Het Laatste Nieuws juicht al Qaeda toe

Het verslag van uw medewerkster Nadine Van der Linden over Aleppo in de krant van gisteren ‘Hoop voor 100.000 kinderen van de rekening’ is zacht uitgedrukt merkwaardig. Door de rol van al Qaeda in de zaak geheel weg te laten geeft zij immers een zeer grove vervalsing der feiten.

Volgens veel waarnemers, de Syrische regering, Iran en Rusland is het rebellengebied in Aleppo onder controle van al Qaeda, in Syrië tegenwoordig Jabhat Fatah al Sham. Ook de VS is die stelling toegedaan.

Op 25 april 2016 immers verklaarde kolonel Steve Warren, woordvoerder in Bagdad van het Amerikaans leger voor de operaties tegen ISIS en al Qaeda, dat dit gebied inderdaad geheel onder controle staat van al Qaeda. Bovendien is het Leger van de Verovering die vorige zondag de omsingeling wist te breken een alliantie van salafistische terreurgroepen die mee onder controle staat van datzelfde al Qaeda.

Het Laatste Nieuws - Aleppo - Hoop voor 100.000 kinderen - 8 au

Het Laatste Nieuws is blij nu al Qaeda een overwinning boekte want de kinderen van Aleppo kunnen nu terug proper water, fruit en medicijnen krijgen en naar school gaan. Al Qaeda als de grote kindervriend, het is eens iets anders. Ondertussen vraagt de VS dat de strijd om Aleppo gestaakt wordt en al Qaeda dus met rust wordt gelaten. Wat in strijd is met de internationale overeenkomsten rond de strijd tegen de terreur en de oorlog tegen Syrië. Bovendien wil al Qaeda geen staakt het vuren. In Syrië wordt nu al meer dan een maand onder meer rond de stad Manbiji gevochten. Die is deels nog in handen van ISIS en wordt aangevallen door de Koerden van de YPG. Met steun van Amerikaanse instructeurs en bombardementen. Er zitten volgens schattingen een 20.000 burgers in de stad gevangen tussen de gevechten. Hier mag men van de VS wel verder vechten.

Juichen dat de kinderen in dat bezette deel van Aleppo nu iets als bevrijd zouden zijn is dan ook te schandelijk voor woorden. Op pagina 1 fulmineren tegen ISIS en al Qaeda wegens hun aanvallen in Europa en dan wat verder hen prijzen toont hoezeer men bij onze media al Qaeda wat betreft Syrië nog steeds in bescherming neemt.

Dit ondanks de door al Qaeda aangerichte slachtpartij bij Charlie Hebdo. Uw krant en Uw medewerkster heeft de vele tienduizenden slachtoffers van al Qaeda dan ook een zware slag in het gezicht bezorgt. Het is een schande en publieke verontschuldigingen is het minste wat de krant hier zou horen te doen.

Willy Van Damme

Brief naar Het Laatste Nieuws over hun recente berichtgeving rond Syrië en meer speciaal over de strijd voor de stad Aleppo.

Advertenties

5 thoughts on “Het Laatste Nieuws juicht al Qaeda toe

 1. Ja, het is spijtig te moeten vaststellen dat wij belogen bedrogen en gemanipuleerd worden dooreigen Pers/ Media OF RADIO EN TV? DIE WE IN FEITE ALLEMAAL MEE SUBSIDIEREN, dit kwam in Duitsland vorig jaar sterk naar voor toen gewezen Frankfurter Algemeine Zeitung(FAZ) Udo Ulfkötte whistleblower werd van het gebeuren en funktioneren van hoe de Duitsche pers gemanipuleerd werd, ikzelf schreef ooit een bericht naar HLN, rubriek ” Uw Mening Telt” dat een bepaald artikel alsof geschreven werd op een Nato bureau en opslag werd ik van de site verbannen ! Dit alles met de subsidie die de belg betaald, hoeveel geeft de regering daar aan uit en is daar geen plaats voor besparingen eerder dan met dit geld de landgenoten te beliegen !
  Rudy Verbuyst
  Antwoord:
  Guy Van Vlierden, van het Laatste Nieuws, schreef ooit in een opiniestuk dat men Syrië maar best in handen kon geven van die zogenaamde ‘gematigde’ rebellen. De man volgt dat wereldje op de voet en zou dus moeten weten wat voor extreme psychopaten dit zijn.
  Verdere commentaar over dat soort lui dat zich journalist noemt hoeft niet.
  Willy Van Damme

 2. Het klopt dat de VS een staakt het vuren heeft gevraagd om humanitaire reden (als ik goed geïnformeerd ben). Blijkbaar is er ook met witte fosfor gebombardeerd deze week. Volgens de ene bron gebeurde dat door Rusland, op burgerdoelwitten…volgens een andere bron op “verzetslui”…Het is toch wel zo dat Rusland en Assad strijden vanuit hetzelfde strategische “vertrekpunt”. Weet iemand in die oorlog nog wie wie is en waarvoor ze strijden ?
  Vyrtis
  Antwoord:
  Of dat verhaal van die witte fosfor klopt weet ik niet. Het komt uit kringen van die salafistische terreurgroepen dus heb ik bijna per definitie mijn twijfels. Wat ik wel weet is dat de VS het gebruikte bij de verovering van de stad Falluja in Irak en Israël bij de oorlog tegen Gaza.
  Maar daarover hoorde je amper protesten over.
  Witte fosfor is wel geen verboden wapen.
  Willy Van Damme

  • weer anderen spreken dan niet over “White P”, maar over een ander product…
   Vyrtis
   Antwoord:
   Het is oorlog en dan spreken we ook over propaganda.
   Willy Van damme

 3. Ik deel uw visie. Vanmiddag keek ik een VRT Journaal; interessant, hoe consequent de regering van Syrië ‘regime’ werd genoemd. (iedere objectiviteit bewust laten varen; pure propaganda).

  Nu dictator Erdogangster dikke vrienden maakt met Putin, veranderen de verhoudingen op het slachtveld drastisch – zou je denken.
  Verdelen ze de buit onder elkaar, en schoppen ze Kerry en z’n kliek er dan uit?
  Of hebben de Yanks hun verlies al aanvaard, en verplaatsen ze hun rape-murder squads nu naar de EU – om hun natte droom te realiseren via het Westelijke front? (Wij wonen in dat front, de kernwapens worden uit onze silo’s gelanceerd, en het antwoord gaat hier neerdalen).

  Turkije is onmisbaar voor de Zio-Yanks in de plundering van Syrië.
  Of zou Putin toch dubbelspel spelen, en met Turkije Syrië toch voor de wolven gooien?
  Uit ander bronnen weet ik inmiddels hoe Turkije militair vuil spel speelt in de Kaukasus. Dat belooft niet veel goeds. Noem een clandestiene tak van handel, en Turkije behoort tot de ‘markt’leiders. heroïne, kindslaven, sexslaven, organenhandel, antiquiteiten, jihadisten, etc.

  Geen woord over dat alles in onze leugenmedia. Wereldwijd heerst er afstemming van de ‘Talking Points’, en wat als ‘Politiek Correct’ wordt bestempeld. Slaapwandelen naar de VN-Heilstaat.
  Zo is het nu ook een keer
  Antwoord:
  Ja woordgebruik is natuurlijk belangrijk. Vroeger sprak men bij Syrië over vrijheidsstrijders en democratische activisten, dat durft men niet meer en daarom spreekt men nu steeds over ‘rebellen’.
  De positie van Turkije is erg complex en het is zeker geen pion van de VS maar een die haar eigen politiek voert. Tot woede van de VS.

  De AKP van Erdogan is een onderdeel van de internationale Moslimbroeders en dus voorstander van een kalifaat en de sharia. Het loopt hoe dan ook slecht af met dat land. Het zal meer en meer verstrikt raken in de vele contradicties van haar geopolitieke zetten en de machtshonger van Erdogan. In feite is het er al in verstrikt. Erdogan beseft het reeds.
  willy Van Damme

 4. Willy eerst en vooral heb ik grote bewondering voor uw inzet en doorzicht in wat er allemaal afspeelt in Syrië.
  Dat onze en trouwens overal in de wereld de HOER nalisten de zionistische zaak verdedigen komt door het feit dat al het media gebeuren in handen is van de zionistische joden. U kan hen ook de Joodse superrijke bankiers noemen die verantwoordelijk zijn voor alle oorlogen van de laatste driehonderd jaar.

  Wiens brood men spreekt diens woord… .
  De Rothschild familie, afkomstig uit Duitsland is rijk geworden met diefstal en oplichting, voor hij stierf zond den oude Rothschild zijn zonen uit naar verschillende Europese hoofdsteden om daar te gaan “bankieren” . Ze leende geld uit aan woeker interesten en werden steenrijk. Drie grote revoluties hebben een eind gemaakt aan de oude wereld en tevens door manipulatie, bedrog, moord en doodslag de Joodse bankiers volledig vrij spel gegeven omdat ze alleenheersers zijn over al het geld, al de zakkenwassers in de politiek eten uit hun handen.

  https://wideawakegentile.wordpress.com/2014/12/26/zionism-communism-and-the-english-french-and-russian-revolutions/

  Tijdens de Franse revolutie hebben ze tienduizenden Christenen, vooral Katholieken op de meest barbaarse wijze vermoord. Na de Russische revolutie heeft meer dan 60 miljoen Orthodoxe Christenen uitgemoord? In 1640 was Engeland grotendeels Katholiek, de huurlingenlegers van Cromwell hebben honderdduizenden Katholieken uitgeroeid, in Ierland heel der steden.


  Diezelfde huurlingen betaald door zion vechten nu overal in de wereld oorlogen uit, in het midden oosten zijn het ook vooral de Christenen die het moeten ontgelden. Willie ik zie alles zeer somber in.
  Afghanistan moest worden “bevrijd”, nu is het de grootste drugproducent te wereld onder hoge bescherming van de Amerikanen. Irak moest ook “bevrijd” worden want nu pompt de joden staat daar gratis olie op. Libië de parel van Afrika hebben ze ook “bevrijd” en leeg geplunderd . tien duizenden negers die daar gerespecteerd werden en werkten overvallen nu de zuidkusten van Europa.


  Gilbert
  Antwoord:
  Bedankt voor de bloemen maar ik doe maar met mijn zeer beperkte capaciteiten mijn best.

  Ik heb wegens een gebrek aan tijd niet alles kunnen bekijken. Alleen die link naar die blog heb ik gelezen. Het is een verzameling prietpraat zonder enig bewijs. men heeft het over een geheim genootschap maar daar blijft het bij;

  Het is totale onzin die historische gebeurtenissen zo te bekijken. Verder ruikt dit erg naar vulgaire jodenhaat. Joden zijn als christenen, boeddhisten en moslims. Je hebt er in soorten, goede en slechte. Veralgemenen kan dus niet en is gewoon plat racisme dat ik verafschuw.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s