Aleppo–Het geweeklaag der valsaards

Ach het is weer mooie televisie vol emoties. Goed voor het buikgevoel, slecht voor de hersenen. Men speelt volop op het gemoed in de wetenschap dat velen dan de realiteit achter die emoties vergeten. Medelijden kweken om zo de feiten weg te gommen!

Simpele van geest

Luid weerom klinken woorden als oorlogsmisdaad en crimineel. Onze massamedia puilen opnieuw uit van de eisen voor een reactie. ‘Doe iets’, klinkt het bij het gilde der pennenlikkers en de westerse regeringen. Ja, want ‘DE’ mensen van Aleppo lijden zwaar onder de bombardementen van die smerige dictator van een Vladimir Poetin en die bloeddorstige tiran van een Bashar al Assad. ‘Dat moet stoppen’, klinkt het.

Goed voor de simpele van geest, de mensen die zo totaal mogelijk onwetend worden gehouden over de keiharde werkelijkheid die Syrië sinds 15 maart 2011 is toen de Moslimbroederschap en al Qaeda met Israëlisch en Amerikaanse steun begonnen aan hun oorlog tegen hun eigen land.

Dat wordt netjes verzwegen terwijl de bewijzen hiervoor bij alle insiders goed gekend zijn. Tienduizenden buitenlandse terroristen voerde men met Amerikaanse steun naar het land met maar een bedoeling: Het land zo grondig als mogelijk vernielen. Dat gebeurt en gebeurde er. Dat is het lot van dat mooie land, synoniem voor erfgoed en interreligieuze verdraagzaamheid.

Ban Ki-moon - 1

Ban Ki-moon, ziet als secretaris-generaal dagelijks in het dossier Syrië hoe het internationaal recht op een onvoorstelbaar grove wijze met de voeten wordt getreden. Hij zwijgt en valt integendeel nog de regering van het aangevallen land aan en steunt zo al Qaeda. Wat een misdadiger!

Maar Israël wil het vernield zien en schakelde haar buitenlandse vrienden in, Barack Obama, Angela Merkel, Nicolas Sarkozy en David Cameron. Alleen zij zijn verantwoordelijk voor de vernieling van Aleppo.

Al Qaeda zijn slechts de ingehuurde moordenaars. De stad en haar bevolking vielen in 2011 en 2012 niet voor dat islamitisch fascisme dat het salafisme is. En dus bestormde men in de zomer van 2012 dan maar die stad.

Dat faalde deels en het betekende de feitelijke mislukking van die opstand. Maar toen al Qaeda & Co de stad in 2012 aanvielen zweeg onze pers en de vrienden van het zionisme zoals Barack Obama. Neen, men juichte zelfs bij de westerse massamedia en de westerse regeringen. Naar het lijden dat de bevolking van die miljoenenstad toen onderging keek men niet eens. In wezen spuwde men op hen.

Internationaal recht

Nu hoort men dan een Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de VN, de Syrische regering beschuldigen van oorlogsmisdaden! Hoe durft die man eigenlijk? Al straks zes jaar lappen de VS en haar bondgenoten het internationaal recht aan hun laars door zich niet alleen te moeien met de interne zaken van een ander land maar door er zelfs terroristen van de ergste soort op af te sturen en die dan nog te bewapenen.

Heeft Ban Ki-moon daar al iets tegen gedaan? Geen sikkepit. En nochtans is dat internationaal recht de basis waarvoor de VN in 1945 werd opgericht. In de door de VN bestuurde vluchtelingenkampen in o.m. Jordanië rekruteerde al Qaeda & Co open en bloot kinderen.

Ja, want die ouders moesten brood kopen om te overleven en dus was hun kind als kanonnenvlees de enige bron van inkomen. Wat een tragiek!! Wat deed de nochtans hierover verwittigde VN en haar secretaris-generaal Ban Ki-moon? Het rapport over die zaak door de papierversnipperaar duwen en op de delete knop drukken. DAT was hun reactie.

Boris Johnson - 4

Boris Johnson, ooit een leuke panelgast in het satirische BBC-programma Have I got News for You. Een mix van TV Touché en de 3 Wijzen. Nu een clown die bewijst hoe diep het Britse politieke establishment is gevallen.

En dan heeft die man het lef om het woord ‘oorlogsmisdaden’ in de mond te nemen. Je moet maar durven. Als er iemand schuldig is aan terreur en oorlogsmisdaden dan is het toch wel een figuur zoals Ban Ki-moon, de man die hoort te waken over het respect voor de internationale rechtsregels. Maar geen zorg voor onze Zuid-Koreaan: Hij lapt ze brutaal en vierkant aan zijn laars.

Hetzelfde voor al die andere westerse politici die al straks 6 jaar Al Qaeda bij haar terreuractiviteiten steunen, zelfs met wapens. Neem de kersverse Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson. Hij sprak vandaag eveneens van oorlogsmisdaden in hoofde van de Russen en de Syrische president.

Het is diezelfde Boris Johnson die toen nog als Londens burgemeester slechts een paar maanden geleden opriep tot het steunen van de Syrische regering en Bashar Assad. In ‘s hemelsnaam, wie gelooft dat soort politieke clowns toch? Hij had beter in het panel blijven zitten van het satirische BBC-programma Have I got news for you. Dan had hij nog toonbaar geweest.

PhotoScan

Een foto uit The Financial Times van deze ochtend 26 september van wat de krant stelt een hospitaal te zijn in het jihadistengebied van Aleppo. Merk op dat waar normaal in hospitalen meer vrouwen dan mannen werken er hier geen vrouw te zien is. Zie verder ook dat praktisch alle mannen baarden hebben. Maar we zijn dan ook in door al Qaeda & Co ‘bevrijd’ gebied waar het dragen van een baard een must is en waar vrouwen thuis gevangen horen te zitten tussen vier muren.

Het probleem voor het westen hier is niet het lijden van de bevolking van dat deel van Aleppo. Die zijn zoals men ook bij de VN weet slechts de gegijzelden van al Qaeda & Co en hun westerse meesters. Zelfs hun eigen Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten schreef het.

Het probleem van het westen is de dreigende totale nederlaag van al Qaeda. Daarover gaat het. De tranen en de rest is het geweeklaag der valsaards. Men gebruikt gewoon het leed van Aleppo om haar moordenaars ruggensteun te geven.

Willy Van Damme

P.S.: Gelieve mij te verontschuldigen voor de laattijdige plaatsing van de reacties. De reden is simpelweg de grote drukte.

Een gedachte over “Aleppo–Het geweeklaag der valsaards

 1. Wie moeten we hier geloven???

  https://ejbron.wordpress.com/2016/09/26/interview-met-al-nusra-commandant-de-amerikanen-staan-aan-onze-kant/#more-126975
  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/nieuws/buitenland/1.2778885
  Ottorongo
  Antwoord:
  Toch vlug dit beantwoorden. Het verhaal van dat interview lijkt te kloppen. Wel ontbreekt mij op dit ogenblik de tijd om het grondig te onderzoeken.

  De interviewer heeft een stevige reputatie maar toch voorzichtig zijn. Nepinterviews bestaan en ik herinner mij een interview van journalist Piet Piryns uit 1980 met een toen al een tijd dode Cambodjaanse rebellenleider. Alles is hier dus mogelijk.

  Maar dat al Qaeda samenwerkt met de VS is een open geheim. De hier al herhaaldelijk ter sprake gekomen nota van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst DIA bewijst dat voor de volle 100%.

  Gans het emotioneel gedoe rond Aleppo van onze media en regeringen heeft trouwens te maken met het ondersteunen van al Qaeda. De kans bestaat dat men die emoties verder zal opvoeren om zo een meer doorgedreven Amerikaanse interventie mogelijk te maken.
  En dus veel veel meer bloedvergieten zoals in Libië en Irak gebeurde zal veroorzaken.

  Verder zie ik bij Vranckx dat hij al Qaeda niet noemt bij zijn korte stellingen rond Aleppo. En dat is nochtans essentieel om het probleem te begrijpen. Maar zo kennen we onze Vranckx.

  Dat is toch de man die in 2011 stelde dat al Qaeda dood was zeker. Vranckx wordt dan ook op de VRT hun expert op het vlak van terrorisme genoemd. En wie gaat dat betwisten?
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s