Syrië – De Grenzeloze gruwel met kinderen

Dat de oorlog in Syrië gruwelijk is en men zeker van de kant van die salafistische bendes grenzeloos is is al meermalen hier aangetoond. Dat de traditionele massamedia hier hun boekje op grove wijze te buiten gaan is hier eveneens al herhaaldelijk bewezen.

Maar het gebruiken van kinderen in de oorlog kent geen enkele grens. Dat bewijst de foto van de kleine 5-jarige Omran Daqneesh. Dit kind was vorige vrijdag 19 augustus wereldwijd vooraan in de massamedia van Het Laatste Nieuws tot The New York Times het beeld van de oorlog om de Syrische stad Aleppo. Het moest de wreedheid van de Syrische regering, Iran en Rusland aantonen.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSYRIAN.SYriaRealInfosAndNews%2Fvideos%2F1292652930753017%2F&show_text=0&width=560

De fotograaf is de man met de blauwe shirt met witte stippen hier poserend met de moordenaars van de kleine Abdoellah Isa. De video kan gezien worden op dit adres:

https://www.facebook.com/SYRIAN.SYriaRealInfosAndNews/videos/1292652930753017/. Het is ook te bekijken op Liveleak: http://www.liveleak.com/view?i=b0f_1471568490. Gelieve op het einde wel op te passen. De gruwel is erg schokkend en men hoort zelfs het bloed van de kleine Abdoellah Issa op de grond stromen.

De foto was genomen door fotograaf Mahmoed Raslan die de foto via het zogenaamde Aleppo Media Centrum verstuurde. Waarna een ingehuurd marketingbureau zorgde dat het wereldwijd vooraan in de kranten kwam. Verder onderzoek leerde echter dat hij gelieerd is aan de salafistische terreurgroep Noer Din al Zinki en op zijn Facebookpagina herhaaldelijk fier stond te poseren met enkele leden ervan.

Mahmoud Raslan - Fotograaf Aleppo Omran Daqneesh - Augustus 2016

De foto genomen van de Facebook van Mahmoed Raslan. Merk de man achter hem op de foto op. En fier dat hij is.

Die op zijn Facebook poserende leden blijken echter zoals door de terreurgroep zelf gepubliceerd materiaal bewees betrokken bij het onthoofden op 19 juli 2016 van Abdoellah Issa, een 12-jarige Palestijns jongetje, dat men gezien de infuus op het lichaam duidelijk uit een hospitaal had ontvoerd. De beelden zijn hier al eerder geplaatst.

Noer al Din al Zinki - Handarat-Aleppo - Juli 2016 - onthoofding Palestijns kind

De foto van de slachtpartij van Abdoellah Isa met diezelfde man nu op de voorgrond blijkbaar juichend. De vrienden van onze fotograaf, de held van onze massamedia, aan het werk voor de bevrijding van Aleppo. 

Op Facebook is duidelijk te zien hoe hij met de daders van die gruwel lachend staat te poseren. Ondanks de toen al goed bekende beelden. In een gesprek met de grote buitenlandse media stelde onze fotograaf dat hij in Aleppo al veel gruwelijke zaken zag gebeuren met kinderen. Dat zal dus wel. Wedden dat dit aspect van dit verhaal nergens in de media geraakt?

Willy Van Damme

Advertenties

2 thoughts on “Syrië – De Grenzeloze gruwel met kinderen

 1. Vorige week zag ik op de Portugese televisie gelijkaardige beelden, met name over markten waar vrouwen en kinderen ‘verkocht’ worden. Dat er totaal geen aandacht aan besteed wordt klopt dus niet helemaal. Gelukkig maar….
  Jan
  Antwoord:
  Ik ken die Portugese beelden niet natuurlijk maar blijkbaar gingen ze over een ander onderdeel van deze oorlog.
  Voor zover ik weet nam geen enkele westerse krant of televisiestation dit verhaal echter over. Alleen de krant Het laatste Nieuws bracht het. Zij het dat ze nog poogden om die fotograaf wat wit te wassen.

  Wat niet kan daar die foto van hem met die kindermoordenaars van Noer din al Zinki, de door de VS en de EU gesteunde (sic) gematigde rebellengroep, vooraan op zijn Facebookpagina staat. En fier dat hij op die foto lijkt. En welke psychopaat zou niet fier zijn om met kindermoordenaars op een foto te staan? Geen enkele zou toch weigeren hier te glimlachen.
  Duidelijk genoeg dacht ik.
  Willy Van Damme

 2. Vanaf vandaag, 24 augustus 2016, zal voor mij de wereld nooit meer zijn zoals die voordien was… Na het zien van de video met het onthoofden van een kind, op de achterklep van een pick-up…, is deze wereld voor mij een andere geworden. Anders in die zin dat ik moet proberen een term te vinden voor lieden die op een afschuwelijke manier met een mensje omspringen. De term ‘dierlijk’ of ‘beestachtig’ is niet aan de orde, want flatteus; dieren doen gruweldaden als deze niet; zij doden uit levensbelang. Ook ‘schurken’, ‘bandieten’, en dergelijke voldoen niet. Mijn boek HET JUISTE WOORD somt een waslijst aan synoniemen op, beginnend met ‘ondeugdzaam’ en eindigend met ‘infernaal’. Misschien komt ‘schofterig’ of ‘ploertachtig’ nog enigszins in de buurt…

  Is het niet te veel eer, mij op deze manier bezig te houden met dit gruwelijke drama? Eer voor de betrokkenen notabene, die met gejuich maar voorál geschrééuw, zich vermaken bij dit tafereel? Mogelijk overschrééuwen ze zo hun ploertigheid, en voelen ze zich aldus verenigd in wat ik zie als iets waarvoor (nog) geen toepasselijke term bestaat… … …
  Egbert Talens
  Antwoord:
  Wij hebben in wezen de humane plicht de buitenwereld te waarschuwen voor deze species en hun daden en dus zal ik dat blijven doen. Het is ook onze taak als humanist de leugens van de massamedia te ontmaskeren en de bevolking degelijk voor te lichten. De bevolking heeft nu eenmaal het volste recht op de ware feiten.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s