Fouad Belkacem in Humo–De sukkel

Het gesprek met Fouad Belkacem in Humo van 3 januari gelezen en nogmaals blijkt hij misschien wel een gevaarlijk man te zijn maar vooral ook een sukkel. Blijkbaar beseft hij niet dat hij en zijn geloofsgenoten maar goedkoop kanonnenvoer zijn voor Israël en haar westerse bondgenoten. Dit in de hoop het Midden-Oosten in het kader van een verdeel-en-heers politiek kapot te slaan via het bevorderen van het sektarisme.

Voorzien door de CIA van wapens, communicatiemateriaal, geneesmiddelen en voedsel, een pr-campagne in handen van Britse en Amerikaanse specialisten, verzorgd in Israëlische militaire hospitalen en, zoals recent nog met Aleppo, door onze grote westerse media geprezen als helden, zou hij dat toch al lang hebben moeten inzien.

Fouad Belkacem - 3

Speelt Fouad Belkacem als een professioneel toneelspeler de naïeve sukkel die kanonnenvlees voor Israël rekruteerde of is hij zo? Terwijl al zijn vrienden het westen opriepen om Libië aan te vallen zodat ze aan de macht konden komen en die massa wapens stelen, stelt hij nu tegen die interventie te zijn geweest. Ongeloofwaardig is een hiervoor te zachte uitdrukking.

Bovendien heeft nog geen enkele van die tientallen salafistische groepen ooit een aanslag in Israël gepleegd maar wel al honderdduizenden Arabieren en moslims vermoord. Ook heeft zijn interpretatie van de islam niets vandoen met orthodoxie. Integendeel, het salafisme van hem en zijn vrienden is een ultramoderne versie van de islam komende uit het negentiende eeuwse Saoedische Wahabisme.

Verder nog een opmerking aan het adres van de auteur. De Levant is geen synoniem voor het Midden-Oosten maar vormt er een deel van. De Levant bevat volgens de ene interpretatie Libanon en Syrië, volgens anderen een soort pre-islamitische Syrië dat ook delen van o.a. Turkije, Jordanië, Irak en Palestina (Israël) bevat. Het Midden-Oosten omvat ook de Sinaï, Iran en het Arabisch schiereiland.

Willy Van Damme

Brief aan Humo van 3 januari naar aanleiding van het gesprek van Humo met Fouad Belkacem. In wezen is de propaganda die onze media al straks zes jaar voeren voor het jihadisme in Syrië even gevaarlijk of nog gevaarlijker dan het prediken van een Belkacem. Maar die doen ongehinderd door enige ethiek of kennis gewoon voort.

Advertenties

5 thoughts on “Fouad Belkacem in Humo–De sukkel

 1. De grootste terroristen ,de grootste nazi’s(buitenlandse politiek) blijven het christelijke westen sinds eeuwen, west Europa en hun erfgename V.S. Het zijn toch de wrede ,onwettelijke agressieoorlogen van het christelijke westen tegen moslim landen dat de islamitische staat groot en machtig gemakt heeft.
  Janu
  Antwoord:
  Het beleid van onze westerse politici is zo christelijk als ISIS en al Qaeda islamitisch zijn. Zero dus.
  Willy Van Damme

 2. Een interessante analyse en benadering van de toekomstige situatie in Syrië is te vinden in volgend artikel, dat verscheen in Japan Times. Het is geschreven door een Londense journaliste Gwynne Dyer
  http://www.japantimes.co.jp/opinion/2017/01/09/commentary/world-commentary/the-reunification-of-syria/#.WHOR29LhDv0
  Frans Caleeuw
  Antwoord:
  Wel toch wat opmerkingen over de tekst hoor. Het overgrote deel van de verhalen over Assad en Syrië zijn gewoon ronduit leugens, propaganda. We moeten ons houden aan feiten die vaststaan en niet al die verhalen voor waar nemen die over de Syrische regering verschenen in bladen als De Morgen, The Financial Times, The Economist en The New York Times.

  Al hun verhalen zijn gewoon gebaseerd op anonieme getuigen of de verhalen van allerlei opposanten. Figuren die in veel gevallen – men kan er gif op nemen – op de loonlijst staan van vreemde mogendheden zoals Qatar, Frankrijk of de VS. Zo kan men natuurlijk iedereen gitzwart maken. Kijk maar naar het dossier hier gebracht over de Russische doping of nu het lachwekkend verhaal in onze media over de hacking door Rusland.

  Zeker is dat Syrië als een land gewonnen heeft. Er is ontzettend veel schade aangericht maar het kleine 23 miljoen inwoners tellende land heeft de alliantie – de machtigste ooit gezien in de moderne geschiedenis – van de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de EU, Israël, Turkije, Saoedi Arabië en Qatar, enzovoort met hun tienduizenden koppensnellers op de knieën gekregen. Zeker, het is nog niet gedaan, maar wat nu nog overblijft zijn de resten van die bendes psychopaten. Die reinigingsoperatie is alleen nog een kwestie van tijd.

  De andere winnaars zijn Libanon, Irak, Rusland, China, Indië, Egypte, Tunesië en natuurlijk ook Iran. En in wezen is ook de bevolking hier in Europa de overwinnaar. Want de salafistische terreur krijgt hier enorm zware slagen. En dat is ook voor ons een heel goede zaak, zelfs al pogen onze media, pseudo-experten en politici ons wat totaal anders wijs te maken.
  Willy Van Damme

  • Ik dacht dat net dit artikel uw bezwaren aangaande de gebruikelijke verslaggeving uit de weg ging. Het is een eerder koele constatering van de huidige situatie aldaar in Syrië waarbij vastgesteld wordt, dat nu andere spelers over de uitkomst bepalen. Noch de VS, noch EU, Frankrijk of Groot-Brittannië, noch de Soenni-staten komen nog aan bod. Het initiatief is verhuisd naar Rusland,Syrië (Assad), Iran en Turkije. Het absurde uitbesteden aan salafisten van een opstand tegen het lokale bewind onder de vorm van een zogenaamde Arabische Lente door de wereldvreemde Obama/Clinton is een grandioze mislukking geworden. Drie mislukkingen op een rij. Libië (chaos), Egypte (Morsi af / Sisi aan) en nu Syrië (Assad blijft). Tunesië was een lokale ontwikkeling en ze zijn daar op eigen kracht teruggekomen.
   Frans Caleeuw
   Antwoord:
   ik vond dat interview niets speciaals. Wat ik hier opmerkte kwam niet aan bod en dat zouden nochtans zeker ook te stellen vragen geweest zijn. Verder uit hij in het gesprek kritiek op de westerse vernieling van Libië.

   Nu, zijn vrienden zaten toen in koor te roepen om die regering ten val te brengen. Men had hem dus gemakkelijk op zijn eigen tegenstellingen kunnen betrappen. Het gebeurde echter niet. Geen verrassing natuurlijk.

   Verder lijkt het plan om overal in het Midden-Oosten islamisten aan de macht te brengen grandioos te zijn mislukt. Gelukkig alleen is de schade voor de betrokken landen niet gering. Maar ja als je ziet dat sleutelfiguren in de Amerikaanse politiek als John Podesta en Hillary Clinton geld krijgen uit Saoedi-Arabië dan begrijp je alles al veel beter. Het is complete waanzin maar het is (spijtig genoeg) zo.

   Ook blijft onze pers nog steeds als een kip zonder kop achter al Qaeda en die andere koppensnellers lopen. Men zal dit jaar wel van toon veranderen natuurlijk. Dan wordt het de hielen likken van Assad. Er is geen enkele hoer die zo vlot van houding veranderd als de doorsnee journalist.
   Willy Van Damme

 3. Leve de waanzin als algoritme ….voor wie er nog een Dali-inzicht in kan hebben…
  Dedecker en Quickie sponserden in mei 2001 de Sharon-show van Abou Jah Jah en Souad el Meri op een zijpaaadje in de synarchische aanloop naar gewenste reservaten voor een restje Palestijnen….waarover Dedecker (16-1-2017-de afspraak VRT) nu idioot kermt .
  Binnenkort is de de cirkel waarschijnlijk rond, want Jeruzalem komt weer dikwijls aanbod…Wanneer komt de beestige terreuraanslag , vehikel voor de afronding?
  Ludoke
  Antwoord:
  Mij is het geheel onduidelijk wat U hiermee wil zeggen.
  Willy Van Damme

  • In de logica van de ware doelstellingen van sept 2001 voorspel ik :
   een nakende spectaculaire terreurdaad in Israel zal het nodige voorwendsel bieden voor een spectaculaire vernietiging van Palestijnen zonder veel protest.

   Een foto toont de Spirits Quickie (toenmalige spitsbroeder van Dedecker)en Vankrunkelsven naast een onbekende Jah Jah op de persconferentie in mei 2001 tegen Sharon . Zaten de shoebomber en de killers van Massoed ook al in de zaal ?

   Toen werd op s-linkse wijze gewerkt aan de broodnodige islamofobie in Belgie.
   Ludo Kenis
   Antwoord:
   Voorspellingen voor het komende jaar zijn mijn ding niet.
   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s