Palestina – En durf het nooit meer doen

De VN-veiligheidsraad heeft voor de eerste maal sinds jaren een resolutie goedgekeurd tegen de bouw van Israëlische nederzettingen op de westelijke Jordaanoever. Merkwaardig want de VS hebben zich onthouden en stelden zoals gewoonte ditmaal geen veto.

En hoe reageerde Israël? Heel simpel, het gaf de VS een uitbrander van jewelste. Dat de VS onder Barack Obama zich ditmaal niet hondstrouw aan de leiband van de zionistische baas gedeisd hielden is voor deze staat totaal onaanvaardbaar, een ongeziene schande.

Land van de apartheid

Maar geen zorg, de Republikeinse partij en toekomstig president Donald Trump beloven dat zij zoiets verwerpelijk zeker nooit gaan doen. Het voorval toont perfect wie feitelijk de baas is in die verhouding, en dat is Israël en niet Washington. Die laatste voert maar uit wat Israël beveelt en mag zelfs nog niet eens symbolisch tegenspartelen.

Want uiteindelijk is deze resolutie inhoudsloos. Het zijn voor Israël gewoon woorden in de wind. Geen enkele Israëlische politicus die er een seconde aan zal denken om deze reprimande van de VN-Veiligheidsraad op te volgen. Ze gaan het negeren, eigen aan hun torenhoge arrogantie. Palestijnen zijn voor hen nu eenmaal geen mensen met rechten.

En dus blijft alles bij het oude en zal de zionistische heilstaat verder gronden blijven stelen van Palestijnse burgers en zal het de Palestijnen blijven terroriseren en vermoorden. Ook zal het verder via geslepen manipulaties de regio verder in brand blijven steken. Zolang men Israël niet met de rug tegen de muur zet en tot overgave dwingt zal dit zo blijven.

Israël is een dievenstaat gebouwd op racistische verwerpelijke en idiote theorieën over een door god bevolen terugkeer naar een nooit bestaand hebbende ‘beloofde land’. In het westen zit men continu te leuteren over mensenrechten en democratie. Laat ze dan beginnen met via het gebruik maken van die principes dit land van de apartheid de wacht aan te zeggen. Israël is als een kankergezwel en dat dient men te verwijderen.

Willy Van Damme

Advertenties

11 thoughts on “Palestina – En durf het nooit meer doen

 1. Je zei soms verstandige dingen, maar dit is antisemitisme pur sang.
  Simon van Groningen
  Antwoord:
  Een aantal opmerkingen.
  Vooreerst komt het woord jood zelfs niet eens voor in de tekst. En dat is bewust gedaan omdat veel joden ook om allerlei reden van sociaal, religieuze en politieke aard, tegenstanders zijn van Israël. Verder is dit gewoon een oproep tot respect voor de rechtstaat en de gelijkberechtiging van mensen.

  Dat zijn essentiële elementen voor wat men beschaving noemt. Beide elementen ontbreken in Israël. En dat is voldoende om het einde van die staat te vragen. Dat was ook zou met het Zuid-Afrika van een Verwoerd en Vorster.

  Laatste opmerking is dat dit geen antisemitisme kan zijn. Semieten slaat op een taalgroep in een bepaald gebied en dat omhelst delen van noordoost Afrika en het Midden-Oosten. Arabisch is een Semitische taal zoals ook het Aramees en het Hebreeuws. Conclusie: Arabieren zijn Semieten en Geert Wilders is dus een echte antisemiet.

  Jood zijn is iets als moslim en als christenen. Het is het aanhangen van een bepaalde religie. Joden zijn om die zuiver wetenschappelijke reden geen Semieten maar volgelingen van het judaïsme. Het omschrijven van joden als Semieten is trouwens in de negentiende eeuw in Duitsland ontstaan in milieu’s van jodenhaters.

  Een tegenstander van Israël is per definitie geen jodenhater. In dat geval immers zouden massa’s joden jodenhater zijn. Er zijn in Israël zelfs joden die weigeren de shekel te gebruiken en hun boodschappen in dollar doen.

  En ik heb ooit foto’s gezien van een binnenkoer van een Antwerpse joodse school waar kinderen er zich mee amuseerden om Israëlische vlaggen in een winkelkar te verbranden. Zijn dat dan ook antisemieten of jodenhaters? Ik denk van niet. Het zionisme is in wezen als het salafisme, het maakt om reden van machtshonger misbruik van een religie.
  Willy Van Damme

  • ik ben tegen het zionisme zoals ik tegen het nazisme ben en tegen apartheid. Ik heb niks tegen Joden, Duitsers of Zuid Afrikanen. Zionisme is een ideologie. Een ideologie die wordt verdedigt door sommige Joden en door het Westers imperialisme dat in Israel en Saoudi Arabie zijn belangrijkste steunpunten heeft voor de controle over het MO. Ik hoop van harte dat de volkeren van het MO leiders zullen hebben zoals Mandela opdat niet het hele Joodse volk ooit zal boeten voor de misdaden van het zionisme.
   Rob Van Vlierden
   Antwoord:
   Als je de ganse redenering achter het zionisme bekijkt dan zie je alleen de meest krankzinnige zeer extremistische ideologie. Typetjes in enkele Europese landen komen op het einde van de negentiende eeuw bij elkaar en zeggen dat zij een bepaald stuk land terug willen.

   Het argument: 2000 jaar terug leefden onze voorvaderen daar en onze god stelde dat wij nu moeten terugkeren. God? Welke god? Welk stuk land? Het ‘rijk’ van hun fameuze koning David was op zijn hoogtepunt in wezen niets meer dan een stadsstaat in de regio geplet tussen vele andere ‘landen’.

   Een land dat continu zijn beetje grenzen wijzigde en om de haverklap veroverd werd door de Assyriërs, Babyloniërs, Perzen, Egyptenaren, Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Omajjaden, Ottomanen, Britten, enzovoort. En hun al even fameuze koning Salomon? Geen beetje bewijs dat die ooit bestond.
   En hoe kunnen zij beweren dat hun voorvaderen daar woonden? Nog in geen duizend jaar.

   Beeld u in dat een clubje aan Uw deur komt bellen en zeggen dat hun god hen stelde dat Uw grond hen behoort en dat U onder gebruik van geweld moet opkrassen. U belt toch onmiddellijk de politie en een of andere psychiatrische instelling om die zotten te laten opsluiten.

   Mijn grote vrees is dat al de joden die waanzin, arrogantie, plunder en oorlogszucht zullen moeten betalen. Zionisten immers verklaren op elke straathoek dat zij spreken namens al de joden wereldwijd.
   En nochtans worden joden die niet akkoord zijn met die krankzinnige ideologie desnoods zelfs fysiek aangevallen. Sommige joden mogen Israël zelfs niet eens binnen.

   Lees hiervoor het hier eerder verschenen verhaal over de Antwerpse rabbijn Moshe Friedman. Het zegt alles over de aard van dit zionisme. Nu reeds zien wij terug een toename van angstaanjagende jodenhaat. Veelal ontstaan uit de gebeurtenissen in Palestina en het Midden-Oosten in het algemeen. Maar dat kan zionisten niet schelen. Machtsblind als zij zijn beseffen zij niet het kwaad dat zij aan hun eigen geloofsgemeenschap aanrichten.
   Willy Van Damme

   • Prachtige uitleg:

    Ik heb dat ook wel eens gezegd tegen mensen in Nederland.

    Hoe zouden wij het vinden als bij Lobith plotseling 5 Batavieren op een boomstam de Rijn komen afvaren en zeggen tegen de mensen in Gelderland. Alle Nederlanders eruit dit is ons land.

    Dat pikken jullie toch ook niet.
    Henk Koelewijn
    Antwoord:
    Je vergeet nog dat ze als rechtvaardiging beweren dit te hebben gekregen van hun imaginaire god. Het ganse zionistische verhaal is geschiedkundige onzin en te gek voor woorden. Maar ze slaagden erin om een overgrote meerderheid in Europa en de VS in die onzin te doen geloven.

    Men moet bij discussies over die kwestie ook teruggaan tot de essentie, zijnde dit, en niet beginnen over zaken als wie eerst schoot. De talmoed en de thora zijn zoals de bijbel en de koran geen geschiedkundige werken maar fabels die om puur politieke reden rond de geschiedenis werden geweven.
    Willy Van Damme

 2. Neem nu eens aan dat Rusland en bondgenoten een NO Fly zone zouden uitroepen boven de Westbank, de Golanhoogte en Gaza ! Dat zou trouwens totaal gerechtvaardigd zijn , om te beginnen !
  Rudy Verbuyst
  Antwoord:
  Straks breng je Rusland & Co nog op ideeën. Dan pas zou Poetin een gruwelijke dictator worden. Die zaak moet wel liefst niet perse met geweld aangepakt worden. Maar deze misdadige praktijken hebben reeds veel te lang geduurd. Palestijnen hebben nu eenmaal zoals elke andere mens op aarde recht op de eerbiediging van hun eigendom en respect.
  Willy Van Damme

  • Uiteraard moet Putin dat niet opleggen, maar Palestina is nu door genoeg landen herkend, dat zij de vraag aan hem kunnen stellen, dit zou trouwens meer rechtvaardigheid in de regio brengen !
   Rudy Verbuyst
   Antwoord:
   In internationale diplomatie tellen de rechtsregels niet en is er geen ethiek te bespeuren. De reden waarom de VS in het geval van Syrië haar wil niet oplegde is omdat het beseft dat het niet meer de alleenheersers over de wereld is zoals in de periode 1991-2003.

   De beschuldigingen in onze media over een aarzelende Obama zijn dan ook grotendeels juist maar ook onterecht. En met Trump zal het alleen maar erger worden. Zie maar naar het heel recente verlies aan invloed van de VS in Libië en de Filippijnen.
   willy Van Damme

 3. Pingback: Palestina – En durf het nooit meer doen – Stop de Bezetting

 4. http://www.whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/mapstellstory.html

  Willy de zionistische joden hebben het niet enkel tegen de oorspronkelijke bewoners van Palestina maar ook tegen alle Christenen.

  Gilbert
  Antwoord:
  Ik heb de laatste link verwijderd. Ik ken een aantal van die citaten en ze zijn door ze ondermeer allemaal op een rij te zetten zeer misleidend en niet zelden ook nog eens totaal uit hun context getrokken. Ze getuigen van walgelijke jodenhaat. Voorbeeld is o.m. het citaat van de door mij erg verfoeide Duitse groene vroegere minister van Buitenlandse Zaken Joschka Fischer.

  Dat is de eerste Duitse politicus die na Hitler Belgrado bombardeerde. Dat die man de Nobelprijs voor de Vrede niet kreeg is feitelijk opvallend. Maar hij leeft nu van het Amerikaanse lezingencircuit en dat levert meer op dan die Noorse regeringsprijs. De groene kassa rinkelt.

  Bedankt echter voor die link over de historiek van Palestina en zeker die stokoude bijna 2.000 jaar oude landkaart. Merk op hoe belangrijk Indië hier was. Het was mij uiteraard bekend dat Golda Meir ooit beweerde dat Palestina nooit bestaan heeft. Sommige zionisten beweren dat tegenwoordig zelfs nog steeds. Die kaart die ze ooit naar Palestina verstuurde is wel leuk natuurlijk.

  Het drama (of schande) is dat een groot deel van die Palestijnen, joden, moslims en christenen de nazaten zijn van de inwoners van Judea, het rijk van die ‘fameuze’ koning David of dat van Samaria. Zionisten, en daarom Europeanen, hebben in wezen dan ook de nazaten der inwoners van Judea, het rijk van die feitelijk historisch onbelangrijke koning David, van hun gronden en uit hun huizen verjaagd.
  Maar dat zal men in Israël wel nooit vertellen.
  Willy Van Damme

 5. Pingback: De Wereld door de bril van Ben Jager | Silvia's Boinnk!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s