De ietwat gematigde Molenbeekse sjeik

In het verhaal ‘IS probeert Molenbeekse sjeik te vermoorden, maar faalt weer’ over sjeik Bassam Ayachi in de krant van 18 november stelt Uw medewerker Guy Van Vlierden dat de gekende sjeik behoort tot Suqour al Sham wat, stelt hij, ‘een ietwat gematigde moslimmilitie’ is.

Een merkwaardige redenering. Eerst stelt hij dat Bassam Ayachi de reputatie had een kopstuk van al Qaeda te zijn, en dan een paar lijnen verder behoort hij plots tot een ‘ietwat gematigde moslimmilitie’.

De man die indirect gelinkt is aan de aanslagen van al Qaeda van 11 september 2001, die zowat de peetvader is van het Molenbeekse salafisme en zijn terreur en een man wiens zoon wegens terrorisme 4 jaar cel kreeg, vecht dus voor een ‘ietwat gematigde moslimmilitie’.

Merkwaardig toch hoe Uw medewerker ook nu weer de ernst van de zaak poogt te minimaliseren. Verder weet hij zonder twijfel dat Suqour al Sham zij aan zij vecht met Jabhat Fatah al-Sham (de Syrische tak van al Qaeda) in het Leger van de Verovering. Ook is Suqour al Sham voorstander van een kalifaat met de salafistische interpretatie van de sharia. Ietwat gematigd? Wat is dan nog extremistisch?

Ook dient men te beseffen dat het verhaal van die vermeende aanslag door ISIS integraal gebaseerd is op wat die man vertelt op zijn Facebookpagina. En dat lijkt mij amper geloofwaardig.

De vraag die men zich bij Bassam Ayachi beter kan stellen is waarom die man, ondanks zijn activiteiten, meer dan tien jaar ongestraft in België jihadisten voor zijn zaak kon blijven rekruteren. Hem arresteren of het land uitzetten had misschien wel eens veel leed kunnen voorkomen.

Willy Van Damme

Lezersbrief naar aanleiding van een artikel van Guy Van Vlierden in Het Laatste Nieuws van 18 november. Guy Van Vlierden schreef vorig jaar in zijn krant een opiniestuk waarin hij voorstelde om Syrië te laten besturen door die rebellen, behoudens dan de volgens hem ware extremisten van al Qaeda en ISIS.

Met andere woorden: Het Laatste Nieuws wou Bassam Ayachi desnoods tot kalief over Syrië laten benoemen. Ze zullen er in Molenbeek zeer gelukkig mee zijn. Misschien kan men dan bij die benoeming een Belgische regeringsdelegatie laten overvliegen. Samen met de burgemeester van Molenbeek?

Ook de in Brussel wegens steun aan het terrorisme tot 4 jaar cel veroordeelde zoon Abdelrahman Ayachi behoorde tot die Suqour al Sham, de Valken van de Levant. Hij sneuvelde in 2013 in Syrië.

Deze terreurgroep fusioneerde in maart 2015 met Ahrar al Sham, een soort lokale kloon van al Qaeda die samen met deze al Qaeda het feitelijk bestuur vormen over de Syrische provincie Idlib. Om onduidelijke reden scheurde die groep zich recent in september weer af van Ahrar al Sham. In februari 2014 sloot een belangrijke fractie van deze groep zich aan bij ISIS.

8 gedachten over “De ietwat gematigde Molenbeekse sjeik

 1. Ik vind het onbegrijpelijk dat gij een versie van 9/11 blijft overnemen van oorlogsmisdadigers Bush regering.

  http://community.dewereldmorgen.be/blog/janu/2014/10/11/moslims-vals-beschuldigd-van-de-terroristische-aanslagen-911-vs

  The version of the war criminals Bush,Cheney,Rumsfeld is completely incredibe for what happened.
  These are the facts that really happened : Several explosions in the cellar,the inkom of the WTC towers, the explosions with fireballs atop the towers, the destruction ,pulverization of the WTC 1 and 2 about 56 and 100 minutes after the explosions and the demolition of WTC 7 about 7 hours later. An explosion inside the Pentagon followed by an explosion with a fireball in the West Wing.The Pentagon was probably hit by a rocket.This are the facts the incredible version of the government is very suspected what makes the USA goverment the first suspect with some intimate ally.The attack was very huge ,that only the aliens or a few superpowers have the capacity . The USA have this terrorist attacks hidden behind a smokescreen of Visual effects from the Hollywood film industry.
  There were no passanger planes(probably military missile or 3D holographic images and secundary explosions in the basement and high in the building),no moslims that cannot fly a Boeing 757,The towers were destroyed and debris disappear in the air probably through a secret (mini-nuke) weapon, free Energy,invented by Nikola Tesla (see judy wood).Buildind WTC 7 also went down and was not touched. The moslims were false accused.
  The impact hole in the pentagon has 3 meter diameter, there were 85 camera’s and there are none with the impact. Pentagon was probably hit by a military missile.There was a hole in the inside side of the third beton ring of the pentagon .That was only possible is through explosives.
  Janu
  Antwoord:
  Het verhaal van Bassam Ayachi heeft te maken met het feit dat hij een islamitisch huwelijk sloot van een salafistisch koppel terroristen dat nadien de aanslag pleegde op de Afghaanse krijgsheer en opposant van de Taliban Achmed Sjah Massoud twee dagen voor die aanslagen van 11 september 2001. Dat zijn vaststaande feiten en die kunnen niet betwist worden.

  Desondanks werd hij door de VS steeds met rust gelaten. Dit terwijl in de periode en jaren lang de VS duizenden officieel wegens betrokkenheid bij al Qaeda en de Taliban werden ontvoerd en vermoord. Deze bleef gewoon rondlopen. Wat toont dat hij bescherming genoot en vermoedelijk werkte voor een grote buitenlandse inlichtingendienst. Het is de enige verklaring.

  Wat betreft de aanslagen van 11 september zelf is er al een bibliotheek met artikels, boeken, documenten en studies beschikbaar. Het is voor mij een dossier dat ik amper of niet ken. Mij nu inwerken in dit gigantisch dossier is niet te doen. Het zou maanden studiewerk vergen en dat kan in de huidige omstandigheden niet.

  Wel ben ik, zoals jou, van oordeel dat de officiële versie van de feiten lachwekkende prietpraat is. Het toont de banaliteit van onze media dat zij dit slikten. Sommige van die door de Amerikaanse overheden gedane beweringen kunnen zelfs gewoon niet.

  Waar zijn bijvoorbeeld de resten van de Boeing die zich zogezegd in het gebouw van het Pentagon boorde? En waar zijn de resten van dat vierde gekaapte vliegtuig? Beiden in rook opgegaan? En waarom klapte, zoals je schrijft, dan toren 7 in? Die was niet eens geraakt. Ingestort van de emotie?

  Maar je bewering over hologrammen lijken mij al even ongeloofwaardig. Een man die dit wat kent en die ik raadpleegde moest eens lachen. Ook schrijf je dat men in het kantoor op het Pentagon naast waar die ontploffing gebeurde geen bijkomende hitte werd opgemerkt.

  Maar uit dat ene beschikbare officiële en erg vage beeld zien wij wel een ontploffing en een projectiel dat zich in het gebouw boort. Waarschijnlijk een raket. Maar dat veroorzaakte hoe dan ook een ontploffing en dus enorme hitte.

  Ik ken het dossier niet en ga er dan ook niet over in discussie gaan maar zeker is dat veel van de feiten in het duister blijven en mogelijks nog lang geheim gaan gehouden worden. Zo is er het verhaal dat Sjah Massoud een agent van de Fransen was. Frankrijk en de VS lagen toen nog op ramkoers.

  En dan is er het feit dat tien dagen voor 11 september de Saoedi Turki al Faisal ontslag nam als hoofd van de Saoedische geheime dienst. Toeval? Kan natuurlijk, maar toeval in zo’n dossiers wekken alleen maar veel argwaan. Toch logisch.
  Willy Van Damme

 2. Het lijkt hier soms wel of de meeste media hun geld rechtstreeks uit landen als Saoedi-Arabïe of Qatar krijgen. Wie een heel klein beetje het conflict in Syrïe en Irak en bij uitbreiding ook Jemen en Libïe gevolgd heeft weet dat een heleboel gruwelijke sadisten uit heel Europa en de rest van de wereld enkel naar Syrïe en andere landen in het Midden-Oosten zijn gegaan om ongestraft te kunnen moorden, verkrachten en plunderen.
  Ze zijn er niet naartoe getrokken om humanitaire redenen. Iemand als Guy Verhofstadt is wat mij betreft rechtstreeks verantwoordelijk voor de uittocht van een heleboel jihadisten omdat hij de interventie in Libïe een succes noemde en opriep om zo snel mogelijk wapens te leveren aan de toen nog (democratische?) rebellen. Als de christenen en andere minderheden op Europa hadden moeten rekenen waren ze nu allang uitgeroeid. Het is dankzij Iran, Rusland de Koerden en Hezbollah dat er veel mensen gered zijn. In een oorlog is er altijd collateral damage en de eerste slachtoffers zijn altijd en overal burgers, hoe spijtig dat ook is.
  Maar Europa zoekt veel liever ruzie met Rusland en steunt een fascistisch regime in Oekraine en blijft de oorlog in Syrïe een burgeroorlog noemen terwijl het daar na drie dagen al krioelde van jihadisten allerlei.
  Het is echt beschamend om te zien wat voor (leiders?) we in Europa hebben. Hopelijk verandert het in Amerika een beetje want hun buitenlands beleid is de oorzaak van veel ellende in de wereld.
  Jochen Collas
  Antwoord:
  Wat betreft de rol en het geld van Saoedi Arabië en Qatar moet men er niet aan twijfelen dat dit veel verklaart. Eerder openbaarde ik hier al de relatie tussen Qatar en Jorn de Cock, correspondent van de Standaard voor het Midden-Oosten. Noch hij noch De Standaard weigerden te reageren op die onthullingen. Ze toonden nochtans een geldspoor van Qatar naar het echtpaar Jorn De Cock.

  Verder is de verantwoordelijkheid van Guy Verhofstadt bij de rekrutering van die jihadisten duidelijk. Hij, en hij niet alleen, stelden die bendes koppensnellende terroristen voor als helden en bevrijders die streefden naar een humane democratische samenleving. Onvoorstelbaar.

  Verder moet je van de aankomende nieuwe Amerikaanse regering vermoedelijk niets goeds verwachten. Ik heb ondertussen wat interviews met Michael T. Flynn, de nieuwe nationale Veiligheidsadviseur, gelezen plus een pak andere stukken.

  De man doet mij nog het best denken aan die Amerikaanse officier uit Dr. Strangelove die een Amerikaanse luchtmachtbasis bezet en de met kernwapens uitgeruste strategische luchtmacht op de Sovjetunie afstuurde. Ja, hij wist dat men de mensen via het drinkwater aan het vergiftigen was en dus moest het oorlog worden.

  Michael T. Flynn is een idioot die Cuba en Noord-Korea ziet als de landen achter al die salafistische terreurbendes en intussen over deze zaak Saoedi Arabië en Qatar niets eens noemt. Hij is totaal onbetrouwbaar en bovendien een driftkikker.

  Op Twitter noemt hij zich bij zijn portret dat hij maakte een voorstander van het Amerikaanse ‘exceptionalism’, de uitzonderlijkheid van zijn land. Met andere woorden: ‘Wij mogen meer dan de anderen’. Laat ons hopen dat mijn vrees geen waarheid wordt. We moeten echter wel afwachten en dan pas besluiten wat op ons afkomt.
  Willy Van Damme

 3. Dag Willy,

  er zijn inderdaad bronnen die zich vragen stellen bij de foto van “zijn lijfwacht”…die “officiëel” gedood werd/zou zijn…zoals “is de foto geënsceneerd ?” …

  Mvg,

  Veri Dicto
  Antwoord:
  Er is alleen zijn versie van de feiten en dat is geen bewijs. En foto’s als bewijsstukken zijn in normale omstandigheden waardeloos. Iedereen kan afkomen met foto’s van wat dan ook. Maar van foto’s is het al meer dan 100 jaar lang geweten dat men ze kan vervalsen.

  Veel verstand om dat te weten is er echt niet nodig. Maar ja van onze pennenlikkers genre Guy Van Vlierden moet men van niets verschieten. Zijn verhalen zijn in wezen al even betrouwbaar als de foto’s en Facebookpagina van Bassam Ayachi. En deze evaluatie is alleen zijn eigen dikke schuld.
  Willy Van Damme

  • Willy, in Frankrijk worden ze ook al wakker. De mensen zijn de invasie van derde wereld landers meer dan beu. Ze kiezen terug uiterst rechts en dat voorspeld niet veel goeds.
   De sarko-jood ligt eruit want indertijd is hij met een zeer vies spel aan de macht gekomen:

   U weet nog wel de maandenlange migranten opstanden, duizenden brandende auto’s enz.,die smerige “opstand” was het werk van de MOSSAD. De migranten werden betaald om boel te maken, kregen gratis GSM’s van de jood… .

   Hij ging dat OPLOSSEN, massaal stemde de huisslaven voor de jood, dank zij het internet worden meer en meer mensen wakker.
   Gilbert
   Antwoord:
   Uw beweringen dat die rellen veroorzaakt werden door Nicolas Sarkozy raken kant noch wal. Ze zijn gewoon het gevolg van een specifieke rel en de totale uitzichtloosheid van de mensen in die achterstandswijken, de ‘banlieue’. En die toestand dateert al van jaren voor Sarkozy.

   Dat Sarkozy deze voorverkiezingen verloor is een uiterst goede zaak. De man is een groot wandelend schandaal en het aantal gerechtszaken waar zijn naam bij valt is gewoon niet meer te tellen. De man is ook de hoofdverantwoordelijke voor het vernielen van Libië. Levenslang en harde labeur lijkt in zijn geval de enige aanvaardbare straf.

   Ook Alain Juppé verscheen al voor de rechtbank. En beiden gingen ook bedelen bij de Saoedi’s, terroristenfinanciers bij uitstek. Dan lijkt François Fillon de minst slechte keuze. Die wil blijkbaar ook samenwerken met Rusland en de Syrische regering rond het Midden-Oosten. Wat een zeer goede zaak zou zijn.

   Martine Le Pen is gewoon de zoveelste demagoge, rattenvanger van Hameln die, terend op het bij het publiek heersende groot ongenoegen over het politiek beleid, de mensen naar haar val poogt te lokken. Dan is zelfs Sarkozy nog een brave jongen. Wie nog meer oorlog wil, en ditmaal in Europa, moet maar op haar stemmen.
   Willy Van Damme

 4. De wraak van de mossel lims?

  Gilbert
  Antwoord:
  De linken naar die websites werden alle drie verwijderd daar ze gewoon vulgaire racistische praat verkochten tegen bepaalde bevolkingsgroepen, hier moslims. U mag van mij al die halve waarheden, leugens en verdraaiingen geloven maar hier wil ik het netjes houden en smeerlapperij genre Dewinter, Breibhart, Le Pen en Wilders worden hier niet geplaatst.

  Veralgemeningen zoals alle Walen zijn profiteurs, Amerikanen zijn smeerlappen, joden zijn oorlogsstokers en Moslims zijn terroristen of verspreiden ziekten, zoals hier bij die door u aangebrachte linken, horen elders thuis, in de riool. Ik moet nog een aantal andere reacties van U plaatsen en die zullen indien nodig dezelfde richting uitgaan: vuilbak.

  Kritische berichtgeving zoals ik hier wil plegen is iets anders dan racistische praat verkopen en grossieren in vulgariteiten. Ik heb vrienden die moslim zijn en ik neem het niet dat men ook hen hier komt bekladden. In de jaren dertig van de vorige eeuw waren er ook mensen die joden vergeleken met ratten die zo ziekten verspreiden. Dat kan niet!!
  Willy Van Damme

 5. http://www.moonofalabama.org/2016/11/how-white-helmets-videos-are-made.html#comments
  Gilbert
  Antwoord:
  De White Helmets, Witte Helmen, is een duidelijk door de CIA en MI6 opgerichte jihadistenorganisatie die essentieel moet zorgen voor oorlogspropaganda ten voordele van al Qaeda & Company. Daarom hebben ze ook allen een camera op hun helm. Geweten is dat ze op het ene ogenblik voor hulpverlener spelen en het andere ogenblik er op los schieten of desnoods mensen onthoofden.

  In Duitsland werd vorige maand een man die een tijd bij de Witte Helmen zat opgepakt op verdenking van het plannen van een of meerdere terreuraanvallen. Hun beweringen over aanvallen op telkens weer het laatste hospitaal in het door al Qaeda gecontroleerde deel van Aleppo werd recent belachelijk gemaakt in een video op de website van South Front.
  Zie: https://southfront.org/how-many-last-hospitals-russia-led-airstrikes-destroyed-in-aleppo/
  Willy Van Damme

 6. Nog geen peren naar Rusland, het gespuis denkt er anders over:

  https://www.sott.net/article/334574-Ridiculous-and-insane-hysteria-Russian-news-agencies-placed-alongside-ISIS-in-new-EU-resolution-debated-by-MEPs
  Gilbert
  Antwoord:
  Ja de hysterie van bepaalde figuren rond Rusland begint totaal ridicuul te worden. Een van de betere was toen Maarten Rabaey in De Morgen zonder blikken of bloezen stelde dat RT alle berichtgeving rond Pussy Riot, die herrie schoppende trutten, censureerde.

  Ik keek dat eventjes na en er waren op RT toen al een 350 verhalen over verschenen, meer dan bij De Morgen van die pseudojournalist. Nu roept men in het Europees parlement al op tot censuur om al die Russische media het zwijgen op te leggen. In de praktijk gebeurt dat deels al trouwens. Zie o.m. ook het door de VS en EU gecontroleerde Oekraïne.

  Zo mag de salafistische propagandazender al Jazeera Arabisch hier probleemloos via onze kabeltelevisie voor al Qaeda reclame maken maar een Sputnik, RT of China Central TV (CCTV) kan dan weer niet. In die zin is al dat gedoe rond ‘fake news’ (nep nieuws), dat tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen op Facebook en elders verscheen, typerend.

  De invloed van alternatieve media wordt immers groot en men verliest zijn greep op de berichtgeving. En dus moet men dat stoppen. Wel zijn veel van die alternatieve nieuwssites gewoon open riolen waaruit alleen maar stank komt.

  Ook is er de indruk dat die waanzin rond Rusland wat aan het verminderen is. In Bulgarije, Frankrijk, Moldavië en Estland lijkt er hierover nu een nieuwe wind te waaien. Wat betreft de VS wil ik echter nog afwachten. Geen enkele windhaan kan het immers halen van een Donald Trump.
  Willy Van Damme

 7. sorry, vergeten te plaatsen:

  http://www.express.co.uk/news/world/734497/Marine-le-pen-france-election-sarkozy-national-front
  Gilbert
  antwoord:
  Die Britse vod The Express, sorry krant, is berucht omwille van haar haat tegen de EU en dan ziet men daar natuurlijk de kans om naar aanleiding van de nederlaag van Sarkozy een stukje te schrijven bewerend dat Martine Le Pen bij de presidentsverkiezingen meer stemmen zou halen dan welke andere presidentskandidaat ook.
  Waarom? Simpel, Martine le Pen wil de EU kapot. Maar dat verhaal klopt niet. Vraag: Wanneer is een verhaal van die krant wel correct? Misschien hun kookrubriek.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s