De Morgen steunt al Qaeda

Uw krant blijft met betrekking tot Syrië getuigen van een barslechte berichtgeving. Typevoorbeeld is het verhaal in de krant van vandaag ‘Fallujah valt, maar waar is de Syrië strijder?’

Hierin schrijft uw medewerker: ‘De Britse terreurexpert Raffaello Pantucci van Royal United Services Institute (RUSI), de oudste defensie- en veiligheidsdenktank ter wereld, volgt zowat alle buitenlandse strijders in Syrië en Irak op de voet’.

Wat uiteraard nonsens is daar dat fysisch natuurlijk onmogelijk is. Maar U verbergt hier een essentieel feit. RUSI is namelijk de studiedienst van het Britse leger, vandaar Royal United Services, zijnde de verenigde Britse lucht- en zeemacht en het landleger van hare majesteit de koningin. De royal.

De heer Pantucci is met andere woorden geen neutraal expert maar een soort woordvoerder van de Britse regering. Bovendien verzwijgt Uw medewerker ook dat dit Brits leger betrokken is/was bij de training en bewapening van jihadisten in Syrië waaronder al Qaeda en, zeker in het verleden, ISIS.

Het is dan ook geen toeval dat Uw medewerker de naam al Qaeda in zijn tekst niet laat vallen maar het alleen heeft over ISIS/IS. Alsof al Qaeda in Syrië niet eens bestaat. En nochtans was het al Qaeda dat tekende voor de aanval op Charlie Hebdo. En bovendien zat de eerder in het verhaal genoemde Saïd M’nari volgens Uw zusterkrant Het Laatste Nieuws bij al Qaeda in Syrië, zijnde Jabhat al Nusra, en niet bij ISIS/IS.

Als je een bewijs wil hebben voor de steun van De Morgen voor al Qaeda dan is dit een zoveelste aanwijzing.

Willy Van Damme

Nawoord:

Lezersbrief naar aanleiding van een artikel in De Morgen over de bevrijding van de Iraakse stad Fallujah door het Iraakse leger. Het artikel is typerend voor de wijze waarop onze media nog steeds zoveel mogelijk de rol van al Qaeda bij de terreur in Syrië en ook Irak verzwijgen.

Alhoewel men perfect kan weten dat de recent gearresteerde Belgische Syriëstrijder Saïd M’nari vocht bij Jabhat al Nusra (al Qaeda in Syrië) – Zusterkrant Het laatste Nieuws waarvan De Morgen dagelijks veel artikels overneemt schreef het – verzweeg men hun rol en had men het alleen over ISIS.

Indirecte steun

Als men door ISIS bezette steden aanvalt is er geen probleem, kraait men amper of niet over het lot van de daar achtergebleven burgerbevolking of de gebombardeerde scholen en hospitalen. Als Rusland of Syrië door al Qaeda en haar bondgenoten bezette steden aanvalt klinkt bij de (sic) kwaliteitspers een en al verontwaardiging.

Jihadisten tesamen met vlaggen

Een in juni genomen foto van fiere Syrische jihadisten in het noorden van Syrië. De witte vlag met groene tekens is die van Ahrar al Sham, een salafistische terreurgroep opgericht door leden van al Qaeda, de driekleurige vlag is die van het zogenaamde Vrij Syrische Leger – een leger dat niet eens bestaat – en de zwarte vlag met witte letters is die van Jabhat al Nusra (al Qaeda in Syrië). In de provincies Aleppo en Idlib en delen van Homs, Hama en Latakia vechten die in een militaire alliantie. Ahrar al Sham krijgt grote steun van de Britse regering. Volgens de woordvoerder van Didier Reynders (MR), onze minister van Buitenlandse Zaken, steunt ons land alleen de gematigde jihadisten, die met de vierkleurige vlag in het midden en niet de anderen ernaast. Of hoe de regering Michel al Qaeda een steuntje in de rug geeft. Voor een nieuwe aanslag in Zaventem? En waar blijven De Wever en Jambon en hun harde woorden nu?

Russische en Syrische vliegtuigen bombarderen dan markten, hospitalen, scholen en burgers. Waarna de westerse regering nog maar eens – zij het tegenwoordig al zeer zwakjes – schande spreken. Neen, al Qaeda & Company aanvallen is het schenden van de mensenrechten voor Amnesty International, Artsen zonder Grenzen en De Morgen.

Dit doen ze door te verzwijgen dat Russen en Syriërs feitelijk door al Qaeda & Co bezette stellingen aanvallen. Het is voor de lezer van Morgen e.a. alsof daar dan alleen maar burgers wonen. En zeker kinderen want die tovert al Qaeda dan in haar via De Morgen gevoerde propagandaslag steevast uit haar salafistische hoed.

Die steun aan al Qaeda door dagbladen als De Morgen gebeurt natuurlijk niet openlijk. Dat doen zou immers bij de lezers en de bevolking in het algemeen op heel groot verzet stuiten. Daarom dat men die steun zoveel mogelijk verbergt en de aanval op stellingen van al Qaeda verkoopt als aanvallen op weerloze burgers en civiele doelwitten als markten.

Wat de massamedia dan niet doet als men door ISIS bezette steden aanvalt. En dat doet men bij die redacties zoals bij De Morgen heel bewust. Men kent daar het probleem van al Qaeda en hoe al Qaeda het verzet in het westen van Syrië controleert. Maar men verzwijgt het. En dan is men medeplichtig. Heel simpel!

In die zin moet men ook begrijpen waarom men cruciale informatie zit achter te houden als bijvoorbeeld wat het RUSI feitelijk is. Want als de lezer dat zou weten dan begint hij bijna onmiddellijk te twijfelen aan de woorden van die ‘expert’ Pantucci van het Royal United Services Institute, de services zijnde lucht- en zeemacht en het landleger. En dan valt het ganse krantenverhaal in duigen.

Willy Van Damme

Advertenties

3 thoughts on “De Morgen steunt al Qaeda

 1. Die baggerkranten zijn een wapen in WO3, die met 9/11 al volop is afgetrapt. Ze moeten de mensen fabels inprenten.
  Gister juist wat de baggerkranten toedekken cq. verzinnen, op een rij gezet. Niks melden ze over de kolonialisatie die volop gaande is van N-Syrië. Legerbases worden er naar verluid gebouwd door: Frankrijk, Engeland, de VS. troepen uit Duitsland, en troepen uit S.A. zijn naar Turkije gestuurd, aan de grens.

  Dit wordt wel zeker voluit oorlog. Zoals gebruikelijk om drogreden. i/o van de apartheidsstaat die de wereld als grabbelton beschouwd, en ons als ongedierte. http://www.globalresearch.ca/france-building-military-bases-in-syria-report/5531259 http://www.globalresearch.ca/western-special-forces-fully-deployed-in-syria-terrorist-reinforcements-in-syria-turkey-border-region/5531132
  Hou ook dit scherp op het netvlies:
  http://yournewswire.com/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/
  Concessies voor olievelden nu nog onder soeverein Syrische bodem zijn door de Izrels zwendelaars naar verluid al ten gelde gemaakt!
  commando’s en geheim agenten opereren tot diep in Syrië. Het luchtruim wordt met drones en jets vrijwel als vanzelfsprekend geschonden.
  Thierry Meyssan beschikt over inlichtingen dat Turkijke de regio Aleppo heeft geïndustrialiseerd. Turkse fabrieken exploiteren op grote schaal minderjarige Syrische vluchtelingen. Geen krant die iets van al die misstanden genegen is te verslaan.

  BEXIT en NEXIT: de enige reële nooduitgang die er nog is. De kampen in Turkijk zijn nagenoeg leeggehaald, 6 mljr. PER JAAR is bedoeld om de doodseskaders in Syrië te blijven bevoorraden. Erdogan – een veteraan uit Milli Görüs, de Turkse versie van de Moslim Broederschap – een CIA-instelling – heeft dan ook de banden met ‘de Boogeyman’ genormaliseerd. En dat wordt in de EU ingeschoven. De Boogeman heeft het voorwerk ín de EU al grondig gedaan, de poorten voor het paard van Troje wijd open gezet. Wie bezwaar heeft tegen die ‘socialistische Heilstaat’ wordt voor gek verklaard. (waarvan kennen we dat toch?!). Het wordt nu verkocht als ‘geen tolerantie voor intolerantie’, (met schuim rond de mond).
  De Boogeyman ‘pulls the tric’ overal in de wereld – simultaan. Rand Corporation heeft de agenda neergelegd om Oekraïne ‘af te maken’, vermoedelijk is het transport van witte VN gepantserde oproerwagens op transport naar Oekraine. Het plan is de avondklok in te stellen, en op alles wat zich verdedigt te gaan schieten.
  De confrontatie wordt gezocht met zowel Rusland als China. http://action.larouchepac.com/petition_to_leave_nato
  idd.: zelfopheffing is geen overlevingsstrategie.
  Milou Voorst
  Antwoord:
  Wat de mensen van Global Research soms onvoldoende zien is de finesse van de diplomatie en een goed analysevermogen om de verschillende zetten voor en achter de schermen te zien.

  Ze baseren zich, zoals bij deze twee stukken, op een verhaal waarvan men niet eens zeker is dat het waar is, en maken daar dan een stuk over vol hyperbool.

  Neem bijvoorbeeld dat verhaal over Franse basissen en Franse militairen. Dat kan goed zijn maar er is hierover echter maar een vage bron beschikbaar. En dan pas ik, ik noteer dat en zie of er elders ook iets dergelijks te horen is.

  Wat bijvoorbeeld Turkije betreft is het steeds duidelijker dat het zijn koers tegenover Syrië aan het wijzigen is. Het afzetten van premier Ahmet Davotuglu, architect van de buitenlandse politiek van president Recep Tayyip Erdogan, is hier een aanwijzing.

  Dat het Syrische leger al ongeveer een maand tegenover al Qaeda en haar bondgenoten overal successen haalt kan eveneens gezien worden als een aanwijzing. De toevoer van materiaal lijkt geheel of deels gestopt.

  Men kan stellen – zie mijn vandaag geplaatst verhaal over Aleppo – dat het westen zonder dat ze dat zeggen – en misschien nooit omwille van het enorme gezichtsverlies zullen toegeven – dat zij al Qaeda & Co hebben laten vallen als een baksteen.

  Ik heb eerder herhaalde malen op die politieke ommekeer gewezen en dit zet zich nu verder. Amper iemand in de media die het nog voor die rebellen opneemt. De VS speelt nu de Koerdische kaart tot woede van Iran, Irak, Syrië en Turkije. En hier is een nieuwe alliantie in de maak.

  Tussen haakjes: Turkije wordt nooit lid van de EU en die vluchtelingenkampen in Turkije zijn verre van leeg. Turkije is trouwens gestopt met het wegsturen van die vluchtelingen naar de EU.

  Dit ondanks het feit dat het akkoord van Ankara met Brussel zo dood is als maar kan zijn en Turkije haar eisen niet ziet ingewilligd. Ook hier betekent dit een zeer zware nederlaag voor Erdogan.

  Hij spiegelde zich aan de kalief die Byzantium veroverde. Hij is echter eerder als de Ottomaanse kalief die na de nederlaag tijdens de eerste wereldoorlog het veld moest ruimen voor de Jonge Turken van Mustafa Kemal Atatürk.
  Wie weet, sommigen zien een grotere invloed van het Turkse leger terug opduiken.
  Willy Van Damme

 2. Beste Willy,
  *De Morgen en Het Laatste Nieuw behoren tot De Persgroep, eigendom van de familie Van Thilo:.
  Vlaams en slim: zogezegd kritisch en genuanceerd, voorzichtig napratend wat de beleidsmensen willen. Het werklustige Vlaamse volk dat droomt van een Duitse Klassewagen, moet toch weten waarover het gaat op deze wereld. Die onrechtvaardige wereld die voor ons veel beter zou zijn indien de anderen ook hun plicht zouden doen zoals het een Vlaming past. Zo simpel is het! Het Laatste Nieuws is de meesterlijke Vlaamse dienaar in haar functie van de beste sportkrant met aantrekkelijke dramatische verhalen en een beetje seksschandaaltjes (soms zelfs met nogal prikkelende foto’s). De interesse van het volk moet aangewakkerd blijven!
  HLN kan men beschouwen als een betere uitgave van ‘Die Bildzeitung’ die meesterlijk weet hoe men de schaapjes moet voederen.
  *De Morgen moet dienen om vooral de vele would be intellectuelen het nodige – goed voorgekauwde ! – voer te bezorgen. Zodoende kunnen die op een intelligente, sociale en moedige manier nadenken om luid te kunnen verkondigen dat zij echte linksen zijn – omdat ze De Morgen lezen.
  Twee vliegen in één klap: de sportvriend die het wil weten om het toonaangevend verder te vertellen – en de echte of halve intellectueel die het altijd beter weet en zich zoveel mogelijk kransjes met lauweren wil opzetten.
  Algemeen besluit: goed geïnformeerde, neutrale informatie is haast niet meer te vinden.
  Waarom? Gebrek aan kapitaal en bekwame mensen die, terecht, geen zin hebben om voor een appel en een ei te werken. Is de gapende afgrond niet meer te vermijden?
  Hilaire Bodein
  Antwoord:
  Het laatste wat een Van Thillo wil is kranten uitgeven die kritisch staan tegenover het nu gevoerde sociaaleconomisch beleid. Wat kritiek kan wel maar alleen binnen bepaalde perken.

  Men moet immers geloofwaardig blijven en de illusie van persvrijheid creëren. De mensen moeten blijven geloven dat men de sociale zekerheid alleen kan redden door ze af te breken. Geniaal toch.
  Willy Van Damme

  • Ik was in 68 mijn buurt al waanzinnig beu ( zoals Dirk Dewachter zijn Boom moe was) en… met een beetje lang haar in “de groep” verbeterde de wereld zienderogen . Als ik nu dagdroom van Pol Pot, Black Panthers …glipt er in mijn apenbrein een cynische genieting…
   Wellicht wast Dash ook witter dan wit….?
   Verder zal een Malthusiaanse uitdunning wellicht voor een nieuwe Morgen op mesthoop aarde zorgen. De aarde wil die “meninghebbende” parasietenmassa dringend kwijt .
   Ludo Kenis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s