Waar is da feestje … Hier is da feestje

Jan Jambon (NV-A) vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken moet blijkbaar aan de LSD gezeten hebben. Zo stelde hij op 31 maart in Den Haag op een zionistisch congres dat er na die aanslagen in Zaventem en op het metrostation van Maalbeek moslims als blijk van steun aan die terreur meerdere straatfeestjes hadden georganiseerd.

Zionistische vrienden

En in het dagblad De Standaard stelde hij dit weekend dat: ”Een significant deel van de moslims danste na de aanslagen”. Gevraagd naar bewijzen voor die straffe beweringen bleef de man echter weigeren voorbeelden te noemen. Ja, er was, stelde men in de media na grondig onderzoek, een man in Brugge en er waren mogelijks twee scholieren.

Namen en plaatsen om zijn boute beweringen te staven wou Jambon echter niet geven want dat zou volgens hem die mensen stigmatiseren. Zeggen dat een ‘significant’ deel van de moslims straatfeesten organiseerden om die aanslagen te vieren is in zijn visie dat dan weer niet. Een toch wel heel bizarre redenering.

10477227-020

Met zijn lasterlijke uitlatingen over moslims is Jan Jambon natuurlijk niet aan zijn proefstuk. Ze zaaien zo wel tweedracht in België en dat is waar ISIS, al Qaeda en andere salafistische terreurbewegingen op uit zijn. Met andere woorden: Jambon speelde in hun kaart.

Maar de term significant wil toch zoiets zeggen als veelbetekenend. Iets als voornaam, belangrijk. Maar wie dan die door de politie gesignaleerde feiten nuchter bekijkt ziet feitelijk alleen onbetekenende gebeurtenissen, niet meer en niet minder.

Het betekent wel wat anders dan zijn verhaal over die straatfeestjes die in meerdere steden plaats hadden waarmee hij in Den Haag op een bijeenkomst van het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël zijn zionistische vrienden mee trakteerde. (1)

Met andere woorden, de minister heeft zitten dromen en misschien, wie weet wel, hallucinaties gehad. Teveel LSD? Natuurlijk niet, de man weet perfect wat hij doet. Hij is een hardwerkende intelligente politicus die hier gewoon enkele strategische zetten deed, eigen aan het politieke theater. Op een zionistische congres een leugen vertellen die negatief uitvalt voor moslims? Zionisten hebben het niet liever.

Als gloednieuwe machtspartij schuurt hij met zijn NV-A dicht aan tegen Israël en de VS. Dat zijn de echte vrienden voor die partij. Behoudens dan ook nog Saoedi Arabië. Zij het dat men daar wat voorzichtiger mee is. Je haalt met steunbetuigingen aan die salafistische dictatuur immers geen goede punten bij de doorsnee Belg/Vlaming. Dat moet dus geniepiger zoals op de website van Knack. (2)

Maar het typeert Jan Jambon en de NV-A dat ze moslims criminaliseren – want dat is toch wat hij doet – en ondertussen goede vriendjes zijn met de VS, Israël en Saoedi-Arabië, drie staten die in het verleden en het heden deze salafistische terreurbendes creëerden en blijven steunen.

Saoedi-Arabië

Gezien de gekende vrijgevigheid van de salafistische oliesjeiks uit Saoedi-Arabië is het toch wel heel merkwaardig dat het juist de NV-A was die eind vorig jaar als enige partij in de media de verdediging van dat land opnam toen het in België kritiek kreeg wegens haar houding rond vluchtelingen en de salafistische terreurgroepen.

Zo stelde de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise, specialist in financiële delicten, in Humo:

“Iedereen weet dat de terreurcellen ook gesponsord worden door salafistische staten als Saoedi-Arabië en Qatar, maar daar blijft het westen toch hypcriet over zwijgen.” (3)

Het is gemakkelijk te beweren de strijd tegen de terreur te voeren, en te stellen dat een significant deel van de moslims straatfeesten organiseren, maar als men gelijktijdig Saoedi Arabië, de geestelijke vader van die salafistische terreur, steunt dan komt men over als een leugenaar, als een hypocriet.

Salman bin Aboelaziz al Saoed - 2

De Saoedische koning Salman de Hakbijl, volgens vele getuigenissen en documenten een van de voornaamste financiers van de terreuraanslagen van al Qaeda van 11 september 2001 in de VS. Maar voor de NV-A een te verdedigen partner voor de strijd tegen de salafistische terreur. Dit terwijl het salafisme de staatsgodsdienst is van Saoedi-Arabië

Het is, zoals Michel Claise in Humo zegt, essentieel dat men de zaak van de terreur op een degelijke manier aanpakt. En dat is niet door slechts enkele moordenaars op te pakken maar diegenen die hen manipuleren en financieren achterna te zitten. Maar dat doet Jambon, zijn partij of zijn regering niet. En door niet op te treden tegen die financiers en te laten betijen steunt men in wezen de terreur zoals die in Zaventem.

Hiervoor zou Jambon en feitelijk gans de regering moeten aftreden want ze gedogen en helpen zelfs de mannen achter de schermen van die terreur. Onze koning Filip ging vorig jaar toch zijn condoleances betuigen toen de Saoedische koning Abdoelaziz was gestorven. Men kan dan beter bij de familie Kim in Noord-Korea medeleven gaan tonen. Die terroriseren tenminste alleen hun eigen mensen en laten ons en de rest van de wereld met rust.

Opiniepeiling

Maar de houding van Jambon en de NV-A die pal achter hem ging staan is natuurlijk heel simpel te begrijpen. De laatste opiniepeiling deed de NV-A tuimelen van ongeveer 34% naar iets meer dan 25% der stemmen, een klap van bijna 9% of een verlies van meer dan 26% van haar kiezers. Nog zo’n inzinking en ze staat op gelijke hoogte met CD&V, haar rivaal. De marginalisering dreigt dan voor Bart De Wever, de ongekroonde koning van België.

En waar gingen die stemmen van de NV-A dan heen? Vooral naar het Vlaams Belang natuurlijk, gekend van haar proteststemmen en haar discours tegen immigranten, vooral moslims. En die wil de NV-A natuurlijk liefst zoveel mogelijk terug naar de stal van De Wever lokken.

En in die zin had Jambon wel gelijk. Wat die dagen gebeurde was wel significant. Vooreerst omdat er feitelijk geen mensen, behoudens die heel rare uitzonderingen, hun steun aan die aanslagen betuigden. En dat zegt veel.

Het was ook veelbetekenend omdat Jambon aantoonde dat de NV-A ondanks haar pogingen om afstand te nemen van het specifieke racisme van het Vlaams Belang ook in dit publiek zit te vissen en een sneer naar moslims dan goed van pas komt.

Israël verzorgt jihadisten in hopsitaal

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu bezoekt een in Syrië vechtende salafistische terrorist, mogelijks al Qaeda of ISIS, die verzorging krijgt in een Israëlisch militair hospitaal. De foto komt van de Israëlische media. Geen probleem voor Jan Jambon die pal achter Israël gaat staan. Strijd tegen de terreur?

Maar uiteraard is dit totaal onaanvaardbaar voor iemand die minister is, zeker dan nog voor iemand die verantwoordelijk is voor Binnenlandse Zaken en ook nog vicepremier is. Hij is er voor alle Belgen. Maar verrassen doet dit niet.

En nu al weten we dat men in de Wetstraat druk bezig is om de namen van Saoedi-Arabië en Qatar zoveel mogelijk uit de komende debatten bij die parlementaire onderzoekscommissie rond de terreur te houden. En wedden dat de media dit spel zullen meespelen?

Saoedi-Arabië en Qatar zijn grote financiers van die terreur maar dat mag het publiek niet weten. Zeker ook niet van Jan Jambon en De Wever. Om over Didier Reynders (MR) onze minister van Buitenlandse Zaken maar te zwijgen. De man die toeliet dat ISIS hier haar olie kon verkopen. Wat trouwens met steun van Turkije, die andere (sic) bondgenoot, nog steeds lijkt te gebeuren. Hou ze maar dom, dat is hun slogan.

Willy Van Damme

1) Het onderwerp van deze bijeenkomst was ‘Terrorisme, Israël en het internationaal recht’. Vermoedelijk had ze niet op 30 maart moeten plaatshebben maar twee dagen later op 1 april als aprilmop. Ooit verdedigde de NV-A met vuur de Palestijnse zaak. De kracht van de verandering heet dat.

2) Er verschenen eind vorig jaar van uit de NV-A vrij kort na elkaar twee stukken op de website van Knack. Het eerste was van parlementair medewerkster Els Van Doesburg, het tweede van Peter De Roover, sindsdien fractieleider van de NV-A in het federaal parlement.

Knack.be, 22 september 2015, Els Van Doesburg, ‘Doen de Golfstaten dan echt niks voor de vluchtelingen?’ http://www.knack.be/nieuws/wereld/doen-de-golfstaten-dan-echt-niks-voor-de-vluchtelingen/article-opinion-607099.html & Knack.be, 26 november 2015, Peter De Roover, ‘Hoe huiveringwekkend ook, we moeten kiezen: Saoedi-Arabië óf IS’ http://www.knack.be/nieuws/wereld/hoe-huiveringwekkend-ook-we-moeten-kiezen-saudi-arabie-of-is/article-opinion-629207.html

3) Humo, 5 april 2016, Annemie Bulté, ‘Zonder witwasgeld geen Bataclan, geen Zaventem en geen Maalbeek”, pagina’s 8 tot en met 13.

Advertenties

One thought on “Waar is da feestje … Hier is da feestje

 1. De V.S. is een grote bondgenoot van Saudi-Arabië en ook een grote sponsor van terrorisme samen met Saudi-Arabië. Ze zijn twee handen op een buik, de V.S. gebruikt terreur voor zijn misdadige imperialistische belangen en Saudi-Arabië voor de verspreiding van salafisme.
  Ik begrijp niet dat gij blijft verzwijgen de imperialistiche terreur van de V.S.
  http://community.dewereldmorgen.be/blog/janu/2014/07/02/vs-gebruiken-al-qaeda-voor-wereldoverheersing
  Janu
  Antwoord:
  Ik denk dat ik de centrale rol van de VS in de vele conflicten wereldwijd voldoende en op een professionele wijze al heb besproken.
  Wat betreft de relatie tussen de VS en Saoedi-Arabië is die veel complexer dan die van gewone bondgenoot.

  Die relatie is zoals Obama recent in dat interview met journalist Goldberg van The Atlantic stelde: ‘It’s complicated’. Maar daarvoor moet je wel inzien dat het buitenlandse beleid van elk land veelal erg ingewikkeld kan zijn. Men heeft soms meerdere troefkaarten die men denkt te moeten gebruiken.

  Ik was recent in gesprek met een politicologe van de Libanese Hezbollah en we waren er beiden mee akkoord dat de VS qua Syrië op dit ogenblik geen duidelijk beleid heeft en er misschien wel twintig versies van zijn. Met de nu bij insiders gekende gevolgen.

  Ayman Susan, de Syrische viceminister van Buitenlandse Zaken, zegde in een gesprek zo: “Henry Kissinger stelde ooit dat de vijanden van de VS moeten oppassen voor de acties van Washington. Maar, stelde Kissinger verder, dat is nog meer zo voor de vrienden van de VS zoals Saoedi-Arabië”.

  In The Financial Times schreef men deze week dat men de VS er in Riaad van verdenkt die 750 miljard dollar aan Amerikaanse obligaties die de Saoedi’s bezitten gewoon aan te slaan. Dit onder het mom van de Saoedische betrokkenheid bij die aanslagen van al Qaeda in de VS. Het zou mij niet verbazen dat het gebeurt.

  De Britse-Franse koning Richard Leeuwenhart Plantagenet begon ooit een jodenvervolging omdat hij hen veel geld schuldig was. Hun geld aanslaan was gemakkelijker dan hen terug te betalen.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s