Dendermondse Perskring–Kandidaten Persprijzen

Al sinds 1976 organiseert de Dendermondse Perskring in het begin van het jaar de verkiezing der Dendermondse persprijzen voor sociaal en cultureel werk en voor de sport. De prijs gaat naar personen of verenigingen en clubs die het nu bijna voorbije jaar 2016 een uitzonderlijke prestatie leverden die lokaal of nationaal weerklank vond.

Het is ook de bedoeling om in de mate van het mogelijke die figuren te vieren die in de schaduw binnen hun vereniging als een stille werker hielpen om die prestaties te realiseren. Hij is voor mensen of verenigingen die in 2016 maatschappelijk een belangrijke bijdrage leverden aan de regio. De persoon of vereniging moet actief zijn in de Dendermonde, Lebbeke of Buggenhout, het werkgebied van de Dendermondse perskring.

Staf Vinck

De uitreiking gebeurt in maart in zaal Belgica Bis. De winnaars van deze al lange lijst van personen en verenigingen is vrij impressionant en een soort who’se whos van het sociale, culturele en sportleven van deze regio. Met als eerste winnaar voor sociaal en cultureel werk bijvoorbeeld de nu overleden Gust Dierickx, de stichter en decennialange bezieler van volksdansgroep Reynout en het marionettentheater Kalleke Step.

Ilse De Ruysscher, Tenniskampioene - Persprijs 1985 - Met burge

Toenmalig Belgisch tenniskampioene Ilse De Ruysscher kreeg in 1985 de persprijs voor de sport uit handen van toenmalig burgemeester Albert Cool.

Andere winnaars waren bijvoorbeeld, de Dendermondse rugbyclub, poppentheater Suikerbol, Erkrido, turnster Jullie Croket, het Baasroodse Scheepvaartmuseum, Honky Tonk Jazzclub, De Baasroodse krachtbalclub ‘t Botterken  en de bierproeversvereniging De Bierpallieters.

Speciaal is dat er dit jaar ook voor de eerste maal een derde prijs zal worden toegekend, namelijk die van jarenlange verdienste. Kandidaten hiervoor kunnen wel alleen door de leden van de Dendermondse Perskring worden voorgedragen. De winnaars krijgen allen een beeld van keramist en beeldhouwer Staf Vinck, een van de beste kunstenaars in zijn genre in het Dendermondse.

Wie meent de geschikte kandidaat te zijn, of te kennen, kan tot en met zondag 8 januari 2017 de kandidatuur met bijhorende motivatie insturen bij voorzitter Marc Goossens, Hagewijkpark 37 in 9200 Dendermonde (marc.goossens.persbureau@skynet.be) of secretaris Willy Van Damme, Rootjensweg 3 in 9200 Dendermonde (willy.vandamme@scarlet.be).

Logo

Gelijktijdig is de Dendermondse Perskring ook op zoek naar een nieuw logo voor de vereniging. Dit moet gebaseerd zijn op het oude logo waarin het wapenschild van de stad Dendermonde in verwerkt is, met twee witte banden en een in keel. Geïnteresseerden kunnen hun ontwerp hiervoor sturen naar info@neledooms.be. Eveneens ten laatste op 8 januari 2017.

Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s