Marc De Schutter in P-Magazine–Gazettenpraat in een mooi blinkend blad

Het woord ‘gazettenpraat’ is een in het land goed bekende term. Het staat voor prietpraat, onbetrouwbaarheid en leugens. Het werkt als een vloek op deze stiel en de negatieve sfeer bij de bevolking hier rond is, zo lijkt het, begrijpelijk.

Het gesprek en verhaal van Marc De Schutter ’Van Super Club tot Thaise cel’ en ‘Voetbalallergie’ naar aanleiding van de publicatie van zijn boek ‘De schutter heeft het altijd gedaan’  in P Magazine van Juni 2016 is typisch voor wat onder die term ‘gazettenpraat’ valt.

Zo worden de beweringen van de man, die nota bene drie correctionele veroordelingen achter de rug heeft, probleemloos voor waar aangenomen. Het verhaal over 1 miljoen Belgische frank die dankzij Superclub 200 miljoen worden is er een voorbeeld van.

Ook het verhaal over Warner Brothers dat Superclub kapot maakte is totaal van de pot gerukt. Ik heb dat jaren terug onderzocht en het resultaat hiervan is te vinden in mijn boek ‘De zeepbel van Superclub’ dat in 1999 bij Van Halewyck verscheen.

Het onderzoek naar Superclub in 1990 gebeurde door revisor André Descamps op vraag van de vzw Anti-Piracy Foundation, een vzw rond videodistribiteurs.

Het werd in Cannes gelekt door filmmakers Marc Punt en Jan Verheyen (die toen Independent Films hadden) die het verhaal doorspeelden aan Christiaan De Schutter van het vakblad Moving Pictures International en Jan Temmerman van De Morgen.

Beide journalisten waren toen op het filmfestival van Cannes aanwezig. Zij publiceerden hierover en de zaak klapte zo in elkaar. De reden was dat de waardering der activa van Superclub frauduleus was en men toen eindelijk in de financiële wereld vragen begon te stellen. Ook was de zeer grote aandelenhandel rond Superclub geheel illegaal.

De waarde van die activa was tot dan allemaal gebaseerd op de prietpraat van een De Prins, Maes en De Schutter die door vet betaalde revisoren klakkeloos werd overgenomen. Met Warner Brothers had dat lek en dat rapport van bedrijfsrevisor Descamps helemaal niets te maken.

Marc De Schutter in Port Napoleon

Marc De Schutter, hier toen hij directeur was van de Franse jachthaven Port Napoleon in Port Saint-Louis-du-Rhône vlakbij de Camargue aan de Mediterrane kust. De jachthaven is eigendom van de Nederbelgen, Jan Hamelink en porno- en vastgoedbaas Gerard Cok. Alleen over zijn aanwezigheid hier kan je gemakkelijk een boeiend boek schrijven, zowel fictie als non-fictie. Het aantal klachten bij het gerecht waren niet te tellen, van geweld tot diefstal, intimidatie, vandalisme, een verdacht overlijden en dito brand. Niemand werd hier strafrechtelijk echter ooit veroordeeld. De jachthaven is nog steeds eigendom van dit duo.

De rest van het verhaal in P Magazine is navenant. Men neemt zomaar zonder enige controle alle beweringen van de man voor waar over. Dit is dan ook geen journalistiek maar roddel van een smerig soort grenzend aan laster. Zie maar het herhaaldelijk gebruik van de naam Coiske Sperma om een gerechtelijk speurder te identificeren.

Wie Marc De Schutter kent weet dat men met zijn verhaaltjes zeer voorzichtig moet zijn. Leugens, overdrijvingen en klinkklare onzin zijn typerend voor de man.

Dat hij nu plots begint de schelden naar zijn vriend Jan Maes is natuurlijk merkwaardig voor wie het dossier een beetje kent. Toen men de Schutter in Thailand arresteerde waren zij praktisch zelfs buren en samen in zaken, vastgoed.

Maar de man heeft dan ook een serieus gebrek aan moraliteit. Getuige zijn gerechtelijk verleden en heden. Misschien kan men ook eens bij P Magazine denken aan de duizenden slachtoffers van de man.

Maar aangezien dit boek uitkomt bij Mediageuzen die ook P-Magazine uitgeeft en als verantwoordelijke uitgever Maurice De Velder heeft hoeft de toon van dit interview niet te verbazen. Beiden, De Schutter en De Velder, hadden in het verleden zelfs een gezamenlijke vriend, genaamd Leo Delcroix.

Willy Van Damme

Lezersbrief aan de hoofredacteur Günther Van Hassel van P-Magazine. Het blad heeft geen pagina voor reacties van lezers. Het gesprek verscheen ter gelegenheid van de publicatie van het boek ‘De schutter heeft het altijd gedaan’ van Marc De Schutter dat bij Mediageuzen verscheen.

Eerder verschenen er ook interviews met De Schutter in Het Laatste Nieuws en de Gazet Van Antwerpen. De zaak van de moord op Vera Van Laer komt voor in Antwerpen met als hoofdverdachten Marc De Schutter en de toenmalige politieman Marc Hoevenagels. Die was toen een topman bij de OD, de Opsporingsdienst van de Antwerpse politie.

Gezien het delicate, waaronder de relatie van De Schutter met de Antwerpse parketmagistraat Eric Corazza, stelde het parket-generaal in Antwerpen voor de zaak een assisenspecialist uit Limburg aan. Het vermoeden is dat de zaak in 2017 voorkomt. Het moraliteitsonderzoek is sindsdien achter de rug.

Advertenties

8 thoughts on “Marc De Schutter in P-Magazine–Gazettenpraat in een mooi blinkend blad

 1. HAHAHA die Willy…..van een ezel kan je geen koerspaard maken gaat volledig op voor je. Jij de grote SC specialist….er zijn er betere.
  Gelukkig leest er niemand die zever van je.

  Succes en boer maar verder….
  Marc De Schutter
  Antwoord:
  U bent er wel heel snel bij. Het staat nog maar pas online. Maar ik schreef al dat je verklaringen met een pak zout moeten worden genomen. Je schrijft hier dat niemand die “zever” van mij leest. Ben jij dan die niemand? De groeten aan Jan.
  Willy Van Damme

 2. Dit is het bewijs dat je het bij het rechte eind hebt willy, anders zou hij zijn schouders er over ophalen, of als hij serieus genomen wil worden, zou hij je beweringen weerlegggen. Maar blijkbaar kan hij dat niet.
  De groeten van Gerrit Niemand 🙂
  Antwoord:
  Acht wat wil je? We kennen elkaar al sinds augustus 1992 toen ik hem belde over een gerucht betreffende de nakende faling van Lavithas, een facilitair bedrijf voor video en TV waarvan hij de baas was.

  Geen probleem, stelde hij, alleen wat akkefietjes die snel opgelost zullen worden. Nog geen twee weken later ging alles met een heel luide knal overkop. Een faling die men al maanden voordien had zitten voorbereiden.

  Een put van minstens 2 miljard Belgische frank (50 miljoen euro) nalatende. Alsmede een gigantische berg valse facturen. Waanzin.
  Hij kreeg hiervoor nadien 3 jaar voorwaardelijk. Een gerechtelijke blunder van jewelste.

  Toen het gerecht dan begon met een moraliteitsonderzoek nodig voor dat komende assisenproces had men het naar verluidt trouwens moeilijk om iets positiefs over de man te vinden. Ook logisch natuurlijk.

  Ei zo na is Philips toen door Superclub bijna over kop gegaan en diende ze haar divisie witgoed aan Whirlpool te verkopen. Ze sleurden ook zelfs de top van de Nederlandse Middenstandsbank toen mee.

  Die bende heeft mij in die periode via 7 klachten, burgerlijk en correctioneel, voor de rechter gesleept. Ik heb alles met glans gewonnen. Ze moeten mij trouwens nog vele duizenden euro’s.

  Ik ben zelfs als enig Belgisch journalist ooit hiervoor op 1 juni 1998 voor het Amerikaanse Oppergerechtshof in Washington moeten verschijnen. Ik won.
  Willy Van Damme

  • De meest belangrijke getuigen zijn “sinds kort “2014” door de rechter ter zijde gezet, met tussenkomst van de federale politie. Natuurlijk gebeurde dit met de nodige praatjes, manipulaties, en we mogen zeggen “dreigend” en de nadien ongelooflijke beslissing van de rechter om niemand te beschermen. Daarmee ook niet wenst dat deze “zoals van in het begin (1998*) wel werd beloofd” onder X mochten getuigen. Wel werd voorgesteld om deze getuige “met alle macht en mogelijkheden” te verplichten om zijn volledige getuigenis op video op te nemen. Dus geen “enkele” bescherming van de identiteit van de getuigen tijdens de rechtszaak, wat de getuige prompt heeft laten afweten verder te werken (wie zou dit wel doen?) . Wederom een prachtig staaltje van een Belgisch gerechtelijk en onderzoek dat gevreesd word op een sisser af te lopen voor Markske De Schutter. De familie van Vera Van Laer, zou volgens de federale politie, het hoofdstuk hebben afgesloten, en denkt ook dat de uitspraak van de rechter in het voordeel van deze wederom met een belachelijke uitspraak zal aflopen, en zonder enige vorm van een “eerlijk” proces kan worden verwacht.

   Zo zie je maar, waarmee we bezig zijn in België…

   Ik heb de “snelle” bijdrage van Markske gelezen, en denk dat het hem zeker niet beter af gaat, als voorheen. Hij blijft met zijn arrogantie spelen, maar ik zou in zijn schoenen niet willen staan, want er gaan geruchten rond….meer kan ik niet zeggen.
   Van Geen Belang
   Antwoord:
   Je spreekt een beetje in raadsels. En Markske is natuurlijk iemand die soms lijkt te kicken op gevaar. Zie maar naar de ontmoeting ooit in zijn villa in het Nederlandse Philippine met enkele figuren uit de saga rond het vroegere Antwerpse café De Ossepoot. Geen toeval dat die villa toen leek op een soort fort.

   Naar een kroongetuige mij stelde is het verhaal over die aandelentransactie rond Superclub met de Ossepoot correct. Kort nadien bleken die aandelen echter waardeloos. Weg waren al die zuurverdiende miljoenen van Maria. Je zou voor minder kwaad worden.
   Willy Van Damme

 3. Verdachten zaak verdwenen Vlaamse voor hof

  Politie

  Hij beschikte over zeer goede contacten bij de politie en de magistratuur. Een aantal vooraanstaande politiemensen zouden vervolgd kunnen worden omdat ze het onderzoek naar de moord op Vera van Laer zouden hebben gesaboteerd. Een van de politierechercheurs zou het lijk van Vera van Laer hebben laten verdwijnen, al zijn daar tot nu toe geen bewijzen voor gevonden.

  http://www.crimesite.nl/marc-de-schutter/
  Van Geen Belang
  Antwoord:
  Ik wacht met veel ongeduld op het proces in de zaak om meer duidelijkheid te krijgen over de affaire. Belangrijk is ook dat er voor haar kinderen en haar man zo hopelijk enige gerechtigheid kan geschieden en ze deze zaak zoveel als mogelijk kunnen afsluiten. Ik ben zoals normaal altijd alleen maar de nieuwsgierige journalist.
  Willy Van Damme

  • Mij niet……de namen werden U reeds doorgegeven jaren terug. Deze ex. politieman, beschermd omdat zijn grootvader een belangrijk personage was binnen de gerechtelijke, werd “eervol” ontslagen voor de feiten. Deze persoon, is een bekende van Marc De Schutter…..hij kent alle details, en is ook “de” betrokken persoon die niet zal verschijnen voor de rechtbank. Wederom een interne regeling, en van de gang van zaken binnen de Antwerpse politie. Dit crapuul , was ook op de cocaïne feestjes van … aanwezig met zijn overste….Marc H…
   Van Geen Belang
   Antwoord:
   Wegens de connecties van Marc De Schutter met het Antwerpse gerecht en politie heeft men trouwens iemand uit Limburg de zaak in handen gegeven.
   Het feit dat de zaak toch voor de rechtbank wil brengen is daarom ook moedig. Natuurlijk roept het feit dat bepaalde figuren uit gerechtelijke en politionele middens tot heden buiten schot bleven en nog steeds in functie zijn vragen op.

   Uit Uw laatste zin heb ik de initialen van de betrokkene weggelaten daar voor iedereen duidelijk zou zijn wie die vermeende cocaïnefeestjes dan organiseerde. En dat een crimineel feit. Dat er in dit dossier ook drugs opduiken hoeft natuurlijk niemand te verbazen.

   Marc De Schutter beweerde trouwens in het verleden wel eens als ‘informant’ rond drugs te zijn opgetreden voor douane en politie. Onder meer toen hij baas was van die jachthaven Port Saint-Louis du Rhône, deels eigendom van Gerard Cock die zelf ooit om die reden in opspraak kwam.
   Willy Van Damme

 4. Geachte heer,

  Deze reactie heeft niets met het bovenstaande artikel te maken, dus u hoeft hem niet te publiceren. Ik reageer eerder op de aanhoudende persberichten over Rusland.

  Rusland wordt weer meer en meer als symbool van het Kwaad afgeschilderd. En nu op het enige vlak waar de westerse nihilistische mens nog gevoelig voor is: zijn Spelen. Rusland speelt vals in de atletiek! Want de atleten zeggen niet waar ze 24/7 verblijven om te kunnen worden gecontroleerd! Of ze zeggen het wel, maar ze blijven dan op plaatsen waar de atletiekfederatie geen zin heeft om naar toe te gaan! Dus: Rusland mag niet meedoen op de Olympische spelen.
  En op het EK misdragen Russische supporters zich. Dus Rusland wordt voorwaardelijk uitgesloten van het EK. (Het is dat ze sowieso al bijna zijn uitgeschakeld, anders had zich gisteren nog wel eens een incident kunnen voordoen die de uitsluiting echt “rechtvaardigde”). Vreemd dat de rellen met Engelse supporters gisteren géén aanleiding gaven tot dreigementen om Engeland uit te diskwalificeren?
  En vreemd dat “onze” dopingzondaars (en zelfs: mechanische dopingzondaars in het wielrennen) géén aanleiding geven tot mogelijk uitsluiting van de Spelen?
  Miel
  Antwoord:
  De zaak komt mij ook als verdacht over. Maar ik volg het alleen vanop afstand en ga er dan ook geen harde stellingen rond innemen. Maar WADA doet wel een uitgebreid onderzoek naar Rusland maar weigert, officieel om financiële reden, andere landen te onderzoeken. Iets wat in mijn ogen schandelijk is.

  Verder heb ik zo mijn twijfels daar atleten deelnemen aan vele internationale competities en er in die landen, zoals met de Olympische Spelen in Londen, toch meer aan het licht had moeten komen indien die verhalen van de ARD en WADA kloppen.

  Als ik het correct heb begrepen kende WADA al jaren bepaalde verhalen die de Duitse zender ARD gebruikte maar weigerde ze deze te onderzoeken.

  Toen men bovendien de grootschalige corruptie bij de IAF, de Internationale Atletiek Federatie, ontdekte werd de grote baas ontslagen maar mocht zijn nummer twee Sabastian Coe, een gewezen sporter en Conservatief parlementslid, dan baas van de IAF worden want die was netjes gebleven.

  Dit dan volgens Dick Pound, een Canadese ex-zwemmer en gewezen baas van WADA die ook het onderzoek doet naar Rusland. Kom nou, moeten wij dat geloven? Het in Canada gevestigde WADA en een Canadees steunen dus een Brit.

  De eerste baas van WADA was die Dick Pound, de tweede was de Australiër John Fahey en nu is het de Brit Sir Craig Reedie. Blijkbaar moet WADA bestuurd worden door iemand uit de Anglofiele wereld. Merkwaardig toch.

  Sport is prestige zowel voor de sporters zelf als voor de landen die zij vertegenwoordigen. Bepaalde landen, vooral de grote als de VS, China, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Japan vinden het zeer belangrijk om veel medailles te winnen.

  Bovendien weten we dat hier honderden miljoenen euro’s te rapen zijn en dan weet elke een klein beetje kritische waarnemer dat dit erg stinkende potjes zijn. De voortdurende herrie bij de internationale voetbalbond FIFA en de Europese EUFA toont dit trouwens perfect aan.

  Ik herinner mij ook de tonnen persartikels over doping in de jaren tachtig van vorige eeuw bij Oost-Duitse sporters. Achteraf is dan gebleken dat ook West-Duitsland hieraan meedeed maar daarover las je amper iets.

  Maar dat was te verwachten van, onze media die niet bezig zijn met het uitbrengen van verslag maar met het verspreiden van propaganda. Er zijn nog zekerheden in deze wereld.
  Willy Van Damme

 5. Aansluitend bij mijn reactie van zo-even: Engeland zal natùùrlijk niet worden uitgesloten van het EK. Want als men dàt zou durven doen, wint het Brexit-kamp. En dat wil men natuurlijk niet.
  Miel
  Antwoord:
  Of het met dit te maken heeft denk ik niet. Ook zijn de dreigementen aan het adres van Rusland een gevolg van het optreden van Russische hooligans in het stadion waar de Engelse supporters eerder slagen ontvingen.

  Maar de reactie van die Russen was, dacht ik, toen een gevolg van eerder Engels hooliganisme tegen o.m. hen in Marseille. Deden de Engelsen in dat stadion dan echter helemaal niets fout? Moeilijk te geloven.

  En als ik het goed begrepen heb arresteerde men in Frankrijk een bus met Russische supporters zonder dat men bij de politie enig besef had of die iets hadden misdaan. Vandaar de woedende Russische officiële reactie. Ik kijk met verbazing en argwaan.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s