Aleppo–Kerstboom als teken van bevrijding

Terwijl onze klassieke media een ongeziene treurmars opzetten voor wat zij unisono de val van Aleppo noemen heerst er in de stad een gans andere sfeer. En die is uitbundig met vandaag zelfs de oprichting onder grote belangstelling van een torenhoge met lichten versierde kerstboom. Met fanfare en nepkerstmannen incluis.

Kerstboom

Maar voor De Morgen & Co is Aleppo natuurlijk nu bezet door het leger van die moorddadige dictator Bashar al Assad. Hier maken velen zich woest over een fait divers als de kerststal in Holsbeek, in Aleppo kan men die terug uitzetten zonder door al Qaeda en andere westerse vrienden te worden onthoofd.

Aleppo - Kerstboom - 21-12-2016

Een kerstboom in Aleppo, de ultieme gruwel voor de Syrische vrienden van De Standaard, Pax Christi, enzovoort.  Voor de mensen van Aleppo de eerste Kerstmis en Nieuwjaar zonder de terreur van die door het westen gefinancierde bendes.

Theo Francken (N-VA) maakte zich over het ‘incident’ in buurgemeente Holsbeek eens boos, maar de Syrische jihadisten blijven van zijn regering wel nog steeds steun krijgen. Dat is geen probleem voor deze beroepshypocriet. Daarover zal je zijn partij niet over horen klagen. De anderen evenmin trouwens, incluis Groen/Ecolo, CDH en de SPA/PS!

Opvallend was de duidelijke aanwezigheid bij de kerstboom van de Libanese Hezbollah, in de media steevast omschreven als een sjiitische militie. Wat zij vergeten is dat als gevolg van de Syrische oorlog massa’s Libanezen met een andere religieus-culturele achtergrond hen vervoegden. Uiteindelijk verdedigden zij als enige Libanese groep de regio tegen het islamitisch fascisme van die Syrische jihadisten.

Aleppo - Evacuatie en schreiende jihadisten - 15-12-2016

Zoals De Morgen, De Standaard, NRC en andere ‘kwaliteitskranten’ treurden ook deze jihadisten over hun zware nederlaag in Aleppo. Een Brusselse topflik zag het anders en hoopte dat al die kerels in Mosoel en Aleppo gedood worden. “Ze kunnen dan niet naar hier komen”, aldus de man. Pure logica.

Internationale luchthaven

Typerend is het vooral door christenen bewoonde Noord-Libanese dorp Ras Baalbek. Vlakbij in het hooggebergte in het grensgebied met Syrië verblijven nog enkele groepen van al Qaeda en ISIS waardoor men Ras Baalbek continu dient te bewaken. Dit is het werk van een lokale ‘christelijke’ militie die echter gekleed loopt in de uniformen van Hezbollah.

Het is ook geen toeval dat Hezbollah in Libanon zowat de enige partij is die opkomt voor het hervormen van het kiesstelsel en ons proportioneel systeem wil introduceren. Zij zien er blijkbaar zetelwinst in. Iets waartegen andere partijen zich verzetten. Zij willen liever het oude systeem gebaseerd op lokale schatrijke baronieën behouden daar het de enige wijze is om hun macht te beschermen.

Aleppo - Internationale luchthaven - 21-12-2016

De internationale luchthaven is al sinds begin 2013 geheel gesloten en zal weldra terug openen. Het gaat de bevoorrading van de stad zeker verbeteren. De tarmac lijkt bijvoorbeeld bijna geheel ongeschonden.

Ondertussen is men ook al druk bezig om de internationale luchthaven van Aleppo te heropenen. Uit foto’s zou moeten blijken dat de schade hier vrij beperkt is. De installaties waren ook steeds in handen van de regering.

Verder zouden volgens het Rode Kruis alle salafisten en de met hen sympathiserende burgers tegen deze avond vertrokken zijn uit Aleppo. Vermoedelijk gaat het hier om een 25.000. Een 100.000 zouden naar regeringsgebied zijn getrokken. Wel blijft het aartsmoeilijk om een goed zicht te krijgen op de correcte aantallen. Maar 125.000 is de helft van wat de VN, de westerse regeringen en onze massamedia altijd schreven.

Willy Van Damme

Advertenties

3 thoughts on “Aleppo–Kerstboom als teken van bevrijding

 1. Willy, u brengt nieuws wat anderen niet in de beeldvorming vinden passen. En geloofwaardig.
  Nou, het is die mensen gegund.
  En nu, worden de doodseskaders die naar ons zijn overgebracht klaargestoomd om ‘Het Grote Plan’ te realiseren. Zo lijkt het althans. Misschien dat ik nog wat nieuws voor Ú heb. aub.:

  De prompte duiding van dader(s), zelfs hun motief, en de unisono ‘story telling’ in de media – waren meteen al te mooi om waar te zijn. ff (goed) zoeken; vrij snel bleek nogal wat te worden verzwegen. Dit o.a., waarschijnlijk is er meer :

  Nice ‘revisited’? Zelfde plot, dekmantels, regisseurs, profiteurs:
  “NRW-Innenminister Ralf Jäger bestätigt Abschiebeverfahren gegen Verdächtigen Der Verdächtige sei durch Kontakt zu einer radikal-islamistischen Szene aufgefallen und von diversen Behörden beobachtet worden, sagt Jäger in einer Pressekonferenz.

  Verdächtiger war Thema bei Sitzung des Terrorabwehrzentrums
  Der Verdächtige ist den Ermittlern auf hoher Ebene spätestens seit November bekannt
  . Die Behörden sollen danach die Telekommunikation des Mannes überwacht haben.
  Welche Informationen gibt es über den Mann?
  • Anis A. hat offenbar mehrere Pässe und mehr als zehn Namen benutzt, wie “RP-Online” berichtet. Er stammt aus der tunesischen Stadt Tataouine.
  • Die „Rheinische Post“ berichtet, dass sich Anis A. in Kleve als Ägypter ausgegeben habe. Eine Einladung des Bamfs habe er verstreichen lassen. Laut Bericht war er den Behörden als „Problemfall“ bekannt.
  De profiteurs – voorkennis dan?:
  Noch am Abend des Anschlags
  “Es sind Merkels Tote!“ AfD-Mann Pretzell schockiert mit geschmacklosen Tweets
  Geert Wilders pakt uit met “ranzige” tweet na aanslag in Berlijn
  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161220_02637994

  The neo-fascist network that threatens European stability:
  http://rense.com/general94/isco.htm By Wayne Madsen 8-3-11
  https://apfeurope.com/2016/03/the-zionist-takeover-of-european-nationalism-and-the-mohammad-cartoons-plot/

  ID zou zijn gevonden op de plaats delict ! . . . . (handtekening CIA – valse vlaggen)
  daad zou zijn opgeeist door IS (dekmantel CIA-Mossad-MI5) http://www.focus.de/politik/videos/focus-online-vor-ort-nach-dem-anschlag-in-berlin-polnische-speditionsfirma-schottet-sich-ab_id_6388535.html

  We mogen dan wel oppassen – vooral deze maand, en komende. Onze corrupte regeringen en media zijn ware terroristen – in maatpakken.
  Milou Voorst
  Antwoord:
  Ik ken onvoldoende Duits om te verstaan wat je schreef en via die linken doorstuurde. Wel erg voorzichtig zijn met het maken van conclusies. Ik heb de indruk dat je veel te snel ‘Valse vlag’ roept en alle mogelijke andere pistes niet meer bekijkt. Dit is in wezen van hetzelfde niveau als die massamedia die de rol van de VS rond al Qaeda en ISIS verzwijgen.

  Kritisch onderzoek wil zeggen dat je in een zaak zoals die aanslag in Berlijn alles grondig bekijkt en evalueert. Je kijkt dan naar de feiten, ziet wie wat deed, wie die persoon is, enzovoort. Dat vergt langdurig werk.

  En als buitenstaander hebben wij normaal niet de mogelijkheid om dit op voldoende wijze te bestuderen. Wat ogenschijnlijk verdacht lijkt en ongeloofwaardig kan bij nader inzicht bijvoorbeeld heel logisch zijn.
  Het is zeker raar en moeilijk te geloven dat men pas na een dag die portefeuille in die vrachtwagen ontdekt. Maar dit wil niet zeggen dat het onmogelijk is. Het ontbreekt ons daarvoor aan te veel gegevens om hierover besluiten te trekken.

  Uiteraard weten we dat dit fenomeen van deze salafistische terreurgroepen teruggaat tot een Amerikaans-Saoedische creatie in 1979 in de zaak Afghanistan. En verder weten we met absolute zekerheid dat die ook nu nog de steun genieten van de westerse alliantie. Dat wil echter niet zeggen dat die aanslag in Berlijn een ‘valse vlag’ is. De vraag is immers in hoeverre men nog controle heeft over dat monster dat men ooit creëerde.

  In dat artikel over Breivik maakt men ook vlotjes een amalgaam. Breivik heeft die en die ontmoet en dus zaten deze groepen en personen ook in dat complot van Breivik. Erg simplistisch zou ik zeggen. En uiteraard kan men er gif op nemen dat de Mossad, CIA en andere grote veiligheidsdiensten hun mannetjes hebben in al die groepen.

  Iets anders beweren is bewijzen geen kennis te hebben van instellingen als de Mossad en de CIA. Infiltreren is immers deel van hun basiswerk. Maar er is een essentieel verschil tussen infiltreren en manipuleren of leiden. Zelfs al is het voor een buitenstaander soms moeilijk om het verschil te onderscheiden.
  Willy Van Damme

 2. vraag me af of de enorme wapenleveringen van Bulgarije Roemenië Kroatië etc aan het oorlogsgebied in het midden Oosten geen manier is om zich van de Russische wapens te ontdoen op kosten van sommige Arabische landen en zo het wapenarsenaal af te stemmen op de Nato.
  Boudry Jocelyn
  Antwoord:
  Men heeft sinds 1990 die enorme wapenarsenalen waar de landen van Oost-Europa mee zaten regelmatig weten te ledigen. Waarmee politici uit die landen en tussenpersonen enorme fortuinen mee vergaarden. Zo was er de oorlog in Joegoslavië waar veel Oost-Duits materiaal heenging. Je weet wel dat wapenembargo van de VN tegen Joegoslavië. De vrachtwagens gingen dan naar Turkije voor de oorlog tegen de PKK.

  Wat betreft Syrië zijn er de fameuze wapenleveringen rond nieuwjaar 2013 vanuit Kroatië aan die salafistische terreurgroepen. Betaald door Qatar en vervoerd onder controle van de CIA. De bewijzen hiervan kun je overal op het internet vinden. Niemand ontkende ze trouwens ooit.
  Willy Van Damme

 3. Vooreerst zalig kerstfeest en mijn beste wensen voor 2017.
  Graag nog dit: Ambassadeur in Turkije doodgeschoten, paar dagen terug Yves Chandelon (http://yournewswire.com/nato-auditor-murdered/) en nu vliegtuig op weg naar Syrie neergestort .
  Wat is hier gaande?
  Mvg De Muur
  Antwoord:
  De dood van die yves Chandelon was mij bekend. Maar dat lijken mij eerder zaken te zijn die los staan van elkaar. Wel in de gaten houden natuurlijk. Belangrijker is de vervanger bij de NAVO van een groot aantal Turkse officieren door de regering Erdogan.

  Men moet beseffen dat de NAVO een militaire alliantie is die volgens artikel 5 ook solidariteit eist. Wie aangevallen wordt dient steun te krijgen van de andere leden. En wat zien we? De VS bewapent de PKK/YPG die in Turkije een oorlog uitvecht met Turkije.

  Solidariteit op zijn Amerikaans dus. En dus is Turkije nu officieus een bondgenoot niet van de NAVO maar van Rusland. Je weet wel dat land van die ‘moorddadige dictator Poetin’, na Assad ’s werelds grootste misdadiger. Dat laatste althans toch volgens onze media.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s