Koert Debeuf over het Midden-Oosten

In het interview met Koert Debeuf (Onze problemen beginnen in het Midden-Oosten, Knack 16 november 2016) heeft die het over de westerse interventie in Libië. “Libië vroeg om hulp”, stelt hij.

Wat een lef om de roep van enkelen te veralgemenen tot een gans land. Bovendien was de westerse door hem gesteunde interventie een oorlogsmisdaad.

Het interveniëren in een land om een staatshoofd te vermoorden en de regering af te zetten zonder toestemming van de VN is in strijd met het internationaal recht, een daad van oorlog en dus een oorlogsmisdaad. Achteraf is trouwens gebleken dat het de Franse president Nicolas Sarkozy vooral om de olie te doen was.

Maar voor figuren als Koert Debeuf, die in Cairo continu achter de de sharia eisende Moslimbroeders loopt, is die torenhoge arrogantie geen verrassing. Amper verbazend dus dat hij ook de vernieling van Syrië steunt. Kent die man wel de woorden Bataclan, Maalbeek en Zaventem?

Willy Van Damme

Lezersbrief aan Knack naar aanleiding van het gesprek van Simon Demeulemeester met Koert Debeuf, man in het Midden-Oosten voor ALDE, de liberale fractie van het Europees Parlement en rechterhand van hun fractieleider Guy Verhofstadt. “Onze problemen beginnen in het Midden-Oosten”, Knack 16 november 2016.

Of hoe een liberaal topman achter de shariafreaks van het Midden-Oosten holt. Het is eens een andere interpretatie van die liberale slogan over ‘Vrijheid’. Geeft iemand die man een AK47?

De man werkt nu in Brussel voor het in 2013 opgerichte Amerikaanse The Tahrir Institute for Middle East Policy, de zoveelste Amerikaanse studiedienst die men bevolkt met de lakeien van Washington en hun miljardairs. Wiens brood men eet… Wie de financiers van dit ‘Institute’ zijn wou hij echter niet zeggen. Na de ‘vrijheid’ nu ook de ‘openheid’ op de slachtbank.

Wat diepgaand graafwerk in dit Tahrir Institute leert al wat meer. Zo ging het op 19 augustus van dit jaar een samenwerkingsakkoord aan met de hier al eerder besproken Zwitserse Karam Foundation, een door leden van de Algerijnse salafistische beweging FIS geleide ngo.

Deze werd in het recente verleden door de VS gelieerd aan al Qaeda en wordt gefinancierd door Qatar, een bekende sponsor van al Qaeda. Een van de vaste medewerkers van dit instituut is Hassan Hassan, een spreekbuis van die Syrische jihadisten.

Zien we Koert Debeuf binnenkort verschijnen met een vuistdikke baard? Wie echter de financiers zijn blijft echter netjes verborgen. Vermoedelijk zal men daar wel een goede reden voor hebben.

Advertenties

One thought on “Koert Debeuf over het Midden-Oosten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s