Wordt Ayman al Zawahiri wereldkampioen wielrennen op de weg?

Van 9 tot 16 oktober wordt in de woestijn- en gasstaat Qatar het wereldkampioenschap wielrennen op de weg gereden. Het land is bij kenners van het Midden-Oosten gekend als de grote financier van allerlei salafistische terreurgroepen zoals al Qaeda, naast dan Saoedi Arabië dat ook zijn financieel best doet. De schade die deze groepen in de wereld al hebben aangericht, incluis de tienduizenden doden, is niet te tellen.

En nochtans, nu het wereldkampioenschap nadert, maakt niemand bij de vele ngo’s, onze regeringen, de sportwereld en de media hierover enig probleem. Toch merkwaardig die totale stilte in dat milieu. De omerta.

Had het kampioenschap in Rusland geweest dan was het zeker al volop heibel. Obama, Human Rights Watch en De Standaard hadden zeker al aan de alarmbel van de mensenrechten getrokken. De Krim, Syrië en MH17 hadden ongetwijfeld de revue gepasseerd.

Zelfs geen kameel

Nu is het met al Qaeda financier Qatar daar algemene stilte. Een zoveelste aanwijzing dat het westen, incluis onze media, feitelijk al Qaeda steunen. Ondanks de vele terreuraanslagen en de harde verklaringen. Bovendien is dit wereldkampioenschap er een van rondjes rijden in de woestijn zonder zelfs een molshoop in de weg en met alleen de wind als te overwinnen moeilijkheid. Slechter bijna dan een ordinaire kermiskoers.

Ayman al Zawahiri - 2

Waarom zou Ayman al Zawahiri, topman van al Qaeda, niet de bloemen uitreiken aan de winnaars van het wereldkampioenschap voor wielrennen op de weg.

Bovendien heeft zelfs geen Qatarese kameel interesse voor dit evenement. Er zal wel volk zijn maar dat men moeten aanvoeren van elders, uit Europa. Greg Van Avermaet of een Peter Sagan zullen die trui dan ook vermoedelijk krijgen van emir Sjeik Tamim bin Hamad al Thani, de man achter Zawahiri. Het land is trouwens in de praktijk het persoonlijke eigendom van die familie al Thani. Inwoners moeten er braaf zijn en vooral zwijgen.

De al Thani zijn een familie die schaamteloos al Qaeda & Co steunen en wiens media zoals al Jazeera de meest vulgaire racistische praat door de ether jagen. Zo rekruten makend voor het salafistisch terrorisme. Ook in België waar hij trouwens op de kabel van Proximus zit.

Oproepen uitzenden voor het afslachten van niet-salafisten is geen enkel probleem voor deze zender. Gelukkig voor de wielrenners en de westerlingen die er komende week aanwezig zullen zijn zal dit lot hen niet beschoren zijn. Vermoedelijk.

Hoeveel doden?

In 2018 grijpt het wereldkampioenschap voetbal plaats in Rusland. Wedden dat westerse regeringen, ngo’s en onze media dan volop herrie zullen schoppen? Over de mensenrechten uiteraard. Wat dacht je.

Misschien kan niet een of andere mooi uitgedoste dame achteraf de honneurs bij de prijsuitreiking komende week waarnemen maar Ayman al Zawahiri opperhoofd van al Qaeda. Zij rivaal Aboe Bakr al Baghdadi van ISIS zou natuurlijk ook kunnen. En waarom zou men de voorjaarswielerwedstrijd van Qatar niet de Tour de al Qaeda noemen? Een passend eerbetoon niet?

Een vraagje. Hoeveel arbeiders stierven er bij de bouw van de accommodatie voor dit wereldkampioenschap? Bij de voorbereiding van de wereldbeker voetbal in 2022 stierven er al vele honderden. Men lijkt hier trouwens de tel kwijt.

Maar daarvoor is de interesse bij figuren als een Barack Obama of François Hollande zero. Alleen als het Aleppo betreft is er plots alom interesse voor het menselijk leed. De huichelaars van de tempel. Wedden dat er nu en ook in 2022 zelfs nog geen herdenkingsplaat voor die doden of een minuut stilte zal afkunnen. Dansen op de lijken gaan ze doen de ‘helden’ van de mensenrechten.

Willy Van Damme

Advertenties

2 thoughts on “Wordt Ayman al Zawahiri wereldkampioen wielrennen op de weg?

 1. Dat Dualisme kan ik niet begrijpen.Enerzijds investeren de landen van de Arabische peninsula veel geld in het Westen, anderzijds steunen ze de krachten,die datzelfde Westen willen vernietigen. Waarom?
  Annemie
  Antwoord:
  Mijn excuses maar het is hier op dit ogenblik ontzettend druk. Ik kan maar een reden vinden en dat is platte corruptie. Saoedi Arabië koopt het grootste deel van de wapens die FN maakt en dus zwijgt men hier in Brussel.

  En in Saoedi-Arabië weet men dat goed. Ze zijn een van ’s werelds grootste wapenkopers maar hebben amper een leger. Zie maar naar hun flop in Jemen waar ze militair nergens raken en zich dan maar beperken tot terreurbombardementen, ongetwijfeld gedaan door huurlingen. Al dat wapentuig ligt daar in de woestijn gewoon weg te roesten.
  Als men het al niet aan die salafistische terreurbendes wegschenkt, hun versie van de zakat, de islamistische weldadigheid.

  Verder is het geweten dat dit land probleemloos miljoenen rondstrooit richting al wie ze denkt te kunnen mis- of gebruiken. Zie het voorbeeld van de Maleisische premier die vlak voor de verkiezingen van 2013 zomaar 681 miljoen Amerikaanse dollar kreeg.

  Zie ook de verdediging die o.m. Peter De Roover, nu fractieleider van de N-VA in de Kamer van Volksvertegenwoordiging, moest maken van dat land. Of de privébezoeken die Alain Jupé en Nicolas Sarkozy, presidentskandidaten voor de nu Les Républicains hetende Franse partij, brachten aan tweede kroonprins Salman toen die in Parijs was.
  Het is gewoon walgelijk te noemen. Ze verraden hun land en hun volk gewoon, zo lijkt het toch, om hun zakken te vullen.

  Verder blijkt uit de recente onthullingen van Wikileaks dat Hillary Clinton toen als minister van Buitenlandse Zaken wist dat Qatar en Saoedi Arabië ISIS bewapenden en financierden. Ze deden in de VS niets en dit verhaal raakt ook niet in onze gecensureerde media.

  Integendeel men maakte deze ochtend in De Standaard zelfs Jullian Assange en Wikileaks zwart. Zo gaat dat, wie kritisch is wordt dan een crimineel of een zot. Men schrikt echt voor niets terug bij de media hoor. In wezen is dit westen een verzameling totalitaire staten waar men dissidenten in een soort kelder duwt, verborgen voor de maatschappij.
  Willy Van Damme

 2. Waarom beantwoordt je mijn vraag niet ,waarom landen, zoals Qatar en Saudie-Arabië enerzijds terrorisme steunen en anderzijds massaal in de Westerse economie en events.
  Annemie
  Antwoord:
  Zie de reactie hiervoor. Graag wat begrip ook voor de situatie hier. Dit is een eenmansbedrijf.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s