Terreur–Hier is de rekening

Zoals iedereen vreesde die de zaak volgde pleegden terroristen vandaag in de Brusselse metro en op de luchthaven van Zaventem zware bomaanslagen met een dertigtal doden en tientallen gewonden. En dat het hier over een of andere salafistische terreuraanslag gaat hoeft men weinig te betwijfelen. Alle tekenen wijzen trouwens in die richting.

Afghanistan

Wat we hier hebben is de rekening die onze regering en feitelijk ook die van de andere regeringen in de EU krijgt toegeschoven. Een gevolg van een onvoorstelbaar wanbeleid dat voor zover geweten in onze geschiedenis zijn gelijke niet heeft.

Sinds de VS, de EU, Pakistan en Saoedi Arabië in 1979 in Afghanistan de moedjahedien creëerden is dit fenomeen van salafistische terreur enorm gegroeid. Overal in het westen kregen de terroristen alle steun, van onze politici, van groen tot zwart, van de media die hen omtoverden tot vrijheidsstrijders en zelfs van de ‘goeddoeners’ van ngo’s genre Human Rights Watch die klakkeloos hun propaganda overnamen.

Zbigniew Brzezinski - Afghanistan - Le Nouvel Observateur - 15-21-01-2009

Een interview in het Franse weekblad Le Nouvel Observateur van 15 januari 2009 met de voormalige Amerikaanse Nationale Veiligheidsadviseur Zbigniew Brzezinski. Dit onder president Jimmy Carter. Hij was de grote strateeg achter de creatie van die salafistische terreurbendes. Hier in dit gesprek erkent hij de Amerikaanse machinaties om de toenmalige Sovjetunie in het Afghaanse moeras te doen verdrinken. Dit gewoon uit wraak voor de Amerikaanse nederlaag vier jaar eerder in Vietnam, Laos en Cambodja. Daarbij doet hij ook heel geringschattend over die salafistische terreur. Dit na de aanslagen in o.m. Bali, New York, Madrid en Londen en de terreur in Irak. Via Hillary Clinton dreigt deze man terug grote invloed te krijgen op de Amerikaanse buitenlandse politiek. Hij is immers zoals Henri Kissinger voor de Republikeinen de centrale pion bij de Democraten op het vlak van het buitenlandse Beleid.

De moedjahedien waren onze helden. Dat ze andersdenkenden vermoorden en dat ze bijvoorbeeld schooldirecteurs die gemengd onderwijs gaven keelden kwam niet in onze media. Je las het niet in onze zogenaamde vrije pers. Een eenzame journalist als een Freddy De Pauw in De Standaard uitgezonderd. Maar die is er intussen vervangen door creaturen die getrouw napraten wat Washington en Qatar willen.

En zo steunde men in onze media zonder welke kritische vraag ook de Arabische Lente en de Moslimbroeders. Over de aanwezigheid van al Qaeda in die opstanden zweeg men. Ook nu nog. Men liet hen niet alleen begaan, men koketteerde er zelfs mee.

Liberale politici als een Guy Verhofstadt en zijn vroegere woordvoerder Koert Debeuf waren prat over hun contacten in dat milieu. Verhofstadt sleurde ze zelfs mee naar het Europees parlement.

En Rik Coolsaet, onze grote expert buitenlandse politiek, noemde zonder schaamte die Syriëstrijders op de VRT zelfs idealisten. Terwijl Jorn De Cock, wiens vrouw vanuit Qatar, de salafistische opstand in Libië aanvuurde, in De Standaard jarenlang het bestaan van Al Qaeda in Syrië ontkende.

Abdelrahman Ayachi & Rudi Vranckx

Toen De Standaard op die relatie van hun correspondent met Qatar werd gewezen en men hen de door hem verspreidde leugens toonde weigerde krant zelfs op te treden. Geen commentaar was het enige antwoord van hun zogenaamde ombudsman. En in Het Laatste Nieuws stelde Guy Van Vlierden voor om bepaalde van die Syrische terreurbendes de macht in Damascus te laten overnemen. Hup naar een nieuw Libië dus.

Een Libië dat met steun van Mevrouw De Cock omgevormd is tot een jihadistenparadijs met naast de lokale afdeling van ISIS nu al drie regeringen en vele duizenden terroristen. Een van de leiders van de terreur Abdel Hakim Belhaj werd in zijn boek de ‘Arabische Lente’ wegens zijn (sic) gematigdheid door De Cock zelfs geprezen.

DIA - Rapport 12 augustus 2012 - Syrië, Irak, al Qaeda en ISIS

Het document van de Amerikaanse militaire veiligheidsdienst DIA waarin men schrift dat al Qaeda in Iraq (AQI), het latere ISIS, bij het begin van de oorlog tegen Syrië in maart 2011 al aanwezig was. Op een ogenblik dat Rudi Vranckx verklaarde dat al Qaeda dood was gaf het samen met de Moslimbroeders dus het sein voor de oorlog tegen Syrië. Dit in overleg met de VS. Bijna drie jaar lang ontkende Jorn De Cock in De Standaard het bestaan van al Qaeda in Syrië. Het was volgens hem platte Syrische regeringspropaganda om die voor hem goede rebellen in een slecht daglicht te stellen. Van een dagblad die zich gaarne kwaliteitskrant noemt mag men toch wel betrouwbare informatie verwachten. Vergeet het. Over de echtheid van dit document bestaat geen enkele twijfel. Hier een fragment van pagina 1.

En dan heb je die journalistieke superster Rudi Vranckx die in Syrië optrok met de toen al wegens terrorisme tot 4 jaar effectieve cel veroordeelde Abdelrahman Ayachi. Hij kreeg van Vranckx op de VRT zelfs een als interview verpakte vrije tribune.

DIA - Rapport 12 augustus 2012 - Syrië, Irak, al Qaeda - pag 3

In augustus 2012 stelde de DIA dat het voor de VS en haar bondgenoten een goede zaak zou zijn dat men in het oosten van Syrië en Irak een islamitische staat zou oprichten. In 2014 wist ISIS dit Amerikaanse verlangen dan te realiseren. Op 23 mei 2013 besliste onze regering van Elio Di Rupo met Didier Reynders als minister van Buitenlandse Zaken dat al Qaeda de Syrische olie uit kort ervoor veroverde oliebronnen naar Europa kon uitvoeren. Wat de financiering vanuit de EU van ISIS legaal maakte. Sinds 2011 was er op handel met Syrië immers een embargo vanuit de EU. De woordvoerder van Reynders weigerde commentaar te geven op die toenmalige beslissing. Hier een fragment van pagina 5 van dat document. Of hoe men bewust de aanval op Irak door al Qaeda reeds medio 2012 plande. De zoveelste Amerikaanse aanval al.

Ook de politiek heeft flink bijgedragen aan het succes van die salafistische terreurgroepen. Voor het bestrijden van het racisme en het achterstellen van allochtonen, een voedingsbodem voor nieuwe rekruten voor die salafisten, deed men decennialang amper iets. Met een Vlaams Belang en een Geert Wilders die door hun opruiing en platte demagogie de boel nog verder verziekten.

Maar er is natuurlijk meer. Al sinds 1979 steunen onze opeenvolgende regeringen slaafs dit Amerikaans beleid dat in plaats van het terrorisme te bestrijden het tegenovergestelde doet. Iedere serieuze expert ziet het. Kijk naar Syrië, Libië, Irak, Jemen, enzovoort, maar iedereen in Brussel en de EU laat begaan en zwijgt.

Een groot en zeer invloedrijk Amerikaans expert over Syrië als Joshua Landis weigert bijvoorbeeld te schrijven over de Amerikaanse steun aan al Qaeda en ISIS in Syrië en elders. Wat door officiële documenten en honderden getuigenissen nochtans bewezen wordt.

Neem Peter De Roover, fractieleider van de NV-A, de grootste partij in het land, ging eind vorig jaar zelfs nog pal achter Saoedi Arabië staan omdat, naar hij beweerde dit land ook tegen ISIS zou strijden. Waar dan?

Bovendien is ISIS maar een bende binnen het ganse netwerk van salafistische terreurgroepen. Zo is er al Shabaab, Boko Harum, al Qaeda, ISIS, enzovoort. En de geestelijke bodem ligt in Saoedi Arabië, Qatar, Koeweit, Bahrein, en de Verenigde Arabische Emiraten. En deels ook in Turkije. Daar is de echte kweekvijver, de bron van het kwaad.

Terrorist Abdelrahman Ayachi kreeg in Brussel wegens terrorisme in eerste aanleg 8 jaar effectieve cel en in beroep 4 jaar. Ondanks dit ultra zwaar strafblad kon de man nadien nog ongestoord als tolk en gids in het Syrische salafistenland voor de VRT werken. Via Rudi Vranckx. Deze werd volgens een bron binnen de VRT nadien toen hier het verhaal uitlekte hiervoor wel op het matje geroepen. Zijn vader is Bassam Ayachi een 25 jaar geleden in Molenbeek de stichter van het Centre Islamique de Belgique en zo de peetvader van de Molenbeekse terreurnetwerken.

Het is onzin om te denken dat men door de arrestatie van Salah Abdeslam de terreur in België uitschakelde. Evenzeer is het van de pot gerukt om te denken dat men door ISIS uit te schakelen de terreur eveneens de genadeslag toebrengt. De salafistische terreur is een veelkoppig monster waarvan het lichaam op het Arabisch schiereiland zit.

Kap je een kop af dan staat er al een nieuwe kop klaar. Er is maar een middel om dit enorm monster effectief uit te schakelen, en dat is het lichaam van dat beest te vernietigen. Er moeten dus heel strenge maatregelen komen tegen die landen daar. Zo niet is het voor onze veiligheidsdiensten nog vele jarenlang dweilen met de kraan wijd open.

Yousuf Qaradawi

Maar zie, dit jaar is het wereldkampioenschap wielrennen in Qatar en nadien de wereldbeker voetbal. Is het een toeval dat de zonen van voetbalbonzen als Michel D’Hooghe en Michel Platini in gasstaat Qatar werk vonden? Een Qatar waarvan het publiek geweten is dat het in Syrië al Qaeda steunt. Maar tegen deze sportevenementen zal men geen boycot organiseren zoals men dat voorheen met China of Rusland deed.

Neen de politiek laat gewoon begaan. De het salafisme voluit steunende Arabischtalige Tv-zender al Jazeera kan je via Belgacom TV in al onze huiskamers zien. Tot voor een jaar kon je daar de sermoenen horen van Yousuf Qaradawi, een salafistische haatpredikant en topideoloog van de Moslimbroeders.

Yousuf al Qaradawi - 1

De Egyptische in Qatar in ballingschap levende Yousuf Qaradawi, topideoloog van de Moslimbroeders wiens speeches o.a. op TV een litanie van de haat zijn tegen alle niet-salafisten. Jarenlang was hij om de haverklap te gast op de door de VS gesteunde Arabischtalige Tv-zender al Jazeera, eigendom van Qatar. Een zender die hier in het vaste pakket van Belgacom TV zit. Pas omdat hij ook het Huis van Saoed aanviel werd Qatar door de Saoedi’s onder druk gezet om de man van het scherm te halen. Wat lukte. België liet hem daarentegen begaan.

En evenmin als onze politici optreden tegen wapenleveringen aan die landen als Saoedi Arabië doet men niets tegen in België actief zijnde salafistische die terreur steunende groepen als de Moslimbroeders en Hizb ut Tahrir. En in plaats van te werken aan een Belgische islam die integrerend kan werken laat men nog steeds toe dat vanuit landen als Saoedi Arabië en Turkije salafistische predikanten ons land overspoelen.

Recent nog tijdens de officiële gesprekken tussen onze regering en die in Ankara liet men toe dat de regering van president Erdogan, die toch een van de Moslimbroeders is, hier predikanten blijft sturen. Om wat anders te doen dan het gedachtengoed van de Moslimbroeders te verspreiden? Men moet toch niet naïef zijn.

En dan hoeft het niet te verwonderen dat we in België en West-Europa steeds meer te maken krijgen met het salafisme en de ermee onlosmakelijk verbonden terreur. Het verklaart perfect waarom er vanuit België honderden salafisten naar Syrië en Irak trokken.

De politie en veiligheidsdiensten doen goed hun werk maar het zijn de politici en de media die het vertikken dat te doen wat ze horen te doen. En dus krijgt ons land nu de rekening in de vorm van onnoemelijk veel leed.

Willy Van Damme

18 gedachten over “Terreur–Hier is de rekening

 1. Zie ook mijn artikel: Nederlandse regering steunde Afghaanse jihadisten.

  https://gerard1945.wordpress.com/2015/10/09/nederlandse-regering-steunde-afghaanse-jihadisten/
  Gerard de Boer
  Antwoord:
  Leuk document. Gelukkig hebben ze geen zelfmoordaanslag gepleegd op de Nederlandse regering. Dat had dan ook een rekening geweest. Het verhaal van Afghanistan was in wezen nog veel erger.

  Na 1975 was de CIA haar druglabo’s in Laos kwijt waar bijna alle opium geproduceerd werd die in de wereld te koop was. Een leuk extraatje voor de CIA en enkelen van hun bazen voor allerlei privé oorlogen die de CIA zonder medeweten van de Amerikaanse regering her en der voerde.

  Dit viel dus weg en Myanmar en Thailand bleek onbetrouwbaar en te gevaarlijk voor perslekken. En dus diende men een nieuw productiecentrum te zoeken.

  En dan komt daar een zekere Gulbudin Hekmatyar boven water, toen een der voornaamste Afghaanse ‘vrijheidsstrijders’. Met hulp van de CIA introduceerde hij op grootschalige wijze de opiumkweek en zo de heroïneproductie.

  Vrachtwagens reden van Pakistan geladen met wapens en ander materiaal voor die salafistische bendes en keerden terug met opium en heroïne.
  De CIA was gered en de dodelijke wereldwijde heroïnehandel.

  En toen de Taliban in 2000 die handel en kweek ook effectief verboden verscheen het jaar nadien het Amerikaanse leger. Waarna de productie nog grotere hoogten dan ooit voorheen bereikte.
  Ondertussen zitten de Amerikaanse gevangenissen propvol met kleine drughandelaars en gebruikers.
  Willy Van Damme

  • Ik ken die gangster van een Gulbuddin Hekmatyar persoonlijk en had verschillende ontmoetingen met hem.
   Ik heb met één van zijn luitenanten Al Azhar bezocht in Caïro.
   Misschien schrijf ik daar nog wel eens over, interessante ervaringen maar zeer gevaarlijk.
   Voor het ogenblik drukt hij zelf zijn Afghaanse munt, sinds jaren al. Is wel gemakkelijk, men hoeft niet meer langs de bank te passeren… 🙂
   Mercury Traveller
   Antwoord:
   Het is mijn sterk vermoeden dat de Amerikaanse relatie, en dan vooral van de CIA, met Afghanistan eerst en vooral te maken had met drugs. Men wou de markt voor opium en vooral heroïne kunnen blijven bevoorraden.

   En na 1975 was door de Amerikaanse nederlaag in Laos de grootschalige productie hiervan stilgevallen. Een zaak van in essentie de CIA. Dat werd vanaf 1979 dankzij die dappere vrijheidsstrijder van een Hekmatyar en zijn vrienden van de CIA dan verholpen.
   Ik zou verder zeggen: pen dat verhaal neer.
   Willy Van Damme

 2. Men zou zich kunnen afvragen waarom er steeds burgers het slachtoffer moeten worden van aanslagen. Als ISIS ook maar enige strategie onder de knie zou hebben dan zouden ze bijvoorbeeld het Europees Parlement moeten opblazen, dan kan je onder veel Europeanen nog enig sympathie vinden.

  Nee, de Europarlementariërs waren ‘toevallig’ nog niet op hun ‘werk’plek toen de bommen afgingen.

  Het zou mij dan ook helemaal niet verbazen als een andere organisatie erachter zou zitten, danwel dat ISIS en onze heersers een gezamenlijk agenda erop nahouden.
  Meester Jos
  Antwoord:
  ISIS wordt zoals dat steeds gaat met dergelijke groepen door andere machten gebruikt. Ik denk wel dat ik hiervoor in mijn opiniestuk het bewijs zwart op wit leverde. Meer lijkt er mij niet nodig.

  Men herinnert zich ook maar de Israëliër Odet Yinon, journalist en diplomaat, die ooit een plan opstelde om via de introductie van het sektarisme gans het Midden-Oosten in brand te steken.
  Waarbij de voorlaatste Arabier en de laatste Arabier het dan met elkaar uitvechten. Wat we nu zien.

  Het verscheen in februari 1982 in het tijdschrift Kivunim, het blad van het Informatiedepartement van de Wereld Zionistische Organisatie. Het idee was zo meer gebiedsroof te kunnen realiseren en de toekomst van hun racistische heilstaat veilig te stellen.
  Het is een al relatief oud zionistisch idee om de Arabische wereld in kleine staten op te splitsen.

  In het verleden is hier ook de figuur van de Marokkaanse Belg Abdelkader Belliraj ter sprake gekomen. Deze werkte als informant voor onze Veiligheid van de Staat en volgens het officiële Belgische rapport over de zaak ook voor een grote buitenlandse spionagedienst.

  Verder onderzoek bij een serie bronnen leerde dat dit de Mossad betrof. Hierover zijn vier getuigen die ieder apart en snel na elkaar werden gecontacteerd. Dit om zo te verhinderen dat er sprake zou zijn van valse/onbetrouwbare getuigenissen. De getuigen kenden het verhaal en waren allen zeer betrouwbaar.

  Belliraj zit op dit ogenblik in Marokko een levenslange celstraf uit wegens terrorisme. De man had vooreerst voor de aanval van al Qaeda in New York privé contact gehad met Bin Laden zelf.

  Verder wou hij met enkele kompanen in zijn geboorteland een salafistische terreurgroep oprichten. Waarbij hij de centrale functie van wapenleverancier was. Uzi’s?

  Dat zal wel niet, want te opvallend. Het verhaal bewijst echter eveneens zwart op wat welke rol Israël achter de schermen, van die terreurbendes soms speelt.
  Je ziet de Mossad niet maar ze staan wel op de eerste rij en zitten stevig aan het stuur.

  En die Belliraj heeft ooit volgens zijn bekentenissen toen in Marokko ooit de Brusselse joodse voorman dokter Joseph Wybran vermoord. Je ziet, met dat soort organisaties als de Mossad moet je van niets verbaasd zijn. Alles is mogelijk.
  Willy Van Damme

  • De brandstichter Israel heeft zich nu naadloos bij de brandweer geschaard.
   De lol kan precies niet op : sjokolade-grap en inside-info over “dat er iets op Zaventem op til was…
   Ludo Kenis
   Antwoord:
   Pyromaan Israël is inderdaad een zeer goede bijnaam voor dit land. Recent nog stelde koning Abdoellah van Jordanië dat Israël in Syrië al Qaeda steunt. Ook ISIS trouwens.

   Ze zijn nu bezig het plan van hun vroegere diplomaat Oded Yinon in de praktijk aan het brengen. En dat is het aanwakkeren van het sektarisme tot ongekende hoogtes om zo de regio in stukken te doen vallen.
   Waarna zij de Jordaan en zijn zoet water definitief kunnen aanhechten.
   Willy Van Damme

  • “Men herinnert zich ook maar de Israëliër Odet Yinon, journalist en diplomaat, die ooit een plan opstelde om via de introductie van het sektarisme gans het Midden-Oosten in brand te steken.
   Waarbij de voorlaatste Arabier en de laatste Arabier het dan met elkaar uitvechten. Wat we nu zien.”

   Het (overigens obscure, academische) artikel van Oded Yinon kan gevonden worden op google. Het gaat in dat artikel toch niet over het doelbewust in brand steken van het Midden Oosten, wel voorspelt het wat er nu aan het gebeuren is : namelijk dat de arbitraire constructies die na de val van het Ottomaanse Rijk zijn opgericht uit elkaar zullen vallen o.a. omdat de verschillende etniciteiten en sektes er niet met elkaar kunnen leven, en dat Israël zich daar maar beter van bewust is. Wat dat betreft is het artikel toch eerder descriptief en niet zoals uw woorden me lijken te insinueren, een advies om actief in te grijpen. Wel staan er andere controversiële aanbevelingen in het artikel, namelijk het veroveren van Sinai en de Westelijke Jordaanoever. Er zullen zo wel vele artikels gepubliceerd worden in politieke tijdschriften, met allerlei wilde voorstellen.
   Achmensentoch
   Antwoord:
   Het artikel van Oded Yinon staat qua idee in de zionistische literatuur verre van alleen. Verder is het geweten dat de Koerden in Irak al veel jaren veel steun van Israël krijgen.

   Wie de invasie van 2003 door de VS van Irak goed bekijkt kan alleen maar een bewuste strategie zien om het land zo onleefbaar mogelijk te maken door de verschillende sociaal-culturele en economische groepen tegen elkaar op te zetten.

   De invasie van ISIS pas ook in dat kader. Lees maar eens goed wat er in de hier besproken analyse over Syrië van de Amerikaanse militaire veiligheid (DIA) staat.

   Men stuurde ISIS bewust naar Irak om het beulenwerk van eerst CIA-agent Saddam Hoessein en daarna de invasie van 2003 verder af te maken. Het zijn plannen die zo uit de koker van de zionistische plannenmakers komen. Geen twijfel mogelijk.
   Willy Van Damme

 3. Zo wordt de democratische volksbeweging van de moslimsbroeders, wat zeer bewust de vreedzame weg bewandelt, weer de hoek van de terroristen ingeduwd. Hiermee zullen de dictators in egypte, SA en andere golfstaten zeer tevreden zijn. De CIA en Mossad weten wel hoe ze zoiets gespind krijgen en Willy trapt er middenin.
  Mark R.
  Antwoord:
  De Moslimbroeders is een geheime sekte waarvan men alleen in het geheim lid van kan zijn. Wie de geschriften van Yousuf Qaradawi, de topideoloog van de Moslimbroeders, leest kan moeilijk een verschil ontdekken tussen zijn haatspeeches en die van de klassieke salafistische/wahhabistische schriftgeleerden.

  Er zijn tussen beiden in wezen geen verschillen, de strategie verschilt een beetje, maar zelfs niet altijd. De gebeurtenissen van de voorbije jaren in de regio toont dat er massa’s onderlinge contacten zijn tussen de Moslimbroeders en de klassieke salafistische terreurorganisaties als al Qaeda.

  Het is ook overduidelijk dat de VS en het Verenigd Koninkrijk de Moslimbroeders steunen. Men legt hen in London trouwens ook niets in de weg.
  Willy Van Damme

 4. In grote lijnen mee eens, zij het dat u hier en daar gemakshalve een paar fases en feiten overslaat. Een jaar of 7, 8 geleden zwaaiden er weliswaar meerdere diktators in het Midden-Oosten de scepter, maar was het desondanks mogelijk voor verschillende bevolkingsgroepen om in vrede naast elkaar te leven. Hiervan getuigen ook de videobeelden van uw landgenoot Jan Leyers tijdens ”De weg naar Mekka”. Soennieten, Sjiieten, Alevieten, Christenen en kleinere religieuze groeperingen konden naast en met elkaar bestaan, vaak met een open en ruimdenkende blik op de Westerse leefwijze. Dit nieuwe elan en verlangen naar meer vrijheid mondde uit in de ‘Arabische Lente’, tot groot leedwezen van o.a. de Saoudische leiders, die daarop de aanvankelijk relatief kleine en tandeloze salafistische groeperingen in Sirie gingen steunen met (Westerse) oliedollars en Kalashnikovs, waardoor het evenwicht t.o.v. de ongewapende burgers volledig verstoord werd en de ‘Arabische Lente’ door hen gestolen kon worden. Overigens wordt het beeld hier en daar sterk door u vervormd: Het zijn niet het Vlaams Belang en Geert Wilders geweest die deze mensen hebben binnen gehaald, in tegendeel ! Roep dan de zittende regeringsleiders in Europa, die verantwoordelijk zijn voor dit beleid, maar eerder ter verantwoording ! Nederlandse politici hebben in zo’n situatie een veel gebruikte standaard-zin klaar liggen, nl: ” …Wij betreuren dit zéér…..”. Overigens ben ik het wel met u eens dat Amerika een bijzonder kwalijke rol heeft gespeeld. Evenals Saoudi-Arabie en Turkije, wordt IS door hen met de mond als ‘vijand’ neer gezet terwijl er in de praktijk niets, of nauwelijks iets, tegen werd ondernomen. Zo hebben de Russische bommenwerpers in Sirie – in slechts 3 weken tijd – IS grotere verliezen toegebracht, dan de lusteloze Amerikanen in meer dan een jaar hebben gedaan. Europa’s voorlopig laatste, maar waarschijnlijk grootste – blunder, is het vertrouwen dat zij stelt in Erdogan bij de vluchtelingencrisis. Deze despoot faciliteert IS, verleent Jihadisten vrije doorgang en zei in 2012 op een partijdag van de AK al, dat hij de Islam naar Europa zou brengen. Zijn grote droom is een nieuw Ottomaans Rijk stichten met hem zelf als Sultan. De eerste poging ondernam hij al door Sirie binnen te vallen, wat reden was voor Putin om Assad te steunen met zijn bommenwerpers.
  A.F. van Woudenberg
  Antwoord:
  Twee opmerkingen. Die salafistische groepen in Syrië waren niet zo klein en tandeloos als U hier schrijft. De Syrische Moslimbroeders hadden wel degelijk een stevige aanhang onder de bevolking. Hoe groot is echter onduidelijk.

  Verder heb ik niet geschreven dat Wilders of het Vlaams Belang die allochtonen naar hier haalde. Dat gebeurde via bilaterale rond 1965 gesloten akkoorden van Europese landen, waaronder België ven Nederland, met o.m. Marokko en Turkije.

  Wat zij echter doen is de integratie van die mensen bemoeilijken en zo de etnische spanning opdrijven. Dit met bijna uitsluitend electorale bedoelingen.

  Wat ook de bedoeling is van die terreurgroepen en van diegenen die hen achter de schermen manipuleren. Is het toeval dat Wilders ook zo sterk pro-Israëlisch is?
  Voor de rest kan ik mij 100% vinden in uw stellingen die geheel correct zijn.
  Willy Van Damme

 5. Dag Willy,

  “Er is maar een middel om dit enorm monster effectief uit te schakelen, en dat is het lichaam van dat beest te vernietigen. Er moeten dus heel strenge maatregelen komen tegen die landen daar.”
  Trap je nu zelf niet ook een beetje in de val? Wat mij vandaag naast de zoveelste opvlakkering van racisme het meest zorgen baart, is de reactie van Obama. Ik hoop maar dat deze aanslagen niet worden aangegrepen voor méér oorlogen, meer bloedvergieten, meer destructie. En met Killary Clinton kan het alleen nog maar erger worden.
  Groeten,
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Neen je kunt dit beest alleen maar uitschakelen door kordaat op te treden. Dat hoeft geen ‘regime change’ in Saoedi Arabië te zijn maar het op zijn plaats zetten.

  Dit is het doen stoppen van hun agressief gedrag. Het kan toch niet dat salafisten hier vrij spel blijven krijgen. Het is dat wat moet ophouden. Verder moeten we gewoon het Syrische leger helpen met steun op het vlak van materieel. Meer hoeft echt niet.
  ISIS is trouwens een vogel voor de kat.
  Willy Van Damme

  • “Volle maan” tijdens de aanslag…
   Heeft de gekozen datum historische achtergrond ?
   Liet Abdeslaaam zich express oppakken om de aandacht af te leiden ?
   Ludo Kenis
   Antwoord:
   Niet teveel fantaseren zou ik zeggen. Het is niet goed voor de geestelijke gezondheid.
   Willy Van Damme

   • lekker ziekelijk….toch typisch voor een apenras, dat inherent- ziekelijk, agressief en liefdeprekend met een pluim in zijn gat op de mesthoop glundert tot de laatste snik. Levinas ( “La Petite Bontee “) en Psychiater Dirk Dewachter plengen een solidaire traan op het Beursplein en worden opgeschrikt door een (eigenlijk ordelijke bende) uit de FIFA-stal. De FIFA plant een “bis” in Molenbeek op 2 april.
    Ondertussen heeft de Caritas pychiatrie al heet wat patienten wonderbaarlijk zien genezen door bekering tot de islam…. wanneer komen ze te voorschijn met hun know-how. In hun ziekenhuizen wordt meer en meer Halal-voedsel ge-eist….
    Ludo Kenis
    Antwoord:
    ‘Ordelijke bende’ schrijft U. Ik wil deze enkele honderden hooligans niet vergelijken met de SA en de SS maar dat zei men in de jaren dertig en twintig ook toen die bendes in Duitsland door de straten marcheerden.

    Hun gedrag kon gewoon niet door de beugel en was een ware schande. Men had hen in Vilvoorde dan ook moeten stoppen voor ze Brussel en de Beurs bereikten.
    Willy Van Damme

 6. Willy, wat is dit nu weer!
  http://www.globalresearch.ca/fake-video-used-in-news-coverage-of-brussels-terror-attacks/5515894
  http://www.globalresearch.ca/the-brussels-attacks-another-false-flag/5515856
  Vr. Gr. maud
  Antwoord:
  Een stortvloed van woorden maar niets concreets waar een mens zich kan op baseren. Er is ook geen ‘clamp-down’, het onder restricties plaatsen, geweest van de media.

  Die hebben dat vooreerst niet nodig want die hun berichtgeving raakt naar traditie toch bijna nergens. Vroeger niet, nu niet en morgen niet. Behoudens dan die ene uitzondering waar men wel raak is.

  Wat er wel gebeurde is dat men om reden van het onderzoek aan de media vroeg om bepaalde gegevens tijdelijk uit de pers te houden. Maar dat is logisch en aanvaardbaar. Men gaat toch geen massamoordenaars helpen ontsnappen door een lek te organiseren. Het is ook een regelmatig gebruikte praktijk.

  Verder lijkt mij dit verhaal van Koenig eerder een stortbui van woorden zonder concreet een feit te geven dat die stelling zou kunnen staven. De Belgische regering is er geen met grote internationale ambities zoals Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de VS nog steeds denken te moeten hebben. De kleine Belgskes.

  Zij gaat zeker geen valse vlagoperatie op haar grondgebied organiseren zoals andere staten dat wel durven doen. Niet dat je natuurlijk niet moet uitkijken. Een wijs man/vrouw doet dat steeds.

  Geweten is natuurlijk dat ISIS niet in het luchtledige opereert en zeker in het verleden steun kreeg vanuit de onheilige alliantie van de VS, Israël en Saoedi Arabië.

  Onze Reynders deed toen mee omdat iedereen meedeed. Zo gaat dat. Echt morele principes heeft die man niet. Ook is het geweten dat Turkije ISIS nog steeds steunt.

  Of een van die landen als dirigent achter de schermen dit plande is echter op dit ogenblik alleen maar een idee, niet meer, niet minder. Alles kan en dus dient ook deze mogelijkheid bekeken te worden.

  Maar dit dient te gebeuren op een professionele basis niet met een stortbui aan woorden zoals Koenig hier doet. Nog maar eens een flop van Global Research zou ik zeggen.
  Willy Van Damme

 7. Dag Willy,
  En met Afghanistan denk ik dan onmiddellijk aan 9/11. Ik heb al 100en video’s op youtube bekeken en meer en meer ben ik overtuigd dat 9/11 een inside job was, bedoeld als false flag om Osama Bin Laden en Afghanistan te bombarderen. Ik zou zeggen OBL bombarderen (laat me niet lachen, misschien leeft hij nog wel). Daarna is alles verder uitgedeid naar Irak en de rest van het verhaal kennen we. We kunnen zo alles op een rijtje zetten…Vietnam, Afghanistan, Irak, Lybië, de fake-Arabische lentes (lees pater Daniel Maes) en nu Syrië. Ik ben ervan overtuigd dat de VS/CIA hier overal een verpletterende verantwoordelijkheid in draagt, met misschien wel WOIII als gevolg, al denk ik dat die reeds is begonnen.

  Groet,
  Guido Clicque
  Antwoord:
  De grote dirigenten achter dit fenomeen van de salafistische terreur zijn al bijna 40 jaar Israël, Saoedi Arabië en de VS geweest. Hun steun verklaart waarom die salafistische terreur zo is kunnen uitgroeien tot het monster dat we nu zien.

  En het is inderdaad WO III. Zelfs de Jordaanse koning Abdoellah heeft recent in een geheim gesprek met een aantal Amerikaanse politici die term gebruikt om die salafistische terreur te omschrijven.

  Hij heeft sinds enkele maanden in deze kwestie dan ook de kant van de Syrische regering en Rusland gekozen. Ik kom zo snel mogelijk op de gelekte inhoud van dit gesprek weer.

  En wat er exact op 11 september 2011 in New York en rond het Pentagon gebeurde zullen wij misschien nooit geheel te weten komen. Dat men in de VS toen echter vals speelde is 100% zeker.
  Willy Van Damme

 8. Verneem hier nu via nederlandse journalist dat EU(wij dus)reeds jaaaaren een palestijns parlement op de been houden.Weet jij daar ook meer over?En waarom stelde Linda de Win die vraag niet aan Van Rompuy??
  Ottorongo
  Antwoord:
  De EU en de VS financieren al vele jaren de kosten die gepaard gaan met de Israëlische bezetting van de westelijke Jordaanoever. Zo gaat dat, Israël profiteert en wij draaien op voor de kosten. Wie is dan de dirigent van die smeerlapperij?
  Wat betreft Linda De Win moet je haar dat natuurlijk zelf vragen.
  Willy Van Damme

 9. Zo een BS verhaal, ongelooflijk waar mensen hun fantasie in hun hersenkronkels vandaan blijven halen.
  Het Vlaams Blok heeft nooit opgeroepen tot rassenhaat, fascisme, racisme of wat dan ook in die aard maar heeft ons begin jaren 80 eind jaren negentig voorzichtig gewaarschuwd voor feiten zoals ze zich heden te dage voordoen en afspelen op onze bodem.
  Het was politiek niet correct dus werden ze achter een cordon geplaatst, men oogst nu wat men al sinds de jaren zeventig aan het zaaien is. Maar de oogkleppen blijven opstaan want woorden als grenzen sluiten gaat de fascistische kant uit en je wordt verbannen uit mutti Merkels geiten wollen sokken multicul propaganda machine en alle andere reeds gehersenspoelde rozebrildragers die geloven in een utopie door te zeggen dat een gemengde samenleving wél kan en nooit voor problemen zal zorgen.
  Wel kijk hier vandaag, 30 jaar en vier generaties lang heeft men getracht, alles aangeboden en geprobeerd om moslims te integreren en wat blijkt? Dikke faal!
  Kirsten Hershe
  Antwoord:
  Inderdaad, waar blijft dat vandaan komen.
  U zegt dat het Vlaams Blok nooit heeft opgeroepen tot rassenhaat. Mag ik er U op wijzen dat het gerecht het Blok ooit veroordeelde voor racisme.

  En wie het vroegere 70-puntenplan bekijkt van dit Blok, nu Vlaams Belang, kan moeilijk anders dan een oerdom en erg vulgair racisme zien. Men wou toch alle moslims uit het land zetten. Als dat geen racisme is dan was ook Hitler geen racist.

  Verder begint U over fascisme en het Blok. Ik heb dit woord hier niet gebruikt en zie het Belang of Blok ook niet als dusdanig. Wel zijn er binnen die partij zeker in het verleden dergelijke tendensen geweest met mensen die verweven zaten met allerlei duistere zwartgeblakerde groepjes.
  Maar dat is voor zover ik kan zien netjes opgekuist.

  Mijn bezwaar is dat ze een bepaalde bevolkingsgroep alleen omwille van hun geloof blijven stigmatiseren en zelfs criminaliseren. En door dit te doen in de kaart spelen van die salafistische terreurbendes.

  Het probleem dat we nu in Europa en België hebben is dat van een piepkleine minderheid binnen de moslims in Europa en elders in de wereld. Het zijn er inderdaad in België misschien 1000, dat is veel te veel, maar dan nog is dit een kleine minderheid binnen die gemeenschap.

  Een minderheid die zoals ik stelde steeds de steun heeft gekregen van de westerse mogendheden en dankzij die steun ook is kunnen uitgroeien tot het monster dat het nu is. Dat is de kern van mijn betoog geweest.

  De gedragingen van die kleine groep veralgemenen als zijnde de acties van alle moslims is in wezen racistisch want het is de misdaad van enkelen overbrengen op een ganse groep.
  Het is als de Amerikaanse Klu Klux Klan die omdat er zwarte misdadigers zijn zeggen dat alle zwarten misdadigers zijn.

  Verder is elke samenleving in welke periode en waar ook steeds een gemengde samenleving geweest. Zo adopteerde China ooit uit Indië het boeddhisme, kwam het christendom uit Syrië/Antiochië en kennen wij bijvoorbeeld de tulp, algebra en de aardappel.
  Allemaal zaken die via culturele uitwisseling uit verre landen tot hier kwamen.

  En uiteraard zorgt die continue stroom van culturen en mensen voor problemen. Dat kan ook niet anders. Maar zonder die cultuurstromen zouden er ook nog meer dan problemen genoeg zijn. In alle tijden en in alle landen.
  Immigraties zijn trouwens zo oud als de mensheid zelf. Het zit in ons mensdom ingebakken, zeker nu met al die communicatiemiddelen.
  Willy Van Damme

 10. Willy,
  Mark Grammens schrijft in ’t Pallieterke van 14 april een artikel ‘De waarschuwingen die ons bereikten’. Hij wijt de aanslagen aan de Belgische bombardementen op de ISIS in Irak en schrijft dat we lang voordien gewaarschuwd waren, oa door Fisk. Wij weten (?) nu dat de aanslag oorspronkelijk niet in Belgie maar in Frankrijk voorzien was maar toch verrast het artikel.
  In het geval u het artikel zou gelezen hebben ben ik zeer benieuwd naar uw reactie (ik kan het u zo gewenst doormailen).
  Met vriendelijke groet
  Sarah Toestra
  Antwoord:
  Niet bepaald een hoogvlieger en je krijgt inderdaad het gevoel dat de man te oud is om nog rationeel logisch te denken. Het was in de periode van het Egmontpakt en De Nieuwe al een groot probleem. In wezen heeft hij dat weekblad toen kapot gemaakt. Sjoemelaar Hugo Schiltz regelde dan de begrafenis.

  Het allereerste artikel dat ik ooit voor de klassieke media schreef was in 1979 voor zijn Tijdschrift voor Diplomatie en ging over de relatie tussen Cambodja, Vietnam en China.

  ISIS een ‘verzetsbeweging’ noemen met een grote navolging in het noorden van Irak is niet bepaald ook de meest scherpe analyse die ik al las. Pover is te zacht uitgedrukt. Zo bestaat het noorden van Irak uit Koerden en staat de gemiddelde moslim zeer vijandig tegenover het salafisme van ISIS. Zonder terreur houden ze het daar geen dag uit.

  Verder is Robert Fisk de correspondent van The Independent en niet van The Guardian. En of die zulke grote invloed heeft betwijfel ik. Gelezen dat wel maar zijn invloed is bijna zo groot als die van Noam Chomsky op de VS. En dat is praktisch nul.

  Verder was het bombardement op Mortsel op 5 april 1943 en niet in 1942. En het bombardement was ook niet het werk van de Britten maar van de Amerikaanse luchtmacht.

  En dan die terreuraanslagen in Zaventem vergelijken met de bombardementen op door ISIS gecontroleerde gebieden is complete waanzin. Het ene is pure agressie, het andere een daad van zelfverdediging.

  ISIS is zoals we weten een Amerikaanse creatie gefinancierd door de Saoedi’s en Turken die Irak aan stukken moest slaan. Dat aanvallen is voor Irak legitiem verzet en daar Irak ons om bijstand vroeg is dat volgens het internationaal recht legaal.

  En uiteraard moet men van die parlementaire onderzoekscommissie niet veel verwachten. Hoogstens een dode mus.
  Willy Van Damme

  • Willy,
   Bedankt voor je reactie. Er verscheen vandaag in ’t Pallieterke een lezersbrief van dezelfde strekking als de jouwe. Gruweldaden als iemand met een mes het hoofd afsnijden behoort m.i. eerder bij een satanische dan bij een verzetsbeweging.
   Met vriendelijke groet,
   Sarah Toestra
   Antwoord:
   Er is komt een tijd wanneer goede wijn zuur en ondrinkbaar wordt. Met alle respect voor Mark Grammens maar dat was gewoon een dom stuk met dan nog wat niet onbelangrijke fouten. Daarom die opmerking.

   Maar ja, het is ’t Pallieterke, een blad dat decennia na WO II de fascistenleiders van weleer nog steeds zat te verdedigen. Een mens zou zich voor veel minder schamen.

   En daar plaatst men dus nog wel eens zo’n onzin want het is van een van die ‘goden’ van de nationalistische ultra’s. Zielig feitelijk. Men moet mensen beschermen tegen het laten publiceren van zoiets.
   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s