Geert Bourgeois–een vulgair typetje

Het is 11 juli en dan moet een Vlaams extremist als Geert Bourgeois (N-VA) natuurlijk van zich laten horen. En zo te horen was de man weer volop op dreef. Franstaligen doen niets anders dan staken en Vlamingen spuwen daarop. Hij sprak van een ‘stakingsgrens’. En, stelde hij op de VRT, stakingen die het land blokkeren kunnen wij niet tolereren. Fantastisch toch hoe die man zijn masker laat vallen.

Achter die beschaafde façade van de minister-president en advocaat schuilt een viespeuk, een zeer vulgair en zelfs reactionair mannetje. Vooreerst is zijn visie over de Franstaligen volgens hem die van alle Vlamingen.

Ja toch, want zoals hij stelde spuwen ‘De Vlamingen’ op die vuile profiterende lamzakken van Franstaligen. Ja, want het enige dat die doen is staken en daar spuwen naar zijn woorden ‘de Vlamingen’ op.

Je moet maar durven om over je eigen vulgariteit en wezenlijke laster te beweren dat ‘de Vlamingen’, dus alle Vlamingen, hierover hetzelfde denken. Van arrogantie gesproken. Weet hij wel dat zijn partij in de federale regering samenwerkt met een Franstalige partij de MR met de Franstalige Charles Michel als premier? Hij spuwt dus ook op zijn coalitiegenoten en premier.

Bovendien stelt hij dat men stakingen die ‘het land blokkeren’ niet kan tolereren. Niet tolereren? We weten natuurlijk dat men bij de N-VA het middenveld met zijn sociale organisaties kapot wil. De roep om ze rechtspersoonlijkheid te geven is hier een bewijs van.

Geert Bourgeois

Geert Bourgeois spuwt op de Franstaligen en stelt dat stakingen ‘die het land blokkeren’ niet kunnen. Zijn partij wil ook de zieken terug aan het werk zetten. Nu nog de kinderarbeid herinvoeren en de negentiende eeuwse katholieke reactionair Charles Woeste kan terugkeren.

Want eens ze een rechtspersoonlijkheid hebben kan men ze voor een rechtbank sleuren, vele miljoenen euro’s schadevergoedingen doen betalen en vakbondsleiders wegens hun vakbondswerk desnoods zelfs laten opsluiten. Ze zullen bij N-VA wel nooit zeggen dat dit hun bedoeling is en dat ze het best voor hebben met de sociale organisaties.

Maar het zoveel mogelijk uitschakelen van de vakorganisaties en mutualiteiten is hun bedoeling. Men analyseert maar het proza van een Peter De Decker of Zuhal Demir. Dat Geert Bourgeois zegt dat men stakingen niet kan tolereren is dan ook geen verrassing. Het doet wel denken aan de dagen van Hitler toen de vakbonden een onderdeel waren van de NSDAP en stakingen verboden.

Uiteraard zal men bij de N-VA woest reageren op zulke stellingen, maar wie zegt dat men stakingen niet kan tolereren zit op het pad van het fascisme, de dictatuur. Geert Bourgeois zou moeten weten dat het stakingsrecht er gekomen is nadat decennialang duizenden mensen in de wereld hun leven lieten om het stakingsrecht af te dwingen.

De N-VA noemt zich graag de opvolger van de sociale strijder priester Daens. In wezen zijn zij alleen maar de politieke erfgenamen van Charles Woeste, de Frans sprekende reactionaire Aalstenaar. Met het enige verschil dat Bourgeois Nederlands spreekt. Want wat moet je anders denken van een partij die zieke mensen terug wil doen gaan werken, tegen het advies in van hun arts?

Geert Bourgeois en zijn partij willen na de volgende verkiezingen nog maar eens een rondje staatshervormingen doen draaien. Ze hebben echter daarvoor en voor de regering ontslag moet nemen in het parlement een twee derde meerderheid nodig en dus ook de steun van vooral de PS.

Men hoeft geen toppoliticus of advocaat te zijn om te weten hoe men bij de PS en ook bij MR op dit spuwen en die laster gaat reageren. Geert Bourgeois is een klein mannetje, een viespeuk. Heeft er iemand pek en veren om hem af te voeren? 

Willy Van Damme

Advertenties

7 thoughts on “Geert Bourgeois–een vulgair typetje

 1. Als Mayeur verklaart dat “Vlamingen Brussel bevuilen” sussen de Vlaamse media al vlug de gemoederen, als een Vlaamse politicus uitvalt op het zuiden van het land is het kot te klein. Vlamingen gaan in deze bananenrepubliek altijd het “vuil” van de straat blijven, enkel goed om het zuiden te onderhouden. Ik ben ook geen voorstander van Bourgeois, hij komt me teveel over als een kneuterig ‘bourgeois’ mannetje. What’s in a name? Echter nu zo op hem uitvallen, daar is een woord voor: “nestbevuiling”. Misschien moet ik vandaag toch de vlag uitgangen, je weet wel, die met dat zwart beest op een gouden veld. Moet ik dan echter de klauwen overschilderen, als te provocerend?
  Luc
  Antwoord:
  Vlamingen ‘het vuil van de straat’? Merkwaardig toch als we weten dat deze regio veruit de rijkste is van de drie of vier regio’s die we hebben. En dit toch al decennialang het geval. Het is ooit wel anders geweest.
  Verder zijn er geen ‘de Vlamingen’ of ‘Walen’ of ‘Franstaligen’. Je heb er klootzakken of heel sociaal voelende mensen, armen en rijken. Kortom mens in al zijn grote en heel klassieke verscheidenheid.
  De uitlating van Mayeur is dan ook onaanvaardbaar en minstens dom. Wat hij vermoedelijk bedoelde is dat bepaalde groepen in Vlaanderen Brussel, waar hij burgemeester is, in een te slecht daglicht stellen. Wat wel deels klopt.
  Maar als ik goed begrepen heb verontschuldigde hij zich hiervoor nadien. En bovendien – als mijn herinnering klopt – is er heirover in de Nederlandstalige pers wel veel heisa geweest.
  Maar ik heb een hartsgrondige hekel aan het nationalisme, of het nu Amerikaans, Chinees, Mongools, Arabisch of Vlaams is. Altijd voelen zij zich het slachtoffer en zien zij de anderen als de grote smeerlap, verantwoordelijk voor alle mogelijk onheil dat hen is overkomen. Zielig gewoon en ziekelijk. Het vernielt samenlevingen en werkt als een kanker in een gezond lichaam.
  Willy Van Damme

 2. Wie zijn gal in de lucht spuwt, spuwt doorgaans in eigen gezicht, zo ook petit bourgeois.
  Johan Baert
  Antwoord:
  De Volksunie groeide met de jaren uit tot een partij die haar erfzonde, de collaboratie en het uiterst extreme asociale gedachtengoed, had afgeworpen. Ik heb als journalist en als mens bijvoorbeeld zeer goede herinneringen aan een figuur als Herman Van den Abbeele die hier in Dendermonde schepen van ruimtelijke ordening en cultuur was. Een pracht van een kerel.

  De NV-A is zonder dat ze dat echt toegeven een terugval naar die periode van het VNV en het activisme uit WO I. De verkramptheid, het fanatisme en het gebrek aan pragmatisme bij de meeste mensen van de NV-A is te opvallend om niet op te merken.

  Wie de onzin over zaken als tewerkstelling bij een Zuhal Demir, Bart De Wever of Liesbeth Homans hoort en leest moet zich als sociaal voelend mens wel ongemakkelijk voelen. Hun praat hierover is bijwijlen zo dwaas dat zij nadien zelfs moeten toegeven fout geweest te zijn.

  Verder valt het mij in de zeer veel reacties in de media over deze zaak op dat men het alleen heeft over dat ‘spuwen’. Dat was natuurlijk walgelijke praat maar veel erger was zijn stelling dat stakingen ‘die het land blokkeren’ niet kunnen.

  Blijkbaar is men in de media al zover dat men het normaal acht dat stakingen verboden worden. En dat is toch een essentieel mensenrecht waarvoor, zoals ik stelde, in het verleden duizenden mensen het leven lieten.

  Geert Bourgeois heeft zijn familienaam dan ook niet gestolen. Hij doet hem alle eer aan. In het Frans! En geen petit bourgeois maar een grand bourgeois.
  Willy Van Damme

 3. om in bourgeois zijn woorden te antwoorden: ik zou als vlaming op hem spuwen en als het kon hem uitspuwen naar de maan
  Frederik Michiels
  Antwoord:
  Het is verboden afval op de maan achter te laten.
  Willy Van Damme

 4. Beste Willy,
  Opnieuw dank! Je bent er altijd vlug bij. Geert Bourgeois is eigenlijk niet het type van de echte Vlaming die, in groep, luid schreeuwt en graag de sympathieke uithangt. Meestal om er op een broederlijke manier profijt uit te halen. Maar toch is Geertje de minister president van Vlaanderen dat bekend staat om zijn hoog gehalte aan christelijke verdraagzaamheid en naastenliefde.
  Maar Bourgeois (hij doet zijn Franse naam alle eer aan!) is zeer goed voor Vlaanderen. Waarom?
  Hij is intelligent en kent zijn dossiers. Dus hij kan ons profijt opbrengen. Dat is alles wat telt.
  Enkele Vlamingen van nog veel intenser democratisch gehalte hebben het al verteld: “Met het geld dat we het luie Wallonië schenken, kan de Vlaming met een Duitse Klassewagen rijden.
  Geen betere beschrijving van Geert Bourgeois dan de schandalige uitspraak van Migel Farage over Herman Van Rompuy: “You heave all the charisma of a damp rag and the appearance of a lowgrade bank clerk”. Inderdaad Bourgeois doet mij en nog vele anderen denken aan een geslepen notarisklerk die ook loense dingen, op een beheerste manier, kan recht trekken.
  Een goeie om er zijn voordeel bij te halen!. In het Duits bestaat ook nog een mooi woord voor een humorloze arrivist: “Eine Streberleiche!”
  Hilaire Bodein

 5. Bart De Wever is er niet voor de Vlaamse feestdag (in Singapore), dus heeft GB de rol provisorisch overgenomen. Het is N-VA.
  Hadassah Borreman
  Antwoord:
  Bart De Wever moet zich in Singapore goed voelen. Het land is immers de facto eigendom van eerst Lee Kuan Yew en nu zijn zoon en schoondochter. En wie oppositie voert krijgt zoals in Monopoly een kaart: Ga naar de gevangenis.
  Willy Van Damme

 6. Dank u wel meneer Willy Van Damme.
  Eindelijk iemand die hardheid en onmenselijkheid van de NVA aan de kaak stelt.
  Nu nog zo een onderbouwd artikel over het orakel uit Antwerpen.

  Nog een prettige dag verder gewenst,
  Hans Janssens.
  Antwoord:
  Over de man van Antwerpen is hier in het verleden al wat verschenen. Incluis een mooie foto van hoe hij privé en voor de lokale verkiezingen ging buigen bij de joodse clans die in Antwerpen de diamant beheersen. Wiedergutmachung heet dat.
  Verder bedankt.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s