Syrië–De valsheid van de VRT

Met grote verbazing zie ik Jullie berichtgeving van de voorbije week over de strijd om de stad Aleppo. Op geen enkel ogenblik maken jullie bijvoorbeeld melding van de aanwezigheid van al Qaeda bij die gevechten daar. Jullie hebben het integendeel steeds over de ‘rebellen’, een geheel neutrale term. En nochtans speelt al Qaeda, hier het Front voor de Verovering van de Levant (Jabhat Fatah al Sham), voorheen Jabhat al Nusra, langs de kant van het verzet tegen die regering de hoofdrol.

Het weggommen van al Qaeda

Geen losse bewering maar een die bij de meeste serieuze zelfs westerse bronnen bevestiging krijgt. Zo stelde de Amerikaanse kolonel Steve Warren, woordvoerder van het Amerikaanse leger in de strijd tegen ISIS/Al Qaeda, tijdens een persconferentie op 25 april 2016 in Bagdad dat het oostelijk deel van het stadscentrum van Aleppo door al Qaeda bezet wordt. Ook anderen zoals Charles Lister, Aaron Lund en Hassan Hassan, analisten die steeds tegen de Syrische regering geweest zijn, nemen die stelling grotendeels over.

De Amerikaanse website The Daily Beast, die tot de mainstream media behoort, stelde deze week zelfs dat 95% van de strijders in Aleppo die tegen de regering vechten lid zijn van al Qaeda of ideologisch tot dezelfde groep behoren. Het is dus niet zomaar een losse bewering van de Syrische regering, Rusland of van enkele misleidde intellectuelen.

En nochtans horen wij de voorbije week nooit in het journaal over de aanwezigheid daar van al Qaeda. Het wordt gewoon verzwegen. Bovendien krijgen wij regelmatig getuigenissen uit het door al Qaeda gecontroleerde gebied maar praktisch NOOIT van iemand uit het door de regering bezette stadsdeel.

Abdelrahman Ayachi - 1

Abdelrahman Ayachi, zoon van de peetvader van het Molenbeekse salafisme sjeik Bassam Ayachi. Wegens zijn betrokkenheid bij terroristische activiteiten kreeg hij in eerste aanleg 8 jaar effectieve cel. In beroep werden er dat 4 maar tegen dan zat de man al te moorden in Syrië. Hij speelde er ook tolk, gids en informatiebron (tegen betaling?) voor Rudi Vranckx. Als wederdienst mocht hij dan tijdens de actie 12-12 voor Syrië op de VRT zijn zegje komen doen over zijn ‘vrijheidsstrijd’. Dat er mede dankzij dit soort reclamereportages meer dan 400 Belgen naar ginds trokken hoeft niet te verbazen. Niet alleen een Fouad Belkacem draagt hier de verantwoordelijkheid voor. Ook onze massamedia, waaronder de VRT hebben hier eveneens een grote schuld aan. De man is wel nu al dood, zijn vader nog niet.

Kunnen die mensen niet spreken misschien? Hebben die geen skype of andere communicatiemiddelen? Hebben die mensen voor Jullie redactie dan geen rechten? Blijkbaar. Ooit gehoord van woord en wederwoord? Niet zo te zien.

Abdelrahman Ayachi

Maar echt verbazen doet mij dat natuurlijk niet. In 2012 en ook nog in 2013 ging Jullie medewerker Rudi Vranckx enkele malen naar het door die jihadisten bezette deel van Syrië. Zijn gids en tolk was toen een zekere Abdelrahman Ayachi (1), zoon van sjeik Bassam Ayachi uit Molenbeek. Beiden lid van Harakat Ahrar al Sham, een door leden van al Qaeda opgerichte Syrische salafistische terreurgroep.

Dit terwijl Abdelrahman Ayachi toen al in beroep in Brussel 4 jaar effectieve celstraf had gekregen wegens zijn betrokkenheid bij terrorisme. In eerste aanleg waren er dat 8 jaar. Maar de man zat in Syrië volgens Uw medewerker de held aan het uithangen als vrijheidsstrijder tegen dat volgens hem en Vranckx brutale regime. Abdelrahman kreeg van Jullie zelfs nog eens een soort vrije tribune tijdens de actie 12-12 voor Syrië. Onvoorstelbaar!

En dan verbaasd zijn dat er in 2012 en 2013 meer dan 400 Belgen naar Syrië en Irak trokken om ginds voor de (sic) vrijheid te strijden en hier daarna nog een bezoekje te brengen aan Verviers, Le Bataclan, Zaventem, enzovoort.

In wezen hebben Jullie toen reclame voor die salafistische groepen gemaakt en blijven Jullie dat zelfs nu nog doen door de waarheid te verzwijgen, namelijk de aanwezigheid van al Qaeda bij de strijd om Aleppo.

In feite zouden ze de verantwoordelijken bij de redactie voor deze berichtgeving wegens het steunen van de terreur voor de rechtbank moeten sleuren. Al Qaeda is nu eenmaal een internationaal verboden en te bestrijden terreurorganisatie. Herinner U maar Charlie Hebdo en de tranen die Jullie toen lieten.

Willy Van Damme

Brief naar de redactie van het VRT Journaal over hun ‘berichtgeving’ over de strijd om de stad Aleppo. De strijd rond die corridor ten zuidwesten van Aleppo blijft intussen in alle hevigheid verder woeden.

NASCHRIFT

1) Abdelrahman Ayachi heeft een zeer bewogen leven gehad en is de zoon van de Frans-Syrische predikant Bassam Ayachi, de peetvader van het Molenbeekse salafisme. Deze laatste richtte in de jaren negentig van de vorige eeuw het Centre Islamique de Belgique (CIB) op.

Bassam kwam de eerste maal in het nieuws toen hij als imam een islamitisch huwelijk inzegende van de zeer beruchte en gevaarlijke Malika al Aroed en de Tunesiër Abdessator al Aroed. Kort nadien pleegde die al Aroed op 9 september 2001 in Afghanistan de moord op Ahmad Sjah Masoed, topman van het verzet tegen de Taliban en al Qaeda. Dit was het opstapje voor de terreuraanslag twee dagen later van al Qaeda tegen het WTC  in New York.

Haat zaaien

Het was dan ook duidelijk dat die moord gebeurde door een commando van al Qaeda. Eigenaardig genoeg werd Sjeik Bassam Ayachi toen geheel met rust gelaten. Dit terwijl de VS toen vele honderden niet zelden onschuldigen arresteerde of kidnapte om ze naar geheime gevangenissen of Guantanamo te voeren.

In 2006 kwam vader en zoon terug in het nieuws toen Abdelrahman met zijn compagnon de Franse Algerijn Raphaël Gendron op verdenking van het steunen van salafistische terreurgroepen uit Egypte gezet werden en het Belgisch parket stelde dat er hier een gerechtelijk onderzoek liep tegen het duo.

Raphael Gendron- 1

Raphael Gendron, terrorist en boezemvriend van vader en zoon Bassam en Abdelrahman Ayachi.

In 2003 was er immers reeds een klacht gekomen van enkele joodse organisaties en het Centrum voor de Gelijkheid van Kansen wegens het verspreiden van haatboodschappen tegen joden, christenen en westerlingen in het algemeen. Klassieke salafistische haatpropaganda.

Dit gebeurde via de websites Assabyte.com, Al Mourabitoune.com en Ribaat.org. Het leverde hen op 22 juni 2006 in Brussel 10 maanden cel op waarvan de helft effectief, een boete van 15.000 euro en een te betalen schadevergoeding aan het Centrum van 2.500 euro.

Terroristen voor Irak en Afghanistan 

In 2008 werden Bassam samen met Gendron in de Italiaanse havenstad Bari dan opgepakt wegens mensensmokkel. Bleek dat ze een aantal illegalen smokkelden, heel vermoedelijk jihadisten. De wagen zat blijkbaar ook vol met salafistische literatuur. Het leverde hen in eerste aanleg een veroordeling op maar in beroep en in Cassatie een vrijspraak.

Eens in 2012 terug in zijn geliefde Molenbeek trok hij echter snel, na het geven van enkele vriendelijke interviews met onze pers, naar Syrië waar hij nu een belangrijke shariarechter is voor terreurgroep Ahrar al Sham in de provincie Idlib waar hij ook geboren is.

Op 23 februari 2015 verloor hij er bij een aanslag wel zijn rechterarm. Een goede beschrijving van Bassam Ayachi en zijn entourage is dat van Raf Sauviller in Humo van 6 juli 2016 “Hij wilde zijn mama nog één keer in de armen sluiten: Iedereen slikte dat verhaal als zoete koek.”

Het gerechtelijk avontuur voor Abdelrahman Ayachi en zijn kompanen was echter na de veroordeling in 2006 niet ten einde. Bleek dat hij samen met vriend Raphaël Gendron terroristen rekruteerde voor de oorlogen in Afghanistan en Irak.

Op 25 juni 2015 kreeg hij in Brussel hiervoor een celstraf van 8 jaar. Zijn medeverdachten Ali Tabich, Jamal ech-Chargy en Abdel Ouahed Omghai dienden zich hierbij ook te verantwoorden voor een gewapende overval. Salafisme en ordinaire straatcriminaliteit gingen toen al broederlijk samen.

Bassam Ayachi - 3

Rechts sjeik Bassam Ayachi hier druk bezig als shariarechter een vonnis te plannen. In 2006 uitte hij doodsbedreigingen tegen de toenmalige Franse president Nicolas Sarkozy. Desondanks werd hij in België nooit gearresteerd en liet de VS en Frankrijk hem ongemoeid. Wat bescherming doet veronderstellen en samenwerking met een of andere geheime dienst. De Mossad?

Rudi Vranckx als partner

In beroep werd dat dan op 21 februari 2013 5 jaar waarvan 40 maanden (3 jaar en vier maanden) effectief. Dat Rudi Vranckx toen hij met die man in zee ging weet had van zijn zwaar crimineel verleden is duidelijk.

Zo schreef hij in “Oorlogsdagboek” in Humo van 25 september 2012: ‘De zoon staat geseind bij Interpol: hij is kort voor de zomer bij verstek veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf. Volgens de politie is hij een van de leiders van een netwerk dat would-be jihadisten uit ons land naar Irak hielp. “Wij zijn niet al Qaeda”, bezweert hij mij. “Zij zaaien terreur tegen burgers, wij veroordelen dat.” Zijn reportage gemaakt met hulp van deze terrorist werd op 29 september 2012 op Canvas uitgezonden.

Ondanks die zeer duidelijk link naar al Qaeda, de eerdere veroordelingen en het rekruteren van terroristen kreeg Abdelrahman Ayachi op de VRT tijdens de actie 12-12 voor Syrië van 26 april 2013 een als interview met Vranckx verpakte vrije tribune.

Daar beweerde Abdelrahman met een uitgestreken gezicht tegen Vranckx dat zij geen Belgische Syriëstrijders wensen en het alleen op eigen Syrische kracht deden. En ondanks zijn verleden sprak Vranckx hem niet eens tegen. Dit ook terwijl de Fransman Raphaël Gendron op 14 april 2014, dus twaalf dagen eerder, in Syrië bij gevechten tegen het leger was gedood.

De bewering van Rudi Vranckx gedaan in het boek “De stille revolutie” van Lisa De Bode (Lannoo, 1011) ‘Voor mij is het gedachtengoed van Bin laden gestorven op het (Egyptische, nvdr.) Tahrirplein’ (pagina 182) is dan ook merkwaardig.

Het jaar nadien zat hij immers bij adepten van al Qaeda om hem rondgeleide te doen in hun ‘bevrijd’ gebied. Op 19 juni 2013, dus kort na het interview voor 12-12 van de VRT, sneuvelde echter ook Abdelrahman Ayachi.

Aanslag in Homs

De vooringenomenheid en totale onbetrouwbaarheid van Vranckx en zijn collega Jens Franssen bleek zeker ook toen ze in januari 2012 op bezoek waren in Syrië. Op 11 januari gingen ze op reportage in de stad Homs, een stad waar al Qaeda en andere salafistische groepen toen gewapenderhand poogden de macht te grijpen.

Le Bataclan - 1

Tussen vader en zoon, eerst lid van de Syrische Valken van de Levant en nadien van Harakat Ahrar al Sham, lopen er duidelijk persoonlijke linken naar terroristen die betrokken waren bij de aanslagen in Parijs en Brussel die dan opgeëist werden door ISIS. Het toont nogmaals aan hoe al die salafistische terreurgroepen misschien wel andere namen kunnen hebben en onderling wel eens vechten – om de buit – maar in wezen een pot nat zijn, islamfascisme. 

Tijdens het filmen van een betoging in Homs van aanhangers van de regering vielen er plots mortiergranaten met o.m. de dood van de Franse journalist Gilles Jacquier tot gevolg. Wie echter dacht dat Vranckx, Franssen en de andere journalisten van die groep dan logisch gingen denken was echter fout. Nog voor er een schot gelost was wisten ze als het ware al wie de daders waren: Het leger. 

Ogenblikkelijk schoof het groepje journalisten de schuld voor die aanval op hen en op die pro-Assad betogers op … het leger van Assad. Zo stelden Rudi Vranckx en Jens Franssen in Het Laatste Nieuws van 14 januari 2012 “Dit was een hinderlaag” dat: ‘Als je al die puzzelstukjes samenlegt, lijkt het er sterk op dat het Syrische regime van president Bashar al Assad – die de journalisten nochtans zelf uitgenodigd had – achter de aanslag zit.’ Waarop Jens Franssen stelde: ‘Zo kunnen ze de pottenkijkers buiten houden.’

Enkele maanden nadien wees een onderzoek van het Franse gerecht zoals kon verwacht worden uit dat die rebellen de vermoedelijke daders waren. Wat twee onderzoeken van de Arabische Liga bijna gelijktijdig met het Franse verslag bevestigden. Een verhaal welke o.m. in de Franse krant Le Figaro raakte.

Maar geen zorg voor Vranckx. Maanden nadien op 7 augustus 2012 herhaalde hij nogmaals zijn beweringen op TV één in Villa Vanthilt. De puntjes op de i klonk het bij de VRT. Zoals nu met Aleppo. En uiteraard lopen er directe lijnen van de familie Ayachi naar de terroristen die moord en vernieling zaaiden in Zaventem, de Bataclan, Maalbeek en elders.

Advertenties

11 thoughts on “Syrië–De valsheid van de VRT

 1. Ben op mobiel, dus niet in staat veel te schrijven, maar ik stelde ook al deze brief op naar de redactie na enige vorm van dialoog te hebben gehad met dhr. Hautekiet die me uiteindelijk naar de klantendienst verwees… Het is schandelijk hoe eenzijdig de berichtgeving de laatste jaren is. En gevaarlijk! http://planetnews.eu/nl/brieven/gebeurtenissen-en-geruchten-hoe-werkt-vrt-nieuws-80/
  Joris Verhuyck
  Antwoord:
  Men kan stellen dat de VRT zoals de rest van onze massamedia al 5,5 jaar de spreekbuis is van de VS, Israël, Saoedi-Arabië en al Qaeda. Er zijn wel, zeker tegenwoordig, enkele serieuze reportages die op zeldzame ogenblikken ook de andere kant belichten.

  Deze middag bijvoorbeeld in het journaal een door Peter Verlinden ingesproken reportage over de toestand in het door de regering gecontroleerde gebied in de stad Aleppo. Eindelijk kwamen ook die mensen met hun zorgen eens aan het woord.

  Met Inge Vrancken als hoofdredactrice zal het er, vrees ik, trouwens niets beter op worden. Vorig jaar gaf zij ‘duiding’ bij de evolutie rond die diplomatieke onderhandelingen (ik spreek niet over vredesonderhandelingen) betreffende Syrië.

  Zij stelde toen dat Iran nu ook aanvaarde om aan die gesprekken deel te nemen. Dit terwijl iedereen die het volgde wist dat het juist het tegenovergestelde was.

  De VS en haar bondgenoten weigerden tot dan dat Iran deel uitmaakte van die gesprekken. Je kon dat dagelijks lezen bij Reuters, New York Times, BBC, enzovoort. En zij was dus de ‘expert’.
  Dat is het niveau van de VRT en de rest van onze grote media.
  Willy Van Damme

 2. Onwaarschijnlijk! Belgie is nu de poedel van de USA, net zols het uk van Blair vroeger.
  Karel Vervoort
  Antwoord:
  Er zijn natuurlijk gradaties in het poedelschap. maar sinds de overeenkomst in Jalta behoort België tot de poedels van de VS. In 1990 kwam daar dan ook Oost-Europa bij. Maar zoals wel eens tussen de hond en zijn baasje is er wel eens grote ruzie. Nu rond Apple en de Deutsche Bank met de miljarden die je om de oren slaan.
  Vazallen nietwaar. Of zijn het ‘mensenrechten’?
  Willy Van Damme

 3. Tja dat probleem krijg je als de “rebellen” de-facto jouw oorlog voeren. Het gaat immers om het verjagen van het afschuwelijke Assad regime. En dan noch zijn mensen verbaasd dat kranten niet meer gelezen worden en men het journaal, gelukkig, steeds minder serieus neemt.

  Het NOS journaal in Nederland heeft het voor elkaar gekregen om na de mislukte coup in Turkije, waar de Amerikaanse betrokkenheid van afdruipt, de woorden NATO, de VS, Gülen en ultimatum niet uit te spreken in één als ware het een moert.
  Simon ter Schegget
  Antwoord:
  Ik wist dat Nederland goed was in turnen maar blijkbaar zijn ze ook bij het journaal bij jullie daar erg goed in. Soepel omgaan met de feiten niet. In Gent zegt men: Da moe kunnen.
  Gelukkig komt er van onderuit een flinke tegenstroom opzetten.
  Willy Van Damme

 4. Onderstaande links wil ik u en andere lezers niet onthouden.


  https://ingaza.wordpress.com/

  Onderstaand artikel kwam ik op Facebook tegen. Vanessa Beeley, een van de schrijvers voor Syria Solidarity Movement (syriasolidaritymovement.org) sprak haar afschuw uit over de berichtgeving van Robert Fisk over de toestand in Aleppo.
  Een van de reacties op haar bericht gaf onderstaande link aan.
  https://socratesandsyria.com/the-truth-according-to-robert-fisk/
  Martin Oei
  Antwoord:
  Ik lees te weinig de teksten van Robert Fisk en als ik ze lees is mijn indruk steevast: ordinair en geen diepgang en soms leugens en propaganda. De Britse massamedia nietwaar.
  Wel leuk is dit verhaal als zou hij een goede vriend zijn van de Libanese politicus Walid Jumblatt.

  Volgens enkele ingewijden de man van C&C, cognac en cocaïne. Een blik op zijn gezicht en vooral de ogen zegt al veel. Om over zijn politieke verklaringen maar te zwijgen. Saoedi Arabië zal zijn C&C betalen zeker?
  Willy Van Damme

 5. Prachtig artikel! De vrt bezondigt zich haast dagelijks van subjectiviteit (wat echt niet door de beugel kan omdat ze door de burger gefinancierd worden) dus het is steeds zo mooi wanneer iemand dat aankaart. Is het mogelijk om het antwoord dat de vrt op uw brief heeft gestuurd hier ook te plaats? Ben benieuwd of ze weer gewoon een algemene standaard brief hebben teruggestuurd met de vermelding dat ze steeds zo objectief mogelijk verslag trachten uit te brengen.
  UA
  Antwoord:
  het is de taak van een journalist om op een evenwichtige en objectieve wijze te informeren waarbij in geval van een conflict beide partijen voldoende aan bod komen. De VRT en de klassieke massamedia echter houden zich alleen bezig met het bedriegen van de burger met valse informatie, propaganda.

  Wel constateer ik sinds enkele weken dat de andere kant ook al eens, zij het eerder zeldzaam, aan bod komt. De door peter Verlinden gisterenmiddag in het journaal ingesproken reportage over Aleppo was goed te noemen. De andere kant kwam eindelijk eens in het nieuws.

  Ze zouden natuurlijk die betoging van jihadisten in Aleppo van deze week tegen de mogelijke voedseldistributie in beeld kunnen brengen. Ze is gratis beschikbaar en toont perfect de psychopathische natuur van dat tuig.
  Willy Van Damme

 6. Beste Willy, een paar links in verband met de slavenhandel waarvan wij als doortrapte racisten de volledige schuld van dragen:

  https://dublinsmick.wordpress.com/2016/08/03/almost-one-million-irish-slaves-at-risk-of-being-scrubbed-from-history/

  http://ajitvadakayil.blogspot.be/2012/05/black-african-slave-trade-and-jews-capt.html

  Niet te versmaden:
  Willy dit alles hoeft geen publicatie op uw voortreffelijke site, het is maar wat informatie, want we moeten oppassen:
  https://dublinsmick.wordpress.com/2015/07/19/retired-jewish-general-wesley-clark-wants-internment-camps-for-disloyal-radicals-the-end-game/

  U weet nog wel dat bij het uitbreken van de tweede wereldoorlog alle dissidenten werden opgepakt, in noord Frankrijk werden velen mishandeld en vermoord… .
  Gilbert
  Antwoord:
  ik heb echt niet de tijd om alles te bekijken. het is ook zo veel. Wel is dat verhaal over de BBC en hoe ze erg klungelig toneeltjes opvoert als zijnde werkelijk gebeurde feiten gekend en hier al eerder besproken. De BBC overlegt dan ook, zoals meerdere andere Britse media, in een officieel overlegorgaan met o.m. MI6 over hun berichtgeving.

  Wel moet je erg oppassen met het zien van complotten. Het is niet omdat iemand zijn grootvader ergens joodse wortels heeft dat men daar een groot complot in moet zien. Dat is onzin en stinkt naar jodenhaat en racisme.

  Generaal Wesley Clark heeft zich bijvoorbeeld in het verleden al erg kritisch uitgelaten over het Amerikaans beleid in het Midden-Oosten. En ook een Ilhan Pappe, Norman Finkelstein en Shlomo Sand zijn joden. Of lees anders hier het verhaal over Moshe Friedman.
  Willy Van Damme

 7. De “anti racisten” in actie:

  http://www.breitbart.com/london/2016/08/16/soros-group-trained-socialists-combat-will-people/
  Gilbert
  Antwoord:
  Natuurlijk geeft George Soros massa’s geld aan allerlei organisaties en duidelijk ook aan individuen. In Nederland vielen enkele namen waaronder zelfs iemand van de SP. Maar die ontkende en stelde dat haar visie haaks staat op die van Soros.

  Verder heeft Soros niet alleen contacten met wat men dan noemt ‘linksen’ maar met iedereen die hij voor zijn kar kan spannen. Incluis salafistische terreurbendes in Syrië. Zo is hij een der sponsors van de zogenaamde Witte Helmen uit Syrië die nauw samenwerken met al Qaeda.

  Verder is het een grove leugen dat men in Duitsland geen kritiek zou mogen uiten op immigranten. Maar dergelijke leugens verspreiden en het verdraaien der feiten zijn blijkbaar typerend voor Breitbart.
  De website staat dan ook pal achter de koning der vulgariteiten en gesjoemel viespeuk Donald Trump.
  Uw vorige link naar Henry Makow wordt niet geplaatst wegens teveel klinkklare onzin en jodenhaat.
  Willy Van Damme

 8. beste meneer van Damme , er stond een artikel dat me gelijk deed denken aan de geheime Tora Bora basis die niet bestond van Osama Bin Laden op de Nederlandse website joop.nl er zouden geheime martelgevangenissen van Assad bestaan waar mensen industrieel gemarteld zouden worden . Uiteraard weet ik niet of het waar is maar gezien de bronnen hoogst verdacht zijn heb ik een sterk wantrouwen over deze informatie . Wat me wel duidelijk is is dat het artikel een als doel heeft onze geesten rijp te maken voor de volgende massamoord .
  Het artikel heet “Hel op Aarde: 18 duizend mensen doodgemarteld in Syrische gevangenissen” ik wil niet linken omdat ik eerder bij u gepost heb met een link en dat niet geplaatst werd en ik dus vermoed dat u wellicht een instelling tegen spam hebt waardoor linkjes niet geplaatst kunnen worden.
  In ieder geval ben ik benieuwd naar uw mening omtrent dit artikel ,
  mvg
  R. te Groningen
  Antwoord:
  Ach er zijn over de Syrische regering zoveel totaal van de pot gerukte verhalen al verschenen dat er nog altijd wat bij kunnen. Merkwaardig hoe lichtgelovig sommigen zijn en merkwaardig hoe doortrapt en smerig bepaalde figuren zijn die dat soort verhalen in elkaar steken.
  Sommige marketeers zouden probleemloos van hun moeder, vader of dochter en zoon de grootste psychopaten en massamoordenaars maken. Zolang er maar genoeg dollars of euro’s vloeien natuurlijk.
  Willy Van Damme

 9. 20 augustus
  Turkije verklaart zich meer te gaan moeien met de strijd in Syrie ( tegen Assad en tegen de Koerden en voor de schijn ook tegen IS) :
  Hasaka in N. Syrie : De jets van Assad, die de Koerden bombarderen,… verdwijnen als de US-jets de Koerden komen beschermen….de “surplace” wordt belachelijker met de dag.
  Het lijkt erop dat plaatselijk kanonnenvlees altijd bijzaak geweest is in een zionisties plan, gedekt door Rusland en USA….nu maar wachten op DE provokatie, die als alibi zal dienen om een paar miljoen Palestijnen uit te moorden.
  In Tienen in de Colruyt zag ik de eerste politievrouw winkelen in jeans en topje, met een colt op de heup. Zij werkt in Brussel. Ernaast haar lief met een orthopedische halskraag ( ? hulp tegen gekeeld worden)
  Ludo Kenis
  Antwoord:
  Kanonnenvlees is wat het altijd al geweest is: nuttige idioten die bereid waren zich te laten afslachten om andermans belangen te dienen. Vermoedelijk in de hoop er ook iets beters van te worden. Maar als stukje kanonnenvlees loop jij de risico’s, niet de opdrachtgever. En omdat ze dat niet beseffen noem ik hen ook zotten.
  Willy Van Damme

 10. U hebt een punt, zeker. onze – gecontroleerde – media zijn ook een wapen in deze oorlog. Een wapen van massa-misleiding.

  Zo houden ze ons ook dom qua de militaire bases die sinds 2015 werden gebouwd – in N-Syrie. De VS, UK én Frankrijk bouwden er hun bases.
  Waar zij jihadi’s, rape-murder squads trainen. Met de geplande gevolgen.

  Deze oorlog doet aan foutheid en bestialiteiten niks onder; business as usual! – 1 onafgebroken lijn sinds de Vietnamoorlog. Zelfde ‘usuals suspects’.

  hint: u schrijft “de terreuraanslag twee dagen later van al Qaeda tegen het WTC in New York.”
  die bewering is al lang door massa’s feiten weerlegd; totale onzin dus. Maakt u uzelf aub niet belachelijk; dat haalt uw geloofwaardigheid helemaal onderuit – trollen worden betaald fora als deze met zulke valse beschuldigingen en stemmingmakerij te terroriseren.

  Nu overspoelen de gecontroleerde media ons met beelden van dat 5 jarige jongetje, in die ambulance in Aleppo.
  Wat ze er niet bij vertellen dat de fotograaf van die foto steeds weer opduikt. Eerder was hij het die zijn materiaal triomfantelijk op Twitter knalde – van het onthoofden van een jongetje. RT had daar vandaag een eerlijke rapportage over.
  De ‘road-map’ voor Syrië is er beslist niet één die streeft naar vrede noch sparen mensenlevens; de echte terroristen zitten in Brussel en D.C.:
  “Ze wil onder Amerikaanse controle permanente oorlog in de Levant teweegbrengen,” http://www.voltairenet.org/article192528.html

  Maximaal oorlogstrauma’s creëren is de UITGESPROKEN doctrine. Zien ze een (Koerdische) bruiloft – gaan ze erop af al vliegen op de stroop. Drones bases zijn met veel vlijt uit de grond gestampt, altijd 1 dichtbij. Niemand die ze iets doet. Niet omdat het iets bijdraagt aan (herstel van) vrede in het M.O., maar omdat doden de lust en het leven is voor onze wereldleiders. Wij blijven er de belastingen die wij moeten ophoesten alsmaar achteraan gooien. Crimineel.
  leestip 9/11: http://www.wanttoknow.nl/overige/911-t-verhaal-van-dansende-israeli-en-palestijnen/
  Hoop dat het de ogen opent; 5 voor 12!
  Milou Voorst
  Antwoord:
  Al Qaeda pleegde wel degelijk die aanslagen op het WTC, alleen is het duidelijk dat sommigen voorkennis hadden en hen ook manipuleerden. Of de Mossad betrokken was weet ik niet. Ik verdiepte mij ook niet echt diep in deze zaak om daar een duidelijk ja of nee te kunnen op antwoorden.
  Maar dat de Mossad zou betroken zijn zou mij helemaal niet verbazen. Zo zijn er duidelijk ook verbindingen tussen die kapers en de Saoedische regering. En dan zit je snel bij de CIA en de Mossad.

  Verder is het overduidelijk dat bepaalde groepen in het westen blijven streven naar de totale vernietiging van Syrië. Hun alliantie met al Qaeda & Co is hier essentieel. Het is de reden waarom de massamedia zoveel mogelijk de rol van al Qaeda in Syrië pogen te minimaliseren of zelfs totaal ontkennen.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s