Siegfried Bracke en de deontologie

Dat politici bijwijlen schaamteloos zijn en dat men dit ook aantreft bij journalisten is natuurlijk geweten. Zo heeft Siegfried Bracke (N-VA) het vandaag in de kwestie Optima en Termont over deontologie. Toch merkwaardig voor een man die gelijktijdig journalist was bij de VRT en ondertussen onder allerlei schuilnamen voor een partijblad stukjes over de politiek schreef. En voor welke partij? Juist die van Daniel Termont.

verkiezingsdag NV-A

Siegfried Bracke heeft het over deontologie en contacten met dubieuze zakenlui. Neen, niet met Koen Blijweert natuurlijk.

En dan hebben we het nog niet over zijn georkestreerde overstap van de SP.A, sorry de journalistiek, naar de N-VA. Geen enkel amateurgezelschap te lande die zo’n slecht stuk zou durven opvoeren. Het was zelfs geen onderbroekenhumor.

De man is dan ook zowat de laatste om het woord deontologie in de mond te nemen. Hij toont een verregaand normbesef en gebrek aan schaamtegevoel. Hij is het schoolvoorbeeld van het genre politici en journalisten die de mensen er een degout doet van krijgen.

Willy Van Damme

Advertenties

3 thoughts on “Siegfried Bracke en de deontologie

 1. Het zijn straffe toeren, zie je hem denken. Het is mij toch weer wat.
  Wim Vlaminckx
  Antwoord:
  De man is als een sergeant die de bevelen van zijn officier opvolgt, hier Bart De Wever. Met andere woorden: Een zielig mannetje. Ooit was hij hier in Sint-Gillis-Dendermonde lid geworden van de SP.A. Wat zorgde voor heel veel wanttrouwen bij de leden.

  Maar ja, vermoedelijk had hij Henny De Baets, Mevrouw Norbert De Batselier, in gedachten. Die zat toen in de beheerraad van zijn werkgever de VRT en De Batselier woonde in die periode in die deelgemeente.

  Niet dat, voor zover ik uiteraard weet, hier iets fouts zou gebeurd zijn. Maar het typeert de man. En het typeert nog meer de N-VA dat ze zo iemand binnen namen en parlementsvoorzitter maakten. Wat een voorbeeld voor onze maatschappij.
  Willy Van Damme

 2. Bart De Wever heeft ondertussen nog steeds een hele privé-militie rond zijn huis. Al dan niet verzonnen bedreigingen.
  Wim Vlaminckx
  Antwoord:
  Bart De Wever is een groot politiek strateeg en een uitstekend mooiprater. Maar iedereen die wat kent van onze vaderlandse politiek weet dat zulke liedjes als die van De Wever nooit erg lang duren. Zie Wilfried Martens, Leo Tindemans, Guy Verhofstadt, enzovoort.

  Maar misschien is er nog plaats vrij in het Europees parlement.
  Willy Van Damme

 3. Beste Willy , hoe kan ik je contacteren voor een gesprek?
  Nicolas Geniets
  Antwoord:
  Sorry voor de heel late plaatsing. Je kan mij bellen – 0478/90.11.07 of 052/22.59.09
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s