Professor Dries Lesage over Rusland

In het overigens boeiend interview met Dries Lesage over Turkije en Erdogan in Knack van 17 februari ‘Het beeld van de boze Erdogan tegen de modeldemocraten klopt niet’ stelt die dat de Russische president Vladimir Poetin de oppositie heeft doodgeknepen. “Hij heeft alle binnenlandse oppositie doodgeknepen”, stelt hij in het gesprek.

Onzin natuurlijk voor wie zelfs maar een oppervlakkige kijk neemt op het politiek gebeuren in dat land. De Doema, het parlement, telt 450 leden, daarvan worden er nu 238 ingenomen door de partij van Poetin, Verenigd Rusland (zijnde 52,8%).

De andere parlementszetels worden bezet door de Communistische Partij (92 zetels of 20,4%), Een Rechtvaardige Partij (64 zetels of 14,2%) en de Liberaal Democratische Partij van Rusland (56 zetels, 12,4%).

Het is een zetelverdeling die ongeveer overeenkomt met de toenmalige peilingen daterend van eind 2011 die naar aanleiding van de verkiezingen gehouden werden door zowat alle opiniepeilers. Incluis die gedaan door het vanuit de EU en VS gefinancierde Russische Levada Centrum (1). In wezen haalde Verenigd Rusland zelfs een ietwat slechtere uitslag dan de peilers toen hadden verwacht.

Vladimir Poetin - 4

De Gentse professor politicologie Dries Lesage uit kritiek op de media over hun karikaturale berichtgeving over Turkije, maar doet met zijn uitlatingen over Rusland het nog veel slechter. In plaats van een serieuze analyse te maken over de interne politiek en het sociaaleconomische beleid in het land raakt hij niet verder dan het herhalen van de domst mogelijke propaganda.

Natuurlijk staat die oppositie qua buitenlands beleid op een lijn met de regering, maar dat is in wezen ook zo in bijvoorbeeld België waar op dit ogenblik alleen de PVDA/PTB een andere lijn volgt. Wat bleek bij de aanval van de NAVO op Libië of de oorlog rond Syrië.

En uiteraard staan een aantal Russische opposanten die constant in onze media worden opgevoerd politiek zwak. Maar dat hoeft niet te verwonderen. De westerse steun die zij krijgen roept bij veel Russen herinneringen op aan de periode uit de jaren 1990 van president Boris Jeltsin toen enkele in Londen, Washington en Israël goed geïntroduceerde figuren het land leegplunderden en er amper of geen geld was om onder meer de pensioenen te betalen.

Dries Lesage zegde interessante zaken over Turkije maar over Rusland verkocht hij grote onzin. Het doet denken aan de periode eind vorig jaar toen naar aanleiding van de terreuraanslagen in Parijs de internationale zo gerespecteerde media ons land een ‘failed state’ noemden. Iedereen hier zag die karikatuur.

Wat Lesage over Rusland beweerde is al even karikaturaal. En het is juist dat wat hij onze media terecht verweet over Turkije te doen. En van een professor politicologie aan de UGent mag men wat beters verwachten.

Willy Van Damme

Lezersbrief aan Knack over het gesprek over Turkije met professor Dries Lesage in Knack van 17 februari.

1) Het Levada Centrum is een mooi voorbeeld van hoe men vanuit het westen bepaalde groepen en figuren steunt en die zo aan zich weet te binden. Het Levada Centrum wordt in onze media steeds opgevoerd als een onafhankelijk opiniebureau, en over een van de andere gelijkaardige Russische instellingen zal men in onze kranten zelden of nooit iets lezen.

Wie echter op hun website wat dieper kijkt ziet dat praktisch al haar opdrachten voor opinieonderzoeken komen uit de EU en de VS. Het Levada Centrum is voor haar financiering dus praktisch geheel afhankelijk van werk komende uit Washington en haar bondgenoten. Met andere woorden: Het is een van de VS financieel afhankelijk studiebureau. Of hoe het ‘onafhankelijk’ van onze media in wezen afhankelijk kan zijn.

Advertenties

4 thoughts on “Professor Dries Lesage over Rusland

 1. Dank Willy, deze leugens en leugenaars te ontmaskeren.
  De op de belastingbetalers parasiterende professor draait alles om.
  De professor bewijst zijn onbenul over de geschiedenis, en het recente verleden, en het heden.
  Kennelijk de golf van subversieve activiteiten door de globalisten in Rusland niet gezien, opgemerkt, gevolgd, noch begrepen.
  Putin heeft serieuze acties tegen de terreur van de oligarchen ondernomen. Op last van het Westen moest hij enkelen vervroegd uit het gevang vrijlaten – in Duitsland m.n. (op last van Uncle Sam cq. Bibi) werden deze sadistische parasieten als helden binnen gehaald . . . . http://nationalvanguard.org/2012/05/the-silent-coup-putin-vs-the-oligarchs/

  De waarheid en feiten zijn een stuk genuanceerder dan de corrupte professor verkondigt. Een leestip: http://www.informationclearinghouse.info/article43803.htm
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/01/03/soros-eu-soll-fuer-krieg-gegen-russland-neue-schulden-machen/
  Ex CIA man George Friedman, nu baas STRATFOR:
  The US Main Interest is to Stop Alliance Between Russia and Germany:

  Waarom spreekt niemand over de politieke moorden in de Oekraïne?: https://www.youtube.com/watch?v=RnUaZ4msfKE
  Hoofddoel VS: Oorlog in Europa veroorzaken:

  De ‘Soft Killing’ zijn zij al begonnen. Gmo’s doordrukken, o.a. via het associatieverdrag, Codex, Agenda 21, Verkrachtings-eskaders (de zgn. vluchtelingen), GLADIO-B (aka IS), Chemtrails (onder label van Klimaatbeheersing), TTIP, etc..
  Liegende politici en gekleurde media:

  http://21stcenturywire.com/2016/01/19/astroturfing-journalist-reveals-brainwashing-tactic-uses-to-manipulate-public-opinion/

  Sta mij toe – ernstig genoeg – de duivelse opzet verder bloot te leggen:

  ‘Soft Power’ infiltreren en exploiteren van de landen die het doelwit zijn.
  These stations include Radio Free Europe’s/Radio Liberty’s Radio Farda http://www.opednews.com/articles/George-Soros-and-the-Neo-by-Wayne-Madsen-120427-138.html

  onvertaald: “A Soros foundation now runs CIA-created Radio Free Europe/Radio Liberty jointly with the U.S. and RFE/RL, which has expanded into the Caucasus and Asia.
  On April 30, 1994, President Clinton signed the Foreign Assistance Authorization Act, which established the Broadcasting Board of Governors to oversee all non-military U.S. foreign broadcasting services, including Radio Free Europe and Radio Liberty (RFE/RL).
  The bill transferred control of RFE/RL to private hands and the stations, headquartered in Prague, are now billed as �private, international communications services to Eastern and Southeastern Europe, Russia, the Caucasus, Central Asia, the Middle East, and Southwest Asia.� ”

  lees dit, en meer over “the Foreign Assistance Authorization Act by a K Street group called the Central and Eastern European Coalition (CEEC).
  Not surprisingly, the CEEC, comprised of 19 anti-Russian Central and Eastern European national organizations,”
  http://www.abovetopsecret.com/forum/thread663604/pg1

  In Nederland is ex-campagne leider van Sarah Palin ingehuurd door subversieve elementen. Joshua LivestroTSKI kan met €200.000 aan de slag om de argeloze belastingbetalers te bestoken met zijn giftige propaganda. Als dat associatie met de fascisten in Kiev onze welvaart zou opkrikken, en de Amerikanen doen afzien van de aanval op Rusland. Onzin dus. Het is precies andersom.

  Ook het gesubsidieerde Clingendaal – denktank voor geo-politieke kwesties – stort zich in deze propaganda-oorlog.
  De ‘social media’ in Nederland worden thans geteisterd door talloze ‘ansluss’ websites. Vol met feitenvrije ‘ansluss’ propaganda.
  Oud politici, en Bekende Nederlanders, laten zich inhuren om de feitenvrije leugens te promoten. Een Brinkhorst (D’66), een Oekrainse voetbal expat, eva.. Van niks weten, is geen excuus.

  Een argument, dat zo m.n. de land- en tuinbouwers de schade door de sancties zullen zien weggenomen bewijst wel dat de leugenaars geen leugen schuwen.
  Zij worden nu al overspoeld met inferieure eieren. Vlees, granen, wat niet? komen er achteraan!
  Zeker weten; zo verwoord in de ‘Memorie van toelichting’; bezoek webpagina van de EU.
  Milou Voorst
  Antwoord:
  Bedankt voor de linken en die info. Je hebt aan onze universiteiten erg bekwame en sympathieke mensen. Maar je hebt er ook gewoon crimineel, geheel onbekwaam en corrupt volk rondlopen.

  Mijn goed voorbeeld is nog steeds de van zijn titels en emeritaat ontheven Gentse neptoxicoloog Aubin Heyndrickx. De man geraakt via een huwelijk in de hoogste kringen van de Gentse sociaaldemocratie (zijn toenmalige vrouw kwam uit de stal van vader Anseele, de historische leider van de toenmalige BSP).

  En zo kon hij doctoreren, professor worden en deken van zijn faculteit, de farmacie. Het is onder zijn impuls dat die aparte faculteit er kwam en hij er deken kon gaan spelen, de eerste.

  Om de haverklap kwam hij op TV met zijn verhalen die in veel gevallen kant noch wal raakten maar bij de media vlot aanvaard werden als ‘de waarheid’.

  De man was zoals later bleek echter een crimineel die zijn personeel zelfs vooraf een niet gedateerde ontslagbrief deed tekenen. En gezien zijn vrouwengekte was de betekenis hiervan duidelijk.

  Bij de universiteit wist men dat maar toenmalig vicerector en professor Moraal Etienne Vermeersch, nog zo’n TV-vedette, dekte dat allemaal toe met de mantel der liefde. Wat hij me persoonlijk toegaf!

  Nadien toen zijn beschermengel (die had een relatie met mevrouw Heyndrickx), de Gentse procureur-generaal op pensioen ging viel Heyndrickx van zijn voetstuk en volgden de veroordelingen elkaar op.

  Wel heb ik samen met André De Leenheer, de latere universiteitsrector en ook gewezen deken van de farmacie, altijd aan die kar blijven trekken om hem ten val te brengen.

  Dat is de universiteit in al zijn glorie. En Heyndrickx is maar een van de vele voorbeelden. Lesage is er een van maar je moet sommige professoren van de Leuvense KUL eens bezig horen over Rusland. Eigen onzin eerst.

  Maar een goede stevig onderbouwde analyse van het sociaal en economisch beleid in Rusland moet ik na al die jaren nog lezen. De Financial Times brengt wel een pak verhalen hierover maar die zijn zo van de pot gerukt dat je alleen een karikatuur krijgt.
  Echte info verschijnt zelden of terloops in andere artikels zoals over olie of over grondstoffen.
  Willy Van Damme

 2. Beste Willy, worden deze brieven ook daadwerkelijk gepubliceerd of blijven ze steken in de ballotage?
  Benfatto
  Antwoord:
  Neen, ze worden slechts heel zelden geplaatst. Sommige zijn natuurlijk te lang om geplaatst te worden maar men kan die altijd inkorten. Wat trouwens veelal een regel is bij lezersbrieven.

  Maar dit zijn meer dan lezersbrieven daar ik ook meer in detail wil gaan om de zaken duidelijker te maken en waar nodig te nuanceren.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s