Syrië–Straf de oorlogsmisdadigers

Dat de oorlog in Syrië ontaardde in een complete chaos en een humanitair drama van enorme proporties is duidelijk. Dat het evolueerde naar een derde wereldoorlog is eveneens zeker. Geen enkel continent blijft gespaard van de gesel van deze uit Syrië komende salafistische terreur.

Idealisten

Het aantal landen wereldwijd dat met die islamitische vorm van fascisme af te rekenen heeft is niet meer te tellen. Er zijn in Afrika bijvoorbeeld Mali, Algerije en Tsjaad, In Azië heb je dan onder meer de Filippijnen, China en Thailand, met verder het ganse Midden-Oosten, behoudens dan – opvallend Israël – en als laatste is er dan Europa met Rusland en de VS. Alleen Latijns-Amerika blijft, voorlopig, nog gespaard.

En de schuldigen hiervoor zijn niet moeilijk te vinden. Het zijn zij die al sinds 1979 die groepen bewapenden en financierden. Het zijn zij die van die terroristen, onze Syriëstrijders, in onze media helden maakten. ‘Idealisten’ zoals onze professor Rik Coolsaet zonder schaamte of aarzeling ooit op TV stelde. En dan verschieten dat Syriëstrijder zijn hier in België bij honderden populair werd.

Barack Obama - 3

De Amerikaanse president Barack Obama stak in maart 2011 heel bewust Syrië in brand. En omdat hij zijn eigen leger niet wou gebruiken riep hij al Qaeda en de Moslimbroederschap ter hulp. Het idee was het land te vernielen en voor lang onbestuurbaar te maken. Het gevolg is massa’s puin en miserie, niet alleen in Syrië of het Midden-Oosten maar wereldwijd. Zie maar naar Zaventem.

Met onze regering die als steeds mee heulde met de bazen in de VS en liet betijen. Resulterend in een goeie vierhonderd jihadisten, tientallen doden bij terreuraanslagen, enorme financiële en menselijke schade en een overwerkt veiligheidskorps. Allemaal dankzij politici die als een kip zonder kop die salafistische terreur en hun geestelijke vaders Saoedi Arabië en Qatar hier in Europa lieten doen.

De waanzin gaat zover dat men dit jaar het wereldkampioenschap wielrennen gaat houden in … Qatar. Een land waar er geen kat interesse heeft voor die sport. Ooit veel toeschouwers gezien bij de Ronde van Qatar? Hetzelfde met de komende wereldbeker voetbal in Qatar. Honderden hedendaagse slavenarbeiders lieten er al het leven bij de bouw van die voetbaltempels.

Wedden dat de heren van de FIFA in 2022 bij het openen van die voetbalspelen ginds er niet zullen over reppen.  De zonen van Michel Platini en Michel D’ Hooghe, voetbalbonzen, werken dan ook in Qatar. Toch mooi hoe vaders zorgen voor hun kinderen, niet? En wedden ook dat men in de VS niet zal oproepen tot een boycot want Qatar is Rusland of China niet.

Zoete woorden

Nu poogt men in Genève en andere steden tot een oplossing te komen voor de door hen zelf gecreëerde Syrische knoeiboel. Een rotzooi van zo’n niveau dat geen enkele kat hoe slim en dapper ook er haar kroost in zal terugvonden.

Nicolas Sarkozy - 1

Na Barack Obama draagt de gewezen Franse president Nicolas Sarkozy de grootste verantwoordelijkheid voor de massaslachting in Syrië en de wereldwijde terreur. Ondanks de waarschuwingen van de Franse ambassadeur in Syrië besloot hij toch al Qaeda en de Moslimbroeders in Syrië te steunen. En die bedankten voor al die genereuze hulp met aanvallen in Frankrijk. Zijn opvolger François Hollande (PS) zette het beleid van zijn voorganger gewoon verder. Waar is de tijd van een Jean Jaurès?

Met dank aan Barack Obama, David Cameron, Nicolas Sarkozy en François Hollande. De echte oorlogsheren die vanuit hun paleizen met mooie zoete woorden dat land bewust in brand staken. Ja, want de seculiere staat geleid door president Bashar al Assad moest weg en vervangen worden à la Libië door een stelletje sadisten zoals men er zelden tegenkomt. Roofmoordenaars met als excuus de islam.

Herhaaldelijk stellen de medebrandstichters van Human Rights Watch, Pax Christi en Amnesty International dat Assad voor het Internationaal Strafhof in Den Haag moet verschijnen. Assad is geen engel maar wat de voorgenoemde leiders van de VS, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk op hun kerfstok hebben is niet te beschrijven.

De enigen die men naar Den Haag moet sturen zijn deze toppolitici, de heren van het mooie woord die onder het mom van mensenrechten, vrijheid en democratie de grootste misdaad van deze eeuw begingen. En eventueel kan men er nog een stelletje die politici naar de mond pratende politicologen, journalisten en goeddoeners van HRW en AI vervolledigend bijstoppen. Laat het recht oordelen.

Dwaasheid

Hoe groot hun dwaasheid is bleek nog deze week toen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry voorstelde om het door die salafistische terreurgroepen gecontroleerde deel van Aleppo in te delen in die gebieden in handen van al Qaeda & Co en die onder controle van andere groepen, de zogenaamde gematigde.

David Cameron - 8

De niet al te snuggere David Cameron kon natuurlijk niet achterblijven toen Sarkozy en Obama hun oorlog tegen Syrië op poten zetten. Israël en Saoedi Arabië zullen hem er eeuwig dankbaar voor zijn.

Het is een idee dat te zot is voor woorden. Het gemak waarmee die jihadisten van de ene groep overlopen naar de andere is gekend. En het continu wijzigen van allianties tussen die duizend-en-één groepen is zelfs wereldvermaard. En hoe ‘gematigd’ kan men zijn als men vijf jaar lang zij aan zij met al Qaeda en ISIS vecht. Kom nou. Is men soms idioot?

En dan afkomen met zo’n voorstel over het verdelen van het rebellengebied in Aleppo is bewijzen dat men in Washington elke realiteitszin verloren heeft. Maar blijkbaar is het duo Kerry & Obama zo radeloos dat ze met de zotst mogelijke voorstellen afkomen. Het idee raakte dankzij Moskou dan ook nergens. Poetin mag veel zijn maar hij toont in deze kwestie tenminste gezond verstand.

Maar het is simpel, arresteer deze heren en dames en stuur hen naar Den Haag. Ze hebben door hun arrogantie, domheid en hebzucht de wereld in brand gestoken. Als dat niet genoeg is voor levenslang, wat is het dan wel?

Willy Van Damme

12 gedachten over “Syrië–Straf de oorlogsmisdadigers

 1. De situatie zeer goed beschreven, met volledige instemming gelezen.
  Peter
  Antwoord:
  Bedankt voor Uw reactie.
  Willy Van Damme

 2. Beste Willy,

  Ik vrees dat Den Haag ook maar een instrument is in handen van die gewetenloze allermachtigsten, die zich aan geen enkele afspraak houden. Er circuleert op facebook een cartoon, die de evolutietheorie moet voorstellen, maar het grappige en tevens puntige is dat in de laatste versie het laatste mannetje zich omkeert. Dat zegt het zowat, denk ik, wat die heren mooipraters de mensheid bieden.

  Andermaal bedankt voor uw verhelderend artikel.
  Mvg,
  Edith
  Antwoord:
  Uiteraard heb je gelijk wat betreft Den Haag? Het is de rechtbank van de overwinnaars en die hebben altijd gelijk. Maar ik wou dit provocerend op die wijze stellen.

  Is het niet hoogst schandalig dat men op veel plaatsen oproept om Assad te vervolgen voor oorlogsmisdaden maar zwijgt over het feit dat landen als de VS en Turkije met o.m. wapens een interne rebellie in een ander land steunen.

  Dat is in alle juridische definities een oorlogsmisdaad maar daarover zwijgen de media, de VN en al die vele goeddoeners van HRW. Dat klopt toch niet. Het is omgekeerde justitie.
  Willy Van Damme

 3. den Haag ? LAURENT Gbagbo et charles Blé Goudé
  Jo Boudry
  Antwoord:
  Die Charles Blé Goudé en Laurent Gbagbo liepen in de weg van Sarkozy. Gbagbo was nog een creatuur van de Franse PS. Na de presidentsverkiezingen in Ivoorkust was het in essentie Sarkozy die bepaalde wie die verkiezingen had gewonnen.
  Beiden protesteerden met de gekende gevolgen. De rechtbank en Gbagbo in Den Haag. Ze moesten die magistraten voor de rechtbank gooien.

  Typisch Den Haag. En nepjournalisten als die van de NRC en New York Times stonden allen luid te applaudisseren want ‘recht’ was geschied. Niet dat een wat geïnteresseerde dat niet wist natuurlijk.
  Maar rechter spelen in Den Haag is zeer lucratief. Lucratiever dan vechten voor ISIS.
  Willy Van Damme

  • Paul Yao N’Dré, het hoofd van het hooggerechtshof geeft in zijn uitspraak de overwinning van de verkiezingen aan Laurent Gbago met 51.45% en zo maakt hij de resultaten van de raad gesteund door de VN ongeldig.
   community.dewereldmorgen.be/blog/janu/2011/04/23/frankrijk-pleegt-staatsgreep-in-ivoorkust-met-de-medeplichtigheid-van-de-vn
   Janu
   Antwoord:
   De zaak is erg complex. Paul Yao N’Dré, was inderdaad het hoofd van het Hooggerechtshof en sprak zich in het voordeel uit van Gbagbo. Maar voordien had Youssouf Bakayoko, het hoofd van de Electorale Commissie, zich in het voordeel van Alassane Ouattara, de rivaal uitgesproken. Maar omdat dit te laat gebeurde annuleerde N’Dré die uitslag en beweerde de echte cijfers te hebben.

   Men moet ook weten dat N’Dré feitelijk een gewezen minister van Gbagbo was en dus niet geheel onpartijdig. Na de burgeroorlog heeft N’Dré bij zijn terugkeer in Ivoorkust Ouattara toch uitgeroepen tot de winnaar van de verkiezingen.

   Gans de zaak, zoals bleek uit veel elementen was echter een grote manipulatie door Sarkozy die gewoon een mannetje van de rivalen van de PS wou vervangen zien door zijn poppetje. In wezen was die burgeroorlog dus een intern Franse zaak die in Ivoorkust werd uitgevochten.
   De zaak heeft in Franstalig Afrika voor heel veel deining gezorgd en de anti-Franse gevoelens versterkt.
   Willy Van Damme

 4. Goed geschreven artikel!
  Ik vraag mij bijwijlen af of deze hoge heren zich terdege bewust zijn van de gevolgen van hun handelen of dat zij hun broodheren en belangengroepen (ideologisch) blindelings dienen of er door gemanipuleerd worden. Misschien worden zij gewoon gedreven door het zo hoogwaardige principe van eigenbelang.
  IS Den Haag: nou ja, zoals je schrijft het Hof van de overwinnaar en de machtige. Dergelijke attitude bleek al op het proces van Nuerenberg in de jaren ’40 waar de financiers van Dolf een straf kregen die zelfs te licht was voor een kippendief (zoals de openbare aanklager Josiah DuBois toen zei).
  GV
  Antwoord:
  Ik weet niet of je ooit hoorde van Robert Verbelen, baas van SS Vlaanderen, een principeloze smeerlap en moordenaar die in Oostenrijk jaren na de oorlog rustig in zijn bed stierf.

  Hij werkte na de oorlog voor de OSS/CIA en de Oostenrijkse politie. Hij moest voor de Oostenrijkers o.m. de overgebleven groepjes nazi’s in de gaten houden.

  Ho ja, sommigen weten heel goed waar ze mee bezig zijn. Ik noem hen dan ook psychopaten en die horen levenslang in een cel om reden dat ze een gevaar zijn voor de maatschappij zoals een Marc Dutroux.
  Willy Van Damme

  • Robert Verbelen Willy.
   Patrick De Cock
   Antwoord:
   Dat klopt natuurlijk en ik verwissel die nog al eens. Waarom? Geen idee. Maar het is al aangepast.
   Willy Van Damme

 5. De vrijheid van de westerse media is de vrijheid om de woordvoerders te zijn van de misdadige belangen van de wereldoverheersers.
  De vrijheid van de westerse media is de vrijheid om klakkeloos, zonder de feiten te onderzoeken en te toetsen aan de werkelijkheid, de verklaringen van de spindokters (verdraaien van de feiten) van de politieke leiders en de inlichtingendiensten van het westen over te nemen.
  Als er ooit een wereldrechtstaat komt die de V.S./Europa dictatuur vervangt (democratische VN, afschaffing van veto recht, één land ,één stem, verhuizing van de VN uit het land van de wrede wereldoverheerser) dan zullen ook de bazen van de westerse media (V.S. en Koloniaal Europa) voor een internationale rechtbank moeten verschijnen als woordvoerders van oorlogsmisdadigers en plegers van misdaden tegen de mensheid en genocides.
  http://community.dewereldmorgen.be/blog/janu/2015/01/13/westerse-media-verzwijgen-genocide-3-miljoen-moslims.
  Janu
  Antwoord:
  Dat Internationaal Strafhof is nog zo’n creatie die er kwam door de acties van de goeddoeners uit het wereldje van de NGO’s die beweerden dat men grote misdadigers tegen het oorlogsrecht en het mensenrecht daar moest bestraffen.

  Iedereen met wat gezond verstand – men hoeft zelfs geen historische kennis te hebben – wist dat dit het tribunaal van de machtigen ging zijn met de VS en Israël achter het stuur. Staten die er bij de creatie zogenaamd tegen waren.

  Maar voor deze goeddoeners van de wereld ging er nu gerechtigheid zijn. Idioten. Terwijl de traditionele rechtbanken ietwat correct recht spreken, is dit een de meest grove karikaturen mogelijk van wat recht zou moeten zijn. Het is Judge Roy Bean uit de Amerikaanse folklore.

  Maar als een Slobodan Milosevic er een proces krijgt en nadien in verdachte omstandigheden ginds sterft dan is men bij AI & co tevreden. Kritische zin is er duidelijk verboden.
  Willy Van Damme

 6. Zo lang we “leiders” zullen verkiezen op basis van hun smoelwerk op TV blijven we in de miserie zitten.
  Het probleem zijn onze scholen, het onderwijs is finaal ondermaats geworden.
  We zullen verplicht zijn die ganse politieke santeboetiek en hun aanbidders buiten te kieperen.
  Mercury Traveller
  Antwoord:
  Een groot deel van de problemen zit inderdaad al in het onderwijs. Wie goed staat bij de leraar heeft kans op betere punten dan wie er slecht mee staat. Erg simpel.
  Willy Van Damme

 7. Ondertussen blijft het bedrog zich opstapelen: VSA zenden troepen naar Jemen om VAE te helpen bij het bestrijden van AQAP – hetzelfde AQAP dat ondersteunt wordt door Saoedi Arabië

  “The operation in Mukalla, if sustained, would deprive AQAP of an important stream of revenue and resources,” the official said. “It also removes AQAP’s base of operations and forces AQAP back into the desert, where it is more vulnerable.” (http://www.voanews.com/content/us-returns-to-yemen-to-help-fight-aqap/3318791.html)

  Dit met een grove korrel zout te nemen (http://www.aljazeera.com/news/2015/09/yemen-truth-al-qaeda-takeover-mukalla-150914101527567.html; http://www.jamestown.org/programs/tm/single/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=44145&cHash=abcfc50789744995937a4a6609dcc4c6)
  – Hadramawt National Council (HNC) bestuurd Mukalla; voor de ene is de HNC een coalitie tussen AQAP en de lokale elite, voor de andere is het slechts een andere benaming voor AQAP;
  – HNC nauw verbonden met salafisten in Saoedi Arabië;
  – HNC afgevaardigden reisden af naar Riyadh om goedkeuring van de Jemeni overheid in ballingschap te verkrijgen
  – AQAP stemde eind 2015 reeds in met een gedeeltelijke aftocht (naar woestijn? waar ze, aldus VS, vogels voor de kat zouden zijn…)

  AQAP is ondertussen uit Mukalla ‘verdreven’ (http://www.longwarjournal.org/archives/2016/04/arab-coalition-enters-aqap-stronghold-in-port-city-of-mukalla-yemen.php)

  AQAP was apparently expecting the assault and began to withdraw its forces from parts of Mukalla well in advance. Reuters cites local residents as saying that AQAP had negotiated with “local clerics and tribesmen” to “exit quietly” towards “the neighbouring province of Shabwa.”
  Peter Dansaert
  Antwoord:
  De evolutie van het dossier in Jemen toont nogmaals de symbiose aan tussen die Golfstaten en al die salafistische groepen, ISIS, al Qaeda & Co.

  Obama gaat op bezoek in Saoedi Arabië en heeft er een vergadering met die bende oliesjeiks van et Arabisch schiereiland en kijk enkele dagen nadien al wordt plots het ver afgelegen Mukhalla ingenomen door zogenaamde troepen van de Verenigde Arabische Emiraten. In wezen huurlingen uit o.m. Columbia.

  Eerst verspreiden de ‘veroveraars’ het bericht dat men 800 leden van Al Qaeda had uitgeschakeld, maar al snel bleek dat pure fantasie. Lokale getuigen stelden dat al Qaeda gewoon zonder een schot te lossen zijn biezen had gepakt en met de noorderzon verdwenen. Waarheen?

  En nadien worden er ook andere door al Qaeda en ISIS bezette Jemenitische steden ingenomen zoals Jinjibar. Weerom zonder een schot te lossen. Raar toch als men weet dat dit huurlingenleger verder nergens in Jemen vooruitgang boekt.

  Wat toch een meer dan serieuze aanwijzing is dat hier sprake is van collusie tussen al Qaeda, het eveneens aanwezige ISIS en die Golfstaten.

  De Jemenitische salafistische politicus Abd al-Wahhab Muhammad Abd al-Rahman al-Humayqani, volgens de VS een man van al Qaeda, was trouwens nog op 16 februari van dit jaar te gast op de Saoedische televisie.

  Deze was ook een van de stichters van de Zwitserse ngo Alkarama die stelt zich in te zetten voor de rechten van moslims maar in feite een dekmantel is voor salafistische propaganda.

  Het was diezelfde Alkarama die Amnesty International en Human Rights Watch al die lekkere verhalen bezorgde over de vermeende wreedheden van de Syrische regering. Wat zij dan via persberichten als zijnde waarheden aan de media en zo het publiek verkochten.

  Bovendien, dient men toch te beseffen dat het deze afdeling van al Qaeda was die beweerde die dodelijke aanslag op o.m. Charlie Hebdo te hebben gedaan.

  Hierbij dient men ook te beseffen dat op dit ogenblik in Parijs een vergadering over Syrië aan de gang is met Frankrijk, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Saoedi-Arabië, Qatar en Turkije. De Franse president ontvangt dus de beschermers van al Qaeda in Jemen.

  Hij had die vergadering misschien beter weten te beleggen in de lokalen van Charlie Hebdo. Dat ware pas durf geweest. Hoef ik het te zeggen dat dit dossier pure waanzin geworden is.

  Als men nu eens Zarqawi, of al Bagdadi, chefs van al Qaeda en ISIS, Frans president maakt? Ze hebben met Hollande alleszins gemeenschappelijke vrienden.
  Willy Van Damme

 8. Willy, mee eens. Makkelijker gezegd, dan gedaan. Om cynisch van te worden. Als zelfs de Paus kant kiest in de (propaganda)oorlog; wegkijkt bij terreur tegen Christenen in Europa en het M.O. . .

  Sarkozy, Hollande, Cameron, Merkel, Juncker, Tusk – allemaal leden van dezelfde kliek. Valt niets empathisch van te verwachten. Vormen een gevaar voor de samenleving, vrede en veiligheid.

  Dit zit ingebakken in de EU, als sterfhuis voor de Europese Volkeren.
  Voor het gemak plak’knip ik hetvolgende, sta mij toe. Zeker weing(en) bekend; doch de wortel van het kwaad in Europa:
  “with hasty willingness to obey the winners, only then the victory is complete. It will never be definite. The reeducation demands thorough, steadfast nurture like English lawn.
  Only one moment of inattention and the weed will break through,
  this ineradicable weed of historic truth.” –
  Sefton Delmer, former British chief propagandist after the capitulation in 1945 to the German expert on international law Prof. Grimm. http://www.realjewnews.com/?p=919

  It was the Morgenthau Plan, specifically designed by the vengeful Henry Morgenthau as a collective punishment against the German people for the crimes of Hitler, that was to turn post-water Germany into ” “http://www.theoccidentalobserver.net/2011/10/roosevelt%e2%80%99s-catos/” \l “more-11113 the largest concentration camp on earth.”

  Let op: de zgn. “Kanzlers Akte”, Duitsland in ’45 niet bevrijd, maar onder curatele van de geallieerde terroristen. Ik kon het niet geloven, maar research toont idd. met zekerheid aan dat dit zo is!
  Hennoch Kohn, alias Helmut Kohn, Merkel – thans eigenlijk Sauer-Kasner (Kasmierzak); de 1e de mentor van de 2de; allemaal agenten van dezelfde kliek:
  As late as 1991, German chancellors were still being forced, like enslaved vassals under the Roman Empire, to sign an http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M5c96c849722.0.html?PHPSESSID=860ab3d168a4eee9da35bfb4621cafbc act of submission to their Allied conquerors.

  Nederland is aangewezen als agentschap voor de destrucite van de EU. ‘Bilderberg’Samsom (PvdA) x ‘Bilderberg’-Remia-Rutte + ‘Bilderberg’Pechtold=’controlled oposition’, onder een Bilderberg Koning. (wijlen ZKH, oprichter van Bilderberg). Ook niet toevallig dat het olv. Nederland was dat de € werd ingevoerd, en met het verdrag van Amsterdam de EU een politieke Unie werd. Dat de nep-tribunalen in Den Haag zijn gevestigd. De stand van de nep-vrede en nep-veiligheid. Gespleten tongen, VOC-mentaliteit; een octopus die alleen een vastberaden EU-bevolking zal kunnen temmen.
  Henk Maerlant
  Antwoord:
  Het is een opiniestuk en ik weet perfect dat dit nooit zal gebeuren. Zij hebben immers de praktisch absolute macht over leven en dood en doen dus wat hen pleziert. Zie maar hoe ze Syrië zonder een traan te laten doen vernielen.

  De relatie van de VS met de West-Europese staten is er zoals in de middeleeuwen en zelfs voordien een van koning/keizer en zijn onderdanen.

  Die vazallen willen wel aan die ijzeren greep ontsnappen maar worden steeds weer tot de orde geroepen. Desnoods met geweld, wat niet altijd fysiek hoeft te zijn.

  De torenhoge boetes voor Europese banken in de VS bijvoorbeeld. Kijk maar goed naar de evolutie in het dossier van de relaties van de EU met China en Rusland. Het is de VS die druk zet op zijn ‘sic’ bondgenoten, in wezen vazalstaten, om de lijn van de VS te volgen.
  Willy Van Damme

 9. Pingback: MeerVrijheid Blog » Blog Archive » Syrië: Straf de oorlogsmisdadigers

 10. Prachtig man! Hulde en een diepe buiging van mij.
  Steve
  Antwoord:
  Buigen is zeker niet nodig. Ik doe mijn job van verslag geven en commentaar schrijven gewoon zo professioneel mogelijk. Dat hoort zo. Misschien liever eens samen een lekkere pint drinken.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s