Al Jazeera steunt salafistische terreur

Dat Qatar er niet voor terugschrikt om stiekem al Qaeda en andere salafistische terreurgroepen te steunen is geweten. Maar dat zal men daar in het publiek dus wel nooit toegeven. Ook al Jazeera, hun televisiezender, zal ogenschijnlijk de neutraliteit beoefenen. Zelfs al ligt het er soms heel dik op dat het partij kiest voor allerlei salafistische groepen zoals de Moslimbroeders of al Qaeda.

Blijdschap

Deze week bleek nog maar eens wat voor soort journalistiek men daar bedrijft toen Ahmad Muaffaq Zaidan, een van hun topjournalisten, op Twitter openlijk zijn blijdschap uitdrukte (1) voor de door ISIS uitgevoerde serie zelfmoordaanslagen in de Syrische kuststeden Tartoes en Jablah waarbij meer dan 120 mensen, allen burgers, om het leven kwamen. Hierbij was er ook een zelfmoordaanslag op een hospitaal in Jablah.

Ahmad Muaffaq Zaidan - 1

Ahmad Muaffaq Zaidan gewezen bureauchef van Al Jazeera in Islamabad en volgens de NSA lid van de Moslimbroeders en al Qaeda. Hij juichte toen hij hoorde van die 120 burgerslachtoffers in Tartoes en Jablah. Er was geen enkele reactie vanuit Qatar of de televisiezender over die sympathiebetuigingen van deze journalist.

Maar geen probleem dus voor deze journalist van al Jazeera. Er was bij hem alleen blijdschap over dit burgerleed. Wel werd hij op Twitter in reacties uitgescholden voor o.m. uitschot. Maar voor zover geweten reageerde de Qatarese mediagroep nog niet op dit voorval. Maar dat wekt geen verbazing natuurlijk.

Uit de door Edward Snowden gelekte rapporten van de Amerikaanse spionagedienst NSA blijkt dat de man er gekend is als een lid van zowel de Moslimbroeders als al Qaeda. Een combinatie die een beetje raar klinkt maar ook niet echt verrassend is. Ook bij de door Saoedi Arabië gefinancierde Jemenitische tak van de Moslimbroeders, al Islah, is er sprake van overlappend lidmaatschap met al Qaeda.

Uit die documenten van de NSA blijkt ook dat hij in 2010 een gesprek had met Bin Laden waarbij die Zaidan aansprak als ‘kameraad’ voor wie men bij al Qaeda alles moest doen. De man was ook lang bureauchef in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad, een belangrijke post voor de Qatarese mediagroep. Al Jazeera wist dus perfect wie de man was, liet blijkbaar begaan en verdedigde hem zelfs.

Yusuf Qaradawi

Het eigenaardige is wel dat deze aanslagen in Tartoes en Jablah het werk zijn van ISIS en dat Zaidan die desondanks ook toejuichte. Al Qaeda en ISIS zijn immers officieel sinds hun scheiding in de zomer van 2013 aartsvijanden geworden.

Uit een rapport van de Spaanse politie van eerder dit jaar over de gezamenlijke aankoop door beide terreurorganisaties van 20.000 legeruniformen weten we dat we die ‘vijandschap’ met een stevige korrel zout moeten nemen. Er zijn immers ook nog wel meer aanwijzingen over militaire samenwerking tussen beide salafistische terreurgroepen. 

Het verhaal over Ahmad Muaffaq Zaidan is natuurlijk niet het enige over de goede relatie van de zender met al Qaeda. Zo werd op 5 september 2003 hun journalist Tayseer Allouni in Spanje opgepakt wegens zijn contacten met al Qaeda wat hem dan in 2005 zeven jaar cel opleverde.

Ook was tot vorig jaar een van de centrale gasten op de zender de Egyptische predikant Yusuf al Qaradawi wiens haatdiscours de speeches van een Hitler doen verbleken. De man, die in Qatar in ballingschap leeft, wordt gezien als de hoofdideoloog van de Moslimbroeders en had normaal het hoofd van de islamitische universiteit al Azhar in Egypte moeten worden.

Yousuf al Qaradawi - 1

Yusuf Qaradawi, de topideoloog van de Moslimbroeders was tot vorig jaar een veel geziene gast op de Arabischtalige televisieprogramma’s van al Jazeera. Hij is een der grote ideologen van het salafisme die ongehinderd via Belgacom TV zijn gif hier kon uitstrooien.

Hij zou zo naast de nu verdreven president Mohammed Morsi ‘s lands machtigste man geworden zijn want hij ging het laatste woord hebben over alle wetgeving. De door Morsi doorgedrukte nieuwe grondwet bepaalde dat namelijk zo. Waarna Egypte een nieuwe salafistische regime zou krijgen. Het plan ging natuurlijk niet door en onder Saoedische druk voerde Qatar dan de man af.

Amerikaanse controle

Deze elementen moet men dan koppelen aan het feit dat al Jazeera een Qatarese staatszender is, een Qatar dat gekend staat als een der grote financiers van al Qaeda en andere salafistische terreurgroepen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat landen als Egypte, Irak en Syrië de toegang verboden aan journalisten van de zender. Logisch toch.

Interessant en zelfs essentieel zijn hierbij echter de diplomatieke berichten van Amerikaanse ambassades die door Wikileaks openbaar werden gemaakt. Daaruit bleek dat de zender toen inhoudelijk strikt onder controle stond van de Qatarese regering, de lokale Amerikaanse ambassade en de Amerikaanse militaire veiligheidsdienst DIA.

Die controleerden wie men in de studio als gast vroeg, wat soort onderwerpen men aansneed, wie men interviewde en zelfs welk woordgebruik men hanteerde. Micromanagement dus.  Het doel hierbij was duidelijk want via al Jazeera wou de VS samen met Qatar een grotere greep krijgen op de Arabische publieke opinie en de invloed van o.m. de lokale Egyptische pers neutraliseren.

Simon Perez

Al Jazeera was dan ook het essentiële element in de Amerikaanse en Israëlische plannen om de seculiere regeringen in de regio te doen vallen en er salafistische regimes aan de macht te brengen, de zogenaamde Arabische Lente. Een project dat resulteerde in een complete chaos in de regio en vele honderdduizenden doden. Dit na de miljoenen doden die de VS er voordien al veroorzaakte.

Jablah - Zelfmoordaanslag 23 mei 2016

Bij zelfmoordaanslagen die aan die van Brussel en Parijs doen denken sloegen twee teams van ieder 5 man toe in de Syrische kuststeden Jablah en Tartoes. Ze viseerden daarbij o.m. een drukke bushalte en een hospitaal met in totaal meer dan 120 doden. Ze kregen hiervoor vanuit Al Jazeera applaus.

Een goede zaak voor Israël dat de Arabische staten zo zwak mogelijk wil. Hoeft het te verbazen dat de dag toen de Engelstalige uitzendingen van al Jazeera van start gingen een van de eerste gasten Simon Perez was, de politieke erfgenaam van Ben Goerion, stichter van de staat Israël. Geen groter zionist dan iemand als Simon Perez, vriendelijk glimlachen en vooral achterbaks.

Sinds de Arabische Lente heeft al Jazeera in het Midden-Oosten enorm veel aan populariteit ingeboet. Nog amper Arabieren die er naar kijken. Maar dat is geen probleem voor Israël en de VS. De schade die men mede dankzij al Jazeera heeft aangericht is mooi meegenomen. Dat herstellen gaat jaren vergen.

In België zit de Arabischtalige versie van deze zender in het basispakket van Belgacom TV. Geen kat in politiek België die er over zeurt. Fouad Belkacem vervloeken en hem jaren – terecht – in de cel gooien wordt met grote instemming onthaald. De predikanten die zorgden voor zijn opleiding mogen echter blijven. Strijd tegen de terreur? Vergeet het.

Willy Van Damme

1) https://twitter.com/ahmadmuaffaq/status/734677548957851648

Advertenties

9 thoughts on “Al Jazeera steunt salafistische terreur

 1. En zeggen dat Gaddafi Al Qaradawi een internationaal aanhoudingsmandaat bezorgde, wat door iedereen verticaal geklasseerd werd.
  Dagelijks erger ik me opnieuw.
  Mercury Traveller
  Antwoord:
  Zijn uitlatingen tonen perfect dat er inhoudelijk tussen de Moslimbroederschap en al Qaeda geen wezenlijke verschillen zijn. De Moslimbroederschap is een geheim genootschap en kan men best een wolf in schapenvacht noemen.

  Ik keur de actie van het Egyptische leger en de Egyptische massa’s goed toen ze de Moslimbroederschap afzetten en de top arresteerden. Hun geheim karakter, het haat zaaien en gebruiken van geweld maken het nodig hen met harde hand te onderdrukken.

  Het is de reden waarom het idee van een democratisch Syrië, Egypte of Irak op zijn Belgisch waanzin is. Men kan hen toch nooit vertrouwen en hen ruimte geven is te gevaarlijk voor het welzijn van die landen.

  De Syrische president Bashar al Assad heeft hen voor 2011 trouwens veel te veel ruimte gegeven. Wat het land nu moet bekopen.
  Willy Van Damme

 2. mijn 2 reacties over je vorige tekst “Der spigel ,spreekbuis van Al-qaeda” zijn nog niet verschenen.
  Koloniaal Europa en imperialistische V.S. zijn sinds eeuwen de ware Nazi’s, ware übermenschen die de rest van de wereld sinds eeuwen terroriseren. Nazi Duitsland heeft alleen op een regionale niveau toegepast de planetaire strategie van koloniaal Europa ,Lebensraum uitbreiden ,Bliztkrieg en Anschluss.
  Ik denk dat gij partijdig wordt en het grote geheel niet ziet namelijk de agressieoorlogen van de mesters van slaven, de bazen/eigenaren van de wereld, imperialistische V.S. en koloniaal Europa voor controle ,uitbuiting en zich toe eigenen de rijkdom van de planeet.
  Janu
  Antwoord:
  Onpartijdigheid is iets dat alleen in een woordenboek bestaat.
  Willy Van Damme

  • Janu, je glijdt rond de marxistische rotzooi als een aal.
   De grootste kolonialisten en slavenmeesters zijn de Arabieren en de moslims in het algemeen.
   De VS en de E.U. hebben veel boter op hun hoofd, maar dat is meestal een gevolg van de globalisatiewens die een product is van het sluipend marxisme en de marxistische staatscontrole waar de VS en de E.U. nu mentaal zeer ver in gevorderd zijn.
   Stop dus met nietszeggende slogans en denk 5 minuten na. De Berlijnse Muur is afgebroken maar de marxistische globalisatiegedachte is levendiger dan ooit.
   Mercury Traveller
   Antwoord:
   Het is met het marxisme zoals met al die andere geloven en religies. Je hebt er in soorten. Zo had je vier internationales en dan was er nog een zekere Possada.

   Veelal vochten ze tegen elkaar, soms tot der dood. Herinner U de moord op Leon Trotsky door een huurling van Stalin. Of de moord op Karl Liebknecht en Rosa Luxemburg waar de sociaaldemocraten dan een vinger in de pap hadden.

   En toen de Rode Khmer in 1973 plots uit het Cambodjaanse oerwoud verschenen en hun nihilistisch project poogden te realiseren (1 tot 3 miljoen doden) noemden slimmeriken in de media en enkele losgeslagen ‘intellectuelen’ die ook al marxistisch en links.

   In mijn ogen is er trouwens nergens sprake geweest van wat een communistisch of socialistisch staatsbestel was. De Sovjetunie en China onder Mao waren staatskapitalistisch.

   Met andere woorden, de productiemiddelen waren er niet in private handen maar eigendom van een enorm staatsapparaat waarover alleen enkelen het gezag hadden.

   Gebleken is echter dat die vorm van kapitalisme het aan een essentieel element ontbrak: de menselijke drang naar bezit en de creativiteit die er mee samengaat. Het is dit welke het kapitalisme qua welvaartscreatie zo succesvol maakt.

   Vandaar dat Rusland, China, Vietnam, Cuba en zelfs Noord-Korea hier van afstapten. Ze behielden, behoudens Rusland, wel de dictatoriale staatsstructuur maar introduceerden het private kapitalisme om zo meer welvaart en de ermee samenhangende macht te creëren.

   Dat de Arabieren zoiets als de grootste kolonialisten of slavendrijvers geweest zijn klopt wel niet. Het grootste imperium uit de wereldgeschiedenis is immers dat van de VS die poogt niet een deel maar gans de wereld te beheersen.

   Een primeur daar andere imperiale rijken zoals die van de Arabieren, Mongolen, Chinezen, Habsburgers, Britten en Romeinen veel beperkter in oppervlakte waren.

   Verder is slavenhandel zo oud als de mensheid. Romeinen, Babyloniërs, Perzen, Egyptenaren, enzovoort hadden massa’s slaven. Kijk naar de piramiden. En in de geschiedenis zijn het de Europese staten, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland geweest die het systeem perfectioneerden en de grootsten waren.

   In een wat gewijzigde verhulde vorm bestaat slavenhandel officieel wel nog alleen op het Arabisch schiereiland. Men huurt mensen en neemt zodra ze arriveren hun paspoort af. Waarna ze geheel afhangen van de wil van die Arabische woestijnstaten.

   Uiteraard betekent geld macht en veel geld veel macht. In dat systeem van privaat kapitalisme zijn de multinationals, de grote multinationale bedrijven zoals General Electric, Google, Alibaba en Siemens de winnaars.

   Het zijn zij die aandringen op een zo groot mogelijke vrijhandel en zo min mogelijke reglementeringen zodat zij hun wil, tegen de belangen van de bevolking en ook tegen de concurrerende bedrijven, op zoveel mogelijk plaatsen kunnen opdringen.

   Zij kopen politici, ambtenaren, mediagroepen en desnoods ganse parlementen om. En daar als gevolg van het succes van de kapitalistische productiewijze groeit de wereldhandel steeds maar verder. Wat qua welvaartsontwikkeling een positieve zaak is.

   Zie naar het grote succes op dit vlak van landen als China, Vietnam, Maleisië en Indië. Een succes dat zich nu verder zet in grote delen van Afrika. Regeringen zijn er voor die grote multinationale ondernemingen om die vrijhandel te begeleiden en hen te helpen groeien.

   Niet perse om de bevolking te dienen. Dat is secundair en kan alleen maar mits het ook het belang van die multinationals vooruit helpt. Bijvoorbeeld door het bevorderen van de consumptie.

   Uiteraard is er de vraag of deze kapitalistische vorm van productie eeuwig is en wat er dan eventueel later zou komen of hou het zou evolueren. Het is een vraag waar Karl Marx al mee worstelde.

   Maar zijn politieke en economische visie is nu al straks bijna 200 jaar oud en wie denkt zich op dergelijke stokoude theorieën te kunnen baseren is er, vrees ik, aan voor zijn moeite.
   Willy Van Damme

   • De slavenhandel naar het Oosten was volledig Arabisch en in handen van de zeevarende Baluchi’s via Zanzibar en Oman tot in Baluchistan, Perzië en huidig Pakistan en verder tot in Kuch, India.
    In het Westen kochten de Nederlanders, Engelsen en Amerikanen van de Arabieren en de zwarte koningen, Mauritanië, Marokko, Ghana (Ashanti’s), Togo en Benin
    In de Middellandse Zee was het volledig Arabisch, met een degelijke portie witte slavernij.
    Mercury Traveller
    Antwoord:
    Mensen waren vroeger gewoon koopwaar en iedereen verdiende er wat aan. Ik hoorde dit weekend nog hoe ook Venetië dankzij deze commerce menig paleis kon bouwen.

    En inderdaad die Afrikaanse koningen verdienden er evengoed geld mee. Ik vermoed wel een pak minder dat die Spaanse, Arabische, Turkse, Portugese, Hollandse en Britse roversbendes die Afrika leegzogen.
    Willy Van Damme

   • U merkt op dat slavernij zo oud als de mensheid is, maar dat het de (moderne) Europese staten waren die het systeem perfectioneerden en de grootsten waren.
    Dat moet toch worden verbeterd: de slavernij wàs zou oud als de mensheid.
    En over de schuld van de Europese staten aan de perfectionering hiervan, leze men het essay erop na van Thomas Sowell (een zwarte Amerikaan, nazaat van Afrikaanse slaven): ‘The real history of slavery’, opgenomen in het boek “Black rednecks and white liberals”.

    Sowell zet daarin uiteen hoe de zwarte slaven die naar de Amerikaanse koloniën werden vervoerd, tot slaaf werden gemaakt door mede-Afrikanen, vervolgens verhandeld door Arabieren en ten slotte door Europeanen naar Amerika vervoerd (en dan nog slechts ten dele: een ander gedeelte bleef slaaf van voornoemde mede-Afrikanen en Arabieren).
    In het tijdperk van de grote slavenhandel van Afrika naar Amerika, dus de eerste helft van de negentiende eeuw, vóór de uitvinding van de kinine, gold immers: “a white man was more likely to catch malaria in Africa than to catch slaves himself.”

    Europeanen bleven buiten Afrika tot het eind van de negentiende eeuw, terwijl de ‘perfectionering van het systeem’ dus al daarvóór bestond.

    Meer nog: het enige wat de Westerse cultuur onderscheidt van àlle andere culturen in de héle wereld en van àlle tijden, is dat ze de slavernij heeft àfgeschaft! (daarom het woord “wàs’ in plaats van “is”). Niet alleen binnen Europa zelf, maar ook in de koloniën en overal elders ter wereld. En dit ten koste van gigantische economische en militaire inspanningen.

    Voormeld essay van Sowell gaat hier heel uitvoerig en gedocumenteerd op in.

    Heel heilzaam voor Europeanen met onterechte schuldcomplexen over gisteren die het adequaat handelen vandaag in de weg staan.
    Pieter
    Antwoord:
    We zitten hier heel ver van het onderwerp waarop U reageerde, maar geen probleem. De zaak is wel dat ik deze geschiedenis onvoldoende onder de knie heb om er veel over te zeggen.

    Maar ik dacht dat de meeste slaven kwamen uit West-Afrika waar er geen of amper Arabieren waren. Wel hadden de Britten, Portugezen, enzovoort tot in het binnenland handelsposten.

    Zo is er de Angolese stad San Salvador, gelegen ten zuiden van de Congostroom. Hier staat nog steeds de ruïne van een zestiende eeuwse kerk waar de Portugezen baas waren en waar er zelfs een zwarte bisschop was die wel eens naar Rome ging.

    Wel, zoals bleek uit mijn onderzoek naar de geschiedenis hier, rekende men voor slaven op de medewerking van meer inlands wonende koningen.

    Die vielen gewoon andere naburige rijken aan en namen de verslagen vijanden mee als koopwaar.
    Het bracht meer op dan land- of mijnbouw. Eenzelfde verhaal als wat bijvoorbeeld de Romeinen deden met de Galliërs.

    Wat betreft de slavenhandel het volgende. Het was het Verenigd Koninkrijk dat als eerste de slavenhandel afschafte. Zij wou immers geen slaven voor op de plantages maar loonarbeiders voor haar zich toen volop ontwikkelende industrie.

    In realiteit was deze van 1833 daterende beslissing eerder symbolisch. De wijze waarop ze met de bajonet op het geweer in de Bengalen de boeren verplichtte om opium te verbouwen was gewoon een vorm van slavernij.

    Zoals ze met die opium nadien tientallen miljoenen Chinezen verslaafd maakte. Veel ‘humanitaire principes’ kwamen daar niet bij kijken. Het humanitaire is voor Londen nooit de reden voor haar optreden geweest, ook nu niet.
    Willy Van Damme

   • Wie nog …meent…
    tiens ?

    ..dus geen ‘gemene” mening meer..
    en gewoon lurken aan een glaasje op een terrras

    Dankutje voor de gouden tip
    Ludo Kenis
    Antwoord:
    Waar U het over hebt is mij niet duidelijk. Alle reacties worden hier zoals het hoort ook geplaatst. Alleen de beledigende of lasterlijke worden dat niet. Maar zelfs dan zal ik steeds tolerant blijven.

    Zie maar naar de doodsbedreigingen aan mijn adres die ik hier plaatste, zelfs de arrogante zionistische zever van figuren als een Benno Barnard komt hier online. Hij mag denken met mij te moeten komen lachen.
    Ze krijgen dan natuurlijk wel een stevig antwoord. Bots wederom bots. En hier was het wie laatst lacht….

    Drink dus nog wel van je lekker glaasje op dat leuke terras. Maar voor dat laatste zal je blijkbaar nog moeten wachten of naar elders moeten trekken. Veel succes daarmee en santé.
    Willy Van Damme

 3. En het is natuurlijk waar dat de regerende touwtrekkers intussen concludeerden dat de marxistische staatsvorm ideaal is voor controle van ganse volkeren.
  Mercury Traveller

  • …wie denkt zich op dergelijke stokoude theorieën (of andere) te kunnen baseren is er, vrees ik, aan voor zijn moeite….

   Op deze uitspraak van u reageerde ik… : ik kies resoluut voor (mijn) waanzin .

   en ik had nog iets weggelaten : op het terras, met uitzicht op de bombardementen van de Gaza-strook, zit ik samen met Deschutter, Barree en Basjrami … leve de (restjes) tolerantie.
   Ludo Kenis
   Antwoord:
   Uw goed recht en doe die heren de groeten.
   Willy Van Damme

 4. Ik weet niet of je dit gelezen hebt:

  Journalist: “De revolutie is uitgebroken in Europa”
  in: Buitenland Robin de Boer 31 mei 2016 12:20 7748 keer bekeken

  Begin dit jaar voorspelde journalist Arnold Karskens dat in mei in Europa een volksopstand zou uitbreken. Volgens hem is die revolutie ook daadwerkelijk begonnen.

  “Kijk naar Oostenrijk, waar de helft van de bevolking op de FPÖ stemt; naar Frankrijk, waar mensen massaal tegen de nieuwe arbeidswet staken; naar Groot-Brittannië, waar de Britten op een Brexit aansturen,” zegt hij. “En dan heb ik het nog niet eens over het Oekraïne-referendum. Dat was een referendum tegen Europa.”

  Een revolutie gaat volgens de journalist sluipenderwijs. Het verdwijnen van de tolerantie, zoals dat nu in Nederland en de rest van Europa gebeurt, is een eerste stap, stelt hij. Karskens, die in Brussel woont en de Europese beleidsmakers iedere dag ziet, vindt ook dat we slechte Europese leiders hebben.

  Treurig gesteld

  Karskens ziet naar eigen zeggen dat hij steeds meer gelijk krijgt. Mensen twitteren iets vanuit een comfortabele ruimte, maar ik sta in Noord-Afrika, in Calais en in Turkije, aldus de journalist. “Ik zie het en hoor het. En die twitteraars staan daar niet.”

  Hij zegt dat driekwart van de Nederlanders denkt zoals hij. In zijn nieuwe boek Journalist te koop windt hij zich op over de tamheid die hij bij journalisten signaleert. Aan de hand van 21 interviews met publicisten betoogt Karskens dat het met de onafhankelijkheid van de journalistiek in Nederland treurig gesteld is.

  Democratie bestaat nauwelijks meer

  Oorzaken daarvan zijn volgens hem onder meer de oprukkende commercie, bezuinigingen op de redacties, bemoeizuchtige voorlichters, valse inlichtingendiensten, indoctrinerende denktanks en redactionele lafheid.

  De Duitse journalist Udo Ulfkotte kwam op grond van eigen ervaringen al tot de conclusie dat de politiek, de geheime diensten en de financiële elite de media beheersen. Democratie bestaat nauwelijks meer, de persvrijheid is gesloopt en politiek correct denken voert de boventoon, is de strekking van het boek van Karskens.

  Boekentip: Journalist te koop

  [NRC]
  Mercury Traveller
  Antwoord:
  Dat de toestand in het hoog-industriële westen zeer onstabiel is lijkt zelfs voor de doofstomme blinde zicht- en hoorbaar. Hoe dit evolueert is onduidelijk. Zeker is dat er achter de schermen paniek is. Je voelt het zo aan.

  Kijk naar de reactie bij de Belgische vakbonden die op heel veel plaatsen worden voorbijgestoken en met de armen in de lucht zitten niet wetend welke richting ze uit moeten. Zelfs Bart De Wever lijkt al publiek zijn angst te hebben geuit.

  Hoe dit verder gaat evolueren is mij dus echter onduidelijk. Er is veel opgekropte woede en politici en ook pers hebben bij het publiek nog amper geloofwaardigheid. Lees maar bij kranten de reacties van de lezers over hun berichtgeving betreffende het Midden-Oosten. Het is een voor de media erg gênant schelden op hun berichtgeving.

  En dan de Britse premier David Cameron die in Londen een conferentie over het bestrijden van de corruptie organiseert. Spijtig dat Rupert Murdoch er niet was. Of een Recep Tayyip Erdogan die in Istanbul een internationale bijeenkomst over humanitaire acties rond vluchtelingen bijeen riep. Iets voor betere rubberbootjes?

  In ’s hemelsnaam wie neemt dat soort theater nog serieus? Geen enkel amateurtheatergezelschap waar ook ter wereld zou haar publiek zoiets durven voorschotelen.

  Wat betreft Arnold Karskens en dat boek kan ik je vertellen dat het al voor je bericht hier arriveerde in mijn bezit is om het te bespreken. Hij dacht dat het mij zou interesseren. Een understatement.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s