Film “Whose peace it will be’ nu op DVD

De documentaire film over Irak ‘Whose peace wil it be’ van Luc Pien en Ward Treunen (1) is sinds kort nu ook op DVD beschikbaar. Naast de film bevat de DVD ook de meer integrale interviews met onder meer de Iraakse Sajwan Ibraheem en Denis Halliday en Hans von Sponeck, twee oude toplui van de VN die betrokken waren bij het beleid van die organisatie rond Irak. Waarbij zij luid protesterend de deur achter zich dichtsloegen. Alle drie komen in de film uitvoerig aan het woord.

De film is een striemende en aangrijpende en zeer goed gedocumenteerde aanklacht tegen het beleid van de VN en vooral de VS betreffende Irak. Een politiek die leidde tot vele honderdduizenden doden en een vorm van permanente instabiliteit van dit land. Wat niet alleen gevolgen heeft voor Irak zelf maar ook voor de regio en zelfs de wijde wereld in de vorm van een toenemende terreurgolf. Wat de bedoeling was van dit beleid.

De DVD kost 9 euro en is te bestellen via info@lightintimetocome.org. De film is recent te zien geweest in o.m. Génève, Oostende en Ieper en wordt bij het publiek goed onthaald. Hij is een must voor wie ook eens een andere visie op deze kwestie wil zien dan wat onze massamedia vertellen. Het toont wat er echt gebeurde en laat ook vooral Irakezen zelf aan het woord.

De DVD is met ondertiteling in het Engels, Zweeds, Nederlands, Frans, Spaans en Arabisch.

Willy Van Damme

  1. Zie de eerdere hier op 22 mei 2016 geplaatste bespreking ‘Whose peace will it be – aangrijpende filmdocumentaire over Midden-Oosten’.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s