Salah Abdeslam en de stand-upcomedy show

Terrorist Salah Abdeslam is dan eindelijk uitgeschakeld. Een ongetwijfeld mooie opkuis. Laat daar geen twijfel over bestaan. Zijn leven van drugs, alcohol, hoerenloperij en criminaliteit vermomd als islam is voorbij. Merkwaardig is wel dat men hem in Brussel, in zijn Molenbeek, en levend kon pakken. Vermoedelijk durfde hij niet meer terug naar zijn vrienden in Syrië en Irak.

Wereldoorlog III

Hopelijk levert zijn arrestatie en die van een serie medeplichtigen een berg aan erg bruikbare informatie op over het netwerk en de werkmethodes van terreurorganisaties als ISIS en al Qaeda. Het salafistisch terrorisme is een groot gevaar, niet alleen in België of Europa maar wereldwijd en dus is elke info hoogstnodig.

Charles Michel - 3

Onze premier Charles Michel klopte zich vandaag fier op de borst met de arrestatie van Salah Abdeslam. Kort ervoor zat hij echter mee aan tafel met een van de financiers van die salafistische terreur, de Turkse premier Ahmet Davotuglu. En fier stelde Michel dat hij een felicitatietelefoontje over die arrestatie had gekregen van de Amerikaanse president Barack Obama, de medestichter van ISIS. Geert Hoste kon niet beter.

Het is een derde wereldoorlog  – zij het in een wat rare vorm – die is losgebarsten. En er rest op dat ogenblik maar een reactie mogelijk: tegengeweld. Maar uiteraard dient men ook de voedingsbodem voor de vervreemding bij een grote groep jongeren aanpakken. Het welig tierende racisme en de veelal ermee gekoppelde sociale uitsluiting dient daarom met alle middelen kordaat aangepakt te worden. Stop met woorden, daden zijn nodig.

Maar er is meer. In wezen was dat wat onze premier Charles Michel en de Franse president François Hollande vandaag in Brussel op hun persconferentie opvoerden een onvoorstelbaar staaltje van puur cynisme en hypocrisie.

Zo zat men vandaag een ganse dag te overleggen met de Turkse premier Ahmet Davotuglu over de vluchtelingenkwestie. Dit terwijl zowat iedereen die het dossier van ISIS, al Qaeda en Syrië volgt weet dat die regering al van in het begin in Syrië ISIS en al Qaeda op alle mogelijke wijze steunt. Het is een oorlogsmisdaad en een misdaad tegen de menselijkheid. Maar De Turkse regering raken ermee weg. Hoe? Waarom?

Medische verzorging

Het is in Turkije dat de koppensnellers van die in Syrië opererende bendes genieten van rust en recreatie en in de hospitaals gratis alle nodige medische verzorging krijgen. Het is via Turkije dat steeds nieuwe jihadisten die terreurbewegingen kunnen vervoegen. De Turkse geheime dienst MIT had in China zelfs een rekruteringslijn opgezet voor die salafistische groepen. En het is Turkije dat de door hen gestolen olie koopt.

En dus gaan Hollande en Michel eerst onderhandelen met de mannen die achter de schermen de salafistische terreur organiseren om dan snel die bijeenkomst te verlaten en met fiere borst de arrestatie van Abdeslam, loopjongen van ISIS, aan te kondigen. Waarna Hollande stelde dat die strijd tegen de terreur nog een werk van lange adem zal zijn.

De arrestatie van Abdeslam is een zeer mooie prestatie maar in de strijd tegen die salafistische terreur betekent dit hoogstens een druppel op een gloeiend hete plaat. Nog deze ochtend viel men in Algerije een gasinstallatie van Statoil en BP aan. Wil men die strijd serieus nemen dan moet men landen als Turkije, Saoedi Arabië en Qatar aanpakken. Deze landen zijn de kweekvijvers voor die terreurbewegingen. Waarom in ‘s hemelsnaam discussiëren over de toetreding van Turkije tot de EU? Hoe durft men! Hen zeer brutaal de toegang ontzeggen, dat moet men doen en hen bij de NAVO buitengooien.

Dat zal wel, want kort ervoor zat men met die Turkse premier nog te praten over een gift van 6 miljard euro in ruil voor het stoppen van die vluchtelingenstroom. Pure afpersing noemt men dat. En dit komende van een land dat bovendien in Cyprus nog steeds een stuk grondgebied van een EU-lidstaat bezet. Waarom men die man zelfs ontving is feitelijke waanzin.

Dat men Abdeslam en enkele van zijn kompanen kon arrestaren is goed en proficiat voor de betrokken politiemensen en magistraten. Veel beter en essentiëler ware echter geweest dat men Davotuglu een ticket enkele reis naar Den Haag en het Internationaal Strafhof had gegeven. Hij kon daar dan eens antwoorden op de vele over zijn gedrag te stellen vragen.

Voetvolk

Dat pas ware een nuttige strijd tegen de terreur geweest. Nu heeft men gewoon wat voetvolk weten uit te schakelen. En na Abdeslam komen er nieuwe domme krachten. Wees daar zeker van. Gejuich kan misschien goed zijn maar is feitelijk ongepast. La lutte continue en er zal in de wereld nog veel bloed vloeien, ook in België.

Ahmet Davutoglu - 1

De Turkse premier Ahmet Davotuglu kwam in Brussel van de EU onder meer zes miljard euro eisen om in ruil de vluchtelingenstroom naar de EU te stoppen. Van agressie gesproken.

Maar veel verbazing wekt deze comedyshow van het duo Michel en Hollande niet. Uiteindelijk hebben België en Frankrijk bijna evenveel schuld als Turkije aan de huidige terreurgolf.

Het staat immers vast dat de EU mee aan de wieg stond toen ISIS werd geboren. Tegen Saoedi Arabië, voedingsbodem van die religie van de haat genaamd salafisme, doet men niets. Neen, men levert hen nog steeds alle wapens die ze vragen en geeft hen alle gewenste politieke rugdekking. Zie maar naar de slachtpartij in Jemen.

Zoals het zeker is dat men ook nu nog in de EU steun verleent aan al Qaeda of er alleszins niets tegen onderneemt. Het is immers alleen Rusland dat in Syrië die beweging aanvalt, niet het westen.

Het is evenmin een toeval dat men in onze media de rol van al Qaeda in Syrië nog altijd zoveel als mogelijk verbergt. Een bewijs dat het voor onze massamedia nog steeds ‘vrienden’ zijn. Waarom hun rol anders verzwijgen? Wie zegt daar strijd tegen de terreur?

Willy Van Damme

Advertenties

9 thoughts on “Salah Abdeslam en de stand-upcomedy show

 1. Inderdaad Mijnheer Vandamme een mooie opkuis. Op de euforie van mijn echtgenote kon ik jammer genoeg slechts de spontane reactie geven: ” Zo zwemmen er nog veel vissen in de zee. ”
  Er zijn zo van die datums in je leven die je altijd bijblijven, aangename, minder aangename en zeer onaangename datums, omdat ze telkens toch een bepaalde gebeurtenis oproepen.
  18.032016 is zo een datum die zeker zal bijblijven niet omdat Abdeslam werd gepakt maar vanwege de deal met Turkije. Onder welke categorie deze zal vallen daar ben ik nog niet helemaal uit maar het zal voor mij zeker niet onder de aangename datums vallen om te houden en hopelijk ben ik hierin verkeerd maar ik vrees er voor.
  Met vriendelijke groeten,
  Theunis Victor
  Antwoord:
  Om over dat aspect nu commentaar te geven is het voor mij nog veel te vroeg. Zoals bij grote contracten is het altijd best eerst ook de kleine lettertjes ervan te lezen.

  Ik vrees dat we vandaag gewoon een herhaling kregen van het akkoord van 29 november vorig jaar. Veel glimlachen maar dan wel voorzien van een kogelvrije vest en veel lijfwachten. Politiek en diplomatie nietwaar.
  Willy Van Damme

 2. Ondertussen spreekt niemand nog over de kuiperijen van het elitekorps van De Wever in Antwerpen. Ik had minstens verwacht dat Jambon ook daar het zootje zou gaan uitmesten, combi per combi desnoods…
  Johan Baert
  Antwoord:
  In de jaren negentig heb ik heel lang gezwoegd rond het dossier over de teloorgegane videoverhuurketen Superclub. In wezen was dit een Antwerps dossier en met verbazing constateerde ik toen de verregaande normvervaging bij alle politiekorpsen en de magistratuur, staande, zittende en… liggende.

  Je had daar een parketmagistraat die ging vogelen met de rechter van de kamer waar hij zijn zaken pleitte. En dit vogelen gebeurde dan nog in de woning van een gekende crimineel.

  In de zaak Superclub is er nog een moorddossier hangende dat normaal dit jaar voor de rechtbank moet komen. Buiten een der ‘helden’ van Superclub is een van de verdachten van de moord een toenmalige topman van de Antwerpse opsporingsdienst (OD), de stillen van de nu opgedoekte stadspolitie en toen rechterhand van de baas van die OD.

  De grote fout die men maakte is door iemand als Serge Muyters, gelieerd aan de voor geweld en racisme veroordeelde flik Bart Debie, te benoemen tot zonechef. Men had toen iemand moeten nemen met ballen en komende van buiten Antwerpen en zeker van buiten dat verbrande korps.

  Men heeft trouwens voor die boven besproken moordzaak een magistraat aangetrokken van buiten de provincie Antwerpen omwille van de betrokkenheid bij die moordzaak van nogal wat mensen uit het Antwerpse milieu van politie en magistratuur.
  Het toont wel de wil van het Antwerpse parket-generaal om te pogen die stal uit te kuisen.

  En De Wever…. praatjes, dat wel. Maar wat kan men verwachten van iemand die ooit de deuren plat liep om voetbalclub KV Oostende naar Antwerpen over te hevelen. Want zijn Antwerpen moest toch elitevoetbal hebben niet. Het zijn toch sinjoren….
  Wat men in die praatjesmaker ziet is mij nog steeds een raadsel.
  Willy Van Damme

 3. Zou het niet zuivere gemakzucht zijn die onze media ertoe brengt de rol van Al Qaida te verzwijgen. Men wil nu eenmaal het eenvoudige narratief waar men indertijd mee is begonnen ( nobele opstand tegen slechte dictator Assad) niet meer aanpassen, om geen geloofwaardigheid te verliezen, om niet te hoeven toegeven dat men luie journalistiek heeft bedreven.
  Achmensentoch
  Antwoord:
  het is een mogelijke verklaring maar het dan zouden al die kranten in de westerse wereld met diezelfde ‘ziekte’ behept zijn. Dat lijkt mij te gemakkelijk.

  Het aantal uitgevers van kranten en grote persbureaus is erg beperkt en dus gemakkelijk te controleren. Je moet beseffen dat journalisten in loondienst werken. En wie als loonwerker de bevelen niet opvolgt en wat anders is kan zo aan de deur gezet worden. Het is een simpele wijsheid die elke weddetrekker en patroon weet.

  Ik constateer alleen maar dat de klassieke massamedia zeer essentiële en op het internet vrij beschikbare informatie niet gebruikt wordt. En dus lijkt mijn conclusie de meest logische.
  Maar natuurlijk zijn die zaken zoals steeds niet zo simplistisch en zijn sommigen gewoon lui, dom, naïef of ter kwader trouw.
  Willy Van Damme

 4. ‘Comedy show’, dat vind ik goed gevonden, want zo heb ik het de hele dag gezien. En al dagen trouwens, want eerst hadden ze ‘een vlag’ gevonden. Kan het nog bespottelijker?
  Al die hysterie van media en politici maakt op mij weinig indruk. Het ging niet om domme snul, Abdeslam, die dan toch nog een heel klein greintje verstand had en zijn bommen op het nippertje in de vuilbak gooide.

  Veel van die zogenaamde ‘terroristen’ zijn volgers, die niet helemaal overtuigd zijn van wat ze moeten doen. Eéntje, die erin bleef op de dag zelf in Parijs, zei tegen de huilende mensen: “Je moet niet bang zij, je zal direct dood zijn”, wat erop wijst dat hij twijfels had. Zo’n domme kracht, die het vuile werk moest opknappen, als ‘grootste terrorist van Europa’ voorstellen, zoals de VRT deed, dat is bespottelijk. Het imago van ons land moest gered worden, Hollande moest een trofee krijgen om in zijn land de stoere te kunnen uithangen. Immers, hij zat in dat voetbalstadion wat ze wilden treffen, maar wat niet gelukt is.

  Er is met veel bombarie wat voetvolk uitgeschakeld en de massa is in zo’n diepe slaap verzonken dat ze blind de topcriminelen volgen. Topcrimineel Hillary Clinton zal wellicht de volgende en slechtste president ooit worden. Er hangt geen zwaard van Damocles boven ons hoofd, maar een nucleair arsenaal.

  Bedankt, Willy voor uw beschouwingen.
  Beste groeten
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Sindsdien zijn er al enkele dagen verlopen en kan men de zaak wat beter in aanschouw nemen en ik denk dat die door ij in dat stuk ontwikkelde visie nog steeds correct is. Ze is ook zoals ik wel had vermoed heel veel gelezen.

  En in zekere zin het is theatraal karakter van deze zaak nog toegenomen. Zeker nu topacteur Sven Mary op de bühne is verschenen. Met enorme pakken gewauwel die zelden enig niveau haalde.

  Met ‘specialisten’ die op TV in de krant of in de radio grossieren in het intrappen van open deuren (als er in sommige gevallen nog wel überhaupt een deur te vinden was) en het verspreiden van platitudes.

  Over de westerse steun aan ISIS en al Qaeda geen woord. En nochtans bezorgde ik sommige van die geraadpleegde figuren persoonlijk o.m. dat fameuze document van de Amerikaanse militaire veiligheid DIA over Syrië.

  Een document die aantoonde dat ‘kalief’ al Baghdadi van ISIS in 2014 maar uitvoerde wat de VS al media 2012 wou dat zij zouden realiseren. Met andere woorden: Salah Abdeslam diende al die tijd de westerse belangen. Hij was hun speelbal, goedkoop kanonnenvlees.

  De man is zeker geen idioot maar om dat te bovenstaande beseffen is wat meer nodig dan de kunst van het maken van bommengordels en het ontwikkelen van technieken om de veiligheidsdiensten te ontlopen. Het vergt inzicht en in die zin lijkt Abdeslam een complete zot.

  Natuurlijk dient men ook te beseffen dat het waarschijnlijk niet de bedoeling was dat deze figuren zich ook hier gingen amuseren met terreuraanslagen. Het maakt het verlenen van steun door onze regeringen aan hun vernielzucht in Syrië immers alleen zeer moeilijk.
  En ik vermoed niet dat dit de bedoeling was.

  Maar ja als men wereldwijd duizenden marginale criminelen verzamelt om in een ver land oorlogje te voeren dan is er steeds het risico dat het geheel uit de hand loopt.

  Een verstandig mens had dat zo kunnen inschatten. Maar onze regeringen bestaan duidelijk vooral uit machtsgeile domme krachten die niet eens de gevolgen van hun daden kunnen inschatten.

  Als ik Didier Reynders, Hollande, Obama of Cameron zie en bezig hoor dan krijg ik tegenwoordig vooral maagkrampen. Het enige dat hen tegenwoordig blijkbaar lukt is het vernielen van deze planeet.

  En inderdaad, Hillary Clinton, de normaal volgende Amerikaanse president, is gewoon dom en vooral oorlogszuchtig. Recent zijn er via Wikileaks emails van haar boven water gekomen. Ik las er een van komende van Buitenlandse Zaken in Washington en daterende van vermoedelijk de eerste helft van 2012.

  Zie: https://wikileaks.org/clinton-emails/. Haar teksten bulken van de oorlogszucht en onwetendheid over de gevolgen van die oorlogszucht. Het geeft een zeer schokkend beeld. Bangelijk zelfs.

  Kijk ook goed naar een zekere Huma Abedin, topmedewerkster van Hillary Clinton en gelieerd aan de Moslimbroeders en Saoedi Arabië. Ze is sinds een paar jaar gehuwd met een zekere Anthony Weiner, een voormalig Amerikaanse volksvertegenwoordiger voor de democratische partij.

  Hij nam in 2011 ontslag toen uitlekte dat hij een foto van zijn erectie via Twitter had zitten verspreiden. Hij is naast een pervers figuur ook een jood en een fanatieke verdediger van Israël. Zijn schoonmoeder is baas van de enige universiteit voor vrouwen in Saoedi Arabië.
  Verdere commentaar overbodig.
  Willy Van Damme

 5. De terreurlegers van het Christelijke westen vechten nu tegen de streng islamitische soennitische strijders die de V.S. en hun bondgenoten Saoedi- Arabië en Pakistan, bewapend en gefinancierd hebben, groot en machtig gemaakt hebben toen ze vochten tegen de door de Sovjet-Unie gesteunde regering van Afghanistan (1978-1992). Deze regering was seculier en pro-socialistisch met respect voor de mensenrechten, respect voor de rechten van armen, arbeiders en vrouwen. Een regering waar de vrouwen schoolopleiding konden volgen.

  Daarna hebben ze de taliban ook gesteund (1995-2001). Ze hebben ook de moslimstrijders gesteund in Tsjetsjenië, Bosnië (1993-95), Kosovo(1999), Irak (2006), Libië (2011)…. Zelfs in het begin van de opstand tegen de Syrische regering hebben ze hen gesteund, en pas als de wrede christelijke wereldoverheersers beseft hebben dat deze soennitische strijders de Syrische regering niet konden omverwerpen, werden ze bestempeld als “terroristen”. Deze soennitische strijders werden door de V.S. altijd beschouwd als helden en “vrijheidsstrijders” zolang ze vochten ten voordele van de misdadige imperialistische belangen van de V.S.
  http://community.dewereldmorgen.be/blog/janu/2016/02/28/christelijke-ubermenschen-terroriseren-de-rest-van-de-wereld-sinds-eeuwen
  Janu
  Antwoord:
  Die salafisten soennieten noemen is een belediging voor de doorsnee soenniet. Salafisten of Wahhabisten zijn best te vergelijken met de vroeg-islamitische beweging die men khawarij of kharidjisten noemde, een erg agressieve sekte uit de eerst eeuw van de islam die met de klassieke moslimgeleerden en heersers van toen steeds verhoop lag.

  Dat was ook altijd het verwijt van de klassieke moslimtheologen van toen aan de stichter van deze stroming Mohamed ibn Abd al Wahhab en de familie Saoed met wie hij toen in 1744 een pakt sloot over wederzijdse steun.

  Deze is alleen zo sterk kunnen groeien dankzij de vermoedelijk honderden miljarden die het Huis van Saoed de voorbije decennia uitgaf aan de bekeringsijver van deze fanatici.

  Dit als soennieten beschouwen is als zeggen dat die evangelische televisiepredikanten uit de VS de protestanten vertegenwoordigen of dat Opus Dei gelijkstaat met het katholicisme.

  En de oorlogen van de VS in het Midden-Oosten hebben niets te maken met het christendom. Of je zou de Borghia’s bijvoorbeeld christenen moeten noemen. Het is gewoon platvloerse hebzucht.
  Willy Van Damme

 6. Interessant in het Syrië verhaal zijn de nieuwsbrieven van pater Daniel Maes die werkt en woont in Syrië, tussen Homs en Damascus. Zijn verhalen zijn net het tegenovergestelde van wat we zien en lezen op onze MSM. Verleden week heeft hij nog een open brief geschreven aan minister van buitenlandse zaken Didier Reynders.
  Guido Clicque
  Antwoord:
  Een in veel opzichten bewonderenswaardig en dapper man. Ik poog nog vandaag zijn open brief hier te publiceren. Vier jaar lang werd die man door de gezamenlijke Belgische pers doodgezwegen en door ngo’s als Human Rights Watch zwart gemaakt. Zelfs in Kerk en Leven was hij tot vorig jaar niet welkom.

  Een grote schande en een zoveelste bewijs voor de perscensuur die we meemaken. Toen men in 2012 op de VRT een hulpactie op touw zette voor Syrië had men op Radio 1 ook een gesprek met hem gehad.

  Het werd nooit uitgezonden. Het argument was de slechte geluidskwaliteit. Dit terwijl hij tegen mij stelde dat de VRT tevreden was over die kwaliteit.

  Wat we die dag wel kregen was een als Tv-interview verpakte vrije tribune voor Abdelrahman Ayachi, een tot 4 jaar cel veroordeelde terrorist, afgenomen door Rudi Vranckx. De man was ondanks zijn zware veroordeling zijn tolk en gids onder de Syrische salafisten.

  Vorig jaar verscheen zijn verhaal dan eindelijk in Kerk en Leven. Ook ik publiceerde een gesprek met hem in het blad De Zondag. Pax Christi, een ngo die werkt onder onze bisschoppen, zwijgt hem dood en steunt die salafisten.
  Ook Knack publiceerde in 2015 een verhaal rond zijn figuur.
  Willy Van Damme.

 7. Uitstekend artikel Willy, zoals gewoonlijk. 100 % akkoord.
  Wat betreft die Antwerpse stadspolitie zou ik er geen woorden aan vuil maken, het is normaal dat we een corrupte politie in een super-corrupt land hebben.
  De klassieke partijen, het NVA, Groene naïevelingen en leugenaars, ze zijn allemaal schuldig en corrupt.
  De politie zit daar dagelijks op te kijken, krijgt de informatie, maar staat machteloos. Ja, wat wil je dan eigenlijk?
  Mercury Traveller
  Antwoord:
  Ik denk dat dit soort toestanden als bij de Antwerpse politie vooral te maken hebben met het grootstedelijk element. Ook over de politie in Brussel zijn er in het verleden dergelijke verhalen bekend. Hetzelfde trouwens voor de magistratuur.
  Het wekt inderdaad geen verbazing want rechters en politielui zijn ook maar mensen. Met alle gekende gevolgen.
  Willy Van Damme

 8. U schrijft: “Het is in Turkije dat de koppensnellers van die in Syrië opererende bendes genieten van rust en recreatie en in de hospitaals gratis alle nodige medische verzorging krijgen.” Daar zijn veel verslagen van, vooral op Turkse sociale media.

  Je leest soms ook berichten dat Israël jihadi’s uit Syrië verzorgt, oplapt en dan terug naar Syrië stuurt. hebt u daar betrouwbare bronnen van?

  mvg

  Nadia Badli
  Antwoord:
  Volgens berichten in de media zijn er al honderden jihadisten waaronder een pak leden van al Qaeda (Jabhat al Nusra) gewond opgenomen in Israëlische militaire ziekenhuizen. Ze werden nadien voorzien van hun wapens ook terug naar het front gestuurd.

  Het is ook geen toeval dat op zeker ogenblik VN-vredeshelmen die de Syrisch-Israëlische scheigingslijn moeten bewaken door al Qaeda ontvoerd werden. Waarbij Israël bemiddelde over hun vrijlating. Een aantal VN-waarnemers trok trouwens naar huis. Ze waren als pottenkijkers blijkbaar niet gewenst.

  Het betekent wel dat men bij Jabhat al Nusra en de andere jihadisten goed weet welke rol Israël achter de schermen speelt en dat hun beweringen over goede moslims gewoon excuses zijn voor hun moord- en plundertochten.
  Willy Van Damme

 9. Wat de media niet vermelden in analyses over Turkijë is de sleutelrol die de door de NATO/CIA-gecontroleerde Fethullah Gülen, zijn Hizmet-beweging met Today’s Zaman als de spreekbuis speelt in het destabiliseren van Turkijë zelf maar ook als exponent in de wereld van het internationaal terrorisme.

  In Turkijë zelf zijn het vooral Gülen en zijn Today’s Zaman die Erdogan’s criminele activiteiten bij het steunen van al-Qaïda / ISIL publiek maken, activiteiten waar tot voor kort Erdogan nog op de volle steun van het Westen kon rekenen. Hij vervulde immers in al zijn perversiteit zijn rol in de NATO-plannen: Syrië destabiliseren, ISIL steunen, Europa destabiliseren met de migratiechaos (een UNO-project)…..

  Dit is merkwaardig omdat Gülen zelf reeds van in de jaren 80 nauw gelinkt is aan al-Qaïda (de familie Bin Laden, al-Zawahiri, Saoedi-Arabië…) en terrorisme terwijl hij sindsdien met de steun van het Westen een grotendeels onder de oppervlakte operende machts- en recruteringsbasis uitgebouwd heeft met een nu wereldwijd netwerk van scholen en moskeeën dat zich uitstrekt van de VS, over Europa, de Kaukasus, Centraal Azië tot in China.

  Ook in België hebben we sinds 2010 de Fethullah Gülen-leerstoel aan de KULeuven met Johan Leman als leerstoelhouder (met o.m. de steun van Rik Coolsaet), naast de verschillende Lucernascholen oa. in Antwerpen gesteund door Bart De Wever.
  Luc Demeyer
  Antwoord:
  Die Fethullah Gülen was een vroegere bondgenoot van Erdogan en evenmin vies van heel vuil spel. Het arresteren van journalisten of opposanten was voor hem bijvoorbeeld geen enkel probleem.

  Ja, eerst deed hij volop mee en nu zit hij in hetzelfde bootje als die mensen die hij voorheen hielp vervolgen. Zijn vuile rol wordt in onze media inderdaad al te gemakkelijk vergeten.
  Willy Van Damme.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s