Anti-Amerikaanse propaganda

Dat de Amerikaanse verkiezingen een schabouwelijk beeld geven van het niveau van de Amerikaanse maatschappij is voor iedereen duidelijk. Zelfs de meest fanatieke verdedigers van de VS geven dit nu openlijk toe. Een dubieus zakenman en idioot die demagogische wartaal verkoopt en blijkbaar geen vrouw kan gerust laten neemt het op tegen een dame bij wie de corruptie zo afdruipt en die de vleesgeworden oorlogszucht lijkt.

Een typerend voorbeeld hoe men in de VS over die verkiezingen denkt blijkt uit een zoveelste aanval die de Washington Post, boegbeeld van het neoconservatisme, nog maar eens meende te moeten lanceren tegen Iran. Het land voerde haar anti-Amerikaanse aanvallen op, stelde de krant deze week met een zware beschuldigende vinger.

Donald Trump - 5

Donald Trump toont de hoeveelheid moraliteit die hem eigen is. En wat in de VS als hij toch gekozen wordt?

En wat was het bewijs hiervoor? Wel, de Iraanse televisie had het laatste debat tussen Donald Trump en Hillary Clinton uitgezonden en vertoont op televisie ook de serie House of Cards, een uitgesponnen verhaal over het wel en vooral wee van het Amerikaanse politieke establishment.

Dat vertonen was volgens die krant dus het bewijs dat de Iraanse politieke elite haar campagne tegen de VS had opgedreven. Een wel heel merkwaardige redenering want dan zou bijvoorbeeld ook de VRT hieraan meedoen. Nu is het wel zo dat de Iraanse president Hassan Rouhani na dat debat zijn gal heeft zitten spuwen op de Amerikaanse politiek.

Maar dat doen ook tientallen miljoenen Amerikanen. Men moet maar de commentaren lezen van lezers op de websites van bladen zoals Foreign Policy, The Washington Post of The New York Times. Die kranten of bladen verzwijgen wel de als crimineel te bestempelen relatie tussen de Amerikaanse politici genre Clinton en al Qaeda en ook ISIS, maar zeer veel lezers weten het en ventileren er hun woede.

En dan verschieten dat velen in de VS of weigeren te gaan stemmen of een demagoog verkiezen boven een dame die al gans haar politiek leven van Arkansas tot Washington en New York heeft staan liegen. Een hebzuchtige dame die glimlachend bij de geboorte van ISIS mee stond toe te kijken. Een politica die schatplichtig lijkt aan Israël en via haar Saoedische topmedewerkster Huma Abedin aan de wahhabisten van de Arabische woestijn.

Willy Van Damme

Advertenties

3 thoughts on “Anti-Amerikaanse propaganda

 1. Zeer juist Willy, bijkomend is dat dit land met grote zekerheid het grootste aantal oorlogsmisdadigers ter wereld heeft en dat haar bevolking van zulk een niveau is dat ze in hoofdzaak reageren op stompzinnige slogans, dat er daar een wapenarsenaal aanwezig is dat de wereld op slag kan vernietigen, bijkomend word deze zombiecultuur door een kleine groep gedegenereerden geleid met de slechtste bedoelingen die ook ons Europa via de NATO en de EU en Belgische regering kontroleren, waardoor wij willens nillens mee moeten aanschuiven om dat allemaal te slikken eventueel te ondergaan !
  Rudy Verbuyst
  Antwoord:
  Guy Verhofstadt en Herman Van Rompuy hebben door hun steun aan die fascistische staatsgreep in Oekraïne het Europees continent in moeilijkheden gebracht en enorme economische schade aangericht, niet alleen hier maar in gans Europa, incluis Oekraïne en Rusland. En de enige die hiervan profiteerde was de VS.

  Ze zijn zo idioot dat ze dat zelfs niet eens inzien. Of zouden ze gewoon corrupt zijn? Het was toch Robert Kagan, een der sterkhouders van de desastreuze aanval op Irak van 2003, die toch een sleutelrol speelde bij die staatsgreep in Kiev.
  Willy Van Damme

 2. “Een dubieus zakenman en idioot die demagogische wartaal verkoopt en blijkbaar geen vrouw kan gerust laten.” Meen ik hier enige vooringenomenheid waar te nemen? Het verbaast me wel dat ik hierin de partijdige klanken herken van zowel de NYT, the WP, CNN, FOX en alle andere media die propaganda spuien te voordele van Clinton ipv objectieve vergelijkingen te maken tussen beide kandidaten. Gemakshalve vertelt trouwens niemand dat er nog 2 andere kandidaten zijn waarbij de stemmen die naar Jill Stein zullen gaan wel eens zouden kunnen beslissen of Clinton of Trump in het Witte Huis intrekt.
  Clinton, corrupt tot op het bot, de kandidate van Wall Street, het Pentagon, de wapenindustrie, Saoedi Arabië en Israël betekent de voortzetting van het huidige desastreuse beleid met continue oorlogen ten voordele van de wapenlobby. Veel Amerikaanse burgers èn Europeanen zijn deze oorlogen en interventies beu. Willen we nog meer Afghanistans? Iraks? Libiës? Syriës? Jemens? Killing drones? Nog meer vluchtelingen die ons overspoelen? Europa is wel de pineut terwijl de Amerikanen veilig vanop hun continent kunnen toekijken.
  Trump? Een zakenman. Heeft propere handen in de politiek bij gebrek aan ervaring. Hij moet nog alles bewijzen, maar hij kan in elk geval beginnen met een leeg blad. Hopelijk runt hij politiek als een bedrijf. Met boerenverstand. Men wordt geen miljardair door een idioot te zijn. Een demagoog? Hij kaart de problemen aan die de mensen nauw aan het hart liggen. Deden onze politici dit maar. Of vinden we het normaal dat volksraadplegingen in Nederland, Frankrijk en GB zomaar als vodjes papier ter zijde worden geschoven als het bij Herr Juncker en zijn gevolg niet in hun kraam past? Democratie? Waar, hoe, wanneer?
  Geen vrouwen kunnen gerust laten? Hmmm…toch opvallend dat deze verhalen pas opduiken als de campagne in de eindfase zit. Het zal mij trouwens worst wezen wat hij in zijn privé leven doet. Onze Leopold II,en Albert I, onze ‘vertegenwoordigers’ op de Roze Balletten, Prins Bernard, presidenten Mitterand, Hollande, Berlusconi en anderen wisten ook van wanten. Macht en geld trekken nu eenmaal een slag vrouwen aan die ons, normale stervelingen, geen blik zouden gunnen. Bovendien, last but not least, onze goeie ouwe Bill Clinton met zijn sigaren en Hillary zelf waarvan haar teergeliefde Bill beweert dat ze meer “pussy’s” heeft gezien en geproefd dan hij zelf. En dat moeten er dan wel een pak zijn, Bill’s reputatie kennende. Om het plastisch te zeggen: voor mijn part duikt Trump in de koffer met wie hij wilt zolang hij maar voor de natie doet wat een president hoort te doen. Ik geef hem dus het voordeel van de twijfel. Van Clinton neig ik meer naar de oproep “Lock her up” en de oerkreet “Hillary for Prison 2016” , maar ja wie ben ik? Ik kan toch niet kiezen, enkel hopen.
  Luc Devincke
  Antwoord:
  Ik denk dat er over die zaken rond Trump amper discussie mogelijk is. De man is een demagoog die nepdiploma’s van een nepuniversiteit verkocht en dan president gaat spelen. Kom nou! En je ziet al wat het gaat worden met zijn miljardairsclubje. En zijn gedrag op het podium was gewoon walgelijk. Vrouwen uitschelden zoals hij deed is totaal onaanvaardbaar. Van wie ook.

  En het privéleven van een bekleder van een openbaar ambt is geen privézaak. Toch als daaruit zaken blijken die moreel en strafrechtelijk niet kunnen. Ik heb een portret van Hillary Clinton geschetst en verder vooral gezwegen over Trump om de simpele reden dat de klassieke media die man al met tonnen modder overgoten.
  De partijdigheid van bijvoorbeeld The Washington Post is een schoolvoorbeeld van propaganda. En dan moet ik er niets bij doen.

  Verder zien wij nu benoemingen en een belangenvermenging die in niets verschilt van wat Clinton deed. Alleen wisten wij van Clinton tenminste dat ze een nieuwe oorlog zou starten. Dat stond in de sterren geschreven.

  Maar dat Trump dat niet zou doen betwijfel ik. Hij zou dan immers de eerste Amerikaanse president uit de geschiedenis zijn die geen oorlog voerde. Dat gelooft u toch ook niet? Verder zien wij de huidige periode evolueren tot een grote farce. Zijn telefoontje met de premier van Pakistan was, om zijn woorden te gebruiken, ‘fantastisch’. Dit wordt een grote grap en een ramp.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s