Syrië–Salafistische wiskunde

Wie de gebeurtenissen in het Midden-Oosten volgt blijft nog elke dag met verstomming geslagen door het gedrag van die salafistische terreurbendes. Zo bracht de nochtans pro-salafistische Libanese website Now het verhaal over een merkwaardige les wiskunde in een school in de door al Qaeda en zusterorganisatie Ahrar al Sham bezette provincie Idlib.

Daar gaf ene Mukhlis Ibrahim wiskunde aan de jongens. De meisjes waren natuurlijk vakkundig verwijderd. Deze leerlingen kregen van hun leraar een raadsel voorgeschoteld. Ze moesten antwoorden op de vraag hoeveel Syrische soldaten onthoofd zouden worden als ze in handen vielen van de drie voornaamste in de provincie optredende terreurgroepen, Jabhat al Nusra, Ahrar al Sham en Jund al Aqsa.

Idlib school - Februari 2016

Onderwijs in Idlib op zijn salafistisch. Ook Pax Christi steunde ‘scholen’ in zogenaamd bevrijde gebieden, dit in de stad Aleppo. En dat wil dan Syrië gaan besturen.

Die laatste hangt qua praktijken zowat tussen ISIS en al Nusra. Volgens het antwoord zouden 6 op de 10 bij al Nusra onthoofd worden, bij Ahrar al Sham was dat 4 op 10 en bij Jund al Aqsa had de ongelukkige soldaat wat meer kans zijn hoofd te behouden en sneuvelden hier maar 3 van de 10 hoofden.

Dit had normaal gewoon dagelijkse praktijk geweest tot enkele onverlaten het aandurfden dit op het internet aan te klagen. Waarop na veel herrie de zogenaamde interim minister voor (sic) Onderwijs van die provincie, Dr. Imad Barq de zaak bestempelde als gedrag dat niet past in het onderwijs en verder stelde dat iedereen nu eenmaal fouten kan maken.

Voordien echter was die vraag wel goedgekeurd door de lokale directeur voor onderwijs Moessa al Arab. Wie van de leerlingen hierop gebuisd werd weten we echter niet. Leraar Mukhlis Ibrahim is een uit het Syrische leger reeds in 2012 gedeserteerde soldaat. Over veel kwalificaties op onderwijsgebied zal hij wel niet beschikken.

Willy Van Damme

Advertenties

2 thoughts on “Syrië–Salafistische wiskunde

 1. Wie of wat is die pro-salafistische Libanese website die dit bericht verspreidt? Wie verspreide het communiqué dat DAESH de Parijse aanslagen van 13 november opeist? Ene Rita Katz, directeur van SITE, die ondermeer ook de video’s van de gruweldaden van DAESH verspreide en indertijd de video’s met de fake Bin Ladens (http://www.panamza.com/01122015-daesh-rita-katz/). Wie schrijft bijvoorbeeld het DAESH-magazine in zo’n gesofistikeerd Frans (http://www.egaliteetreconciliation.fr/Qui-ecrit-le-magazine-de-Daech-37676.html)? De Westerse propagandamachine is enorm efficiënt en effectief en schittert in de manier waarop desinformatie tot in de verste uithoek gekanaliseerd, verspreid en aanvaard wordt.
  Luc Demeyer
  Antwoord:
  Het is een kwestie van bronnenkritiek. Je moet dus goed kijken welke belangen een bepaalde bron zit te verdedigen, desnoods sluiks.

  Site ken ik en weet dat die onbetrouwbaar is. Ook moet je waar nodig alles in de voorwaardelijke zin brengen. Zo zal ik nooit schrijven dat Bin Laden met zekerheid dood is. De bronnen voor zijn dood zijn immers al Qaeda en de VS en dus zijn er geen onafhankelijke bronnen die dit verhaal bevestigen.

  Daarom dat ik hier bij dit verhaal de bron gaf en die ook situeerde. Verder was het verhaal een van de vele dergelijke die men op het internet kan vinden. Het typeert ook het bestuurlijk niveau van die salafistische bendes en werd daarom geplaatst

  In verband met die jihadistische media kan ik U ook vertellen dat het internetmagazine van die Anwar al Awlaki van al Qaeda in Jemen verscheen via de server van het Amerikaanse WordPress? Dezelfde welke ik gebruik. Raar toch.
  Willy Van Damme

 2. Pingback: MeerVrijheid Blog » Blog Archive » Syrië–Salafistische wiskunde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s