De Syrische laureaat van de ‘persvrijheid’

Hoe ziek de media wel zijn blijkt perfect uit het dossier rond de oorlog tegen Syrië. Criminelen worden helden en helden worden vergeten of tot criminelen omgetoverd. Dat blijkt nu ook weer uit onderstaande foto van de in Syrië actieve Saoedi Abdallah Muhammad bin Sulayman al Muhaysini en de ‘journalist’ Hadi Abdullah, rechts op de foto.

Abdallah Muhammad bin Sulayman al Muhaysini (links) en Hadi Abdullah

Abdallah Muhammad bin Sulayman al Muhaysini en rechts de ‘journalist’ Hadi Abdullah. Vrienden voor het leven, of de terrorist en de voor de (sic) vrijheid strijdende journalist.

Al Qaeda

Beiden kwamen op een paar dagen na elkaar in het nieuws. Zo werd Muhaysini vandaag door de Amerikaanse Schatkist, US Department of the Treasure, (1) op de lijst van terroristen gezet als een van de financiers en topleiders van Jabhat Fatah al Sham, de Syrische tak van al Qaeda.

Ook werd hem in de Amerikaanse perstekst het rekruteren dit jaar van 3000 kindsoldaten aangewreven. Een bij insiders goed gekend verhaal. Die kinderen had hij nodig voor de bestorming van het door de regering bevrijde deel van Aleppo.

Hij was een van de leiders van al Qaeda & Co die al tweemaal tevergeefs poogde de regeringsblokkade van het door al Qaeda gecontroleerde deel van die stad te doorbreken. Hij selecteerde o.m. de zelfmoordterroristen.

Het was ook deze Saoedische predikant Muhaysini die beloofde dat iedereen die voor Aleppo sneuvelde in de hemel twee extra maagden ter beschikking kreeg. Dus geen 72 maar eventjes 74. Wow! Spijtig genoeg allemaal tevergeefs. Verder wordt hij bij de jihadisten omschreven als de Mister Cash, vermoedelijk geld afkomstig van de familie al Saoed.

Reporters zonder Grenzen

De andere op de foto is Hadi Abdullah die op 7 november, dus drie dagen terug, de Press Freedom Award kreeg van de Franse ngo Reporters zonder Grenzen en TV5, een Franse staatszender (2).

Volgens het verhaaltje dat die Franse ngo ons poogt te vertellen riskeert die man continu zijn leven om daar te filmen waar niemand anders durft te komen. Daarbij zou hij in januari dit jaar door al Qaeda zelfs zijn ontvoerd. Misschien werd die foto toen wel genomen.

In maart 2015 bracht hij voor de Qatarese Arabische televisiezender Al Jazeera verslag uit over de viering van de Internationale Vrouwendag in de door al Qaeda gecontroleerde Syrische provincie Idlib. Wat zonder twijfel mooie beelden en interviews moet gegeven hebben. Zouden vrouwen er daar wel met hem hebben mogen praten?

Reporters zonder Grenzen is van hetzelfde kaliber als de meeste van die andere internationaal opererende ngo’s genre Human Rights Watch, Amnesty International, Artsen zonder Grenzen en Pax Christi. Levend van de centen die buitenlandse regeringen en dubieuze financiers als George Soros hen toegooien. In ruil voor het ‘goede’ werk dan.

Oorlog tegen de terreur

Merkwaardig is wel dat de VS deze zomer en najaar massale wapenleveringen hielpen organiseren aan de bendes van Muhaysini om de blokkade van Aleppo te doorbreken. Het is het verklaren van de oorlog aan de terreur en hem gelijktijdig steunen. Zeer interessant want zo kun je de strijd tegen je feitelijke vrienden controleren en uiteraard manipuleren.

En wie in ‘s hemelsnaam gaat geloven dat de VS met hun ‘war on terror’ zelf achter die terroristen zitten? Bij niemand. Het is zoals de moordenaar die de leiding heeft over het gerechtelijk onderzoek naar zijn eigen moord.

Wat nog wel meer voorkomt. Een gelijkenis volgens velen met de zaak van bijvoorbeeld de moord op Vera Van Laer en de vermeende dader Marc De Schutter waar diens vrienden bij de politie het eerste onderzoek leiden. Dat uiteraard nergens raakte. Het is deze Amerikaanse strategie die alleszins perfect verklaart waarom die salafistische terreur elk jaar maar blijft toenemen.

Willy Van Damme

1) US Department of the Treasure, 10 november 2016, ‘Treasury Designates Key Al-Nusrah Front Leaders’. https://www.treasury.gov/press-center/press-releases/Pages/jl0605.aspx?src=ilaw

2) Reporters Without Borders, 7 november 2016, ‘Freedom Prize: Prize awarded to Syrian and Chinese journalists, website’. https://rsf.org/en/news/2016-rsf-tv5-monde-press-freedom-prize-prize-awarded-syrian-and-chinese-journalists-website.

Deze ngo krijgt onder meer geld via een serie kanalen van de Franse regering, van een reeks stichtingen waaronder de Ford Foundation en de Amerikaanse National Endownment for Democracy, een overheidsinstelling.

Dit zijn de specialisten in het plegen van staatsgrepen via de organisatie van gewelddadige oproer zoals in Servië, Egypte en Oekraïne. Tot president Ronald Reagan was dit een vast en cruciaal onderdeel van de CIA.

Dat enkele Chinezen hier dit jaar dus ook in de prijzen vielen hoeft, gezien de barslechte relaties tussen Beijing en Washington, dan ook niet te verbazen. Elk jaar publiceert deze ngo een boek over de staat van de persvrijheid in de wereld. Erg ‘geloofwaardig’ dus.

NASCHRIFT

Sommige analisten vermoeden dat achter de recente actie van de Amerikaanse regering tegen onder meer Muhaysini – er werden gisteren ook nog twee andere sleutelfiguren van al Qaeda in Syrië op de terroristenlijst gezet – al een eerste reactie is op de verkiezingsoverwinning van Donald Trump.

Volgens de Washington Post van gisteren (3) zou de VS via bewapende drones nu ook optreden in de door al Qaeda samen met Ahrar al Sham gecontroleerde Syrische provincie Idlib. Dit in overleg met Rusland. Voorheen wou Washington daar, op een tweetal uitzonderingen na, niet optreden. Integendeel men weigert ook nu nog al Qaeda’s zusterorganisatie Ahrar al Sham te beschouwen als een terreurorganisatie.

Officieel wou men in Rusland op dit verhaal van de Washington Post niet reageren. “Die krant is al eerder onbetrouwbaar gebleken en wij reageren publiek alleen op officiële beleidsverklaringen”, stelde men vandaag in Moskou. Tijdens de kiescampagne heeft Trump herhaaldelijk laten blijken dat hij het establishment dat onder de Republikeinen en Democraten het buitenlands beleid bepaalde niet lust.

Michael Flynn - 1

Luitenant-generaal Michael T. Flynn is de man die vooral door de buitenlandse regeringen en hun diplomaten zeker in de gaten zal worden gehouden. Krijgt hij zoals men vermoed een toppositie in de nieuwe administratie of raakt hij op een zijspoor? Dit zal een belangrijk signaal zijn, om te weten welke richting president Trump op buitenlands vlak zal nemen. Flynn steunt Trump al van bij de beginperiode in februari 2016 toen deze nog een gewoon presidentskandidaat onder de vele was.

Dit omdat ze in zijn optie alleen maar voor miserie en nederlagen zorgen. Centraal figuur hier lijkt de gewezen luitenant-generaal Michael T. Flynn, het gewezen hoofd van de militaire veiligheidsdienst DIA. Deze was van juli 2012 tot augustus 2014 directeur van die dienst.

Het is toen dat de fameuze analyse gemaakt is over de toestand in Syrië die aantoont dat al Qaeda al vanaf de eerste dag betrokken was bij de rebellie en oorlog tegen Syrië. Een analyse die ook aantoont dat de regering Obama niet alleen dus al Qaeda steunde maar zelfs ISIS hielp creëren en Irak via dat kalifaat verder wou vernielen.

In een gesprek met de website Levant Report bevestigde Flynn trouwens de echtheid van het document. Trump beschuldigde Hillary Clinton tijdens de kiesstrijd er ook regelmatig van de stichtster van ISIS geweest te zijn. In dat document van de DIA spreekt men trouwens van ISIS, bijna twee jaar voor die groep deze naam in het openbaar gebruikte.

Ongetwijfeld zal er achter de schermen een stevig gevecht gevoerd worden over de nieuwe Amerikaanse buitenlandse politiek. In hoeverre Trump hier een ander beleid zal voeren dan zijn voorgangers valt nog te bezien. Vermoedelijk echter zal de huidige zware interne verdeeldheid over bijvoorbeeld Syrië blijven bestaan. Dat leek trouwens ook al het geval te worden indien Hillary Clinton de verkiezingen had gewonnen.

Willy Van Damme

3) Washington Post, Adam Entous, 10 november 2016, ‘Obama directs Pentagon to target al-Qaeda affiliate in Syria, one of the most formidable forces fighting Assad’. https://www.washingtonpost.com/world/national-security/obama-directs-pentagon-to-target-al-qaeda-affiliate-in-syria-one-of-the-most-formidable-forces-fighting-assad/2016/11/10/cf69839a-a51b-11e6-8042-f4d111c862d1_story.html#comments

Advertenties

2 thoughts on “De Syrische laureaat van de ‘persvrijheid’

 1. Wat hier van te denken,en lees ook eens de reacties??
  https://ejbron.wordpress.com/2016/11/13/keerpunt-in-syrie-vs-en-rusland-vallen-samen-huurlingen-aan/#more-130613
  Ottorongo
  Antwoord:
  Dat lijkt uit de stal van die Nederlandse rattenvanger van Hameln te komen, Geert Wilders. Dat men de vunzige reactie van die Harry plaatst zegt al veel. Haat zaaien lijkt hier de boodschap. Schandelijk maar typisch Wilders, Trump, Le Pen, enzovoort. Eerlijk gezegd, geef mij dan maar Mark Rutte.

  Bovendien afficheert men zich hier schaamteloos als pro-Israël terwijl het toch Israël is dat de drijvende kracht is achter die miserie in Syrië en elders. Ook typisch Israël, eerst het sectarisme in het Midden-Oosten doen bloeien waardoor moslims massaal naar hier vluchten en dan in Europa tweedracht en haat zaaien. Een dubbele slag willen slaan. Je moet maar durven. Voor de Israëlische invloed zijn er dacht ik toch al voldoende bewijsstukken beschikbaar.

  Wat de essentie betreft denk ik dat men hier het vel van de beer aan het verkopen is voor die zelfs in zicht is. Zo citeert hij al Masdar News met dat verhaal rond dat vermeend Amerikaans bombardement op al Qaeda & Co in de provincie Idlib. Het verhaal ging ok over een heel beperkte aanval.

  Wat de auteur er echter niet bij zegt is dat al Masdar in datzelfde artikel stelde dat dit Amerikaans verhaal niet kon kloppen want er hadden daar toen geen Amerikaanse vluchten geweest, noch met vliegtuigen, noch met drones. Of dat laatste waar of niet waar is weet ik natuurlijk niet. Het zijn allen niet bewezen beweringen en dan pas ik op.

  De kans is wel reëel dat men nu al bezig is de kar aan het keren maar dat schreef ik al een jaar terug. Eerst zien of dit zich verder doorzet en wie Defensie en CIA krijgt, nationaal veiligheidsadviseur wordt en buitenlandse zaken krijgt. Trump sprak zich nog veel meer dan welke andere politicus van dat genre herhaaldelijk tegen en verkocht bijwijlen de grootste onzin mogelijk en ook ware oorlogstaal.

  Het is nog te vroeg voor dergelijke analyses en conclusies. Ik wacht af.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s