Syrië–jihadisten betogen tegen hulpleveranties

Terwijl men het bij het wereldje van de ngo’s, de westerse regeringen, de VN en onze media het al jaren heeft over de nood om de bevolking van Aleppo en andere door salafistische groepen bezette steden en dorpen met voedselhulp te steunen blijken deze salafisten er een gans andere mening op na te houden.

De website OGN News, wat staat voor On the Ground News, bracht woensdag een reportage over een betoging in het door die jihadisten gecontroleerde deel van Aleppo. De reportage is van een zekere Bilal Abdul Kareem. Een man die zich op Twitter journalist en filmmaker noemt en blijkbaar verblijft in dat gebied van Aleppo.

Een best schokkend te noemen reportage uit rebellengebied in Aleppo. Terwijl de westerse propaganda reeds begin augustus stelde – dus zes weken geleden – dat er daar maar voor drie weken meer voedsel en benzine voorhanden was, roepen deze betogers op om alle hulp te weigeren. Wat de verhalen uit Syrische regeringskringen lijkt te bevestigen dat deze groepen een konvooi van de Syrische Halve Maan, de lokale versie van het Rode Kruis, tot hun gebied weigeren toe te laten. Dit ondanks het feit dat het Syrische leger speciaal voor de hulpverlening in het noorden van de stad Aleppo een door de Russen nu bewaakte corridor van ongeveer 1 kilometer breed maakte.

In plaats van voedselhulp te eisen roepen deze betogers echter op om die hulp van de VN en andere internationale organisaties te weigeren. Hoeveel mensen, uiteraard allen mannen want vrouwen horen in het (sic) bevrijde deel van Aleppo thuis gevangen te zitten, er betogen is onduidelijk. Vermoedelijk een 300.

OGN-News is duidelijk een van de vele pro-salafistische websites die rond Syrië de voorbije jaren zijn ontstaan. Saoedi Arabië, Qatar en Turkije zijn dan ook zeer gul met fondsen. Het is een erg interessante website omdat men er blijkbaar vrij openlijk zegt waar het op staat. Het bovenstaande filmpje is typerend.

Typerend is ook het citaat op Twitter van 11 september waarin diezelfde Bilal Abdul Kareem stelt:

So far I’ve not found a single major group in N. Syria who recognises the supposed ceasefire. It’s rare to see this kind of unity.

Tot heden heb ik nog geen enkele belangrijke groep in Noord-Syrië gevonden die het zogenaamde staakt-het-vuren erkent. Een dergelijke eenheid is zeldzaam.

Bilal Abdul Kareem lijkt aan zijn taal te horen een zwarte Amerikaan te zijn. De website is ook verbonden met een zekere Sufyan bin Uzayr, een 21-jarige Indiër wiens echte naam Sufyan Mustafa is en die o.m. een boek schreef over het soefisme. Dat is een visie op de islam die haaks staat op het salafisme en wiens volgelingen door deze jihadisten dan ook worden vermoord.

Een interview met RT afgenomen vorige zaterdag enkele uren na het bekend raken van het akkoord tussen de VS en Rusland over Syrië. Een zelden gezien farce. De essentiële vraag is wat de VS na het mislukken van dit staakt-het-vuren gaat doen. Al Qaeda aanvallen? Of de wettige regering? Het vandaag uitgebrachte officieel rapport van het Britse parlement over de oorlog tegen Libië toont, na Irak, nog maar eens de compleet idiote en zeer destructieve natuur van het westerse optreden in de regio. Zal men ooit leren? 

Het idee van een staakt-het-vuren in Syrië is dan ook totale waanzin. Ondertussen schiet Turkije er verder op los, valt het Israëlische leger dat van Syrië aan om zo het hier in de aanval zijnde al Qaeda te ondersteunen, laten de Russen en de Amerikanen met o.m. België en Nederland als bondgenoot, verder bommen vallen op Syrië en vielen de salafisten op tientallen plaatsen het Syrische leger aan. Inderdaad een echt staakt-het-vuren.

Het idee van dit nieuw Amerikaans en Russisch voorstel is dat men nadien samen alleen de ‘echte’ terroristen zou aanvallen. Het staakt-het vuren dient officieel in feite om de (sic) gematigde opstandelingen te scheiden van de extremisten genre al Qaeda. Een onmogelijke opdracht. 

Al Qaeda zou dus met andere woorden het staakt-het-vuren moeten respecteren zodat haar bondgenoten van haar afstand kunnen nemen waarna ook de VS hen dan kan aanvallen. Ra ra ra, waarom is dit idee van een staakt-het vuren compleet van de pot gerukt?

Willy Van Damme.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s