uit intellectuele luiheid was dat ze meestal copy+paste deden van Amerikaanse artikelen en of ze wel beseften dat ze daarmee de agenda van een bepaalde politieke klasse in de VS dienen? Eindigend met het vriendelijke verzoek om te antwoorden.
   Hehe…moet je niet denken dat ik ooit antwoord heb gekregen. En de berichtgeving? Die blijft ongestoord als een op hol geslagen locomotief op het ingeslagen spoor verder denderen. We kunnen enkel hopen dat de trein zo snel mogelijk ontspoort. Let op, ik geef het voorbeeld van HLN. De meeste kranten zijn in het zelfde bedje ziek; groepsdenken in een door hen zelf gecreëerde cocon zonder uitzicht op de realiteit van de buitenwereld
   mvg
   Luc Devincke
   Antwoord:
   Ze weten het wel heel goed hoor en die kritiek hier en elders doet veel pijn. Zie maar over hoe ze nu als wilden tekeer gaan tegen zogenaamd ‘vals nieuws’ en hoe men tonnen modder gooit naar RT. Gewoon omdat ze weten dat het voor hen een bedreiging vormt.
   Willy Van Damme

 4. Beste Willy,
  wat betekent RT? Krijg je antwoord op je aanmerkingen? Indien ja, door wie en op welke manier?
  Wat mij betreft: ik heb het opgegeven. De hele boel is rot en de gewone mensen zijn vriendelijk, lichtgelovig, egoïstisch en dus dom. Niets aan te doen. Veel moed!
  Hilaire Bodein
  Antwoord:
  Vroeger noemde die zender Russia today en nu RT. De zender gaat ook amper over Rusland zelf maar is als de BBC en al Jazeera, alleen naar mijn smaak beter en sneller op het nieuws. En wat bedoel je met aanmerkingen?

  Verder ben ik niet om ‘te bekeren’ maar om zo goed mogelijk te beschrijven wat er juist aan de hand is. Voor mij is het gewoon een soort hobby, een passie. zoals iemand sigarenbandjes verzameld of opgezette dieren. Bekeren is voor priesters en overtuigen voor verkopers en pr-mensen.
  Willy Van Damme

 5. Misschien moet die mevrouw maar eens*Agent Orange*googelen!!!Ze zal het zeker en vast wel weten maar de geschiedenis wordt geschreven door de *overwinnaars*,wat de Amerikanen in dit geval niet waren,maar wat een land hebben ze achtergelaten?
  Ottorongo
  Antwoord:
  Ach Agent Orange, Dow Chemical is er rijk door geworden en men wist het maar al te goed hoe giftig dit was. Zelfs de eigen soldaten droegen de gevolgen. Om van Vietnam maar te zijgen. Ik bezocht Vietnam in 1983 en heb hier nog een pak foto’s van misvormde foetussen, niet van die mooi blinkende komende van een of ander pr-bureau, maar grauwe barslechte.
  Want Vietnam had er het geld niet voor om die reclamemensen in te schakelen en hier had men toch geen interesse. En nog steeds laat dit gif van zich in Vietnam, Laos en Cambodja horen. En schadevergoeding? Mensenrechten nietwaar. De waarden van de VS of zoiets.
  Willy Van Damme

  • Ben ook in Vietnam geweest in 1992 en heb ook de gevolgen gezien.
   Ottorongo
   Antwoord:
   De wijze waarop men in Vietnam dit dossier naar buiten bracht staat haaks op de professionaliteit van die salafistische terreurgroepen. Hier bij Vietnam hebben we een schuchter werkende overheid die barslecht gemaakte foto’s presenteert. Ik bekijk ze wel eens. Zelfs de enveloppen waarin zij zitten is van een schabouwelijke kwaliteit.

   Bij de jihadisten, waaronder ISIS, krijgen we echter perfect door peperdure zeer nieuwe apparaten gemaakte foto’s, magazines en videobeelden. Met de nadruk op zogenaamde gebombardeerde hospitalen, scholen en markten en dode, gewonde of uitgehongerde kinderen.

   Wat toont dat we hier met een zeer professionele pr-machine te maken hebben. En die zijn in essentie vooral in de VS en het Verenigd Koninkrijk te vinden. Mits betaling natuurlijk en met goedkeuring van de lokale regering. Maar in mijn ogen is Vietnam o.a. daarom geloofwaardiger dan die jihadisten.
   Willy Van Damme

 6. Goed werk weer!

  Tijdens dit stuk zat ik te fylosoferen of er een asymptoot bestaat die het minimum aan geloofwaardigheid van de massamedia weergeeft. Daar zijn we dan naar op weg. Het aantal lezers van kranten is in vijftien jaar gehalveerd en de geloofwaardigheid is minimaal gehalveerd. Ik denk dat de Sovietunie een maat is hoe laag de geloofwaardigheid zal gaan. Alleen, daar was geen persvrijheid.

  Zodra de Westerse geloofwaardigheid dus onder die van de Sovietunie zakt loont het de overheden om de persvrijheid in te dammen. De voorbeidingen zien we al…
  Nils
  Antwoord:
  Vandaag haar nieuw stuk gelezen en het was misschien nog hallucinanter dan het voorgaande. De teneur was zoiets van, de Russen hacken maar we weten het niet zeker en zullen het waarschijnlijk nooit weten. En ja dat hacken was feitelijk kinderspel, maar toch die Russen weer. En vooral het feit dat het via Wikileaks lekte toont dat het wel de Russen waren, zelfs al is er geen bewijs voor. Journalistiek van echt topniveau dus.

  De Pravda en de Chinese Renmin Ribao zouden het zelfs in de hoogdagen van het stalinisme en het maoïsme zoals met die processen in Moskou in 1936 niet straffer hebben gedaan. En dat een hoofdredacteur dat allemaal laat passeren. Zij moest Raf Coppens & co achterna. Succes verzekerd.
  Willy Van Damme

 7. En wat moeten we hier van denken Wiily?

  https://rechtsactueel.com/2017/01/31/vs-en-saoedi-arabie-organiseren-safe-zones-in-syrie-en-jemen-voor-syrische-vluchtelingen/
  Ottorongo
  Antwoord:
  Klassieke prietpraat van een vulgaire website. Het is op dit ogenblik allemaal zeer vaag en gewauwel en mede daarom onvoldoende om daar veel commentaar op te geven. Maar dat Donald Trump onder een hoedje speelt met Saoedi-Arabië en Israël is ook wel duidelijk. In die zin verschilt de buitenlandse politiek niet fundamenteel van die van Obama. Ook hij voerde oorlog met de EU, zij het meer verborgen en ook hij steunde Saoedi-Arabië en Israël, zij het meer sluiks en schijnheiliger. En ook hij voerde oorlog tegen China, ook hier meer in het geniep dan brutaal openbaar zoals men ons nu lijkt te beloven.

  Het doet mij denken aan de uitlating van Condoleezza Rice, de vroegere minister van Buitenlandse Zaken onder president George W. Bush (de jonge dus). Toen Obama met zijn ‘change’ benoemd werd stelde zij dat de buitenlandse politiek van de VS niet veel zou veranderen. Dat werd toen door de media en allerlei ‘experten’ weggelachen. We weten nu perfect dat zij gelijk had. Obama begon met het vernielen van Libië, Jemen en Syrië, vernielde verder Irak door ISIS er heen te sturen.

  Hij mislukte wel in Egypte, dankzij de generaals, en in Tunesië dankzij de burgerbeweging van o.a. vakbonden en patroons. Ook was er Oekraïne wat hij via die fascistische staatsgreep verder kapot maakte. En wie was hier de directe aanstoker? Victoria Nuland, staatssecretaris voor Europese Zaken onder Obama en echtgenote van Robert Kagan, een der sleutelfiguren binnen het neoconservatisme.

  Met andere woorden: Het waren de neoconservatieven en Israël die, zoals onder George Bush Jr, het buitenlands beleid bepaalden. Alleen wist Obama dit dankzij zijn spraakvaardigheid en professionelere marketeers veel beter te verkopen.
  Willy Van Damme

 8. “Ook was er Oekraïne wat hij via die fascistische staatsgreep verder kapot maakte. En wie was hier de directe aanstoker? Victoria Nuland, staatssecretaris voor Europese Zaken”

  Willy, sorry maar u vergeet een van de grootste schurken: Verhofstadt.
  Ik zag die prul eens een paar jaar geleden op TV : Bill Gates kwam naar het EU parlement om de les te spellen, K de Klucht en Verhofstadt stonden zij aan zij met gebogen hoofd en de liep hen gewoon voorbij alsof ze lucht waren, ze zijn er nog niet goed van denk ik:


  Gilbert
  Antwoord:
  Karel De Gucht, Herman Van Rompuy en Guy Verhofstadt liepen er in Kiev maar bij voor spek en bonen. De drijvende kracht die aan het stuur zat was Victoria ‘Fuck Europe’ Nuland. Verhofstadt kreeg daar van lokale oligarchen wat kruimels toegeworpen om te komen spreken. Goed voor wat extra televisiepubliciteit, maar meer niet. Loopjongens en clowns zijn het, meer niet.

  Feitelijk zijn het sukkels die ons land en Europa veel schade berokkenden. Maar zij weten dit wel hoor maar zwijgen natuurlijk. En na zolang de slaaf van de VS te zijn geweest krijgen ze nu als extra van Donald Pinoccio brutaal het deksel op de neus. Moest het ook niet voor ons zo schadelijk zijn dan had ik die heren en dames gewoon in hun gezicht gaan uitlachen.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s