Erik Ziarczyk en De Tijd houden van al Qaeda

Merkwaardig toch hoe kranten erin slagen de waarheid te verbergen. Dat blijkt ook perfect uit wat De Tijd publiceerde met “Dit is de zuivere vernietiging van Aleppo” in De Tijd van vandaag 24 september geschreven door Erik Ziarczyk.

Een qua lengte stevig artikel waarin echter geheel de naam van al Qaeda (Jabhat Fatah al Sham/Jabhat al Nusra) ontbreekt. Dit terwijl die groep zoals zeer goed geweten de controle heeft over dat door jihadisten bezette deel van Aleppo. Samen dan met gelijkgezinde groepen als Harakat Ahrar al Sham en Noer Din al Zinki.

Volgens al de tot heden overeengekomen internationale akkoorden valt al Qaeda buiten dat staakt-het-vuren. Van het stopzeten van de oorlog tegen die groep en al wie er aan hun zijde meevecht kan dan ook geen sprake zijn. We voeren toch oorlog tegen de terreur? Of niet? Dat er daarbij burgers sneuvelen en civiele infrastructuur vernield wordt zal wel. Het kan gezien de situatie niet anders.

Bovendien is die ‘bezorgdheid’ die blijkt uit dit verhaal merkwaardig. Steden als Rakka, al Bab, Deir Ez Zor en Mosoel herbergen ook honderdduizenden burgers en werden ook al door Belgische vliegtuigen aangevallen. Maar daarover hoor je in De Tijd niet klagen. Ja want hier huist ISIS en dus is er geen probleem. Maar van een stadsdeel dat in handen is van al Qaeda moet men zo te horen afblijven.

Conclusie: Jullie steunen indirect en ook bewust al Qaeda. Uit sympathie met wijlen de redactieleden van Charlie Hebdo? Misschien een tip: maak een T-shirt niet met ‘Je suis Charlie’ maar een met ‘Je suis al Qaeda’.

Willy Van Damme

Naschrift:

Lezersbrief naar De Tijd. Een bijna gelijknamige brief werd verstuurd naar De Standaard naar aanleiding van een artikel van Ine Roox ‘Aleppo naar stenen tijdperk gebombardeerd’.

Het is overduidelijk dat de VS en haar bondgenoten in de oorlog tegen Syrië de belegering van het door jihadisten gecontroleerde deel van Aleppo nog meer dan vroeger gaan misbruiken. Met welk doel blijft voorlopig nog onduidelijk. Wil men alleen Rusland verder bekladden? Of wil men daadwerkelijk aan de kant van al Qaeda militair niet alleen indirect maar nu direct gaan interveniëren?

Omran Daqneesh - Aleppo - September 2016

De kleine Omran Daqneesh, slachtoffer van deze oorlog. De foto werd genomen door een aanhanger van de terreurgroep Noer Din al Zinki die kort voorheen zichzelf filmden toen ze een 12 jarig kind onder luid gejuich onthoofden. Maar dat aspect van dit verhaal hoorden we amper of niet in de media. Evenmin als we beelden zagen van dat onthoofde kind. De Amerikaanse president Barack Obama had deze week zelfs de lef om die foto te gebruiken voor een conferentie rond de door hem veroorzaakte Syrische vluchtelingencrisis. Kindermisbruik dat te goor is voor woorden.

Zeker is dat men nog meer dan voorheen op de emoties van de mensen gaat spelen. Verwacht dus veel extra verhalen over gebombardeerde hospitalen, markten, burgers en hou je klaar voor nog pakken foto’s met gewonde of dode baby’s en kinderen. Of die beelden en de erbij horende verhalen waar zijn zal door die regeringen, de pers en de medeplichtige ngo’s nooit gecontroleerd worden. Zeker weten.

Verwacht ook rapporten met zware aanklachten van de usual suspects als Amnesty International, Artsen zonder Grenzen en Human Rights Watch. Om maar te zwijgen van bijvoorbeeld een Stephen O’ Brien, hoofd Humanitaire Zaken van de VN en gewezen Brits diplomaat en conservatief minister voor Ontwikkelingshulp onder David Cameron. Ook die zal nog meer luidkeels protesteren. Wat wil je?

De bedoeling is immers om onder de bevolking zoveel mogelijk sympathie te kweken voor de ‘slachtoffers van die brutaliteiten’ om eventueel militair direct tussenbeide te komen. De marketingbureaus die mee deze oorlog vorm geven zullen dan ook overuren mogen draaien en fortuinen verdienen. De hoeren van de oorlog. Om over onze media maar te zwijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s