De Tijd en Erik Ziarczyk over Syrië

Iedereen die zelfs maar oppervlakkig de toestand in Syrië en o.a. in Aleppo volgt weet dat de Syrische tak van al Qaeda, Jabhat al Nusra, daar bij het verzet tegen de regering de hoofdrol speelt.

Ook weet die dat al de tientallen andere groepen er in een front al jaren mee samenwerken. Daar al Qaeda een ook door de VN als terreurbeweging omschreven groep is dient die ook bestreden. En wie die indirect of direct steunt riskeert normaal ook zware gevangenisstraffen.

In Wenen werd onder de buitenlandse mogendheden trouwens ook afgesproken dat de onderhandelingen over een staat-het-vuren niet sloegen op ISIS en Jabhat al Nusra. Beide bewegingen werden dan ook uitgesloten van de onderhandelingen in Genève.

Het wekt dan ook wel heel grote verbazing dat Uw krant en Uw medewerker Erik Ziarczyk weigert over de aanwezigheid en rol van al Nusra hier in deze zaak te schrijven (‘Russen krijgen schuld voor falend vredesoverleg’ (5/2/2016), ‘Massale exodus door Russisch Syrië offensief’ en ‘Ongekend Cynisme’ (6/2/2016). Het heet de lezers bedriegen. Valsheid in geschrifte noem ik dat.

Hij spreekt vandaag over ‘ongekend cynisme’. Inderdaad maar dan van zijn kant. Gelukkig dat er nog mensen zijn die al Qaeda blijven verdedigen. ‘De strijd tegen het terrorisme’ zegde U eerder herhaaldelijk? Wat een grap, een cynische dan.

Willy Van Damme

Lezersbrief naar aanleiding van de berichtgeving over de toestand in Syrië en vooral rond de stad Aleppo door Erik Ziarczyk in De Tijd van 5 en 6 februari.

De berichtgeving in kranten als De Standaard, De Morgen, The Washington Post, The Financial Times, The New York Times en bij persbureau Reuters is van eenzelfde leugenachtig niveau. Merkwaardig toch hoe men vorig jaar bij die zelfde media herhaaldelijk schreef over al Qaeda in Syrië en die nu plots lijkt verdwenen. Er zitten daar bij de pers tovenaars.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s