Patrick Feys nieuwe korpschef Dendermondse Politie

Er is een nieuwe korpschef gevonden voor de Dendermondse politiezone ter vervanging van de naar Brussel gepromoveerde Paul Putteman. Zijn vervanger is Patrick Feys, een dertiger die nu adjunct directeur-coördinatie (in politietaal adjunct DirCo) is bij de Brusselse federale gerechtelijke politie.

Personeelsproblemen

Een topman dus die nu onder meer mee betrokken is bij het fameuze Kanaalplan van federaal minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (NV-A). Dit plan wil de regio rond het kanaal Ruppel naar Brussel met daarbij Vilvoorde en Molenbeek zuiveren van salafistische terreursympathisanten. Een lastige karwei en het gevolg van de serie terreuraanslagen die België en Frankrijk de voorbije twee jaar teisterden.

Hij kwam als eerste van drie uit het zogenaamde finaal functiegesprek. Hij woont in Lokeren en zijn echtgenote werkt nu bij de federale gerechtelijke politie aan de Dendermondse Kroonveldlaan. De man kent dus Dendermonde vermoedelijk vrij goed.

Het probleem is wel dat de DirCo zelf ziek en Feys nu zijn functie waarneemt. Wat betekent dat zijn verhuis naar Dendermonde gezien de Brusselse moeilijkheden vermoedelijk dus nog wel eventjes op zich zal moeten wachten. Hij wordt in Dendermonde verwacht of in mei of in juni. Dit naar gelang de personeelsproblemen op die dienst in Brussel snel opgelost geraken.

De Dendermondse gemeenteraad keurde de zaak in geheime zitting reeds goed en het is nu aan de minister van Binnenlandse Zaken en de koning om hun handtekening te zetten onder de tekst van die benoeming. Waarna dit dan in het Staatsblad kan verschijnen. Als laatste stap komt dan de eedaflegging voor de voltallige Dendermondse gemeenteraad.

Paul Putteman

Er is met Patrick Feys een opvolger gevonden voor de vorige Dendermonde politiezonechef Paul Putteman (foto). Het zorgen voor de opvolging van een aantal politiemensen in sleutelfuncties wordt voorlopig in Dendermonde zijn grootste uitdaging. Maar gezien zijn huidige functie zou dat geen groot probleem moeten zijn.

In Dendermonde erft hij een erg professioneel geworden korps dat lokaal ook over een goede reputatie beschikt. Het is het werk geweest van Paul Putteman, de eerste politiezonechef die van de lokale rijkswacht en de stadspolitie één korps maakte. Geen sinecure want de relatie tussen beiden was traditioneel slecht en bovendien liet hun reputatie in de stad te wensen over.

Wel zal de nieuwe chef snel geconfronteerd worden met een serieus personeelsprobleem bij het ongeveer 130 man sterke korps. Zo is de top vrij verouderd en verdwijnen wegens pensionering de komende 2 à 3 jaar enkele officieren die nu in het korps sleutelposities bekleden. Tijdig zorgen voor een goede vervanging van deze kaderleden zal dus zijn eerste grote uitdaging vormen.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s