Syrië – De Standaard maakt reclame voor al Qaeda & Co

De column van Chams Eddine Zaougui ‘De tijd van alstublieft meneer Assad is voorbij’ (DS 6 juni 2016) toont nog maar eens perfect aan dat de man gewoon de spreekbuis is van salafistische groepen zoals al Qaeda. Zo stelt hij “Toen bleek dat dat Syrische regeringstroepen in de zomer van 2013 een saringas gebruikten, …”

Voor die hier als vaststaande gebruikte bewering heeft de man echter niet de minste serieuze aanwijzingen, laat staan bewijs. Het eerste rapport van de VN over de zaak gaf een serieuze aanwijzing dat er maar op een plaats sarin was gebruikt, namelijk Ain Tarma. Op de tweede plaats bleek, op een staal na, er op de alle door de jihadisten aangewezen en onderzochte grondstalen geen sporen van sarin te vinden.

Merkwaardig, was dan wel alle door die jihadisten aangebrachte personen sporen van sarin in hun lichaam hadden. Wat doet vermoeden dat men ze daarheen had gebracht voor onderzoek door de VN.

Het eerste rapport spreekt niet over wie de mogelijke daders zijn. Wel is er zekerheid over het gebruik van sarin in Ain Tarma, een door jihadisten gecontroleerde zone.

Het tweede rapport van de VN-missie van Ake Sellstrom onderzocht ook de eerdere beweringen en gaf iets meer detail over Ain Tarma. Bleek dat er op meerdere plaatsen gifgas was gebruikt.

Bovendien bleek uit dat rapport dat er maar twee soorten slachtoffers waren, namelijk burgers en soldaten van het Syrisch leger. Nergens wordt er melding gemaakt van slachtoffers onder die jihadisten.

Jabhat al Nusra met gevangenen Divisie 30 - 2 augustus 2015

De Standaard plaatste vandaag een column van Chams Eddine Zaougui met een oproep om die Syrische jihadisten van al Qaeda & Co luchtdoelraketten te bezorgen. Zodat ze in Zaventem een vliegtuig van Brussels Airways uit de lucht kunnen halen? Dan kan de krant natuurlijk weeral massa’s pagina’s vullen en die nog verkocht krijgen ook.

En onlangs heeft de Amerikaanse president Barack Obama in zijn interview in het aprilnummer van het tijdschrift The Atlantic zelfs gesteld dat er geen bewijzen waren voor het gebruik van sarin door het Syrische leger.

Ook onthulde de bekende journalist Seymour Hersh recent dat het sarin dat het Syrische leger in stock had door de VS onderzocht werd door de VS en daarbij bleek dat dit een andere samenstelling had dan het in Syrië gebruikte sarin.

Verder verontschuldigde The New York Times zich in december van 2013 voor haar eerder gedane bewering over de schuld van het Syrische leger.

Wie de zaak grondig onderzoekt komt dan ook tot de conclusie dat behoudens de bewering van de in Ain Tarma opperende groepen (al Qaeda en de salafistische Leger van Islam) er niets overblijft van dit verhaal. Met andere woorden: Uw columnist herhaalt gewoon de beweringen van al Qaeda.

Verder dient ook beseft dat er aanwijzingen zijn dat het zogenaamd door bombardementen geraakte Al Quds hospitaal in Aleppo reeds voor oktober 2015 was vernield en niet in april dit jaar.

En ook hier zijn wij voor dit verhaal geheel aangewezen op de beweringen komende uit een door al Qaeda gecontroleerde zone. Geen verwondering dus dat hij niets schrijft over de aanvallen op hospitalen door die jihadisten van al Qaeda & Co.

Zijn oproep om die jihadisten luchtdoelraketten te geven is er dan ook een die alleen gedaan wordt door die jihadisten en Saoedi-Arabië, de EU en de VS weigeren. Flink dus van de Standaard om die oproep te plaatsen. Herinner U Charlie Hebdo en Zaventem!

Willy Van Damme

Advertenties

13 thoughts on “Syrië – De Standaard maakt reclame voor al Qaeda & Co

 1. En zeggen dat de Belgische pers/TV , media dat mag verkondigen, wat als een belg zou schrijven ” geef ze dan ook maar voldoende RPG’s om op de kantoren en hoofdzetels van die leugenaarsbende af te schieten, dan zijn we van die korrupte bazen en hun soldeniers vanaf “, zouden ze dat ook publiceren ?
  Rudy Verbuyst
  Antwoord:
  In wezen zoekt dat journaille dit natuurlijk zelf op. Je zal mij voor de hoofredactie dan geen traan weten laten. Ik ken er wel enkele serieuze journalisten hoor.
  Willy Van Damme

 2. Châpeau Willy voor jouw moed en doorzettingsvermogen om iedere keer weer het gedrog te doorprikken.

  Ik ben over dat saringas ook wat tegengekomen. In de gelekte mails van Clinton zou staan dat zij betrokken was bij de verscheping ervan van Libië naar Syrië. De conclusie, die ik eraan verbond, was dat het voor haar misschien een vorm van wraak op Obama kon zijn, omdat hij het presidentschap van haar had afgesnoept, en tegelijk een sterke hefboom om hem te dwingen tot een volledige open en blote oorlog tegen Syrië. Via die onderaannemers werkt het blijkbaar toch niet zoals de oligarchen, die daar aan te touwtjes trekken, dat wensen. Maar ik heb de link helaas nu niet ter beschikking.

  Mvg,
  Edith Legrand
  Antwoord:
  De Amerikaanse regeringspolitiek is er een waarbij een krabbenmand of een slangenkuil op een picknick lijkt. Er zijn in de VS een geschatte 27 inlichtingendiensten die zoals dat in het verleden steevast was ook hier in de dossier rond het Midden-Oosten met elkaar desnoods zelfs ‘oorlog’ voeren.

  Recent verscheen in The Guardian een verhaal waaruit bleek dat ten tijde van de invasie van Irak in 2003 alle betrekkingen tussen MI5, de Britse binnenlandse veiligheid, en MI6, de in het buitenland actieve dienst, geheel verbroken waren. Het was met wat overdrijving tussen beiden oorlog.

  Ook in het dossier van Syrië zag je bijvoorbeeld hoe de CIA en de DIA, militaire veiligheid, met getrokken messen tegenover elkaar stonden/staan. Het hier herhaaldelijk ter sprake gekomen document van de DIA met die analyse van augustus 2012 toont dit goed aan.

  Het bewijst zwart op wit dat de VS ISIS naar Irak stuurde in de wetenschap dat het zo die staat geheel ging ontwrichten. En wat doet de DIA als het uitlekt? Zowel de woordvoerder als de toenmalige baas bevestigden nadien in interviews met alternatieve media de echtheid van dit document.

  Ze stellen dus met andere woorden dat ISIS een creatie van de VS is. Dit terwijl de CIA bijna openlijk al Qaeda zat te bewapenen en ISIS dus steunde. Maar dat is toch gewoon totaal ongehoord. Maar alleen al dit detail typeert hoe het er in de openbaarheid aan toe gaat.

  Maar wat dan achter de schermen? Het feit dat de klassieke media er praktisch geheel over zwijgen vormt een onderdeel van dit beleid. Men dekt het zoveel als mogelijk toe.

  Ook binnen grote structuren zelf als het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, State Department, gaat het er intern zo aan toe. Alhoewel die als structuur nog misschien het meest gehoorzaam zijn aan de president.

  Het voorbeeld in Frankrijk over hoe de Franse Ambassadeur in Damascus tijdens een bijeenkomst in Parijs over Syrië bijna op de vuist ging met de topadviseur van toenmalig president Nicolas Sarkozy is typerend.

  Hetzelfde verhaal in het Verenigd Koninkrijk met Peter Ford, de vroegere ambassadeur in Damascus (2003-2006), die openlijk actie voert tegen het westerse beleid rond het Midden-Oosten en meer specifiek Syrië.

  Interessant daarbij is ook te zien hoe een man als Frederic C. Hof – nu verbonden aan The Atlantic Council – ageert betreffende het beleid rond Syrië. Die was onder Hillary Clinton op Buitenlandse Zaken verantwoordelijk voor Syrië, samen dan met die andere neoconservatieven als Jeffrey Feltman, nu nummer twee bij de VN, en Robert Ford, toen in 2011 ambassadeur in Damascus.
  Met daarbij dan nog de ‘progressieve’ havik Samantha Power, ambassadeur voor de VS bij de VN.

  Die Hof roept om de haverklap in het openbaar via allerlei publicaties nog steeds op tot een directe Amerikaanse agressie tegen de regering van Bashar al Assad en het er aan het bewind brengen van al Qaeda. Alhoewel hij dat laatste natuurlijk nooit zo duidelijk zal schrijven. Wel is zijn beenharde kritiek op Obama overduidelijk. Hij spuwt erop.

  En uiteraard is er de gekende vete tussen Hillary Clinton en Barack Obama. Clinton is hierbij, zoals haar echtgenoot, zelfs nog meer dan Obama de pop die doet wat de grote groepen in Wall Street willen.

  En gezien haar stemgedrag rond de invasie van Irak in 2003 – in tegenstelling tot nogal wat democraten zoals Obama, stemde zij als senator voor – is ze ook hondstrouw aan Israël.

  Wel was zij de dame die in 2013 samen met de Iraanse president Mahmoed Ahmadinejad de onderhandelingen met Iran echt van start deed gaan door te aanvaarden dat Iran uranium mocht verrijken.

  Wat zeer tegen de zin was van het duo Israël en Saoedi Arabië. Let ook op dat dit zich situeert na augustus 2013 toen Obama weigerde om Syrië te bombarderen. Wat de correlatie tussen beide gebeurtenissen lijkt te tonen.

  Wat betreft die aanval met sarin van 21 augustus 2013 lijkt Libië geen enkele rol te hebben gespeeld. Libië heeft de VS zo te zien bewust kapot gemaakt om het als olieproducent uit te schakelen en zo de olieprijs kunstmatig hoog te houden.

  Wat nodig was voor het ontwikkelen in de VS van de gas- en olieproductie via schaliegesteente. Sarkozy wou de Libische olie voor Frankrijk reserveren, de VS wou die oliebronnen tijdelijk uitschakelen en won.

  Libië was essentieel voor de bevoorrading van de Syrische al Qaeda en de Moslimbroeders met wapens. Hier stond de in september 2012 door salafisten vermoorde Christopher Stevens, Ambassadeur van de VS in Libië, centraal.

  Hij was in opdracht van het duo Clinton en Obama de man die instond voor de stroom wapens en ook terroristen vanuit Libië naar vooral Syrië.

  Hij werd toen in Libië door zijn salafistische bewakers in een vermoedelijk spontane opstand gedood. Dit naar aanleiding van een in de VS toen gemaakte islamofobe film.

  De ingrediënten voor de aanmaak van sarin kwamen vermoedelijk van elders. Het is ook niet zeker dat de VS hierbij betrokken was. Maar je kan het zeker ook niet uitsluiten dat bijvoorbeeld de hier zeer agressieve CIA wel een vinger in de pap had.
  Bepaalde Amerikaanse kringen waren echter wel betrokken. Dat lijkt bijna zeker.
  Willy Van Damme

 3. Beste Willy,
  Niets aan te doen! Doet ‘De Standaard’ aan onderzoeksjournalistiek? Meer nog, de vraag mag gesteld worden of die krant niet bewust liegt ten dienst van hun ( vrije?) kapitalistische ideaal. Is dat de krant die beweert de rechtvaardige Christus in haar vaandel te voeren?
  In mijn mail van 30 april 2016 heb ik gereageerd op het bericht van 26 april 2016 van Bart Sturtewagen. Zijn artikel heette “Koketteren met zwakheid’. Ter gelegenheid van het bezoek van de “vredelievende?” Obama bezwoer hij ons hierin met haast doloristische bevlogenheid, typisch voor de Tsjevenmentaliteit, om toch maar nog meer geld te geven aan de Nato die ons zal verdedigen tegen het slechte Rusland. Geen enkele objectieve analyse stavende zijn vraag. Slechts vage populistische, gevaarlijke publiciteit!
  Ik heb hem gewezen op het feit dat de Nato de fantastisch geldbron is voor de bewapening en dat wij binnenkort voor miljarden gevechtsvliegtuigen moeten kopen.
  Ik begon als volgt: ” Zijn wij mensen zwak, of zijn de media laf?”
  Ik heb hem ook gewezen op enkele objectieve en moedige commentaren over Syrië.
  Geen antwoord!
  Hilaire Bodein
  Antwoord:
  Het is gewoon meedoen met de machtigen der aarde. En men weet uiteraard heel goed dat men de lezers leugens verkoopt. Zoals prostituees de boulevard doen zo verkopen deze ‘journalisten’ voor een tijd hun lichaam en geest.
  Veel eer is daar uiteraard niet mee te halen, integendeel.
  Willy Van Damme

 4. Dank voor dit artikel.
  Over onderstaand gedeelte wil ik even een vraag stellen:
  ————-
  ”Verder dient ook beseft dat er aanwijzingen zijn dat het zogenaamd door bombardementen geraakte Al Quds hospitaal in Aleppo reeds voor oktober 2015 was vernield en niet in april dit jaar.”
  —————-

  Die aanwijzingen dat het hospitaal in Aleppo voor oktober 2015 zou zijn vernield komen van Russische foto’s (even kort door de bocht), iets dat u in een eerder artikel al beschreef. Is het vastgesteld dat die foto’s authentiek zijn en geen vervalsingen?
  Martin Oei
  Antwoord:
  Aangezien we alleen de beelden komende vanuit het kamp van al Qaeda en die Russische foto’s hebben is er geen zekerheid over de feiten. Uit gesprekken met mensen uit Aleppo kan ik wel afleiden dat het verhaal dat dit al Qudshospitaal een geheel nieuwe creatie van die jihadisten is wel klopt.

  Omdat er geen zekerheid is laat ik alles in het ongewisse en schrijf ik over ‘aanwijzingen’. Meer niet. Dit is de NRC/De Standaard of The Financial Times niet. Voor die zijn de woorden van al Qaeda heilig.

  Voor mij zijn die van beelden Rusland alleen maar een verklaring die ik leg naast die van al Qaeda. Als je onderzoek voert dan doe je dat serieus, niet als een of andere toogstrateeg bij De Volkskrant.
  Willy Van Damme

  • Dank voor dit verhelderende verhaal.
   Sinds kort heb ik me geabonneerd op de site van mediawerkgroep Syrië en lees soms weleens stukken van onderstaande website en deze blog.
   http://destillewaarheid.nl/

   Zijn er nog andere sites die volledig onafhankelijk zijn en die het nieuws echt van 2 kanten proberen te vertellen?

   Robert Fisk was iemand die ik in artikelen van u tegenkwam. In onderstaande link is een interview met hem te beluisteren. Misschien heeft u die al beluisterd.

   Over het algemeen lijkt alles wat hij zegt mij wel vrij logisch.
   Als hij het over de protesten heeft in 2011 die ”vreedzaam” waren volgens vele media dan gaat dhr. Fisk daar wel in die zin in mee dat de overheid degene was die begon met het gebruiken van geweld, zij begonnen met de eerste schoten (volgens Robert Fisk).

   Wellicht is dat een punt dat open staat voor discussie. De andere dingen die hij beweert lijken mij wel op het eerste gehoor terecht.
   Martin Oei
   Antwoord:
   Die Nederlandse site ken ik niet maar de Mediawerkgroep Syrië leverde al veel goed werk. Wat betreft Robert Fisk kan ik stellen dat dit een van de betere journalisten is. Ik lees hem normaal. Maar het is ook geen evangelie. Niemand is dat.

   Betreffende die eerste rellen kan men stellen dat die betogers zeker geweld gebruikten. Zo waren er sluipschutters, waren er een 7 of 8 politiemensen gedood en vernielde men o.m. het gerechtsgebouw in Daraa.

   Uiteraard zijn de politiemensen van de regering ook geen lieverds. Dat staat vast. Vast staat eveneens dat die opstand tot in de details gepland was.

   De Nederlands Syrische Iba Abdo stelde op 26 februari 2011 op haar nu verdwenen Nederlandstalige blog dat de opstand om praktische reden verlaat was tot 15 september. De dame werkt nu bij Clingendael. Ze is er op haar plaats. Op deze blog kun je hierover een artikel vinden.

   Ook stelt het rapport van de DIA, Amerikaanse militaire veiligheid, dat al Qaeda van bij het begin betrokken was bij de opstand. En dat zijn toch bloeddorstige terroristen.

   Neen, Fisk is hier fout. De opstand was nooit vreedzaam. Er waren wel mensen die naïef in de val liepen maar zij stelden niets voor en werden gewoon gebruikt.

   • Dank voor de uitgebreide reactie.
    Pater Frans van der Lugt schreef eerder een brief aan Mediawerkgroep Syrië (onderstaande link) en gaf al aan dat er vanaf het begin gewapende groeperingen waren die zich schuldig maakten aan moord en marteling.
    https://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2011/10/19/jezuietenpater-frans-van-der-lugt-informeert-vanuit-syrie/

    Ik neem aan dat het artikel over Iba Abdo waar u het over heeft onderstaand artikel is.
    https://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/09/12/syrie-de-niet-zo-spontane-spontane-opstand/

    Mijn complimenten voor uw humoristische schrijfstijl. Ik lees met plezier uw artikelen.

    Op onderstaande link las ik kort geleden een artikel van pater Daniël Maes aan de Belgische minister.
    http://gerritherders.blogspot.nl/2016/04/pater-daniel-maes-vertelt-de-belgische.html

    Mijns inziens voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp de moeite waard om het te bestuderen.

    Op onderstaande link zijn nieuwsbrieven te lezen van Daniël Maes.
    http://vcd-vl.be/source_brieven/source_brieven.html

    Ik geloof dat Mediawerkgroep Syrië ook regelmatig contact heeft met deze pater.
    Martin Oei
    Antwoord:
    Er bestaan over die periode juist voor het begin van de opstand op 15 maart 2011 en tijdens de eerste dagen rond de aanwezigheid van wapens en leden van al Qaeda veel verhalen.

    In het begin van die oorlog had ik een interview met Arnold Karskens, de Nederlandse oorlogscorrespondent, en ook die had het hierbij duidelijk over die toevloed van wapens.

    Maar om Assad te bekladden moest men in de VS wel met dat fabeltje van ‘vreedzame betogingen’ komen. Die werden dan volgens deze versie bloedig onderdrukt door Assad waarna dit vreedzaam verzet geen alternatief meer had dan het opnemen van de wapens. Dit gebeurde dan volgens de propaganda heel spontaan.

    Maar omdat het westen die opstand niet wou steunen kreeg al Qaeda dan greep op de zaak. Dat is in het kort de uitleg die onze massamedia geven voor wat in Syrië gebeurde.

    Het is een verhaal dat echter kant noch wal raakt en met wat onderzoek zo doorprikt kan worden. Het wekt bij mij dan ook verbazing dat een Robert Fisk dit aspect van de kwestie grotendeels voor waar aanneemt.
    Willy Van Damme

 5. Dank dat u hier aandacht aan blijft besteden. Ik kan me herinneren dat ik eind 2015 op uw blog mijn hart heb gelucht nadat ik (voor het allerlaatst) een stuk in de Volkskrant begon te lezen in het vertrouwen dat de journalist mij ‘objectief’ wilde informeren, en aan het eind van zijn verhaal kwam met dat Assad Sarin gas tegen zijn eigen bevolking had ingezet in 2013. Zo’n overduidelijk onbewezen non-sense verhaal verkopen als… Enfin, ik kan me er nog boos om maken.

  Maar sindsdien lees ik de VK hooguit nog als curiositeit (kijken welke krankzinnigheid ze me nu weer willen laten geloven), en haal ik het echte nieuws plus duiding van blogs als de uwe. En daar voel ik mij prima bij 🙂

  Mvg,
  Willem Grijze Duif
  Antwoord:
  Sinds de overname van De Volkskrant door Van Thillo staat de tot zijn groep behorende krant De Morgen ook vol verhalen van De Volkskrant en die laten helemaal geen indruk op mij na. Behoudens dan een zeer vieze nasmaak. Ik kan je mening alleen maar delen.

  Ik lees dagelijks het NRC en dat is huilen met de pet op. De Nederlandse versie van de Pravda van weleer vol leugens, halve waarheden en verdraaiingen. Een aanfluiting van wat journalistiek hoort te zijn.
  Willy Van Damme

 6. “Syrië – De Standaard maakt reclame voor al Qaeda & Co”: Ben je verwonderd? Als Atlantistische krant met zijn richante (slechte) M.D., is het volkomen correct,dwz het is in in overeenstemming met de politiek van Washington die de terroristen steunen. Onbegrijpelijk dat vandaag de dag nog mensen zijn die dat niet zien en zo maar de mainstream leugenachtige kranten geloven! Ze komen ook niet naar buiten om nee te zeggen tegen onze politici die ons niet verdedigen en de US-zionistische lobbies volgen!
  Hadassah Borreman
  Antwoord:
  De redactie buitenland van De Standaard is een verzameling papegaaien die niet meer kunnen dan het napraten van wat de VS de wereld wil wijsmaken. Het intellectueel niveau ervan is 0,000. Maar omdat veel mensen niet beter weten geloven nogal wat lezers die leugens. Daarop rekent men in Washington.
  Willy Van Damme

 7. Zoals gewoonlijk een dikke proficiat.
  Mercury Traveller
  Antwoord:
  En zoals gewoonlijk bedankt.
  Willy Van Damme

 8. Die zogenaamde sarin-aanval door de Syrische regering was een door het Westen gedoogde interpretatie. Politiek correct tot op het bot.
  Frans Caleeuw
  Antwoord:
  Sinds de aanval en de eerste schrijfsels van mijn hand over de kwestie zijn er enkele nieuwe elementen boven water gekomen. Ook heb ik over die zaak nog meer zitten nadenken. En mijn eerste conclusies zijn er alleen maar door bevestigd.

  Er is geen 100% zekerheid over wie de daders waren maar men kan nu met 99% zekerheid stellen dat het die rebellen waren en met 1% dat het de regering was die verantwoordelijk was.

  Vermoedelijk waren de regeringen van Saoedi Arabië, Turkije, Frankrijk en eventueel ook Qatar bij de zaak betrokken. Wie in het complot ook zat waren heel vermoedelijk Human Rights Watch, kwakzalver en pseudo-onderzoeker Eliot Higgins, ex-militair en journalist C.J. Chivers van The New York Times en een of meerdere leden van die VN-missie van Ake Sellstrom die in Augustus de zaak ter plaatse onderzocht.

  Cruciaal hier was de bewering van Al Qaeda en het Leger van Islam dat er gelijktijdig op twee plaatsen aanvallen met sarin door het leger waren geweest. Dan voerde men de aanwezigheid van twee zogenaamde raketten op die volgens die jihadisten gifgas hadden bevat. Op iedere plaats een.

  Die staken heel ‘toevallig’ in een bepaalde positie in de grond en aan de hand van die (geheel onbetrouwbare) gegevens leidden HRW, Higgins en C.J. Chivers dan af van waar die raketten waren afgevuurd. De foto’s en de gegevens hiervan werden stiekem aan Higgins & Co gegeven. Bijna zeker vanuit de groep van Sellstrom.

  De aandacht voor juist die twee raketten is ook iets dat opvalt. Waarom die twee en niet al dat andere er liggende wapentuig? Dat roept toch vragen op.

  Ook lanceerde Higgins, die toen verkocht werd als de grootste wapenexpert wat betreft Syrië, het verhaal dat dit type van raketten 9km ver konden vliegen. En kijk, waar kwam men met al die gegevens uit? Juist, bij de divisie die instond voor de bewaking van de regeringswijk en het presidentieel paleis. Het kon niet beter passen toch.

  Dit werd dan gebracht als een vaststaand feit waarna HRW opriep om Damascus te bombarderen. Human Rights? Al snel echter bleek met heel grote zekerheid dat er maar één aanval met sarin geweest was en kwam vast te staan dat die raketten hoogstens 2 km ver konden vliegen. Het verhaal klapte in elkaar.

  Ik noem specifiek die landen als Frankrijk omdat zij in het publiek woedend reageerden toen Obama niet in de val trapte en weigerde te bombarderen. De Britten aarzelden bijna vanaf het eerste ogenblik. Ook dat viel erg op. In Frankrijk was toen de zich socialist noemende François Hollande als president aan de macht.

  Het was daarom met 99% zekerheid een val opgezet om een weigerachtige Obama over de streep te trekken. Ik denk dat mensen in de VS als Frederic C. Hof, Jeffrey Feltman, generaal David Petreaus, gewezen baas van de CIA, en Robert Ford ook bij de zaak betrokken waren. Evenals mogelijks de top van de CIA.

  Zij ijverden al vele maanden voor Amerikaanse bombardementen en ik kan mij moeilijk indenken dat men Obama poogde de arm om te wringen zonder dat hooggeplaatsten in de VS daarbij betrokken waren.
  Willy Van Damme

 9. Ik schreef na de aanslagen van 22/03 een open brief aan de media om aan te kaarten dat het dringend tijd is dat er opnieuw wat inhoud werd gepubliceerd. De brief bleef zonder resultaat. Dit bericht slaat wel alles.

  http://planetnews.eu/nl/brieven/gebeurtenissen-en-geruchten-hoe-werkt-vrt-nieuws-80/
  Joris Verhuyck
  Antwoord:
  Als je op de VRT moet afgaan om te weten wat er in het Midden-Oosten gebeurt dan kun je beter Dag Allemaal of Kerk en Leven lezen. Of, nog beter, een stripboek van Jommeke.
  Willy Van Damme

  • haha. zo is dat. De rol WC-papier sla ik er ook af en toe op na.
   Joris Verhuyck
   Antwoord:
   Het voordeel is dan wel de zekerheid dat je geen leugens leest.
   Willy Van Damme

 10. Pingback: MeerVrijheid Blog » Blog Archive » Syrië – De Standaard maakt reclame voor al Qaeda & Co

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s