Amnesty International in de bres voor de salafistische terreur

Felicitaties voor Jullie artikel over Amnesty International en de terrorist Oussama Atar (Waarom men wist dat Oussama Atar een terrorist was – de leugens van Amnesty International’, Humo 23 augustus 2016).

Maar gans dat verhaal wekt geen verbazing maar past in een beleid dat bij de organisatie een traditie is. Zo was de kritiek van AI rond wat er vanaf 2011 in Syrië gebeurde tot eind 2013 exclusief gericht tegen de regering. Over de gruwel veroorzaakt door al Qaeda en haar zusterorganisaties zoals Harakat Ahrar al Sham geen woord.

Waarom? Simpel, ze haalde – trouwens samen met Human Rights Watch – haar informatie over Syrië bij de Zwitserse ngo al Karama. En die stond onder leiding van uit Algerije gevluchte leden van de salafistische terreurorganisatie FIS (Front Islamique de Salut), nog een zusje van al Qaeda.

En de financiering van al Karama gebeurde door Qatar, een gekend sponsor van o.a. al Qaeda. Amnesty International verontschuldigde zich dan wel maar zij is zoals steeds weer blijkt nog steeds in hetzelfde bedje ziek.

 

De internationaal nog steeds gezochte terrorist Oussama Atar. Amnesty International sprong in 2010, op een ogenblik dat hij nog in een Iraakse cel zat, in de bres om deze toen al gekende terrorist vrij te krijgen. Wat AI nu zoveel mogelijk poogt te ontkennen. Een hondsbrutale slag in het gezicht van de tienduizenden die al het slachtoffer waren van die salafistische terreurbendes. Schuld bekennen? Vergeet het.

Haar rapporten zijn dan ook grotendeels totaal onbetrouwbaar zoals met dit verhaal nog maar eens bewezen wordt. Wat AI trouwens in het verleden bewees toen ze in Cambodja de zijde koos van de Rode Khmer en rond Koeweit het nepverhaal over de door het Iraakse leger vermoorde couveusebaby’s voor waar verspreidde.

Men hoeft trouwens maar eens naar de enorme  verloningen van de top van AI te kijken om te zien wat AI waard is. Bedriegers zijn het zoals nog veel meer ngo’s. Organisaties als AI hebben decennialang ongestraft kunnen liegen en bedriegen omdat de media kritiekloos de grootste leugens van hen voor waar aannamen. Enige kritische zin bleef daarbij achterwege. Daarom proficiat.

Willy Van Damme

Lezersbrief naar Humo betreffende het artikel ‘Waarom men wist dat Oussama Atar een terrorist was – de leugens van Amnesty International’ in Humo van 23 augustus 2016. In het verleden werd hier reeds de kwestie van sociale wantoestanden en de fenomenale hoge wedden van de top van AI beschreven.

Naschrift:

Amnesty International heeft bij monde van zijn directeur Wies De Graeve een recht op antwoord gekregen in Humo van 6 september 2016 over deze zaak. Als een gladde paling poogt hij zich uit die door AI zelf gecreëerde modder te sleuren. Tevergeefs zoals blijkt uit het antwoord hierop van Raf Sauviller.

Dat AI in Humo een recht op antwoord diende te plaatsen en daarbij nog maar eens ongelijk kreeg zegt veel. De geloofwaardigheid van die ngo’s met hun pseudomensenrechten en de media wordt inderdaad steeds kleiner.

Een probleem voor die ngo’s die zo nuttelozer worden. Want uiteindelijk dienen zij alleen maar om westerse agressie goed te praten bij Jan Publiek. Lukt dat niet meer dan is het op termijn gewoon bye bye.

 

Advertenties

One thought on “Amnesty International in de bres voor de salafistische terreur

 1. Amnesty International verzwijgt de oorlogsmisdaden van Übermenschen
  De Übermenschen (Europa, sinds 500 jaar, V.S. sinds 200 jaar,Israël sinds 67 jaar) voeren laffe, hatelijke, wrede agressieoorlogen tegen slaven, ondergeschikten, inferieure rassen, Untermenschen waarbij meer dan 100 miljoen mensen werden gedood. Sommige NGO’s echter blijven deze oorlogsmisdaden, misdaden tegen de mensheid, genocides verzwijgen .
  Amnesty Internationaal hanteert geen objectieve criteria maar uit selectieve verontwaardiging. Dezelfde daden en feiten worden anders beoordeeld als ze gepleegd worden door Übermenschen en hun beschermelingen dan door de Untermenschen .

  A.I. gedraagt zich als een organisatie die bewust of onbewust blind blijft voor de gruwelijke, afschuwelijke oorlogsmisdaden, misdaden tegen de mensheid en genocides van de Übermenschen en alleen de schendingen van mensenrechten tussen Untermenschen of tegen Übermenschen ziet en aanklaagt. Dus is ze een organisatie die helpt een legitimatie te geven aan de onwettelijke wrede agressieoorlogen van de Übermenschen voor verovering, onderdrukking en uitbuiting.
  http://community.dewereldmorgen.be/blog/janu/2015/05/14/amnesty-international-blijft-blind-voor-oorlogsmisdaden-van-westerse-wrede-wereldoverheersers
  Janu
  Antwoord:
  De top van Amnesty International weet perfect waar ze mee bezig zijn. En wees zeker – zelfs al kunnen wij dat niet bewijzen – dat er tussen die top van AI en de Britse regering veelvuldig overleg is over hun activiteiten.

  Aan de basis ziet men dat natuurlijk niet daar men dit alles goed weet weg te stoppen. Die basismilitanten zijn immers veelal sociaal voelende simpele geesten die vooral erg naïef zijn. We hebben hier nu eenmaal aan de top niet met freaks of idioten te maken maar met echte professionals, meesters in de marketing.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s