Surrealisme

Dat dankzij kunstenaars als een René Margritte België gekend staat als een der grote centra van het surrealisme is geweten. Meer, er is op dat vlak niet alleen René Margritte maar ook onze Vlaamse regering en natuurlijk onze Staatsveiligheid.

Het Chinese gevaar

Die presteerde het om in een brief te waarschuwen voor de Chinese invasie, het gele gevaar, want die Chinezen willen de technologie van elektriciteitsdistributeur Eandis komen stelen. Wow, dat moet werkelijk zeer waardevolle technologie zijn. Alleen, ze is vrijelijk te verkrijgen en, zeker weten, die Chinese State Grid heeft zo te horen al betere technologie dan de onze. Bijvoorbeeld op het gebied van zogenaamde slimme meters.

De tijd is reeds lang voorbij dat China hier technologie kwam stelen. Wat, als je bedrijfsleiders vroeger hoorde, ze ook massaal gedaan hebben. Maar toen zwegen onze spionnen. Nu echter is China technologisch op vele vlakken vooruit op niet alleen België maar het ganse westen. Als er hier sprake zou zijn van technologieoverdracht dan zal het van ginds moeten komen.

Maar onze topspionnen van de Staatsveiligheid waken over die Chinezen. Zeker sinds de VS men hen volop aan het ruzie maken zijn. Vraagje: Wie is hun baas? Hun brief bevatte echter alleen zaken die de oppervlakkige kenner van dit dossier al lang wist. En ja, stelt topspion Jaak Raes, we moesten wachten op info uit Australië voor we die brief konden schrijven.

416536869782757015_330474166

Eerst gaat men bij de Chinese president Xi Jinping smeken om hier te investeren. Doet hij het dan komt onze Staatsveiligheid ons vertellen dat hij gevaarlijk is. Hij wil immers de ‘technologie’ van Eandis stelen. Toch volgens topspion Jaak Raes.

Maar het probleem bij die bewering is dat de info over Australië gewoon zo in een minuut van het internet te plukken is. Wachten op Australië? En, weet de man nog verder tegen Lars Bové in De Tijd te vertellen: ‘Er is nog geheime info over Eandis-deal’. Hoe, er is nog geheime info? Bové is dan ook kind aan huis bij onze topspionnen en vraagt braafjes niets verder.

Waarom geeft hij die info dan niet aan de overheden want dat is toch zijn taak? Hij schrijft dus een brief met waarschuwing waarbij hij nog veel verzwijgt. Maar dat is toch het ondergraven van het werk van de overheden die rekenen op de Staatsveiligheid voor haar werk. Feitelijk zou men die man wegens het achterhouden van volgens hem dus vitale gegevens na deze rel gewoon bij het huisvuil moeten zetten. De man is een gevaar.

Eerst stuurt men vanuit België de ene grote handelsdelegatie na de andere naar het China van president Xi Jinping en spaart men geld nog moeite om de Chinezen over te halen om hier te investeren.

Ja, want die hebben een spaarboek van meer dan 3000 miljard dollar. En als men ze dan met veel moeite toch hier doet investeren dan begint men bij de Staatsveiligheid (op wiens vraag?) hiervoor te waarschuwen. Waar is men in ‘s hemelsnaam mee bezig?

Oosterweel en de begroting

En dan is er de Vlaamse begroting. “De turbo erin”, zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois die fier ook de buitenwereld wist te vertellen dat er een begroting in evenwicht is. Nou, nadat men flink op het kindergeld snoeide, de subsidiëring van rusthuizen feitelijk stopte en de financiering van Oosterweel uit de begroting haalde. In evenwicht noemt men dat dan. Toch simpel hé!!

DSCN8516

En fier dat Geert Bourgeois was met zijn begroting in evenwicht. Tot….

Maar neen, Eurocommissaris Marianne Thyssen (CD&V), en dus lid van diezelfde partij die mee de Vlaamse begroting opmaakte, zegt dat dit niet mag van Europa. Oosterweel moet erin en dan is er een tekort op de begroting en geen evenwicht meer.

Een nog hallucinanter zaak dan die brief van de Staatsveiligheid. Vooreerst kan men er gif op nemen dat er in 2017 en zelfs niet onder deze legislatuur een spade in de grond wordt gestoken voor die Oosterweelverbinding. Wat betekent dat men feitelijk dus geen geld moet beschikbaar houden.

Ten tweede zal door het voegen bij de Vlaamse begroting van de kosten voor Oosterweel er in wezen niets veranderen. Het enige dat zal wijzigen is dat er officieel een begrotingstekort zal zijn. Maar dat was er al, alleen gaf Bourgeois het niet toe. Waarom? Ja bij de N-VA en andere partijen wil men mordicus een begroting in evenwicht presenteren. Het is een dogma.

Dat was al onder liberaal Dirk Van Mechelen die er overal fier mee liep te pronken. Maar dat was boerenbedrog, intellectuele oplichterij en politiek gesjoemel. Bourgeois zoals voorheen Van Mechelen zitten gewoon de burger te belazeren. Kan men misschien eens eerlijk zijn en niet doen zoals vroeger de Grieken deden met hun begroting. Een tekort is geen schande. Instortende schoolgebouwen wel.

Willy Van Damme

3 gedachten over “Surrealisme

 1. Als de Amerikanen onze rioleringen controleren is er blijkbaar geen vuiltje aan de lucht , als de Fransen de vuilbakken willen controleren ook niet maar als de Chinezen in 14 ° van Eandis willen investeren zonder enige zeggenschap komen de marionetten in beweging, een over atlantische wind heeft daar waarschijnlijk alles mee te maken ! voor wie marcheert onze staatsveiligheid ?
  Rudy Verbuyst
  Antwoord:
  Zelfs het domste kieken weet tegenwoordig dat de VS via het door haar opgerichte internet gans België controleert. Indien nodig weten ze zelfs welke onderbroek Charles Michel en Bart De Wever dragen. Maar dan komt de Staatsveiligheid ons waarschuwen voor Chinese technologiediefstel bij Eandis. Wat een grap!

  Lars Bové is ook die journalist die toen Edward Snowden met zijn onthullingen over de NSA kwam in zijn krant ons wist te vertellen dat China had ingebroken in het systeem van toen nog Belgacom. Toen de krant die vroege ochtend in de bussen werd gestoken kwam het verhaal in de andere media dat het niet de Chinezen maar het Britse GCHQ was die hier spioneerde en dus crimineel handelde.

  Dat is de reden waarom ik schreef dat hij bij de Staatsveiligheid kind aan huis is. Ze leveren hem smeuïge verhalen en dat wil hij zo laten. De man is docent journalistiek. Ho ja, de Eurocommissaris voor Veiligheid is tegenwoordig de Brit sir Julian King. Komende van GCHQ? Wat kan het nieuws toch leuk zijn. Als je natuurlijk uitkijkt.
  Willy Van Damme

 2. Ik probeer opnieuw een commentaar te zenden maar word na een tijd buiten gewipt.. Typ ik te snel – of zijn mijn reacties te lang? Dus ik stop met commentaar.
  Dank voor je geïnformeerde commentaren die ik natuurlijk verder lees.
  Hilaire Bodein
  Antwoord:
  Mogelijks een fout bij jou of WordPress. deze commentaar raakte alleszins binnen. Na de farce met Antwerpen begint het te dagen dat dit de gebruikers mogelijks een smak geld zal kosten. Sturen we de rekening naar Jaak Raes of naar de bazen in Washington?
  Willy Van Damme

  • Ik twijfel ook of mijn reacties wel doorkomen, ik zie ze nergens onder de vorige artikels. Maar ik denk daarbij ook altijd dat je wel heel veel werk zal hebben, dus weet ik niet waaraan het ligt. Wel zou ik in het vervolg graag geïnformeerd worden over nieuwe berichten op mijn nieuw adres. Ik had dat al enkele artikels geleden veranderd, maar ik heb nog geen enkele verwittiging gekregen op het hieronder ingevuld adres. Gelukkig slaat Bernard Claeys geen enkel artikel over, deelt hij ze allemaal op facebook. Mvg,
   Edith Legrand
   Antwoord:
   Het is hier gewoon erg druk. Wat geduld en alle reacties worden geplaatst.
   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s